aj trzeba nauczyć sie czytać:) przeczytałem artykuł i Rzecznika tam zobaczyłem:) dobra zwalam na zmęczenie egzaminem i drogą:)
28 cze 2009, 00:21
Postępowanie kwalifikacyjne
Czy tylko ja mam wrażenie, że test był ZUPEŁNIE inny niż wszystkie poprzednie? Z ustaw to może było z 20-30% pytań a reszta totalnie z Przecież nie idzie się do czegoś takiego przygotować! Większość pytań też pierwszy raz na oczy widziałem. Niektórych nawet nie rozumiałem. Co to w ogóle jest Global Compact, UNEF i inne takie. Ok, bywały takie głupie pytanka i w poprzednich latach, ale to były wyjątki a tutaj to większość takich była! Wkur@!$)ny jestem maksymalnie
Miałem przed paroma dniami obawy, że z racji na redukcje wydatków w administracji test może być ułożony specjalnie tak aby większość go oblała, i moje obawy się potwierdziły.
28 cze 2009, 05:44
Byłam pierwszy raz na egzaminie i dzięki Wam czułam się w miarę pewnie na części sprawdzającej umiejętności. Ćwicząc zadania z forum byłam przygotowana do zadań z tabelkami i rozwaliłam wszystkie. Dzięki bardzo Natomiast sprawdzian wiedzy.... na dwoje babka wróżyła i wiele zależy od szczęścia, bo tylko od tego zależy czy uzbierałam 61 punktów... Za mało pytań z ustaw, za dużo wiedzy tzw. ogólnej.
28 cze 2009, 06:38
Jeżeli nie zdam, to tylko z własnej głupoty, bo na sprawdzianie umiejętności nie doczytałem polecenia i błędnie oznaczyłem prawidłowe odpowiedzi. Przy poprawkach w kółko zakreśliłem błędne, a powinny być poprawne W ten sposób straciłem kilka punktów, m.in. w tabelce z klasami. Jeżeli zabraknie mi właśnie tych kilka punktów, to...
Co do testu wiedzy, którego najbardziej się obawiałem, to... Moim zdaniem, tak właśnie powinno być. Wiem już, że na pewno zrobiłem przynajmniej 15 błędów, ale myślę, że 60% powinienem przekroczyć
28 cze 2009, 07:04
czesc a mi najbardziej podobalo sie pytanie dot. szklanego sufitu.potwierdzam,ze duza czesc pytan byla z kosmosu.daty,liczby,% w pytaniach - po co to ?czy urzedni ma wiedzic na pamiec jaka jet liczba powiatow,gmin itd?
28 cze 2009, 08:24
do VIPWIELKI
faktycznie musisz nauczyć się czytać. Przeczytałeś sobie nie ten art co trzeba. Popatrz co piszą w art. 192 ! RPO tam nie ma, gwarantuję
Dodano: 28 Cze 2009 07:46 am
Ja nazbierałam już 25 błędów. Nie wiem czy mam jeszcze szansę zdać test wiedzy. Po prostu mnie pogrążył. O większości rzeczy w ogóle nie słyszałam.
28 cze 2009, 08:41
Szklany sufit (lub grząska podłoga): niewidzialne bariery utrudniające kobietom (a także mniejszościom etnicznym, wyznaniowym) dojście do wysokich pozycji w biznesie czy polityce. Określenie powstało w latach 80. a ukazalo sie w "rzeczpospolita"w 2008roku:))))
28 cze 2009, 09:25
Czy ktoś zamierza, albo już spisał pytania, które pamieta? kilka pojawiły sie juz w wątku, a może warto by było spisać albo dla siebie na przyszłość albo dla osób, które będą zdawały w przyszłym roku. Ja bylam w grupie A przypomniało mi sie tylko 59 pytan, ale mam problem z odpowiedziami. do pablo8019 ja siedzialam w rzedzie A151 wiec niedaleko
Ostatnio edytowano 28 cze 2009, 09:28 przez pokolina, łącznie edytowano 1 raz
28 cze 2009, 09:27
No to mam kolejny błąd...
Spisujcie wszystkie pytania, które zapamiętaliście. Przydadzą się nam za rok, bo na tym egzaminie było sporo takich, o których wcześniej pisaliście, np. słynny już kapelan w lazarecie
I jeszcze pytanie: czy ktoś wie jak punktowane są poszczególne części sprawdzianu umiejętności, np. ile punktów można dostać za tabelki? Chodzi mi o sprawdzone informacje, nie domysły.
Ostatnio edytowano 28 cze 2009, 09:35 przez wielblad, łącznie edytowano 2 razy
28 cze 2009, 09:28
a ja myślę że z wiedz będzie ok. Po napisaniu testu zaznaczyłem sobie pytania których odpowiedzi jestem niemal pewny i wyszło mi 54:) Plus teraz zacząłem sobie wypisywać pytania i już 58 sobie przypomniałem. Z z tych co se przypomniałem i nie zaznaczyłem ich że wiem na pewno już 14 jest dobrze więc powinno być ok nawet jeśli kilku tych pewniakach popełniłem błąd. A jeszcze wszystkich se pytań nie przypomniałem więc pewnie będzie więcej. No ale 12 błędów już mam na pewno, ale błędy sobie też przypomnę PS Pochwalę się a ja szklane sufity, UNEF, czy tam jakieś cele Kofiego mam dobrze (bo tam ONZ do do czystej gry w sporcie chyba się nie czepia) ale nie żebym się tego uczył czy słyszał kiedykolwiek te pojęcia przed egzaminem
28 cze 2009, 09:29
Znaczy, jak przyjdzie jechać za rok to trzeba czytać regularnie Rzeczpospolitą...
28 cze 2009, 09:31
vipwielki
a pamiętacie pytanko "kto nie może wystąpić do "trybunału konstytucyjnego" jak a jest właściwa odpowiedz a raczej jakie był odpowiedzi w teście
Moim zdaniem odp. prawidłowa: KRRiT - patrz art. 191 Konstytucji ale nie jestem pewna czy ta możliwość pojawiła się Dodano: Nie Cze 28, 2009 10:43 am
vipwielki
a ja myślę że z wiedz będzie ok. Po napisaniu testu zaznaczyłem sobie pytania których odpowiedzi jestem niemal pewny i wyszło mi 54:) Plus teraz zacząłem sobie wypisywać pytania i już 58 sobie przypomniałem. Z z tych co se przypomniałem i nie zaznaczyłem ich że wiem na pewno już 14 jest dobrze więc powinno być ok nawet jeśli kilku tych pewniakach popełniłem błąd. A jeszcze wszystkich se pytań nie przypomniałem więc pewnie będzie więcej. No ale 12 błędów już mam na pewno ale błędy sobie też przypomnę:) PS Pochwalę się ja szklane sufity, UNEF, czy tam jakieś cele Kofiego mam dobrze (bo tam ONZ do do czystej gry w sporcie chyba się nie czepia) ale nie żebym się tego uczył czy słyszał kiedykolwiek te pojęcia przed egzaminem:)