Teraz jest 06 wrz 2025, 13:28

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 19:03

POSTY        266
Post Postępowanie kwalifikacyjne
A wracając do zadania Einsteina z rybkami - jak jest prawidłowa odpowiedź? Zaraz potem było zablokowane forum i straciłam wątek. Mnie wyszło, że rybki hoduje Niemiec.

29 maja 2009, 16:13
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Ivka                    

A wracając do zadania Einsteina z rybkami - jak jest prawidłowa odpowiedź? Zaraz potem było zablokowane forum i straciłam wątek. Mnie wyszło, że rybki hoduje Niemiec.

To dobrze Ci wyszło.
Jeśli nie wierzysz, to sprawdź na... wikipedii :lol:
Jeszcze jedna wredna matryca.
Matryca jak matryca, klucz jest wredny.
Przyjemnego łamania głowy w czasie weekendu:

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

29 maja 2009, 17:27
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 maja 2009, 06:50

POSTY        37
Witam. Na tescie z psychologii najwyżej sa oceniane tabelki. Z tego co mowiła pani psycholog za każdą jest 4 lub 5 punktów. Najniżej są oceniane pozostałe zadania. Czy ktoś dotarł do testów z zadaniami do tabelek?

29 maja 2009, 17:45
Znawca
Własny awatar

POSTY        266
Jak dla mnie A

29 maja 2009, 18:07
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034
Nadir                    

Jeszcze jedna wredna matryca.
Matryca jak matryca, klucz jest wredny.
Przyjemnego łamania głowy w czasie weekendu:

Przed weekendem "C"

29 maja 2009, 18:08
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Magdus                    

Witam. Na tescie z psychologii najwyżej sa oceniane tabelki. Z tego co mowiła pani psycholog za każdą jest 4 lub 5 punktów. Najniżej są oceniane pozostałe zadania. Czy ktoś dotarł do testów z zadaniami do tabelek?

A na stronie 32-ej
Podsumowanie Konkursu na Najbardziej Przejrzysty Urząd Skarbowy w Polsce w Urzędzie Skarbowym w Badziewiu Górnym.
http://www.skarbowcy.pl/blaster/forum/viewtopic.php?p=46684#p46684

i na 33-ciej
http://www.skarbowcy.pl/blaster/forum/viewtopic.php?p=46784#p46784

Jesteś kierownikiem nowego Biura Informacji Niepotrzebnych w Urzędzie Gminy Ciemnogród Dolny
(a tutaj tabelki)
http://www.skarbowcy.pl/blaster/forum/viewtopic.php?p=46995#p46995

to Koleżanka już była? :rolleyes:

Ivka                    

Jak dla mnie A

A dlaczego A?

oktan                    

Przed weekendem "C"

I dlaczego C?

Zostało jeszcze B i D do obstawienia :D

29 maja 2009, 18:27
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034
POnieważ otrzymamy jednokolorową przekątną.

29 maja 2009, 18:36
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
oktan                    

POnieważ otrzymamy jednokolorową przekątną.

To za mało. POnieważ przy "A" też masz jednokolorową przekątną... :)

29 maja 2009, 18:41
Znawca
Własny awatar

POSTY        266
A-Skrajne są już ustawione, a reszta wg zasady, że w kazdej kolumnie i kazdym rzedzie muszą być wszystkie symbole przy czym jeden z nich powtórzony.
Co do zadania z US w Badziewiu Górnym - odpusciłam go po tym, jak NADIR zamieścił tabelkę. Według mnie ona powinna być inna ( bardziej szczegółowa ale wtedy nie ma wystarczajacej liczby danych do wyliczenia ) albo pytanie jest nieprecyzyjne.
Zas co do zadania z Biurem Informacji Niepotrzebnych - rozwiązanie nie jest jednoznaczne tzn. jest więcej niż jedno prawidowe rozwiazanie.

29 maja 2009, 18:41
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Ivka                    

A-Skrajne są już ustawione, a reszta wg zasady, że w każdej kolumnie i każdym rzędzie muszą być wszystkie symbole przy czym jeden z nich powtórzony.
Co do zadania z US w Badziewiu Górnym - odpuściłam go po tym, jak NADIR zamieścił tabelkę. Według mnie ona powinna być inna ( bardziej szczegółowa ale wtedy nie ma wystarczającej liczby danych do wyliczenia ) albo pytanie jest nieprecyzyjne.
Zaś co do zadania z Biurem Informacji Niepotrzebnych - rozwiązanie nie jest jednoznaczne tzn. jest więcej niż jedno prawidłowe rozwiązanie.

Zaskakujesz mnie! Pozytywnie.... ;)
Wynik prawidłowy, ale klucz jest inny. Chociaż liczy się właściwa odpowiedź, nie jej uzasadnienie. Widać autor testu nie wziął pod uwagę osób (jak Ivka) z IQ powyżej 150 ?!  :lol:

Drugie zaskoczenie, to że w "Biurze Informacji Niepotrzebnych" jest więcej niż 1  rozwiązanie?! :o Chyba niemożliwe! Prześlij mi je na priva.

