A wracając do zadania Einsteina z rybkami - jak jest prawidłowa odpowiedź? Zaraz potem było zablokowane forum i straciłam wątek. Mnie wyszło, że rybki hoduje Niemiec.
29 maja 2009, 16:13
Postępowanie kwalifikacyjne
Ivka
A wracając do zadania Einsteina z rybkami - jak jest prawidłowa odpowiedź? Zaraz potem było zablokowane forum i straciłam wątek. Mnie wyszło, że rybki hoduje Niemiec.
To dobrze Ci wyszło. Jeśli nie wierzysz, to sprawdź na... wikipedii Jeszcze jedna wredna matryca. Matryca jak matryca, klucz jest wredny. Przyjemnego łamania głowy w czasie weekendu:
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
29 maja 2009, 17:27
Witam. Na tescie z psychologii najwyżej sa oceniane tabelki. Z tego co mowiła pani psycholog za każdą jest 4 lub 5 punktów. Najniżej są oceniane pozostałe zadania. Czy ktoś dotarł do testów z zadaniami do tabelek?
29 maja 2009, 17:45
Jak dla mnie A
29 maja 2009, 18:07
Nadir
Jeszcze jedna wredna matryca. Matryca jak matryca, klucz jest wredny. Przyjemnego łamania głowy w czasie weekendu:
Przed weekendem "C"
29 maja 2009, 18:08
Magdus
Witam. Na tescie z psychologii najwyżej sa oceniane tabelki. Z tego co mowiła pani psycholog za każdą jest 4 lub 5 punktów. Najniżej są oceniane pozostałe zadania. Czy ktoś dotarł do testów z zadaniami do tabelek?
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
29 maja 2009, 18:27
POnieważ otrzymamy jednokolorową przekątną.
29 maja 2009, 18:36
oktan
POnieważ otrzymamy jednokolorową przekątną.
To za mało. POnieważ przy "A" też masz jednokolorową przekątną...
29 maja 2009, 18:41
A-Skrajne są już ustawione, a reszta wg zasady, że w kazdej kolumnie i kazdym rzedzie muszą być wszystkie symbole przy czym jeden z nich powtórzony. Co do zadania z US w Badziewiu Górnym - odpusciłam go po tym, jak NADIR zamieścił tabelkę. Według mnie ona powinna być inna ( bardziej szczegółowa ale wtedy nie ma wystarczajacej liczby danych do wyliczenia ) albo pytanie jest nieprecyzyjne. Zas co do zadania z Biurem Informacji Niepotrzebnych - rozwiązanie nie jest jednoznaczne tzn. jest więcej niż jedno prawidowe rozwiazanie.
29 maja 2009, 18:41
Ivka
A-Skrajne są już ustawione, a reszta wg zasady, że w każdej kolumnie i każdym rzędzie muszą być wszystkie symbole przy czym jeden z nich powtórzony. Co do zadania z US w Badziewiu Górnym - odpuściłam go po tym, jak NADIR zamieścił tabelkę. Według mnie ona powinna być inna ( bardziej szczegółowa ale wtedy nie ma wystarczającej liczby danych do wyliczenia ) albo pytanie jest nieprecyzyjne. Zaś co do zadania z Biurem Informacji Niepotrzebnych - rozwiązanie nie jest jednoznaczne tzn. jest więcej niż jedno prawidłowe rozwiązanie.
Zaskakujesz mnie! Pozytywnie.... Wynik prawidłowy, ale klucz jest inny. Chociaż liczy się właściwa odpowiedź, nie jej uzasadnienie. Widać autor testu nie wziął pod uwagę osób (jak Ivka) z IQ powyżej 150 ?!
Drugie zaskoczenie, to że w "Biurze Informacji Niepotrzebnych" jest więcej niż 1 rozwiązanie?! Chyba niemożliwe! Prześlij mi je na priva.
Tabelka do "US w Badziewiu Górnym " jest OK....
