Teraz jest 10 wrz 2025, 06:48

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA19 cze 2009, 21:36

POSTY        43
Post Postępowanie kwalifikacyjne
aj trzeba nauczyć sie czytać:) przeczytałem artykuł i Rzecznika tam zobaczyłem:) dobra zwalam na zmęczenie egzaminem i drogą:)

28 cze 2009, 00:21
Zaawansowany

REJESTRACJA13 cze 2007, 06:17

POSTY        81
Czy tylko ja mam wrażenie, że test był ZUPEŁNIE inny niż wszystkie poprzednie? Z ustaw to może było z 20-30% pytań a reszta totalnie z  :dupa: Przecież nie idzie się do czegoś takiego przygotować! Większość pytań też pierwszy raz na oczy widziałem. Niektórych nawet nie rozumiałem. Co to w ogóle jest Global Compact, UNEF i inne takie. Ok, bywały takie głupie pytanka i w poprzednich latach, ale to były wyjątki a tutaj to większość takich była! Wkur@!$)ny jestem maksymalnie  <_<

Miałem przed paroma dniami obawy, że z racji na redukcje wydatków w administracji test może być ułożony specjalnie tak aby większość go oblała, i moje obawy się potwierdziły.

28 cze 2009, 05:44
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA20 maja 2009, 11:19

POSTY        2
Byłam pierwszy raz na egzaminie i dzięki Wam czułam się w miarę pewnie na części sprawdzającej umiejętności. Ćwicząc zadania z forum byłam przygotowana do zadań z tabelkami i rozwaliłam wszystkie. Dzięki bardzo  :)  Natomiast sprawdzian wiedzy.... na dwoje babka wróżyła i wiele zależy od szczęścia, bo tylko od tego zależy czy uzbierałam 61 punktów... Za mało pytań z ustaw, za dużo wiedzy tzw. ogólnej.

28 cze 2009, 06:38
Znawca

REJESTRACJA11 mar 2008, 16:49

POSTY        161
Jeżeli nie zdam, to tylko z własnej głupoty, bo na sprawdzianie umiejętności nie doczytałem polecenia i błędnie oznaczyłem prawidłowe odpowiedzi. Przy poprawkach w kółko zakreśliłem błędne, a powinny być poprawne :mur:  W ten sposób straciłem kilka punktów, m.in. w tabelce z klasami. Jeżeli zabraknie mi właśnie tych kilka punktów, to... <_<

Co do testu wiedzy, którego najbardziej się obawiałem, to...  :brawa:  Moim zdaniem, tak właśnie powinno być. Wiem już, że na pewno zrobiłem przynajmniej 15 błędów, ale myślę, że 60% powinienem przekroczyć :P

28 cze 2009, 07:04
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA15 cze 2009, 09:27

POSTY        11

LOKALIZACJAPoznań
czesc a mi najbardziej podobalo  sie pytanie dot. szklanego sufitu.potwierdzam,ze duza czesc pytan byla z kosmosu.daty,liczby,% w pytaniach - po co to ?czy urzedni ma wiedzic na pamiec jaka jet liczba powiatow,gmin itd?

28 cze 2009, 08:24
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA10 lut 2008, 11:48

POSTY        91
do VIPWIELKI

faktycznie musisz nauczyć się czytać. Przeczytałeś sobie nie ten art co trzeba. Popatrz co piszą w art. 192 ! :P RPO tam nie ma, gwarantuję :)

Dodano: 28 Cze 2009 07:46 am

Ja nazbierałam już 25 błędów. Nie wiem czy mam jeszcze szansę zdać test wiedzy. Po prostu mnie pogrążył. O większości rzeczy w ogóle nie słyszałam.

28 cze 2009, 08:41
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA15 cze 2009, 09:27

POSTY        11

LOKALIZACJAPoznań
Szklany sufit (lub grząska podłoga): niewidzialne bariery utrudniające kobietom (a także mniejszościom etnicznym, wyznaniowym) dojście do wysokich pozycji w biznesie czy polityce. Określenie powstało w latach 80.
a ukazalo sie w "rzeczpospolita"w 2008roku:))))

28 cze 2009, 09:25

REJESTRACJA17 cze 2009, 11:30

POSTY        2
Czy ktoś zamierza, albo już spisał pytania, które pamieta? kilka pojawiły sie juz w wątku, a może warto by było spisać albo dla siebie na przyszłość albo dla osób, które będą zdawały w przyszłym roku. Ja bylam w grupie A przypomniało mi sie tylko 59 pytan, ale mam problem z odpowiedziami.
do pablo8019 ja siedzialam w rzedzie A151 wiec niedaleko :)

Ostatnio edytowano 28 cze 2009, 09:28 przez pokolina, łącznie edytowano 1 raz

28 cze 2009, 09:27
Znawca

REJESTRACJA11 mar 2008, 16:49

POSTY        161
No to mam kolejny błąd...

