Teraz jest 09 wrz 2025, 22:19

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Postępowanie kwalifikacyjne
Ivka                    

Nadir                    

Undying                    

Pojedziemy wszyscy, ale tylko kilku dostąpi zaszczytu uściśnięcia dłoni SSC

Moja cała radość uleciała jak powietrze z pękniętego balona :(

A ja? A czy jak ja Ci uścisnę dłoń to wróci Ci radość życia?  :wub:  :lol:

Chyba na odpowiedź nie odważę się tak publicznie... :blush:
Odbierz priva  :lol:

24 lip 2009, 17:30
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA28 kwi 2009, 18:04

POSTY        12
Wiecie może czy udostępniają do wglądu tylko arkusz odpowiedzi czy test z prawidłowymi odpowiedziami również  :wacko:  
Bo jak sam arkusz to chyba nie ma po co jechać?

24 lip 2009, 17:34
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA28 cze 2009, 07:21

POSTY        8
Cześć wszystkim! Zdałam  :lol:  
Mam pytanko do Was, jak dalej wygląda procedura czy KSAP powiadamia też zakład pracy ?

24 lip 2009, 18:06
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Dorcia1                    

Cześć wszystkim! Zdałam  :lol:  
Mam pytanko do Was, jak dalej wygląda procedura czy KSAP powiadamia też zakład pracy ?

Będzie jeszcze meczące spotkanie w Warszawie  z jednym wiceministrem , który znów będzie wyzywał się na fiskusie ( skarbowcach) bo to modne i medialne.

24 lip 2009, 21:39
Znawca

REJESTRACJA19 maja 2009, 08:33

POSTY        222
pablo8019                    

biurwa1                    

[Ale zasięgnęłam języka u służbistów w moim urzędzie i faktycznie całość przysługuje od razu i niewykorzystany przechodzi na następny rok.

Tzn. po 1 grudnia dojdzie nam te 12 dni i będą traktowane na równi z tymi, które jeszcze zaoszczędzimy z tego roku?

Tak mi powiedziała jedna z mianowanych w latach poprzednich urzędniczek. Informację tę potwierdzę w poniedziałek u Naczelniczki, też urzędniczki zresztą :)

24 lip 2009, 21:50
Znawca

REJESTRACJA20 kwi 2008, 16:59

POSTY        252
Fajnie by było. Bo dopuszczałem również możliwośc, że będzie to jakoś proporcjonalnie wyliczane.
A jeszcze z kategorii "Słyszałem, że...": czy to prawda, że o przyznanie dodatku służby cywilnej trzeba pisac wniosek do swojej IS i trochę potem czekac na jego przyznanie?

24 lip 2009, 22:40
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 21:05

POSTY        31
Odnosząc się do wypowiedzi niektórych forumowiczów w temacie brakujących ułamków pkt z testu umiejętności, to proszę zwróćcie uwagę na fakt, iż wszyscy co zdali na USC z tego testu osiągnęli: albo max 50 pkt, albo wielokrotność (z przedziału od 12 do 18) liczby 2,72. Nie było stanów pośrednich, więc najmniejszą liczbą pkt do zdania tego testu było 31,28 pkt. Oznacza to m.in., że komuś brakowało nie 0,09 pkt (miałby wtedy 30,01 pkt), lecz niestety 2,72. Analiza wyników obecnego testu, jak i z lat wcześniejszych, prowadzi do jednoznacznego wniosku, że nie jest koniecznym zrobienie testu na maxa. Wystarczy osiągnąć pewien próg, aby uzyskać maxa z tej części. W poprzednich latach z punktacją z tego testu było troszeczkę inaczej (o czym pisałem), ale idea jest nadal ta sama. Dodatkowo należy zauważyć, iż te wielokrotności, to nic innego jak suma rang danych poszczególnym zadaniom testu. Nie ma czegoś takiego, jak 1,5 pkt za jakieś zadanie, bądź podzadanie. Za każde z 5 głównych zadań można dostać tylko wielokrotność liczby 1. To samo dotyczy podzadań. Minimum wynosi 1, maximum trudno określić. Dałoby się to jednak ocenić, mając wiedzę ile dana osoba zrobiła dobrze poszczególnych podzadań, a ile punktów z całości otrzymała. Przy danych około 20-30 osób myślę, że bym to rozgryzł. A na razie życzę Wszystkim co zdali dużo radości z dodatku służby cywilnej i satysfakcji ze zdanego ciężkiego egzaminu. A pozostałym sukcesu w następnym roku.