29 maja 2009, 19:04
To daj adres Co do Badziewia Górnego to pytanie brzmiało : "Ile (i w których miesiącach) każda z osób rozkleiła plakatów oraz przeprowadziła lekcji, wykładów, konkursów i happeningów?". Zatem moim zdaniem rzedów powinno być nie 8 ale 16 - maj ( i tutaj poszczególne osoby Ewa, mariola, michał itd. ), czerwiec ( ewa, mariola, Michał itd. ), lipiec itd. Nie chce mi sie tego rysowac. Ale w takim razie dane sa niewystarczające. Co do twojej tabelki pytanie powinno brzmieć raczej: " ile kazda z osób przeprowadziła lekcji, wykładów, konkursów, happeningów oraz ile wykładów,lekcji, konkursów i happeningów przeprowadzono w poszczególnych miesiacach"? Co do Biura Informacji Niepotrzebnych - zamieszanie robi zdanie "Maria filipa stwierdziła, ze za nic w świecie nie bedzie pracować w jednym biurze z Pafnucym i Bonifacym". To sugeruje,że nie chce pracować z nimi łącznie, ale, że mogłaby pracować z Pafnucym lub Bonifacym. Wiesz, zgodnie z zasadą, ze zaprzeczeniem koniunkcji jest alternatywa zaprzeczen. Wtedy oprócz prawidłowego rozwiązania Sabrina - promocja Pafnucy- bazy danych Bonifacy - KA Mścisław - biurowe można by brać pod uwagę również takie Maria Filipa - bazy danych Sabrina - promocja Bonifacy - KA Mścisław -Biurowe Ale oczywiście mogę się mylić
29 maja 2009, 19:19
Ivka
To daj adres
Domowy?
Ivka
Co do twojej tabelki pytanie powinno brzmieć raczej: " ile każda z osób przeprowadziła lekcji, wykładów, konkursów, happeningów oraz ile wykładów, lekcji, konkursów i happeningów przeprowadzono w poszczególnych miesiącach"?
Mamy oboje rację: ja, że tabela jest OK, Ty - że pytanie było nieprecyzyjne. Ja rozumiałem je, bo wiedziałem o co chodzi. Ale widać wcześniej nikt nie próbował go rozgryzać, bo nikt nie zgłaszał wątpliwości. Dobrze, że wzięłaś się za to i zauważyłaś nieprecyzyjność polecenia. Wszystko wzięło się z tego, że dałem celowo same zadanie z poleceniem, by zobaczyć czy będą pytania jak się do tego zabrać?!. Ponieważ nie było - wstawiłem później tabelkę. W rzeczywistości zadanie wygląda w ten sposób, że jest gotowa tabelka i jest do niej krótkie polecenie: Na podstawie poniższych danych (czyli tej "opowieści") wypełnij tabelkę.
Ivka
Co do Biura Informacji Niepotrzebnych - zamieszanie robi zdanie "Maria filipa stwierdziła, ze za nic w świecie nie będzie pracować w jednym biurze z Pafnucym i Bonifacym". To sugeruje,że nie chce pracować z nimi łącznie, ale, że mogłaby pracować z Pafnucym lub Bonifacym. Wiesz, zgodnie z zasadą, ze zaprzeczeniem koniunkcji jest alternatywa zaprzeczeń. Wtedy oprócz prawidłowego rozwiązania (...) można by brać pod uwagę również takie (....) Ale oczywiście mogę się mylić
Tylko pierwsze. Maria Filipa i Hermenegilda nie mogą być zatrudnione. Bo albo one nie chcą z kimś pracować albo inni z nimi. Albo inni będą, ale pod warunkiem, że będzie Sabrina. A Pafnucy tylko wtedy kiedy i Bonifacy. W końcu preferencje albo zastrzeżenia co do stanowisk decydują o tym, że tylko pierwsze rozwiązanie jest właściwe. Gratuluję bystrości! W nagrodę teścik do rozwiązania: Którego elementu brakuje?
29 maja 2009, 20:24
Oczywiście, że 16-tki
30 maja 2009, 07:35
Ivka
Oczywiście, że 16-tki
Kurde! Ty daj innym szansę!! Odpowiedź proszę na priva Jaka to liczba: