(post=36149:date=26. 10. 2008 g. 17:18 Niniejszy temat ze zrozumiałych względów zamiera, juz po mianowaniu. Zapewe otrzymaliście już "odcinek" z nową wypłatą. Niby każdy wiedział ile to będzie netto, po mianowaniu, ale całkiem przyjemnie zrobiło się na sercu (i w portfelu przede wszystkim) jak fizycznie odczuło się znaczący dopływ gotówki! Czy sprezentowaliście sobie coś jako prezent dla siebie za wywalczoną, bądź co bądź wyłocznie przez siebie, podwyzkę? Nie licząc tradycyjnego
Pytam, a sam zapomniałem napisać, ja tradycyjnie wydałem nieco w empiku. pozdr.
Mi też jest ciepło na sercu, tym bardziej, że z wartościowania nic mi nie skapnęło - ASTI to nie jest żadna odpowiedzialność. Kupię sobie jakieś perfumy.
a ja jeszcze nie mam... Ale jak tylko dostanę kasę to kupię sobie buty a dla męża grę
Ostatnio edytowano 29 mar 2009, 11:04 przez Ligea, łącznie edytowano 1 raz
27 paź 2008, 15:10
a ja jak zdam kiedyś ten egzamin to kupię sobie nową szczękę bo stara mi popękała
27 paź 2008, 19:05
babajaga
a ja jak zdam kiedyś ten egzamin to kupię sobie nową szczękę bo stara mi popękała B)))
...zawsze możesz wystąpić do pracodawcy o dofinansowanie argumentując, że zęby zjadłaś na podatkach...
____________________________________ always look on the bright side of life
28 paź 2008, 11:42
pracodawca jest skąpy, a za to co dostaje co miesiąc to nawet nie uzbieram na certyfikat b2, a co dopiero mówić o nowych zębach
28 paź 2008, 15:53
Zmień pracodawcę.
____________________________________ always look on the bright side of life
29 paź 2008, 07:04
doal
Witam serdecznie czy ktoś przystępuje w tym roku do postępowania kwalifikacyjnego. Bo termin już ustalony na 21.06.2008 Chyba czas wziąć się do nauki
Pozwoliłem sobie zmienić tytuł topiku "Postępowanie kwalifikacyjne 2008" na obecny, aby nie zakładać kolejnego "Postępowanie kwalifikacyjne 2009". Dodałem tez podtytuł. Mam nadzieję, że Doal, autor topiku, wybaczy mi to
A więc: kto przystępuje do postępowania kwalifikacyjnego w 2009 roku?
Termin w tym roku został ustalony na 27.06.2009. Zostały więc już tylko 3 miesiące (niecałe) nauki! Ja już od wczoraj zacząłem się uczyć...
Kto następny?
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Ostatnio edytowano 29 mar 2009, 11:06 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
29 mar 2009, 11:02
Nadir
Ja już od wczoraj zacząłem się uczyć... Kto następny?
Na szczęście mam to już za sobą ... Zachęcam wszystkich, bo wysiłek się "opłaca", co widzę co miesiąc po stanie mego konta, hej. Życzę powodzenia
Ostatnio edytowano 29 mar 2009, 21:16 przez Asioka, łącznie edytowano 1 raz
29 mar 2009, 19:05
Asioka
... Na szczęście mam to już za sobą ... Zachęcam wszystkich, bo wysiłek się "opłaca", co widzę co miesiąc po stanie mego konta, hej. Życzę powodzenia
To straszne! Mianowanie na USC sprowadzamy jedynie do kasy No cóż, z drugiej strony czy można liczyć na coś jeszcze? Z szumnych zapowiedzi profesjonalnej kadry urzędników pozostał dodatek do wynagrodzenia i trochę urlopu. Chyba nie o to chodziło - ale wyszło jak zwykle PS. Nie będę rezygnował ani z dodatku, ani z urlopu. Zasady mam zasadniczo w... no tam gdzie władza swoich pracowników.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
Ostatnio edytowano 29 mar 2009, 19:17 przez supersaper, łącznie edytowano 1 raz
29 mar 2009, 19:17
supersaper
Mianowanie na USC sprowadzamy jedynie do kasy No cóż, z drugiej strony czy można liczyć na coś jeszcze? Z szumnych zapowiedzi profesjonalnej kadry urzędników pozostał dodatek do wynagrodzenia i trochę urlopu. Chyba nie o to chodziło - ale wyszło jak zwykle PS. Nie będę rezygnował ani z dodatku, ani z urlopu. Zasady mam zasadniczo w ... no tam gdzie władza swoich pracowników.
