Teraz jest 08 wrz 2025, 11:16

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Post Postępowanie kwalifikacyjne
Nadir                    

norrpl                    

cooo??? były wersje testu umiejętności???

Parę stron wcześniej już to było wyjaśnione: nie było "oficjalnych" dwóch wersji, tak jak w teście wiedzy. Ale ze zbieranych informacji wynika, że widocznie parzyste rzędy miały niektóre zadania trochę inne niż nieparzyste rzędy.
Na przykład z tą "odwrotną proporcją płci". W rzędzie "B" (test wiedzy "B") miałem na 100% "odwrotną proporcję płci". Inni twierdzą, że mieli "identyczną". Chyba, że się mylą...

Najprościej byłoby sprawdzić... tyle, że w przeciwieństwie do innych testów podlegających weryfikacji , tego nigdy nie pokazywali. Co za tajemnice się z tym wiążą ?  Czy sprawdzają je studenci i nikt nie weryfikuje ? Czy , jak to wielu podejrzewa, służy to manipulacji punktami ?

Na dobrą sprawę , patrząc na frekwencję i ilość możliwych wygranych USC można by ten egzamin powtarzać rzadziej co 1,5 roku lub co 2 lata... i  odkrywać te utajnione testy. Chyba by się opłacało.

04 lip 2009, 14:35
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Przemawia Szef SC Sławomir Brodziński
Z prawej strony siedzi Dyrektor KSAP Jacek Czaputowicz.

Czy na tych fotkach niżej ktoś rozpoznaje siebie?

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

04 lip 2009, 17:15
Znawca

REJESTRACJA11 mar 2008, 16:49

POSTY        161
Nadir                    

Hello...

Obrazek

04 lip 2009, 18:28
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 21:05

POSTY        31
wielblad                    

Nadir                    

Hello...
Obrazek

Nie byłbym sobą, gdybym nie zareagował na ww. bardzo fajny żart. Jednakże uczynię to w sposób niestandardowy wskazując niżej, na co można zwracać uwagę w normalnych postach normalnego człowieka. Przepraszam Wielblada za mój żart, ale chodzi mi o zwrócenie uwagi piszącym, aby pamiętali, że są ludzie, którzy z uwagą czytają i analizują posty. Mi się kiedyś zdarzyło, iż zostałem rozpoznany. Musiałem z tego powodu m.in. nicka zmienić. Teraz niedawno sam się odkryłem, aby pomóc zdającym na USC (opublikowałem na forum zadania, które w moim urzędzie udostępniłem już trochę wcześniej). Tym razem wydaje mi się, że nic mi nie grozi. Życie pokaże ...

Panie na lewo, panowie na prawo ... Czyżby Szanowny Kolega miał problemy z autodefinicją orientacji :) m.in. w kontekście nw. postów:

1) wielblad         
Temat postu: Postępowanie kwalifikacyjne
Wysłany: 29 Cze 2009 06:25 pm
Odpowiedzi: 1192
Wyświetleń: 131998
Nie załamujcie mnie - dostałam dwie sprzeczne odpowiedzi, że trzeba było zaznaczać prawidłowe i błędne części zdania , czyżby w teście umiejętności tez były dwie różne grupy ? W mojej grupie na pewno była "odwrotna proporcja", i na pewno trzeba było zaznaczać błędne części zdania. Ale nie...

2) wielblad         
Temat postu: Postępowanie kwalifikacyjne
Wysłany: 29 Cze 2009 03:18 pm
Odpowiedzi: 1192
Wyświetleń: 131998
Na marginesie: odpowiedź jest w danych statystycznych, które wrzuciłeś na forum w dniu 19 czerwca 2009r. :) Ich autorem jest inny kolega, ja je tylko wrzuciłem. Oczywiście, przejrzałem je sobie, ale starałem się zapamiętać tylko te informacje, których wcześniej nie poznałem. A inflację w 2008 już z...

05 lip 2009, 00:23
Znawca

REJESTRACJA11 mar 2008, 16:49

POSTY        161

Nie załamujcie mnie - dostałam dwie sprzeczne odpowiedzi, że trzeba było zaznaczać prawidłowe i błędne części zdania , czyżby w teście umiejętności tez były dwie różne grupy ?

:nonono:
Oczywiście, nie mam najmniejszych problemów ze swoją orientacją ;)  Autorem ww. zdania jest MMM:
viewtopic.php?p=49474#p49474

Dodano: 05 Lip 2009, 08:30

Saladin                    

(...) że są ludzie, którzy z uwagą czytają i analizują posty.

