Mam pytanie w kwestii formalnej: czy ktoś z mianowanych w tym roku dostał już decyzję o przyznaniu 1 stopnia służbowego?
07 gru 2009, 11:06
Postępowanie kwalifikacyjne
Witam. Informację o nadaniu I stopnia służbowego od 1 grudnia dostałem 2 grudnia. Przy czym prosto z KPRM wpadłem do kadr, żeby się pochwalić. Nie wiem w jakim terminie KPRM informuje pracodawcę o mianowaniu.
07 gru 2009, 11:15
Informacja z KPRM przychodzi przed terminem mianowania tzn. przysyłają, że w dniu tym to a tym to wręczą akty mianowania, które nastąpi z dniem... Ja dostarczyłem swój akt do kadr 30 listopada. I do dziś cisza. Zobaczymy co będzie jutro.
07 gru 2009, 12:17
szept
Mam pytanie w kwestii formalnej: czy ktoś z mianowanych w tym roku dostał już decyzję o przyznaniu 1 stopnia służbowego?
Ja też jeszcze nie...
07 gru 2009, 12:18
decyzja o przyznaniu 1 stopnia służbowego
Szept
Informacja z KPRM przychodzi przed terminem mianowania tzn. przysyłają, że w dniu tym to a tym to wręczą akty mianowania, które nastąpi z dniem... Ja dostarczyłem swój akt do kadr 30 listopada. I do dziś cisza. Zobaczymy co będzie jutro.
Vater
Ja też jeszcze nie...
A to bardzo dziwne! Na co te wasze kadry jeszcze czekają?! Też dostarczyłem kopię swojego aktu do kadr 30 listopada. Następnego dnia - 1 grudnia - otrzymałem decyzję (z właściwą podstawą prawną ) wraz z gratulacjami m.in. obojga Naczelników i Kadrowca!
A od czwartku jestem na dodatkowym urlopie wypoczynkowym... Czego i Wszystkim życzę
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
07 gru 2009, 13:52
Nadir
A od czwartku jestem na dodatkowym urlopie wypoczynkowym... Czego i Wszystkim życzę
A możesz zdradzić, czy ten urlopik przyznano Ci w proporcji, czy w całości zgodnie z wypracowanymi latkami.
Bo u na kadry plumkają coś o proporcjonalności, a ja jeszcze pracuje w niepełnym wymiarze, wiec wychodzi im ok 4,30 godz. dodatkowgo urlopu
08 gru 2009, 07:09
Nadir
Następnego dnia - 1 grudnia - otrzymałem decyzję (z właściwą podstawą prawną ) wraz z gratulacjami m.in. obojga Naczelników i Kadrowca!
A czy to była zwyczajowa decyzja, w której utrzymano lub podwyższono Ci stopień służbowy + podano wysokość mnożnika wynagrodzenia, itd.? Czy też pisało tam dosłownie o "I stopniu służbowym"?
08 gru 2009, 07:33
Ja dostałam dokument 1 grudnia i tam jest napisane "przyznaję z dniem 01 grudnia 2009 roku pierwszy stopień służbowy z tytułu mianowania na urzędnika służby cywilnej [...]".
08 gru 2009, 11:25
Askp
A możesz zdradzić, czy ten urlopik przyznano Ci w proporcji, czy w całości zgodnie z wypracowanymi latkami. Bo u na kadry plumkają coś o proporcjonalności, a ja jeszcze pracuje w niepełnym wymiarze, wiec wychodzi im ok 4,30 godz. dodatkowego urlopu
w całości zgodnie z wypracowanymi latkami ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i wężykiem W żadnej pro - por - cji !
Niech te żabcie z kadr nie plumkają, tylko poczytają sobie przepisy ustawy o sc.
A jak im mało, to niech poczytają niniejszy topik Albo niech zadzwonią do Warszawy z pytaniem: my nie potrafimy czytać ustawy o sc i prosimy o wyjaśnienie co tam jest napisane o dodatkowym urlopie wypoczynkowym
Vater
A czy to była zwyczajowa decyzja, w której utrzymano lub podwyższono Ci stopień służbowy + podano wysokość mnożnika wynagrodzenia, itd.? Czy też pisało tam dosłownie o "I stopniu służbowym"?
Decyzja treści "Działając w oparciu... [...] z dniem 01 grudnia 2009 roku przyznaję Panu pierwszy stopień służbowy urzędnika służby cywilnej i ustalam dodatek służby cywilnej z tytułu posiadania stopnia służbowego w wysokości 880,70 zł [...]".
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
08 gru 2009, 12:26
Niech te żabcie z kadr nie plumkają, tylko poczytają sobie przepisy ustawy o sc.
Żabcie, jak to na ogół żabcie, nic a nic nie kumają...
08 gru 2009, 13:12
NADIR Dzięki, Właśnie dzwoniłam i Kadrowe Żabcie jeszcze nic oficjalinie nie wyplumkały, na razie myslą, drapią sie po główkach, analizują notatki z jakiegoś szkolenia i liczą, liczą i liczą..... Dam czas do piątku i znowu zadzwonię, aż w końcu będą musiały się pisemnie dookreślić, bo koniec roku tuż, tuż
Nie wiem dlaczego, ale ja tez fotek otworzy nie mogę
u mnie informacje o przyznaniu dodatku, wręczono nam 2 lub 3 grudnia, były gratulacje od szefostwa i życzenia szybkich awansów na kolejne stopnie urzędnicze
09 gru 2009, 09:36
Na moim przyznaniu I stopnia służbowego jest napisane: przysługuje dodatek służby cywilnej w kwocie 880,70 zł , którego wysokość została ustalona przy zastosowaniu mnożnika kwoty bazowej 0,47. Czy wszyscy mają takie same kwoty bazowe ?