Teraz jest 10 wrz 2025, 19:51

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11748 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA20 kwi 2008, 16:59

POSTY        252
Post Postępowanie kwalifikacyjne
wielblad                    

pablo8019                    

A mi każą brać urlop...  :angry2:

Skandal, wstyd, oszustwo... :mur:  Zrób tak jak leoncjo, i pisemnie poproś o wyjazd służbowy. :czytaj:

Hmm, u mnie sprawa delegacji rozbiła się o samą "górę" - "góra" się nie delegowała to i ja nie mogę...  :dokuczacz:

12 lis 2009, 13:10
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA19 maja 2009, 12:30

POSTY        65
W tej sprawie dodam tylko tyle, że mój dyrektor stanął na wysokości zadania. Delegacja była sprawą oczywistą, dostaliśmy również samochód służbowy.

12 lis 2009, 13:13
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
pablo8019                    

wielblad                    

Zrób tak jak leoncjo, i pisemnie poproś o wyjazd służbowy. :czytaj:

Hmm, u mnie sprawa delegacji rozbiła się o samą "górę" - "góra" się nie delegowała to i ja nie mogę...  :dokuczacz:

W pismie dodaj u dołu
Do wiadomości:
- Państwowa Inspekcja Pracy  :piwo:

12 lis 2009, 16:58
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Badman                    

pablo8019                    

...

W piśmie dodaj u dołu
Do wiadomości:
- Państwowa Inspekcja Pracy  :piwo:

Polecenie wyjazdu służbowego należy się jak psu zupa. Odmowa to nić innego jak pierwsze przejawy zawiści w stosunku do USC. Niestety nie ostatnie. To dopiero początek. Po kilku latach ludzie zastanawiają się, czy faktycznie było warto. Jeśli przez 4-5 lat omijały cie wszelkie wyrównania, wartościowania itp. dziś płaca USC nie jest większa od zwykłego pracownika SC. Bezczelność szefów w niektórych przypadkach idzie tak daleko, że wyznaczając zadania USC zmuszają go do pracy po 10-12 godzin dziennie a o zwrocie nadgodzin nawet nie chcą słyszeć - bo z ustawy wynika, że się nie należą. Niestety DSC KPRM popiera te niecne praktyki i twierdzi, że USC należy się wyłącznie 11 godzin wolnego na dobę (wynika z KP).
Tam gdzie szefostwo ma status USC (a miało tak być wszędzie - gdyby nie ten PIS  :zly1: ) jest trochę lepiej ale i tak na miłość nie ma co liczyć.

12 lis 2009, 22:02
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post chcesz być mianowany(a) ? to weź se urlop
supersaper                    

Polecenie wyjazdu służbowego należy się jak psu zupa.
Tam gdzie szefostwo ma status USC (.....) jest trochę lepiej

Ja mam szczęście, bo szefostwo ma status USC i nie mam żadnego problemu z delegacją. Ale to chyba - jak to w życiu - wszystko zależy od człowieka.
Bardzo słusznie zauważyła Ivka:
Ivka                    

"Od kiedy to wręcza się pracownikowi przebywającemu na urlopie dokumenty związane ze zmianą stosunku pracy?

Poza tym zawiadomienie nie przyszło do każdego na adres prywatny, tylko do urzędu - służbowo. I to urząd ma wydelegować pracownika, a nie mu zakomunikować: jak chcesz być mianowany(a) , to weź se urlop  wypoczynkowy i jedź do Stolicy.

12 lis 2009, 22:35
Znawca

POSTY        252
Post chcesz być mianowany(a) ? to weź se urlop
Nadir                    

Ja mam szczęście, bo szefostwo ma status USC i nie mam żadnego problemu z delegacją. Ale to chyba - jak to w życiu - wszystko zależy od człowieka.

Moje też ma, ale problem jest. I zgadzam się z tym drugim zdaniem...

13 lis 2009, 08:19
Znawca

REJESTRACJA11 mar 2008, 16:49

POSTY        161
Jeszcze nie było mianowania, a Pablo już przeszedł na ciemną stronę mocy i przemienił się w Vatera... :(

Przy okazji - jaki bilet trzeba kupić by dojechać autobusem (z dworca) lub tramwajem (od Rotundy) do KPRM? Jakie są nominały?

14 lis 2009, 14:27
Zawodowiec

POSTY        3146

wielblad                    

Jeszcze nie było mianowania, a Pablo już przeszedł na ciemną stronę mocy i przemienił się w Vatera... :(

Przy okazji - jaki bilet trzeba kupić by dojechać autobusem (z dworca) lub tramwajem (od Rotundy) do KPRM? Jakie są nominały?

I tak cie nie stać po wypłacie "dodatku specjalnego". Idź pieszo.

14 lis 2009, 16:12
Znawca

POSTY        161
Fakt, ale może spróbuję wyżebrać coś pod Centralnym. Jak pójdę pieszo, to mi wyżrą wszystkie przekąski.

14 lis 2009, 17:44
Znawca

REJESTRACJA21 maja 2009, 19:03

POSTY        266
Myślicie, że zdążę na powrotny o 14.30? :blink:

14 lis 2009, 19:00
Znawca

POSTY        161
Ja też mam jeden o 14:35, ale nie będę ryzykować i kupiłem bilet powrotny na 16:55. Pozwiedzam sobie stolicę :piwo:

14 lis 2009, 19:22
Zawodowiec

POSTY        3146

Na która zdążę...
A co za różnica?
Jak czytam kolejne posty, to userzy skarbowców będą stanowili bardzo liczną grupę wśród ślubujących. Może dogadacie się (np. na prv uzgodnicie znak rozpoznawczy) i spotkacie na małym  :piwo:  po części oficjalnej? Nie wiadomo kiedy nadarzy się następna okazja. Żałuję, że nie mam zaproszenia na piątek ale to może dlatego, że ślubowałem już dożywotnio  ;)

14 lis 2009, 19:33
Znawca

POSTY        252
wielblad                    

Jeszcze nie było mianowania, a Pablo już przeszedł na ciemną stronę mocy i przemienił się w Vatera...

Strach pomyśleć co będzie dalej...  :zeby:
A z tym spotkaniem to faktycznie niezły pomysł - o ile komuś będzie pasować czasowo i organizacyjnie. Poza tym coś takiego nie doszło do skutku po egzaminie w czerwcu (pomysł pojawił się chyba już po nim) więc może teraz...

15 lis 2009, 09:31
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA26 sty 2008, 09:35

POSTY        53
Cześć, jak czytam Wasze wypowiedzi to Wam zazdroszczę. Ja podchodzę za rok drugi raz i pewnie jeszcze nie raz będę zdawać. Szczęściarze. Gratulacje.!!!!!!!

15 lis 2009, 13:49
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11748 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ... 840  Następna strona