W mojej firemce wyłącznie wybrańcy dostali faktyczną kasę (tzn. ci sami co zwykle bez względu na efekty pracy i czy w ogóle pracowali). Większość "0" słownie NIC. Chyba moje 160 zł mam odbierać jaki nadzwyczajny zaszczyt - czy coś takiego.
Ale BRUTTO czy netto?!
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
19 sie 2009, 19:00
Nagrody 3% za I kwartał 2009
Nadir
supersaper
W mojej firemce wyłącznie wybrańcy dostali faktyczną kasę (tzn. ci sami co zwykle bez względu na efekty pracy i czy w ogóle pracowali). Większość "0" słownie NIC. Chyba moje 160 zł mam odbierać jaki nadzwyczajny zaszczyt - czy coś takiego.
Ale BRUTTO czy netto?!
Netto - parz wcześniejsze posty. - nagroda za 3 kwartały pracy, bo za IV 2008 r. też nam wstrzymano.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
19 sie 2009, 19:02
ups...jak czytam to zaczynam myslec, ze u mnie nie jest tak zle.... Na 3% czekala cala Polska. Sporo bylo emocji ale jakos nasz NUS stanal na wysokosci zadania i kasa calkiem niemala wplynela na konto. Malo warszawskich urzedow zabiera glos na forum, wiec nie wiem czy moj US byl wyjatkowy...chyba nie, bo zazwyczaj kwoty sa porownywalne, o ile wyplaca sie te same naleznosci. Jutro zrobie wywiad:))) Jak cos sie dowiem to napisze czy faktycznie moj US jest taki szczodry, czy inni po prostu nie mowia nic, zeby nie zaogniac i tak nie najlepszej atmosfery wsrod skarbowcow.
19 sie 2009, 19:18
Chyba tylko w US i DUS wypłacali bo w UKS - cisza - a co my gorsi jesteśmy czy co ?
19 sie 2009, 21:16
jordi123
Chyba tylko w US i DUS wypłacali bo w UKS - cisza - a co my gorsi jesteśmy czy co ?
I nawet pensje o połowę powinni Wam obniżyć
____________________________________ Należy mieć: siłę, aby zmienić to, co się da; cierpliwość, aby przeczekać to, na co nie ma się wpływu oraz mądrość, aby odróżnić jedno od drugiego.
20 sie 2009, 18:30
Czy ktoś słyszał o dodatkach specjalnych do wypłacanych do końca pażdziernika!? Niby w prawnej był artykuł...ale jak nie słyszę w swoim US pogłosek to nie uwierzę, a każda kaska się przyda po tych chudych miesiącach...
I nawet pensje o połowę powinni Wam obniżyć
Fajny gostek jesteś to może powiesz dlaczego to obniżka pensji w UKS tak cię cieszy? Nie będziesz miał szansy na łatwy i prosty awans płacowo poprzez przejście do UKS-u. PS. To się już dokonało.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
21 sie 2009, 06:43
Nagrody 3% za I kwartał 2009 -dla iwony
"precyzyjne" dane pochodzą z "brodzieńskich" kręgów -wywiad newspapier - w październiku wyrównawczo za 9mies. - kwoty od 67 do 93 zet/mies.
21 sie 2009, 07:27
U nas w Us było po ok. 1000 netto.
21 sie 2009, 08:17
Witajcie.W pełni popieram Jordi.Czy my pracownicy UKS-ów jesteśmy gorsi od pracowników US i IS.Też wykonujemy ciężką pracę, starając się,by budżet był zasilany podatkami pochodzącymi np. od dochodów z nie ujawnionych źródeł.A uwierzcie mi, to nie łatwy kawałek chleba.Tu trzeba się naprzesłuchiwać świadków, w obecności agresywnych mecenasów lub cynicznych doradców podatkowych,przesłuchać stronę, napisać mnóstwo pism do różnych instytucji i tak przygotować decyzję by IS ją utrzymała.Ktoś tu kiedyś napisał,że mamy wysokie wynagrodzenia, w stosunku do pracowników US i IS i wobec tego nie powinniśmy się skarżyć.A także,że jeśli mi jest źle, to mam się przenieść do US. Otóż nie przeniosę się, chociaż praca jest niewdzięćzna i trudna, a płac niech nam nikt nie zazdrośći, bo wcale nie są takie wysokie.A przecież poza kontrolami merytorycznymi kontrolujemy kasy fiskalne, wysłuchując obelg od sklepikarzy,że góra kradnie na potęgę a my ich nękamy.Widzimy tu skalę oszustw, nieprawidłowości,nierejestrowania obrotów, brak kas przy nalewakach i wystawiając mandat, życzę każdemu z Was byście nie słyszeli tego co my słyszymy.Pozdrawiam ze słonecznego Środkowego Pomorza.
21 sie 2009, 11:33
Nie wszystkie US wypłaciły. W US Łódź-Widzew tylko plotki że coś kiedyś ktoś da. Ze strony przełożonych cisza jak makiem zasiał.
21 sie 2009, 12:03
Na Zachodnim Pomorzu, cicho i głucho.
21 sie 2009, 12:16
poborca
Ten sam gdzie indziej:
Proponuję zlikwidować i zakazać działalności wszelkim związkom zawodowym, nic dobrego jeszcze nigdy nie zrobiły i nie zrobią poza wielką zadymą a jeżeli ktoś zwróci się do nich z problemem to najpierw odsyłają od centrali do ośrodków a następnie stwierdzają że one nie są od pomocy indywidualnej. Po co te propozycję, których jest tyle ile związków a każda inna. Od zmian są inni i na pewno nie związki udające że cokolwiek robią, może i robią ale tylko dla zarządu i dla ich kasy !!!!!!!!!!
Niech ktoś napisze Panu POBORCY dzięki komu są wypłaty 3% - podpowiedź - na pewno nie dzięki pisaniu takich bredni
21 sie 2009, 18:21
ebro
poborca
Ten sam gdzie indziej:
Proponuję zlikwidować i zakazać działalności wszelkim związkom zawodowym, nic dobrego jeszcze nigdy nie zrobiły i nie zrobią poza wielką zadymą a jeżeli ktoś zwróci się do nich z problemem to najpierw odsyłają od centrali do ośrodków a następnie stwierdzają że one nie są od pomocy indywidualnej. Po co te propozycję, których jest tyle ile związków a każda inna. Od zmian są inni i na pewno nie związki udające że cokolwiek robią, może i robią ale tylko dla zarządu i dla ich kasy !!!!!!!!!!