Teraz jest 10 wrz 2025, 16:16

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11748 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 19:03

POSTY        266
Post Postępowanie kwalifikacyjne
A ja głupia martwiłam się czy zdążę na powrotny o 14.30.  :wysmiewacz: Ostatecznie kupiłam bilet na 16.30 i pół dnia snułam się bez celu po stolycy...

27 lis 2009, 21:01
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034
Ivka                    

A ja głupia martwiłam się czy zdążę na powrotny o 14.30.  :wysmiewacz: Ostatecznie kupiłam bilet na 16.30 i pół dnia snułam się bez celu po stolycy...

To chociaż mogłaś sprawdzić obowiązek kas fiskalnych :blush:

27 lis 2009, 21:05
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Ivka                    

Też już jestem w domu! Wracałem pociągiem o 15.10. A do dworca szedłem spacerkiem.
Do odjazdu pociągu wałęsałem się po stolycy, m.in. po Złotych Tarasach i... pstrykałem zdjęcia :D
Jedno z nich mam na tle "biura" Premiera (URM),  inne - Prezydenta (Belwederu) ;)

27 lis 2009, 21:35
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034
Nadir                    

Ivka                    

Też już jestem w domu! Wracałem pociągiem o 15.10. A do dworca szedłem spacerkiem.
Do odjazdu pociągu wałęsałem się po stolycy, m.in. po Złotych Tarasach i... pstrykałem zdjęcia :D
Jedno z nich mam na tle "biura" Premiera (URM),  inne - Prezydenta (Belwederu) ;)

PO takich przeżyciach, nie POzostaje nic innego jak zawalczyć w "dużej POlityce" :D

27 lis 2009, 22:58
Znawca

REJESTRACJA20 kwi 2008, 16:59

POSTY        252
Niektórzy narzekali, że tłukli się pół Polski dla 20-minutowej uroczystości - trochę w tym racji jest. W sumie już po podpisaniu się na liście i odebraniu (przed wejściem na salę) aktu mianowania można było zrobić w tył zwrot i jechać z powrotem do domu. No ale uroczystość była podniosła, przemówienie również (chociaż fakt czytania go z kartki znacznie umniejszał jego podniosłość) a możliwość zrobienia sobie zdjęcia na tle mównicy czy też KPRM - bezcenna ;) Jednak bez wątpienia najważniejszy jest sam akt mianowania - przy nim wszelakie niedogodności wydają się być mało znaczące, łącznie ze świadomością, że jak ludzie szli tłumnie podpisywać delegacje ja musiałem sobie przypomnieć, że mi jej nie udzielono i musiałem jechać na własny koszt ;)
A teraz bądźmy gotowi na nowy, jakże "zaszczytny ale i pełen obowiązków" okres w naszych urzędniczych karierach...  B)))

P.S. Pozdrowienia dla wszystkich Forumowiczów, których z pewnością widziałem na sali ale nie wiedziałem, że to oni ;)

28 lis 2009, 13:19
Znawca
Własny awatar

POSTY        266

a możliwość zrobienia sobie zdjęcia na tle mównicy czy też KPRM - bezcenna

Mnie najbardziej podobała się koleżanka, która do zdjęcia mało, że wlazła na mównicę, to jeszcze usta otwierała, żeby zamarkować przemówienie... :wysmiewacz:

28 lis 2009, 13:23
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Vater                    

Niektórzy narzekali, że tłukli się pół Polski dla 20-minutowej uroczystości - trochę w tym racji jest. W sumie już po podpisaniu się na liście i odebraniu (przed wejściem na salę) aktu mianowania można było zrobić w tył zwrot i jechać z powrotem do domu.

Czyli tak jak pisałem trochę wcześniej. Przez lata nic się nie zmieniło.
Vater                    

Jednak bez wątpienia najważniejszy jest sam akt mianowania ...

Tere-fere. Najważniejszy to jest dodatek do tej jałmużny, którą bezczelni szefowie nazywają pensją oraz kilka dni urlopiku extra - aby odetchnąć od wariatkowa.  :D

28 lis 2009, 17:42
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Ivka                    

a możliwość zrobienia sobie zdjęcia na tle mównicy czy też KPRM - bezcenna

Mnie najbardziej podobała się koleżanka, która do zdjęcia mało, że wlazła na mównicę, to jeszcze usta otwierała, żeby zamarkować przemówienie... :wysmiewacz:

A ja miałem ochotę nawet zasiąść przy stole prezydialnym i tam sobie dać pstryknąć fotkę! Ostatecznie uznałem, że to raczej "nie uchodzi"... :D

Na miejsce dotarłem około 11.20, a więc już dość późno.
Rozglądałem się po sali (ten rozglądający się, to właśnie byłem ja!) ale nie widziałem "osób z gazetą w lewej ręce". Można było wcześniej wymienić się nr telefonów na priv i "zdzwonić się"...
Spotkałem natomiast 2 panie (jedna z nich pisuje tutaj na forum) - sąsiadki z egzaminu.

Tutaj
http://www.dsc.kprm.gov.pl/aktualnosci. ... 9&look=294
urzędowa informacja o mianowaniu w dniach 26 i 27 listopada 2009.

Urzędowy fotograf robił bardzo dużo zdjęć - myślę więc, że każdy siebie na nich odnajdzie. Będą dostępne na stronie http://www.dsc.kprm.gov.pl, ale tylko dla zalogowanych czyli mianowanych.

A tutaj 5 fotek spośród kilkunastu, które zrobiłem. Jeśli wszystkie 3 koleżanki (z którymi wspólnie zrobiłem jedną fotkę) zgodzą się - to może też wrzucę?...  :rolleyes:

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

28 lis 2009, 18:13
Znawca
Własny awatar

POSTY        266

Jeśli wszystkie 3 koleżanki (z którymi wspólnie zrobiłem jedną fotkę) zgodzą się - to może też wrzucę?...

A mnie nie pytałeś o zgodę i wrzuciłeś  :zly1: a jestem tam  :D

29 lis 2009, 10:14
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Ivka                    

Jeśli wszystkie 3 koleżanki (z którymi wspólnie zrobiłem jedną fotkę) zgodzą się - to może też wrzucę?...

A mnie nie pytałeś o zgodę i wrzuciłeś  :zly1: a jestem tam  :D

A która to Ty?!  :o

Ta blondynka przed mną, która mi widok zasłaniała? :zeby:
Z tyłu to trudno poznać.
Mnie też widać na zdjęciu, które zrobił ktoś inny:

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

29 lis 2009, 15:07
Znawca

REJESTRACJA11 mar 2008, 16:49

POSTY        161
Ten "ktoś inny" to byłem ja ;)  

Za to na tym zdjęciu prawie zostałeś zdemaskowany...

29 lis 2009, 16:27
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
wielblad                    

Nadir                    

...
Mnie też widać na zdjęciu, które zrobił ktoś inny:

Ten "ktoś inny" to byłem ja ;)  
Za to na tym zdjęciu prawie zostałeś zdemaskowany...

Ale elegant z ciebie  :o

29 lis 2009, 20:55
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
supersaper                    

Ale elegant z ciebie  :o

Bo - jak widać - z tyłu mam jeszcze ciemne, a nie jak z przodu - już siwe, włosy.

Z tyłu to każdy przystojny... :zeby:

29 lis 2009, 22:32
Znawca
Własny awatar

POSTY        266

A która to Ty?!  

Ta blondynka przed mną, która mi widok zasłaniała?

Hmmmm, nie wiem, bo nie wiem, który to Ty  :blush:

30 lis 2009, 07:50
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11748 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 840  Następna strona