Skandal, wstyd, oszustwo... Zrób tak jak leoncjo, i pisemnie poproś o wyjazd służbowy.
Hmm, u mnie sprawa delegacji rozbiła się o samą "górę" - "góra" się nie delegowała to i ja nie mogę...
12 lis 2009, 13:10
Postępowanie kwalifikacyjne
W tej sprawie dodam tylko tyle, że mój dyrektor stanął na wysokości zadania. Delegacja była sprawą oczywistą, dostaliśmy również samochód służbowy.
12 lis 2009, 13:13
pablo8019
wielblad
Zrób tak jak leoncjo, i pisemnie poproś o wyjazd służbowy.
Hmm, u mnie sprawa delegacji rozbiła się o samą "górę" - "góra" się nie delegowała to i ja nie mogę...
W pismie dodaj u dołu Do wiadomości: - Państwowa Inspekcja Pracy
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
12 lis 2009, 16:58
Badman
pablo8019
... Hmm, u mnie sprawa delegacji rozbiła się o samą "górę" - "góra" się nie delegowała to i ja nie mogę...
W piśmie dodaj u dołu Do wiadomości: - Państwowa Inspekcja Pracy
Polecenie wyjazdu służbowego należy się jak psu zupa. Odmowa to nić innego jak pierwsze przejawy zawiści w stosunku do USC. Niestety nie ostatnie. To dopiero początek. Po kilku latach ludzie zastanawiają się, czy faktycznie było warto. Jeśli przez 4-5 lat omijały cie wszelkie wyrównania, wartościowania itp. dziś płaca USC nie jest większa od zwykłego pracownika SC. Bezczelność szefów w niektórych przypadkach idzie tak daleko, że wyznaczając zadania USC zmuszają go do pracy po 10-12 godzin dziennie a o zwrocie nadgodzin nawet nie chcą słyszeć - bo z ustawy wynika, że się nie należą. Niestety DSC KPRM popiera te niecne praktyki i twierdzi, że USC należy się wyłącznie 11 godzin wolnego na dobę (wynika z KP). Tam gdzie szefostwo ma status USC (a miało tak być wszędzie - gdyby nie ten PIS ) jest trochę lepiej ale i tak na miłość nie ma co liczyć.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
12 lis 2009, 22:02
chcesz być mianowany(a) ? to weź se urlop
supersaper
Polecenie wyjazdu służbowego należy się jak psu zupa. Tam gdzie szefostwo ma status USC (.....) jest trochę lepiej
Ja mam szczęście, bo szefostwo ma status USC i nie mam żadnego problemu z delegacją. Ale to chyba - jak to w życiu - wszystko zależy od człowieka. Bardzo słusznie zauważyła Ivka:
Ivka
"Od kiedy to wręcza się pracownikowi przebywającemu na urlopie dokumenty związane ze zmianą stosunku pracy?
Poza tym zawiadomienie nie przyszło do każdego na adres prywatny, tylko do urzędu - służbowo. I to urząd ma wydelegować pracownika, a nie mu zakomunikować: jak chcesz być mianowany(a) , to weź se urlop wypoczynkowy i jedź do Stolicy.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
12 lis 2009, 22:35
chcesz być mianowany(a) ? to weź se urlop
Nadir
Ja mam szczęście, bo szefostwo ma status USC i nie mam żadnego problemu z delegacją. Ale to chyba - jak to w życiu - wszystko zależy od człowieka.
Moje też ma, ale problem jest. I zgadzam się z tym drugim zdaniem...
13 lis 2009, 08:19
Jeszcze nie było mianowania, a Pablo już przeszedł na ciemną stronę mocy i przemienił się w Vatera...
Przy okazji - jaki bilet trzeba kupić by dojechać autobusem (z dworca) lub tramwajem (od Rotundy) do KPRM? Jakie są nominały?
14 lis 2009, 14:27
wielblad
Jeszcze nie było mianowania, a Pablo już przeszedł na ciemną stronę mocy i przemienił się w Vatera...
Przy okazji - jaki bilet trzeba kupić by dojechać autobusem (z dworca) lub tramwajem (od Rotundy) do KPRM? Jakie są nominały?
I tak cie nie stać po wypłacie "dodatku specjalnego". Idź pieszo.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
14 lis 2009, 16:12
Fakt, ale może spróbuję wyżebrać coś pod Centralnym. Jak pójdę pieszo, to mi wyżrą wszystkie przekąski.
14 lis 2009, 17:44
Myślicie, że zdążę na powrotny o 14.30?
14 lis 2009, 19:00
Ja też mam jeden o 14:35, ale nie będę ryzykować i kupiłem bilet powrotny na 16:55. Pozwiedzam sobie stolicę
14 lis 2009, 19:22
Na która zdążę... A co za różnica? Jak czytam kolejne posty, to userzy skarbowców będą stanowili bardzo liczną grupę wśród ślubujących. Może dogadacie się (np. na prv uzgodnicie znak rozpoznawczy) i spotkacie na małym po części oficjalnej? Nie wiadomo kiedy nadarzy się następna okazja. Żałuję, że nie mam zaproszenia na piątek ale to może dlatego, że ślubowałem już dożywotnio
14 lis 2009, 19:33
wielblad
Strach pomyśleć co będzie dalej... A z tym spotkaniem to faktycznie niezły pomysł - o ile komuś będzie pasować czasowo i organizacyjnie. Poza tym coś takiego nie doszło do skutku po egzaminie w czerwcu (pomysł pojawił się chyba już po nim) więc może teraz...
15 lis 2009, 09:31
Cześć, jak czytam Wasze wypowiedzi to Wam zazdroszczę. Ja podchodzę za rok drugi raz i pewnie jeszcze nie raz będę zdawać. Szczęściarze. Gratulacje.!!!!!!!