Teraz jest 08 wrz 2025, 14:50

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA10 cze 2008, 22:30

POSTY        19
Post Postępowanie kwalifikacyjne
Oj zaczynam sie już bać Elchonecho w jakiej grupie na teście wiedzy byłeś/aś? Ja byłam w A i jestem w 99% pewna że tabelkę z zyskiem miałam jako ostatnią w teście umiejętności. Na pewno nie zaznaczałam w teście umiejętności grupy. Jak inni?
mam nadzieję że nie nakręcamy się wzajemnie...

30 cze 2009, 08:07
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 cze 2009, 07:58

POSTY        69
Trochę adrenaliny nie zaszkodzi. A poważnie te zestawy są głównie dla chętnych którzy będą zmagać się w przyszłym roku (najlepiej zebrać je na świeżo). Dzięki wszystkim którzy się tego podjęli. Twoich wyników już nic nie zmieni, warto podchodzić więc do odpowiedzi z trochę większym dystansem, szczególnie że pamięć bywa zawodna.

30 cze 2009, 08:23
Początkujący

REJESTRACJA27 maja 2009, 08:06

POSTY        8

LOKALIZACJACentrum
illy                    

Oj zaczynam sie już bać Elchonecho w jakiej grupie na teście wiedzy byłeś/aś? Ja byłam w A i jestem w 99% pewna że tabelkę z zyskiem miałam jako ostatnią w teście umiejętności. Na pewno nie zaznaczałam w teście umiejętności grupy. Jak inni?
mam nadzieję że nie nakręcamy się wzajemnie...

Przyznaję, tabelka z podziałem zysku mogła nie być pierwszym zadaniem z tabelek, za ewentualne wprowadzenie w błąd przepraszam. :)
Chyba nie będzie wstydem przyznać się w tym miejscu że była to jedyna tabelka którą od początku do końca zrobiłem, dlatego utkwiła mi w pamięci treść zadania. Co do reszty testu umiejętności, pominę to milczeniem, za rok może będzie lepiej. :rolleyes:
ps.Na teście wiedzy byłem w grupie B.

30 cze 2009, 08:33
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
illy                    

Mam nadzieję, że nie nakręcamy się wzajemnie...

To, że nie było "oficjalnego" podziału na wersje A i B, to wcale nie znaczy, że nie mogli dać tych samych zadań, a zmienić jedynie  ich kolejność i dokonać podziału: rzędy parzyste - rzędy nieparzyste.
Byłoby dziwne, gdyby tak nie zrobili...
Tak więc tym akurat nie denerwujcie się. :D
Dodano: 30 Cze 2009 09:39 am
mmm                    

vipwielki                    

Szwajcaria występowała ze 3 razy (1-który kraj 2-krotnie odrzuci k wstąpienie do UE, 2-kto będzie przewodniczył UE po Czechach? 3-?)
Prezydencję Szwecja przejmuje, nie Szwajcaria. Była tam taka odpowiedź na pewno ?

To Szwecja i Szwajcaria to są dwa różne państwa??!!  <_<
:zeby:

30 cze 2009, 08:36
Amator

REJESTRACJA21 maja 2009, 13:50

POSTY        14
vipwielki                    

99. Powtórorzone pytanie o samorząd
a) w ustawie o prójpodziale władzy

Czy jesteście pewni, że zasadniczy podział określono w ustawie o trójstopniowym podziale? Bo zaczynam mieć wątpliwości, czy przypadkiem nie w konstytucji :huh:

30 cze 2009, 08:41
Zaawansowany

REJESTRACJA13 cze 2007, 06:17

POSTY        81
VIPwielki: dzięki za zebranie tego w taki przystępny sposób. Przejrzałem te wszystkie porąbane pytania, i... nie wygląda to tak źle, aczkolwiek w jednym pytaniu wydaje mi się, że powinna być poprawna więcej niż jedna odpowiedź:

71. Wykluczenie organu następuje w sytuacji kiedy postępowanie dotyczy
a)
b)
c) kierownika jednostki
d) instancji wyższej

Gdyż wg art. 25 KPA:
Art. 25.
§ 1. Organ administracji publicznej podlega wyłączeniu od załatwienia sprawy dotyczącej
interesów majątkowych:
1) jego kierownika lub osób pozostających z tym kierownikiem w stosunkach
określonych w art. 24 § 1 pkt 2 i 3,
2) osoby zajmującej stanowisko kierownicze w organie bezpośrednio wyższego
stopnia lub osób pozostających z nim w stosunkach określonych
w art. 24 § 1 pkt 2 i 3.
§ 2. Przepis art. 24 § 4 stosuje się odpowiednio.