PS. Załączam trochę przerobiony plik .xls autorstwa MMM (myślę, że się nie obrazi), w którym łatwo przez kliknięcie w nagłówku tabelki takiego "trójkącika" w danej kolumnie, można uzyskać wyniki posortowane po tej kolumnie. Pozdrawiam wszystkich zdających na USC: kto próbuje - coś czyni, a jak czyni to mu się prędzej lub później uda.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

25 lip 2009, 01:17
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Saladin                    

Odnosząc się do wypowiedzi niektórych forumowiczów w temacie brakujących ułamków pkt z testu umiejętności, to proszę zwróćcie uwagę na fakt, iż wszyscy co zdali na USC z tego testu osiągnęli: albo max 50 pkt, albo wielokrotność (z przedziału od 12 do 18) liczby 2,72. Nie było stanów pośrednich, więc najmniejszą liczbą pkt do zdania tego testu było 31,28 pkt.

Dzięki Saladin za pomoc  :piwo:
Gdybyś tak jeszcze mógł coś napisać o teście z predyspozycji. O co tam chodzi?!  :wacko:
Kolejny raz powtarzam: nie rozumiem dlaczego nie udostępnia się takich i innych informacji, np. regulaminu postępowania.

....uzyskanie tego statusu oznacza, że co miesiąc do pensji otrzymuje się tzw. dodatek służby cywilnej. Najmniej ? 880 zł, najwięcej ? 4996 zł.
http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/3 ... ensji.html
Ktoś może wyjaśnić jak jest liczony ten dodatek?

25 lip 2009, 06:34
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA26 sty 2008, 09:35

POSTY        53
Cześć, mam prośbę - czy ktoś mógłby odtworzyć zadania z egzaminu umiejętności  z tego roku. Chciałabym je przejrzeć na spokojnie. Z góry dziękuję.  ;)

25 lip 2009, 07:07
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
_Joanna_                    

Cześć, mam prośbę - czy ktoś mógłby odtworzyć zadania z egzaminu umiejętności  z tego roku. Chciałabym je przejrzeć na spokojnie. Z góry dziękuję.  ;)

Są na 80-tej stronie:
viewtopic.php?p=49756#p49756

25 lip 2009, 07:59
Znawca

POSTY        222
Nadir                    

....uzyskanie tego statusu oznacza, że co miesiąc do pensji otrzymuje się tzw. dodatek służby cywilnej. Najmniej ? 880 zł, najwięcej ? 4996 zł.
http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/3 ... ensji.html
Ktoś może wyjaśnić jak jest liczony ten dodatek?

Obrazek

Jak wiadomo  ;) kwota bazowa jest corocznie ustalona w ustawie budżetowej.
Kwoty podane w kolumnie 3 są nieaktualne liczone wg kwoty bazowej chyba z 2007 r.

25 lip 2009, 08:18
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA26 sty 2008, 09:35

POSTY        53
Wiem, że na stronie 80 są przykładowe pytania z testu umiejętności 2009, ale mnie interesują pytania dokładnie odtworzone, w 100% w całości.

25 lip 2009, 16:29
Znawca

REJESTRACJA11 mar 2008, 16:49

POSTY        161
W 100% wszystkiego odtworzyć się nie da. No chyba, że ktoś przemycił na salę aparat i nie bał się go użyć. Poza tym, te zadania w zdecydowanej większości na pewno się nie powtórzą, tzn. pewnie będą zadania tego samego typu, ale inne przykłady. Najważniejsze żeby wiedzieć jak się do nich zabrać, np. w przypadku tabelek z klasami bardzo pomaga rozwiązanie wrzucone przez Saladina (pierwszy plik): viewtopic.php?p=48611#p48611

Jeżeli chodzi o zadanie polegające na wpisywaniu liczb do tabelek, to wystarczy sobie trochę poćwiczyć na przykładach, które również zamieścił Saladin :brawa: Nie da się natomiast, moim zdaniem, wyuczyć rozwiązywania zadań typu "A do B" i "wskaż błąd". To po prostu trzeba wiedzieć. Co do matryc Ravena - tych "autystycznych", które pojawiły się w tym roku - to postaram się później przynajmniej jedną zrekonstruować.

25 lip 2009, 17:03
Znawca

POSTY        222
_Joanna_                    

Wiem, że na stronie 80 są przykładowe pytania z testu umiejętności 2009, ale mnie interesują pytania dokładnie odtworzone, w 100% w całości.

Czemu aż tak?

25 lip 2009, 19:07
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 840  Następna strona