Teraz jest 09 wrz 2025, 22:16

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA01 lip 2009, 13:28

POSTY        10
Post Postępowanie kwalifikacyjne
Informacja z KSAP sprzed 5 minut: można złożyć podanie o udostępnienie testu do wglądu. Nie ma procedury odwoławczej, ani regulaminu postępowania kwalifikacyjnego. Postępowanie przeprowadzane jest na podstawie rozporządzenia. Natomiast klucz do testu umiejętności wraz z punktacją ustalili psycholodzy, którzy ten test przygotowali.
Jeśli w trybie wglądu do testu znajdzie się błąd - zostanie to zweryfikowane - i jak powiedziała Pani uwzględnione na miejscu. Nie przewidują żadnego terminu do którego można w/w podania o wgląd składać.

24 lip 2009, 09:01
Zaawansowany

REJESTRACJA27 paź 2006, 20:33

POSTY        35
W związku z tym (skoro nie ma odwołania) to modyfikuję moje pytanie:
Czy ktoś po obejrzeniu swojej pracy zyskał to czego oczekiwał? Czy w ogóle ma sens pisanie podania i kolejna wycieczka do Warszawy?

24 lip 2009, 09:09
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA01 lip 2009, 13:28

POSTY        10
Pytałem czy jest szansa na przesłanie ksera tego testu pocztą, Pani powiedziała że nie "bo to są dokumenty". Ale na argument że jestem z miasta oddalonego ponad 350 km od Warszawy, powiedziała żeby napisać podanie a oni będą musieli się do tego ustosunkować. Więc piszę... może prześlą?

24 lip 2009, 09:19
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA30 cze 2009, 13:14

POSTY        12
No dobra pojedziemy do Wawy (bądź prześlą ksero - w tę opcję wątpię) będziemy mieli pod nosem sam arkusz (nasz test)...bez zadań ...jak mamy ocenić czy jest błąd...? Dają klucz na miejscu ...chyba nie ...tylko sam test ....wiec co zdziałamy? Czy Ktoś z Waz to przerabiał?

24 lip 2009, 09:25
Znawca

REJESTRACJA19 maja 2009, 08:33

POSTY        222

Tigerek                    

A jak jest z urlopem? Jak komus przysługuje maksymalnie 12 dni to ma prawo do wykorzystania w tym roku tych 12 dni?

Tak, według informacji uzyskanych na szkoleniu i z praktyki przypisywania dodatkowego urlopu dla usc, nie ma podstaw do proporcjonalnego przypisywania tego urlopu.

Pytanie: czy ten urlop rządzi sie tymi samymi prawami co urlop wynikający z kodeksu pracy? Bo jeżeli tak to z tego wynika, że przysługuje proporcjonalnie do okresu w jakim było się już urzędnikiem a poza tym przechodzi na następny rok. Jeżeli nie rządzi sie tymi samymi prawami, to po mianowaniu bedzie przysługiwał w całości za ten rok, ale niewykorzystany w tym roku przepadnie.
Ale zasięgnęłam języka u służbistów w moim urzędzie i faktycznie całość przysługuje od razu i niewykorzystany przechodzi na następny rok. Choć nielogiczne, to rozwiązanie mi się baaardzo podoba ;)

24 lip 2009, 09:31
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA02 mar 2007, 16:31

POSTY        12
Ja również zdałem  :D Jeśli będzie ktoś chętny z Wrocławia, komu niestety się nie powiodło, a  będzie chciał spróbować w przyszłym roku albo ma zamiar przystąpić po raz pierwszy, to służę materiałami jakie zgromadziłem - mogę wypożyczać do np.: skopiowania (dać nie mogę, bo obiecałem już komuś pakiet :)

24 lip 2009, 13:30
Znawca

REJESTRACJA20 kwi 2008, 16:59

POSTY        252
wielblad                    

Każdy kto uzyskał 171,24 pkt. lub więcej jest jednym z tych farciarzy (lub pechowców - jak kto woli), którzy uścisną rękę SSC.

A co z całą resztą? To nie będzie tak, że wszyscy którzy zdali będą jechać po mianowania do stolicy...?

24 lip 2009, 13:38
Amator
Własny awatar

POSTY        12
Pojedziemy wszyscy, ale tylko kilku dostąpi zaszczytu uściśnięcia dłoni SSC

24 lip 2009, 13:46
Znawca

REJESTRACJA20 kwi 2008, 16:59

POSTY        252
Undying                    

Rozumiem. Kto by dał radę ściskać 530 dłoni po kolei...  ;)

biurwa1                    

[Ale zasięgnęłam języka u służbistów w moim urzędzie i faktycznie całość przysługuje od razu i niewykorzystany przechodzi na następny rok.

Tzn. po 1 grudnia dojdzie nam te 12 dni i będą traktowane na równi z tymi, które jeszcze zaoszczędzimy z tego roku?

Ostatnio edytowano 24 lip 2009, 13:58 przez Vater, łącznie edytowano 1 raz

24 lip 2009, 13:57
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Undying                    

Moja cała radość uleciała jak powietrze z pękniętego balona :(

24 lip 2009, 13:58
Amator
Własny awatar

POSTY        12
Może jakoś się wkręcisz :)

24 lip 2009, 14:00
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 19:03

POSTY        266
Nadir                    

Undying                    

Moja cała radość uleciała jak powietrze z pękniętego balona :(

A ja? A czy jak ja Ci uścisnę dłoń to wróci Ci radość życia?  :wub:  :lol:

24 lip 2009, 14:25
Początkujący

REJESTRACJA29 maja 2009, 18:02

POSTY        4
Pozdrawiam wszystkich, zdałem choć już traciłem nadzieję.

24 lip 2009, 16:28
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA29 mar 2009, 15:47

POSTY        17
Zdałam i ja :) I kiedy już wczoraj ochłonęłam w końcu, wzięłam do poczytania w ramach zasłużonego relaksu DF (dodatek do czwartkowej Wyborczej), a tam na str. 10/11 tekst o nowej wicemarszałek Sejmu, zaczynający się od słów: "Precedencja to - zgodnie z encyklopedyczną definicją - proces ustalania pierwszeństwa między najważniejszymi osobami w RP".
I to był nadzwyczajny zbieg okoliczności! :)

Pozdrawiam wszystkich - i tych którzy razem ze mną się cieszą, i tych, którym przykro, że czas przeznaczony na przygotowania nie przyniósł oczekiwanego (albo raczej - wyczekiwanego) efektu.

24 lip 2009, 16:58
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 840  Następna strona