Teraz jest 06 wrz 2025, 20:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 137 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Jak żyć za tak niską pensję? Macie sposoby? 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Post Jak żyć za tak niską pensję? Macie sposoby?
mozeanglia                    

Nigdzie nie jest całkowicie źle, ani całkowicie dobrze. Moim zdaniem należy jednak dążyć aby to co złe było eliminowane, a to co dobre - rozwijane.

I manifestacje i protesty stanowią sposób na to?

A ja myślałem, że zło trzeba zwalczać dobrem  :piwo:

Dobra - przekonałeś mnie.
Zamiast opon na manifestacji będę palił wonne kadzidełka :wub:

Na początek wyszabruję ok 250 kg zajęte przez znajomego poborcę  :wysmiewacz:

10 cze 2009, 19:32
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808
supersaper                    

?
Bez stanowiska kierowniczego i statusu USC ciężko myśleć o "normalnym" funkcjonowaniu za wypłacaną (jeszcze w terminie) kasę - szczególnie dla 4-5 osobowych rodzin. Jeżeli druga osoba pracuje normalnie to OK. A jeżeli ma warunki jak przeciętny skarbowiec? Czy nie powinno być tak, że przy dwu osobach w małżeństwie pracujących w skarbowości (i nie mówię tu o nepotyzmie) mogą godnie żyć i spokojnie utrzymać dwoje dzieci :blink:

Dla czego piszesz ?za wypłacaną (jeszcze w terminie) kasę? ? Czyżby planowano jakieś żmiany?

Co do tego ?Czy nie powinno być tak, że??, to się zgadzam w 100%, a nawet więcej powiem, czy nie uważacie, że deszcz powinien padać nocą, a w dzień świecić słońce, a jak człowiekowi zabraknie pieniędzy, to nie powinien zagrać w totolotka i wygrać, lub udać się do ośrodka opieki i dostać tyle ile potrzebuje, by wychować nie tylko dwoje dzieci, ale tyle ile udało mu się zrobić?
Czy nie powinno być tak, że wszyscy powinni być ładni, mądrzy i żyć dopóty dopóki nie będą chcieli umrzeć?
Czy nie powinno być tak, że?

PS
Zauważyłem, że coraz więcej osób na forum docenia to co ma dzięki pracy w skarbowości.

10 cze 2009, 21:57
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
zielonka                    

... więcej powiem, czy nie uważacie, że deszcz powinien padać nocą, a w dzień świecić słońce,......

Zielonka na Prezydenta  :brawa:  Możesz liczyć na mój głos  :czytaj:

11 cze 2009, 18:42
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
supersaper                    

zielonka                    

... więcej powiem, czy nie uważacie, że deszcz powinien padać nocą, a w dzień świecić słońce,......

Powiem jeszcze więcej! Nie wyobrażam sobie, by mogło być na odwrót! To znaczy, aby deszcz padał w dzień, a słońce świeciło nocą   :blink:
Proponowałem Zielonkę na NUS'a, ale się  :dupa:  że za mała kasa. Ciekaw jestem jaki wykręt znajdzie na hasło "Zielonka na Prezydenta" ?
To jeszcze łatwiejsza posada (nie potrzebne studia czy znajomość języków obcych), a kasa jednak większa.
A tylko ona Zielonkę kręci  :wacko:

11 cze 2009, 19:38
Specjalista

POSTY        808
Nadir                    

supersaper                    

zielonka                    

Powiem jeszcze więcej! Nie wyobrażam sobie, by mogło być na odwrót! To znaczy, aby deszcz padał w dzień, a słońce świeciło nocą   :blink:
Proponowałem Zielonkę na NUS'a, ale się  :dupa:  że za mała kasa. Ciekaw jestem jaki wykręt znajdzie na hasło "Zielonka na Prezydenta" ?
To jeszcze łatwiejsza posada (nie potrzebne studia czy znajomość języków obcych), a kasa jednak większa.
A tylko ona Zielonkę kręci  :wacko:

Powiadasz, że kasa mnie kręci, no nie ukrywam że tak jest, ale nie rozumiem propozycji objęcia stanowiska prezydenta. Wrogiem Ci nigdy nie byłem, jako skarbowiec chyba nie masz problemów z ustaleniem jaki dochód roczny ma prezydent (za 2007 wyniósł on  240 tys. 917 zł 67 gr, za 2008 - 296 tys. 591 zł 96 gr). Na takie pieniądze to poleci jedynie deszcz.
Ale jak kiedyś prezydent będzie kiedyś zarabiał jakąś okrągłą sumkę, to kto wie?
Zapożyczyłbym  sobie nawet takie powiedzonko:

?Ja wam mówię
Jest dobrze, jest dobrze, jest dobrze
ale nie najgorzej jest?

i podnosił naród na duchu.

Tak się zastanawiam, czy pod Twą propozycją nie kryje się jakiś podstęp. Analizując forum, mam wrażenie że na jednego postowicza przypada około dwóch moderatorów. Gdybym został prezydentem to było by dwóch?

11 cze 2009, 20:47
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834
zielonka                    

. Analizując forum, mam wrażenie że na jednego postowicza przypada około dwóch moderatorów. Gdybym został prezydentem to było by dwóch?

Trzech. Jako Prezio wywodzący się z forum skarbowców, dostałbyś admina honoris causa. :piwo:

11 cze 2009, 21:04
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA13 paź 2007, 22:08

POSTY        46
Prawda jest prosta wszyscy  :sex: Nas , reszta  :wysmiewacz: z Nas, a pozostali  :dupa: . Pozdrowienia dla kierownictwa MF za zaangażowanie i walke o pracowników swojego resortu. Chwała JVR za własciwą drogę oszczędzania i nie angażowania w tej walce innych. Jak zaciskać pasa to tylko w rodzinie.  <_<

11 cze 2009, 22:14
Amator

REJESTRACJA08 lis 2006, 17:06

POSTY        18
Zaciskam pasa, nie narzekam i przygotowuję się do egzaminu na doradcę podatkowego,
dzięki paru dobrym latom na giełdzie wraz z mężem wybudowaliśmy dom, w sumie niczego nam nie brakuje. Praca od 7 do 15 - zamykam drzwi i nic mnie nie obchodzi, mam czas dla dzieci. Ale jeżeli tylko nadarzy się okazja zmienię pracę nawet z dnia na dzień, bo obecnej pracy po prostu nie lubię i uważam, iż większość urzędników to tacy nieudacznicy życiowi trzymający się stołka za 2 tys. zł i bojący się wziąć odpowiedzialność za swoje finanse we własne ręce. Ja w chwili obecnej też się do nich zaliczam, ale mam nadzieję, że to się zmieni dzięki mojej nauce, a nie dzięki narzekaniu.

Ostatnio edytowano 12 cze 2009, 07:17 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

literówki

12 cze 2009, 06:39

REJESTRACJA12 cze 2009, 10:48

POSTY        36
Dostałam ostatnio ciekawą propozycję pracy za całkiem inne pieniądze - nie powiem gdzie (na razie).
Przynajmniej ludzie zaczną mnie szanować.

12 cze 2009, 11:31
Specjalista

POSTY        808
dekadencja                    

Dostałam ostatnio ciekawą propozycję pracy za całkiem inne pieniądze - nie powiem gdzie (na razie).

Niech zgadnę, zostaniesz strażakiem?

12 cze 2009, 16:02
Specjalista

REJESTRACJA03 lip 2007, 18:19

POSTY        450
zielonka                    

dekadencja                    

Niech zgadnę, zostaniesz strażakiem?

a może strażaczko :zeby:

12 cze 2009, 22:53
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 137 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10