Czyli jest jakieś światełko w tunelu Elsinore nie szerz więc defetyzmu bo i tak atmosfera jest kiepska. Daruj sobie opinie w stylu: módlcie się, przyjmuję zakład, mam przeświadczenie, ja nie wiem itp. Jak nie wiesz to nie komentuj , chyba, że tak dla statystyki wrzucasz na forum co ci do głowy przyjdzie - przecież superskarbowiec by się przydał - prawda?
20 maja 2009, 13:48
Re: Nagrody 3% za I kwartał 2009
Na tyle co wiem nie będzie uruchomiona tzw. oszczędnościówka.
20 maja 2009, 14:22
Hej a nie wiadomo nic o kwotach z pomocy UE dla kontrolujących Fundusze?
20 maja 2009, 18:52
jjb28
ale jak to dalej będzie czy ktoś wie, mi pensja ledwo starcza już teraz czekam na wypłate mimo ze opłace wsi i juz jej nie będe miała , czy ktos ruszy temat 3%? bo podejrzewam ze jak nic nie będzie się działo to w tym roku napewno nic nam nie dadzą bo będą myśleć że nam jest tak z tym dobrze , a mało tego słyszałam ze moga nam obniżyć pensję do 70%!!!!
Najzabawniejsze jest to, że tak naprawdę oszczędzają USy i UXy. Mój teść jest zastępcą Dyra w jednej inspekcji, która podlega pod zupełnie inne ministerstwo i nie ma żadnych jaj typu racjonalizacja zużycia papieru na kserograficznym zaczynając a na dodupnym kończąc, czy zamrożenie wypłat nagród albo etatów. Nawet teraz mają jakiś casting. Te nasze oszczędzanie to normalnie jakiś wymysł...
Dodano: 20 Maj 2009 07:56 pm
mkeruj
Czyli jest jakieś światełko w tunelu Elsinore nie szerz więc defetyzmu bo i tak atmosfera jest kiepska. Daruj sobie opinie w stylu: módlcie się, przyjmuję zakład, mam przeświadczenie, ja nie wiem itp. Jak nie wiesz to nie komentuj , chyba, że tak dla statystyki wrzucasz na forum co ci do głowy przyjdzie - przecież superskarbowiec by się przydał - prawda?
Sądząc po Avatarze i tonie wypowiedzi powiedziałbym: "Minister Patafianowicz we własnej osobie..."
Dodano: 20 Maj 2009 07:56 pm
mkeruj
Sądząc po Avatarze i tonie wypowiedzi powiedziałbym: "Minister Patafianowicz we własnej osobie..."
Przepraszam za naiwność pytania, ale czy dyrektor generalny MF zostanie pociągnięty do odpowiedzialności za bezprawny nakaz wstrzymania wypłat w stosownych terminach ?
Przez rząd?
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
20 maja 2009, 21:00
wishnu
Hej a nie wiadomo nic o kwotach z pomocy UE dla kontrolujących Fundusze?
narazie nie wiadomo, a patrząc na Unionów jacy smutni się po korytarzach snują, to chyba bardzo nie wiadomo Ciekawi mnie co zrobicie gdy UE się rozpadnie... Czytałem dziś rozprawę niejakiego prof. Zięby, podobno rozpadnie się niedługo, ba mało tego że się rozpadnie- pieprznie jak monarchia Karolingów. Swoją drogą życzę jej tego, w sumie nie temu że wam zazdroszcze ale wciąż żywe jest we mnie bratnie wspomnienie bratniego związku sowieckiego i ci Bratni Jura i Grisza i siedemnaście mgnień wiosny... Stąd nie myśl o nagrodach MALCZIK, TY MAŁADZIEŻNYJ GIEROJ I TIEDA NADA IDIT I KAKOJ ŻOPU PRIIWANIC...
Przepraszam za naiwność pytania, ale czy dyrektor generalny MF zostanie pociągnięty do odpowiedzialności za bezprawny nakaz wstrzymania wypłat w stosownych terminach ?
Przez rząd?
Zawiadomienie do prokuratury podobno poszło, więc cd. z pewnością nastąpi, choć może właściwszy jest Trybunał Stanu.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
20 maja 2009, 21:10
wjawor
Drago
elsinore
Przez rząd?
Zawiadomienie do prokuratury podobno poszło,
Umknął nam ten temat przez przenosiny na nowe forum, ciekawe jak stoi sprawa w prokuraturze..
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
20 maja 2009, 21:21
Grover: Kolejna wypowiedź która nie wnosi nic do meritum sprawy i avatar też jakiś kiepski
____________________________________ Fenicjanie wynaleźli pieniądze. Raz - nie sztuka. My musimy ciągle je wynajdywać.
21 maja 2009, 06:32
z tymi wypłatami 3% to ciekawa jestem ile jest w tym prawdy? bo ja jakoś w to nie moge uwierzyć
21 maja 2009, 08:35
Dziwnie małe zainteresowanie tym tematem. Wydawało mi się, że informacja o bardzo prawdopodobnej wypłacie nagród za I kwartał wywoła lawinę wpisów. Czyżby pracownicy byli już tak "znieczuleni", że ignorują tę informację? A może są w szoku ?
21 maja 2009, 11:12
Jak najbardziej jest to wiadomość dająca jakąś nadzieję, ale przy tym, co wyprawia ten rząd to uwierzę, jak zobaczę pieniądze na koncie. W moim urzędzie już wiele razy było tak, że miały być wypłaty dodatkowych pieniędzy i w ostatniej chwili wycofywano się z tego. Wolę być miło zaskoczona, niż się nieziemsko rozczarować
21 maja 2009, 12:37
Magsli ale masz nieziemski avatar. To twoje zdjęcie? Jak tak to chciałbym cię odwiedzić i porozmawiać
____________________________________ Ważne, aby mąż był syty, a żona miała pracę ...
21 maja 2009, 13:14
skarbuś
Magsli ale masz nieziemski avatar. To twoje zdjęcie? Jak tak to chciałbym cię odwiedzić i porozmawiać
Jestem zbyt wstydliwa, aby zamieścić takie zdjęcie, ale to mój typ Nie odbiegaj od tematu Co wiesz o wypłatach