Ale przyznasz, że trudno o trafną analizę w środku upalnej nocy z soboty na niedzielę... ;)  :piwo:

05 lip 2009, 07:07
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
wielblad                    

Nie załamujcie mnie - dostałam dwie sprzeczne odpowiedzi, że trzeba było zaznaczać prawidłowe i błędne części zdania , czyżby w teście umiejętności tez były dwie różne grupy ?

:nonono:
Oczywiście, nie mam najmniejszych problemów ze swoją orientacją ;)  Autorem ww. zdania jest MMM:
viewtopic.php?p=49474#p49474

Zauważyłam (tfu! zauważyłem) to również, ale nie korygowałem. Miałem nawet coś napisać w stylu Saladina, ale w nawale nauki umknęło mi to później. Ale to nieważne!
Jak to powiadają: płeć się nie liczy - ważne są uczucia.  :wub:
A żart Wielblad'a świetny!  :brawa:

05 lip 2009, 07:33
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:50

POSTY        56

LOKALIZACJAz końca świata
Nadir                    

norrpl                    

cooo??? były wersje testu umiejętności???

Parę stron wcześniej już to było wyjaśnione: nie było "oficjalnych" dwóch wersji, tak jak w teście wiedzy. Ale ze zbieranych informacji wynika, że widocznie parzyste rzędy miały niektóre zadania trochę inne niż nieparzyste rzędy.
Na przykład z tą "odwrotną proporcją płci". W rzędzie "B" (test wiedzy "B") miałem na 100% "odwrotną proporcję płci". Inni twierdzą, że mieli "identyczną". Chyba, że się mylą...

Na 100% miałam "identyczną proporcję". Pamiętam, bo na chwilę utknęłam przy zastanawianiu się co to znaczy i czy na pewno nie ma tu haka ;) A w teście wiedzy - grupa A

05 lip 2009, 07:52
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA27 lis 2007, 10:15

POSTY        29
Saladin                    

Nawiązując do rozważań o punktacji poszczególnych części testu umiejętności, to uważam, że podawane dane o punktacji (typu 0,5pkt za to, a 20 pkt za tamto) są błędne. Po egzaminie w 2005r. szczegółowo analizowałem tę część na podstawie wyników wszystkich 4176 osób, które zdawały ten egzamin (wyniki były dostępne w 1 pliku pdf, tylko trzeba je było obrobić do xls, aby cokolwiek z nich dalej wywnioskować) i doszedłem do pewnych wniosków, które zamieściłem na forum Skarbowców, a które zniknęły z forum po wymuszonej na mnie przez życie zmianie na nowy nick...

To w 2005 roku był taki sam test umiejętności  :o ?
Przecież wtedy egzamin organizował DSC a nie KSAP i podobno egzamin ten wyglądał zupełnie inaczej.

05 lip 2009, 21:05
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
supersaper                    

wielblad                    

Nadir                    

Jaka jest procedura odwołania?

Przyłączam się do pytania. Może ktoś z weteranów...? ...

Procedura odwołania  :blink:  a co to takiego ?
Jeżeli choć 5 minut uczyliście się do egzaminu to wiecie, że KSAP jest nieomylna!!!

Pokolina napisała mi na priv:
W zeszłym roku na stronach BIP KPRM umieścili pdf z imienną listą i punktacja osób, które zdały. Każdy mógł wejść i zobaczyć umieścili podobno w piątek popołudniu, tylko w piątek - tyle osób próbowało sprawdzić, że w ogóle ta strona nie odpowiadała. Dopiero w sobotę około 12-tej mnie przynajmniej się udało wejść.
W poniedziałek czy we wtorek na konta, na które przyszło info że zostajesz "zaproszony na egzamin" - na ten każdy otrzymywał maila czy zdał czy nie zdał i ile punktów z poszczególnych części otrzymał.
Co do wglądu do pracy, to nie ma wglądu do pracy. Nie można sprawdzić co było złe, co dobrze i dlaczego tyle punktów. I nie można się odwołać od decyzji, to jest decyzja nieodwołalna.

Sprawa podstawowa: a gdzie jest regulamin postępowania kwalifikacyjnego?!
Przecież całe postępowanie jest przeprowadzane na podstawie jakiegoś regulaminu: jaki jest skład komisji, kto, jak, gdzie, kiedy sprawdza, jak, za co i ile są przyznawane punkty, jak i gdzie są ogłaszane, jakie przysługują prawa i środki zdającym.
Widział to ktoś gdzieś z Was? Bo ja - nie.
To wszystko powinno być dostępne na stronie KSAP.
A skoro nie jest dostępne, to znaczy że każdy, kto chce się z nim zapoznać, ma indywidualnie występować z prośbą o jego udostępnienie? Bo tajemnicą to chyba nie jest. A jeśli nie jest, to jak to z tym jest?  :o

05 lip 2009, 21:15
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA10 cze 2008, 22:30

POSTY        19
Wiemy, że nic nie wiemy, ale zgadzam się, punktacji za test umiejętności nie da się ot tak podać.
Znam osoby, które oświadczyły, że nie zrobiły całego testu, tzn. nie zdążyły, a miały max ilość punktów.