Spisujcie wszystkie pytania, które zapamiętaliście. Przydadzą się nam za rok, bo na tym egzaminie było sporo takich, o których wcześniej pisaliście, np. słynny już kapelan w lazarecie :)

I jeszcze pytanie: czy ktoś wie jak punktowane są poszczególne części sprawdzianu umiejętności, np. ile punktów można dostać za tabelki? Chodzi mi o sprawdzone informacje, nie domysły.

Ostatnio edytowano 28 cze 2009, 09:35 przez wielblad, łącznie edytowano 2 razy

28 cze 2009, 09:28
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA19 cze 2009, 21:36

POSTY        43
a ja myślę że z wiedz będzie ok. Po napisaniu testu zaznaczyłem sobie pytania których odpowiedzi jestem niemal pewny i wyszło mi 54:) Plus teraz zacząłem sobie wypisywać pytania i już 58 sobie przypomniałem. Z z tych co se przypomniałem i nie zaznaczyłem ich że wiem na pewno już 14 jest dobrze więc powinno być ok nawet jeśli kilku tych pewniakach popełniłem błąd. A jeszcze wszystkich se pytań nie przypomniałem więc pewnie będzie więcej. No ale 12 błędów już mam na pewno, ale błędy sobie też przypomnę :)
PS
Pochwalę się a ja szklane sufity, UNEF, czy tam jakieś cele Kofiego mam dobrze (bo tam ONZ do do czystej gry w sporcie chyba się nie czepia) ale nie żebym się tego uczył czy słyszał kiedykolwiek te pojęcia przed egzaminem :)

28 cze 2009, 09:29
Znawca

REJESTRACJA19 maja 2009, 08:33

POSTY        222
Znaczy, jak przyjdzie jechać za rok to trzeba czytać regularnie Rzeczpospolitą...

28 cze 2009, 09:31
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA19 cze 2009, 20:05

POSTY        7
vipwielki                    

a pamiętacie pytanko "kto nie może wystąpić do "trybunału konstytucyjnego" jak a jest właściwa odpowiedz a raczej jakie był odpowiedzi w teście

Moim zdaniem odp. prawidłowa: KRRiT - patrz art. 191 Konstytucji
ale nie jestem pewna czy ta możliwość pojawiła się
Dodano: Nie Cze 28, 2009 10:43 am
vipwielki                    

a ja myślę że z wiedz będzie ok. Po napisaniu testu zaznaczyłem sobie pytania których odpowiedzi jestem niemal pewny i wyszło mi 54:) Plus teraz zacząłem sobie wypisywać pytania i już 58 sobie przypomniałem. Z z tych co se przypomniałem i nie zaznaczyłem ich że wiem na pewno już 14 jest dobrze więc powinno być ok nawet jeśli kilku tych pewniakach popełniłem błąd. A jeszcze wszystkich se pytań nie przypomniałem więc pewnie będzie więcej. No ale 12 błędów już mam na pewno ale błędy sobie też przypomnę:)
PS
Pochwalę się ja szklane sufity, UNEF, czy tam jakieś cele Kofiego mam dobrze (bo tam ONZ do do czystej gry w sporcie chyba się nie czepia) ale nie żebym się tego uczył czy słyszał kiedykolwiek te pojęcia przed egzaminem:)

o sporcie ... chociaż też zaznaczyłam ta odp. i na to liczę http://www.schenker.pl/pressroom/pressn ... _4593.html

28 cze 2009, 09:41
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA10 lut 2008, 11:48

POSTY        91
za rok będzie masakra, 4 tys ludzi i samo zdać już nie wystarczy ...

Dodano: 28 Cze 2009 08:54 am

mam od wczoraj regularną załamkę

28 cze 2009, 09:54
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:50

POSTY        56

LOKALIZACJAz końca świata
"Anan Kofan"  sporo miał do powiedzenia w temacie sportu http://www.undp.org.pl/rozwoj/aktualnosci.php?news=848.  Ale dokładnej treści pytania to już  nie pamiętam.

Od jutra nauka - po 5 stron dziennie, akurat na nastepny rok  :mur:

28 cze 2009, 10:00
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 840  Następna strona