____________________________________ Osiem lat podstawówki, cztery liceum, potem pięć - bite! - studiów, dyplom z wyróżnieniem, dwadzieścia lat praktyki, i oto mi płacą, jakby ktoś dał mi w mordę
13 cze 2009, 00:02
Na naukę nigdy za późno - Prawo Karne Skarbowe
Ukończenie studiów stwarza możliwość uzyskania w służbie cywilnej samodzielnego stanowiska oskarżyciela skarbowego (zgodnie z Rozp. Prezesa R.M. z 29.10.1999r.)
jedzenie ogórków i pomidorów również stwarza możliwość uzyskania w sc stanowiska oskarżyciela skarbowego a dodatkowo jedzenie ogórków (zwłaszcza małosonych) jest przyjemniejsze
13 cze 2009, 14:09
To fakt na naukę nigdy nie jest za późno , tylko problem z tą mało nam przydatną tematyką- KKS i gospodarka!! A na marginesie po co fachowcom z dyplomem jeszcze certyfikat z takiej niszowej dziedziny, czyżby braki wiedzy doskwierały
14 cze 2009, 08:43
Już kiedys na temat tego "stwarzania" była mowa - skoro dla oskarżyciela publicznego wymagane jest wykształcenie wyższe prawnicze, to kto bedzie robił taką podyplomówkę, przecież nie mgr prawa. I mnie to ogłoszenie kiedyś zainteresowało (nie mam takiego magistra), ale cóż, gdybym chciał liczyć na oskarżyciela publicznego (przy brakach kasy i tak pewnie nic by to nie zmieniło), muszę iść na studia prawnicze, albo liczyć na złagodzenie wymogów.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
14 cze 2009, 19:45
Z wypowiedzi poprzedników aż bije pęd do wiedzy Widocznie są to alfy i omegi w kks
____________________________________ Osiem lat podstawówki, cztery liceum, potem pięć - bite! - studiów, dyplom z wyróżnieniem, dwadzieścia lat praktyki, i oto mi płacą, jakby ktoś dał mi w mordę
15 cze 2009, 17:46
Leibowitz
Z wypowiedzi poprzedników aż bije pęd do wiedzy Widocznie są to alfy i omegi w kks
Może nie wszystkim jest on potrzebny a pozostali są tak zachęceni do inwestowania w siebie obecnymi działaniami MF, że mają to w ... czyli tam gdzie MF ich
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
15 cze 2009, 20:58
supersaper
... a pozostali są tak zachęceni do inwestowania w siebie obecnymi działaniami MF, że mają to w ... czyli tam gdzie MF ich
jeśli tak, to posiadając choć cień uczciwości powinni poszukać innej roboty. Co za kraj? Co za społeczeństwo? "Jak nauczycielska pensja jest do d... to uczyć będę tak samo", i tak: lekarska - leczyć, piłkarska - grać, ministerialna - rządzić, itp itd chyba najwyższy czas to zmieniać? a nikt za nas - Polaków - tego nie zrobi.
16 cze 2009, 17:52
Leibowitz
.. "Jak nauczycielska pensja jest do d... to uczyć będę tak samo", i tak: lekarska - leczyć, piłkarska - grać, ministerialna - rządzić, ...
Mój syn od czasu rady pedagogicznej (8 czerwca) nie ma żadnych lekcji. W tym tygodniu nauczyciele nawet nie pojawiają się w szkole w godzinach swoich zajęć. Taka sytuacja ma miejsce kolejny rok z rzędu i dotyczy różnych szkół. Koleżanki z pracy dziś potwierdziły, że w szkołach ich dzieci jest tak samo. O lekarzach i ministrach to wolę się nie wypowiadać bo nie znam słów dostatecznie obelżywych
Pamiętaj wszak, że koszty studiów pokryje w 100% studiujący (co jest bolesne szczególnie w tym roku), do tego dołoży sporo urlopu - bo nikt mu nawet godziny zwolnienia na naukę nie udzieli, a do tego prawdopodobnie spotka się z drwinami kolegów i przełożonych. Aby podjąć taki wysiłek trzeba mieć konkretną motywację. Sama duma z posiadania papierka to trochę zbyt mało.
16 cze 2009, 19:49
Przekonałeś mnie To już chyba wolę dokształcać się sam, a przecież dzisiejsze możliwości są już niezłe: Lex, niniejsze forum (choć należy żałować, że paru forumowiczów mających coś do powiedzenia w temacie kks przestało się udzielać
17 cze 2009, 16:56
To fakt, nic gorszego jak brak wiedzy i/ lub kompetencji. Słyszałem niedawno o przypadku Pana oskarżyciela z urzędu w dolnej części Kraju, który na wokandzie z rozbrajającą szczerością przyznał, że cyt "nie przeczytał procedury i nie wie co ma robić ... w ogóle to nie jego sprawa, tylko koleżanki która go poprosiła i ..." Ponoć sąd i adwokat .... osłupieli. Adwokat nie "kopał" oskarżyciela żądaniem zaprotokołowania oświadczenia bo ... zorientował się, że facet jest ... "fachowcem" i powinien iść na kurs dokształcający z KKS. Dlatego rozumiem Leibowitz.
17 cze 2009, 19:57
A czy to na pewno był pan oskarżyciel? W moim urzędzie nie ma oskarżyciela. I w kilku innych też.
18 cze 2009, 07:37
czy studia podyplomowe z zakresu KKS uprawniają do otrzymania stanowiska oskarżyciela skarbowego?
18 cze 2009, 08:39
halny
czy studia podyplomowe z zakresu KKS uprawniają do otrzymania stanowiska oskarżyciela skarbowego?
uprawniają w takim samym stopniu jak jedzenie ogórków