Co Wy na to ??

30 cze 2009, 08:41
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA10 lut 2008, 11:48

POSTY        91
słuchajcie, czy ktoś może mi potwierdzić, że brak odpowiedzi na te 3 dodatkowe pytania w teście kompetencyjnym powoduje oblanie egzaminu, zanim psychicznie się wykończę?

30 cze 2009, 09:08
Zaawansowany

REJESTRACJA13 cze 2007, 06:17

POSTY        81
TAK, wtedy tną zdobyte punkty o 50%. Przynajmniej tak było w zeszłym roku.

Żartowałem. Nie mam pojecia, i mam nadzieję, że nie, bo sam widziałem te trzy ostatnie odpowiedzi na początku testku, ale zostawiłem je sobie "na koniec". A jak był już koniec, to tak sie spieszyłem żeby zdążyć na 15 minut przed aby wyjść wcześniej, że jak tylko skończyłem i przechodziła obok mnie egzaminatorka, to czym prędzej oddałem jej pracę, i zapomniałem o tych trzech małych pytankach  :zly1:

30 cze 2009, 09:18
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:50

POSTY        56

LOKALIZACJAz końca świata
norrpl                    

słuchajcie, czy ktoś może mi potwierdzić, że brak odpowiedzi na te 3 dodatkowe pytania w teście kompetencyjnym powoduje oblanie egzaminu, zanim psychicznie się wykończę?

Nie załamuj się:) W ubiegłym roku wystarczyło podobno 150 odpowiedzi z testu głównego , nie mówiąc już o tych 3 dodatkowych.

30 cze 2009, 09:19
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA10 lut 2008, 11:48

POSTY        91
Dziękuję, bardzo, za odpowiedź - nawet tę żartobliwą. Przez ten egzamin jestem znerwicowana do granic możliwości. Za test wiedzy mogę mieć pretensje tylko do siebie, ale te 3 pytania byłyby już gwoździem do trumny ...

Ostatnio edytowano 04 lip 2009, 10:27 przez Nadir, łącznie edytowano 2 razy

literówki

30 cze 2009, 09:55
Zaawansowany

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:45

POSTY        78
Eurydyka                    

Może ktoś mnie oświecić w kwestii :

Historyk ma się tak do mediewisty jak lekarz do .....?
Jakoś nie znam lekarza od ludzi w średnim wieku co innego od starych ludzi.

Był jeszcze ftyzjatra - wg Wikipedii: ftyzjatria (obecnie pulmonologia) - historyczna nazwa (rzadko stosowana) dziedziny medycyny zajmującej się budową, czynnościami, diagnozowaniem i leczeniem płuc ze schorzeń (np. gruźlicy).

30 cze 2009, 09:59
Nowicjusz

REJESTRACJA28 maja 2009, 10:59

POSTY        2
w tescie umiejetnosci bylo tez pytanie co pasuje do "działanie", tak jak "hipoteza" do "aksjomat":
- kierunek
- bezruch
- ?
- ?
Jakies propozycje (ja obstawiam - "bezruch")

30 cze 2009, 10:15
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA16 maja 2009, 18:07

POSTY        6
Ja też obstawiam BEZRUCH, ponieważ hipotezę musisz udowodnić a aksjomat to coś czego nie musisz udowadniać. Tak  więc moim zdaniem będzie przeciwieństwo - czyli bezruch :) Ale to tylko moje skromne zdanie :)

30 cze 2009, 10:55
Nowicjusz

REJESTRACJA28 maja 2009, 10:59

POSTY        2
A czy zdarzyło sie choc jedno zdanie bez błędu (z testu umiejetnosci ) tj. Odp. "E"
Bo mi tak...
Chyba to mówiące, że "współpraca układała się zgodnie z oczekiwaniami"

30 cze 2009, 11:14
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 840  Następna strona