Tabelka do "US w Badziewiu Górnym " jest OK....

29 maja 2009, 19:04
Znawca
Własny awatar

POSTY        266
To daj adres :D
Co do  Badziewia Górnego to pytanie brzmiało : "Ile (i w których miesiącach) każda z osób rozkleiła plakatów oraz przeprowadziła lekcji, wykładów, konkursów i happeningów?". Zatem moim zdaniem rzedów powinno być nie 8 ale 16 - maj ( i tutaj poszczególne osoby Ewa, mariola, michał itd. ), czerwiec ( ewa, mariola, Michał itd. ), lipiec itd. Nie chce mi sie tego rysowac. Ale w takim razie dane sa niewystarczające. Co do twojej tabelki pytanie powinno brzmieć raczej: " ile kazda z osób przeprowadziła lekcji, wykładów, konkursów, happeningów oraz ile wykładów,lekcji, konkursów i happeningów przeprowadzono w poszczególnych miesiacach"?
Co do Biura Informacji Niepotrzebnych - zamieszanie robi zdanie "Maria filipa stwierdziła, ze za nic w świecie nie bedzie pracować w jednym biurze z Pafnucym i Bonifacym". To sugeruje,że nie chce pracować z nimi łącznie, ale, że mogłaby  pracować z Pafnucym lub Bonifacym. Wiesz, zgodnie z zasadą, ze zaprzeczeniem koniunkcji  jest alternatywa zaprzeczen. Wtedy oprócz prawidłowego rozwiązania
Sabrina - promocja
Pafnucy- bazy danych
Bonifacy - KA
Mścisław - biurowe
można by brać pod uwagę również takie
Maria Filipa - bazy danych
Sabrina - promocja
Bonifacy - KA
Mścisław -Biurowe
Ale oczywiście mogę się mylić :wacko:

29 maja 2009, 19:19
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Ivka                    

To daj adres :D

Domowy?  :blush:
Ivka                    

Co do twojej tabelki pytanie powinno brzmieć raczej: " ile każda z osób przeprowadziła lekcji, wykładów, konkursów, happeningów oraz ile wykładów, lekcji, konkursów i happeningów przeprowadzono w poszczególnych miesiącach"?

Mamy oboje rację: ja, że tabela jest OK, Ty - że pytanie było nieprecyzyjne. Ja rozumiałem je, bo wiedziałem o co chodzi. Ale widać wcześniej nikt nie próbował go rozgryzać, bo nikt nie zgłaszał wątpliwości. Dobrze, że wzięłaś się za to i zauważyłaś nieprecyzyjność polecenia.
Wszystko wzięło się z tego, że dałem celowo same zadanie z poleceniem, by zobaczyć czy będą pytania jak się do tego zabrać?!. Ponieważ nie było - wstawiłem później tabelkę. W rzeczywistości zadanie wygląda w ten sposób, że jest gotowa tabelka i jest do niej krótkie polecenie: Na podstawie poniższych danych (czyli tej "opowieści") wypełnij tabelkę.
Ivka                    

Co do Biura Informacji Niepotrzebnych - zamieszanie robi zdanie "Maria filipa stwierdziła, ze za nic w świecie nie będzie pracować w jednym biurze z Pafnucym i Bonifacym". To sugeruje,że nie chce pracować z nimi łącznie, ale, że mogłaby  pracować z Pafnucym lub Bonifacym. Wiesz, zgodnie z zasadą, ze zaprzeczeniem koniunkcji  jest alternatywa zaprzeczeń. Wtedy oprócz prawidłowego rozwiązania (...)
można by brać pod uwagę również takie (....)
Ale oczywiście mogę się mylić :wacko:

Tylko pierwsze.  
Maria Filipa i Hermenegilda nie mogą być zatrudnione. Bo albo one nie chcą z kimś pracować albo inni z nimi. Albo inni będą, ale pod warunkiem, że będzie Sabrina. A Pafnucy tylko wtedy kiedy i Bonifacy. W końcu preferencje albo zastrzeżenia co do stanowisk decydują o tym, że tylko pierwsze rozwiązanie jest właściwe. Gratuluję bystrości!  :brawa:
W nagrodę teścik do rozwiązania:
Którego elementu brakuje?  :wacko:

29 maja 2009, 20:24
Znawca
Własny awatar

POSTY        266
Oczywiście, że 16-tki

30 maja 2009, 07:35
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Ivka                    

Oczywiście, że 16-tki

Kurde! Ty daj innym szansę!!  :mur:
Odpowiedź proszę na priva :D
Jaka to liczba:

30 maja 2009, 08:04
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 840  Następna strona