Oj zaczynam sie już bać Elchonecho w jakiej grupie na teście wiedzy byłeś/aś? Ja byłam w A i jestem w 99% pewna że tabelkę z zyskiem miałam jako ostatnią w teście umiejętności. Na pewno nie zaznaczałam w teście umiejętności grupy. Jak inni? mam nadzieję że nie nakręcamy się wzajemnie...
30 cze 2009, 08:07
Postępowanie kwalifikacyjne
Trochę adrenaliny nie zaszkodzi. A poważnie te zestawy są głównie dla chętnych którzy będą zmagać się w przyszłym roku (najlepiej zebrać je na świeżo). Dzięki wszystkim którzy się tego podjęli. Twoich wyników już nic nie zmieni, warto podchodzić więc do odpowiedzi z trochę większym dystansem, szczególnie że pamięć bywa zawodna.
30 cze 2009, 08:23
illy
Oj zaczynam sie już bać Elchonecho w jakiej grupie na teście wiedzy byłeś/aś? Ja byłam w A i jestem w 99% pewna że tabelkę z zyskiem miałam jako ostatnią w teście umiejętności. Na pewno nie zaznaczałam w teście umiejętności grupy. Jak inni? mam nadzieję że nie nakręcamy się wzajemnie...
Przyznaję, tabelka z podziałem zysku mogła nie być pierwszym zadaniem z tabelek, za ewentualne wprowadzenie w błąd przepraszam. Chyba nie będzie wstydem przyznać się w tym miejscu że była to jedyna tabelka którą od początku do końca zrobiłem, dlatego utkwiła mi w pamięci treść zadania. Co do reszty testu umiejętności, pominę to milczeniem, za rok może będzie lepiej. ps.Na teście wiedzy byłem w grupie B.
30 cze 2009, 08:33
illy
Oj zaczynam sie już bać Elchonecho w jakiej grupie na teście wiedzy byłeś/aś? Ja byłam w A i jestem w 99% pewna że tabelkę z zyskiem miałam jako ostatnią w teście umiejętności. Na pewno nie zaznaczałam w teście umiejętności grupy. Jak inni? Mam nadzieję, że nie nakręcamy się wzajemnie...
To, że nie było "oficjalnego" podziału na wersje A i B, to wcale nie znaczy, że nie mogli dać tych samych zadań, a zmienić jedynie ich kolejność i dokonać podziału: rzędy parzyste - rzędy nieparzyste. Byłoby dziwne, gdyby tak nie zrobili... Tak więc tym akurat nie denerwujcie się. Dodano: 30 Cze 2009 09:39 am
mmm
vipwielki
Szwajcaria występowała ze 3 razy (1-który kraj 2-krotnie odrzuci k wstąpienie do UE, 2-kto będzie przewodniczył UE po Czechach? 3-?)
Prezydencję Szwecja przejmuje, nie Szwajcaria. Była tam taka odpowiedź na pewno ?
To Szwecja i Szwajcaria to są dwa różne państwa??!!
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
30 cze 2009, 08:36
vipwielki
99. Powtórorzone pytanie o samorząd a) w ustawie o prójpodziale władzy
Czy jesteście pewni, że zasadniczy podział określono w ustawie o trójstopniowym podziale? Bo zaczynam mieć wątpliwości, czy przypadkiem nie w konstytucji
30 cze 2009, 08:41
VIPwielki: dzięki za zebranie tego w taki przystępny sposób. Przejrzałem te wszystkie porąbane pytania, i... nie wygląda to tak źle, aczkolwiek w jednym pytaniu wydaje mi się, że powinna być poprawna więcej niż jedna odpowiedź:
71. Wykluczenie organu następuje w sytuacji kiedy postępowanie dotyczy a) b) c) kierownika jednostki d) instancji wyższej
Gdyż wg art. 25 KPA: Art. 25. § 1. Organ administracji publicznej podlega wyłączeniu od załatwienia sprawy dotyczącej interesów majątkowych: 1) jego kierownika lub osób pozostających z tym kierownikiem w stosunkach określonych w art. 24 § 1 pkt 2 i 3, 2) osoby zajmującej stanowisko kierownicze w organie bezpośrednio wyższego stopnia lub osób pozostających z nim w stosunkach określonych w art. 24 § 1 pkt 2 i 3. § 2. Przepis art. 24 § 4 stosuje się odpowiednio.
Co Wy na to ??
30 cze 2009, 08:41
słuchajcie, czy ktoś może mi potwierdzić, że brak odpowiedzi na te 3 dodatkowe pytania w teście kompetencyjnym powoduje oblanie egzaminu, zanim psychicznie się wykończę?
30 cze 2009, 09:08
TAK, wtedy tną zdobyte punkty o 50%. Przynajmniej tak było w zeszłym roku.
Żartowałem. Nie mam pojecia, i mam nadzieję, że nie, bo sam widziałem te trzy ostatnie odpowiedzi na początku testku, ale zostawiłem je sobie "na koniec". A jak był już koniec, to tak sie spieszyłem żeby zdążyć na 15 minut przed aby wyjść wcześniej, że jak tylko skończyłem i przechodziła obok mnie egzaminatorka, to czym prędzej oddałem jej pracę, i zapomniałem o tych trzech małych pytankach
30 cze 2009, 09:18
norrpl
słuchajcie, czy ktoś może mi potwierdzić, że brak odpowiedzi na te 3 dodatkowe pytania w teście kompetencyjnym powoduje oblanie egzaminu, zanim psychicznie się wykończę?
Nie załamuj się:) W ubiegłym roku wystarczyło podobno 150 odpowiedzi z testu głównego , nie mówiąc już o tych 3 dodatkowych.
30 cze 2009, 09:19
Dziękuję, bardzo, za odpowiedź - nawet tę żartobliwą. Przez ten egzamin jestem znerwicowana do granic możliwości. Za test wiedzy mogę mieć pretensje tylko do siebie, ale te 3 pytania byłyby już gwoździem do trumny ...
Ostatnio edytowano 04 lip 2009, 10:27 przez Nadir, łącznie edytowano 2 razy
literówki
30 cze 2009, 09:55
Eurydyka
Może ktoś mnie oświecić w kwestii :
Historyk ma się tak do mediewisty jak lekarz do .....? Jakoś nie znam lekarza od ludzi w średnim wieku co innego od starych ludzi.
Był jeszcze ftyzjatra - wg Wikipedii: ftyzjatria (obecnie pulmonologia) - historyczna nazwa (rzadko stosowana) dziedziny medycyny zajmującej się budową, czynnościami, diagnozowaniem i leczeniem płuc ze schorzeń (np. gruźlicy).
30 cze 2009, 09:59
w tescie umiejetnosci bylo tez pytanie co pasuje do "działanie", tak jak "hipoteza" do "aksjomat": - kierunek - bezruch - ? - ? Jakies propozycje (ja obstawiam - "bezruch")
30 cze 2009, 10:15
Ja też obstawiam BEZRUCH, ponieważ hipotezę musisz udowodnić a aksjomat to coś czego nie musisz udowadniać. Tak więc moim zdaniem będzie przeciwieństwo - czyli bezruch Ale to tylko moje skromne zdanie
30 cze 2009, 10:55
A czy zdarzyło sie choc jedno zdanie bez błędu (z testu umiejetnosci ) tj. Odp. "E" Bo mi tak... Chyba to mówiące, że "współpraca układała się zgodnie z oczekiwaniami"