I jeszcze jedno, jakiś regulamin musi być , bo w tej wiadomości odnośnie terminu wyników podano informację iż taki termin wynika z procedury zatwierdzania postępowania kwalifiakcyjnego.

05 lip 2009, 21:18
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA27 lis 2007, 10:15

POSTY        29
illy                    

Wiemy, że nic nie wiemy, ale zgadzam się, punktacji za test umiejętności nie da się ot tak podać.
Znam osoby, które oświadczyły, że nie zrobiły całego testu, tzn. nie zdążyły, a miały max ilość punktów.

I jeszcze jedno, jakiś regulamin musi być , bo w tej wiadomości odnośnie terminu wyników podano informację iż taki termin wynika z procedury zatwierdzania postępowania kwalifiakcyjnego.

Ta "procedura" to rozporządzenie w sprawie sposobu przeprowadzenia postępowania kwalifikacyjnego w służbie cywilnej.
:czytaj:

05 lip 2009, 21:44
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA14 lut 2008, 17:21

POSTY        26
Jak sobie poczytałam test umiejętności, to jestem pewna że test III był taki jak w 2005r. - przynajmniej zadanie z Wojskim, pamiętam bo w pośpiechu źle zaznaczyłam, a pozostałe wydają mi się znajome (a tak w ogóle to egzamin zdałam),

05 lip 2009, 21:44
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 19:03

POSTY        266
A ja mam pytanko-na jakiej podstawie twierdzicie, ze rekrutacja to tylko i wyłącznie dopasowanie kandydatów do stanowisk? Jeśli poczytać w Wikipedii jest to bardziej złożony proces, który mnie bardziej podchodzi pod odpowiedź "szeroki proces mający na celu pozyskanie dla organizacji najlepszych specjalistów/ludzi/kandydatów" ( czy coś w tym stylu )

A, i jeszcze jedno-na 100% przy powitaniu było powiedziane, że w tym roku urzędników będzie mianował Szef SC-S.Brodziński. Jestem pewna, bo w tym momencie pomyślałam sobie " będzie w teście takie pytanie ..." I było.. I dałam się skołować :mur:  :mur:  :mur:

05 lip 2009, 22:02
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Eurydyka                    

illy                    

Wiemy, że nic nie wiemy...
I jeszcze jedno, jakiś regulamin musi być , bo w tej wiadomości odnośnie terminu wyników podano informację iż taki termin wynika z procedury zatwierdzania postępowania kwalifikacyjnego.

Ta "procedura" to rozporządzenie w sprawie sposobu przeprowadzenia postępowania kwalifikacyjnego w służbie cywilnej.
:czytaj:

Ale w tym rozporządzeniu nie ma żadnej mowy o sposobie liczenia punktów, kto i jak sprawdza, jak, za co i ile są przyznawane punkty (zwłaszcza w teście umiejętności), trybie odwoławczym, itd, itp. A takie sprawy muszą być uregulowane jakimś regulaminem. Tylko dlaczego my nie mamy do niego dostępu?!

Ivka                    

A ja mam pytanko-na jakiej podstawie twierdzicie, ze rekrutacja to tylko i wyłącznie dopasowanie kandydatów do stanowisk? Jeśli poczytać w Wikipedii jest to bardziej złożony proces, który mnie bardziej podchodzi pod odpowiedź "szeroki proces mający na celu pozyskanie dla organizacji najlepszych specjalistów/ludzi/kandydatów" ( czy coś w tym stylu )

Jak z tego widać, mając nawet wszystkie pytania i propozycje odpowiedzi, nie mamy żadnej możliwości ustalenia w wielu przypadkach poprawnych odpowiedzi. To skąd mamy wiedzieć z czego wynikają nasze 58 czy 59 (odpukać  :mur: ) punktów?!

Ivka                    

A, i jeszcze jedno-na 100% przy powitaniu było powiedziane, że w tym roku urzędników będzie mianował Szef SC-S.Brodziński. Jestem pewna, bo w tym momencie pomyślałam sobie " będzie w teście takie pytanie ..." I było.. I dałam się skołować :mur:  

Jak z tego, z kolei, wynika - Szef sc też miałby problem ze zdaniem testu z wiedzy... :lol:

06 lip 2009, 05:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 840  Następna strona