Niestety mianowanie można sprowadzać TYLKO do kasy, bo na nic innego raczej liczyć w "resorcie" nie można
Ostatnio edytowano 29 mar 2009, 21:14 przez eve, łącznie edytowano 1 raz
29 mar 2009, 19:34
eve
supersaper
Mianowanie na USC sprowadzamy jedynie do kasy No cóż, z drugiej strony czy można liczyć na coś jeszcze? Z szumnych zapowiedzi profesjonalnej kadry urzędników pozostał dodatek do wynagrodzenia i trochę urlopu. Chyba nie o to chodziło - ale wyszło jak zwykle PS. Nie będę rezygnował ani z dodatku, ani z urlopu. Zasady mam zasadniczo w ... no tam gdzie władza swoich pracowników.
Niestety mianowanie można sprowadzać TYLKO do kasy, bo na nic innego raczej liczyć w "resorcie" nie można
1. "Mianowanie na USC sprowadzamy jedynie do kasy" - nie rozumiem tego "świętoszkowatego" oburzenia. Nikt nie pracuje tylko dla idei. Za pracę należy się wynagrodzenie, płace mamy takie jakie mamy (wynagrodzenia na podobnych stanowiskach w różnych IS są zróżnicowane, co też jest dziwne, bo niby dlaczego pracownicy wykonujący te same zadania i ponoszący taką samą odpowiedzialność zarabiają inaczej w woj. mazowieckim, śląskim czy np. świętokrzyskim i podkarpackim). Jeżeli mamy możliwość zarobić więcej i zgodnie z prawem , to o co chodzi? 2. "Z szumnych zapowiedzi profesjonalnej kadry urzędniczej (...)" - to brzmi jak zarzut braku profesjonalizmu wobec mianowanych usc. Żeby uzyskać mianowanie trzeba trochę wysiłku, wiedzy i pracy ... 3. Nie wiem, jak jest w innych US, ale ja na swój dodatek muszę "zapracować" - dodatkowe obowiązki i funkcje wykraczające poza zakres merytoryczny mojego stanowiska pracy, nierzadko kosztem czasu wolnego i rodziny.
Mimo to namawiam do przystąpienia do postępowania kwalifikacyjnego i życzę powodzenia
30 mar 2009, 08:09
Nadir
Pozwoliłem sobie zmienić tytuł topiku "Postępowanie kwalifikacyjne 2008" na obecny, aby nie zakładać kolejnego "Postępowanie kwalifikacyjne 2009". Dodałem tez podtytuł. Mam nadzieję, że Doal, autor topiku, wybaczy mi to A więc: kto przystępuje do postępowania kwalifikacyjnego w 2009 roku?
Termin w tym roku został ustalony na 27.06.2009. Zostały więc już tylko 3 miesiące (niecałe) nauki! Ja już od wczoraj zacząłem się uczyć...
Kto następny?
Gdzie został ogłoszony termin? Czy będzie wiadoma ilość kandydatów przed 31.05.2009? Jak to było w poprzednich latach?
30 mar 2009, 13:42
Elda
Gdzie został ogłoszony termin? Czy będzie wiadoma ilość kandydatów przed 31.05.2009? Jak to było w poprzednich latach?
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 30 mar 2009, 14:01 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
30 mar 2009, 14:00
Asioka
1. "Mianowanie na USC sprowadzamy jedynie do kasy" - nie rozumiem tego "świętoszkowatego" oburzenia. ... 2. "Z szumnych zapowiedzi profesjonalnej kadry urzędniczej (...)" - to brzmi jak zarzut braku profesjonalizmu wobec mianowanych usc. Żeby uzyskać mianowanie trzeba trochę wysiłku, wiedzy i pracy ... 3. Nie wiem, jak jest w innych US, ale ja na swój dodatek muszę "zapracować" - dodatkowe obowiązki i funkcje wykraczające poza zakres merytoryczny mojego stanowiska pracy, nierzadko kosztem czasu wolnego i rodziny.
Mimo to namawiam do przystąpienia do postępowania kwalifikacyjnego i życzę powodzenia
1. Ja też w mianowaniu na USC dostrzegam wyłącznie kasę - i jest mi z tego powodu przykro. Chciałbym widzieć coś jeszcze - niekoniecznie materialnego. Czy dla ciebie wartość ma wyłącznie kasa? - wątpię. 2. To nie jest zarzut do USC ale do tych, którzy decydują o kształcie administracji w Polsce - tak prawodawców, jak i wykonawców tego prawa. 3. Nie twierdzę, że bycie USC nie wiąże się z dodatkowymi obowiązkami. Wiąże sie również z zawiścią - w tym często przełożonych bez statusu USC. USC mieli być elitą administracji, dziś często są trzymania z daleka od czegokolwiek - bo stanowią potencjalne zagrożenie (często wyimaginowane). Przykładem jest wprowadzenie PZK a teraz "otwartego naboru" na wyższe stanowiska w SC.
Wszystkim ryjącym na blachę ustawy, wskaźniki itp. życzę POWODZENIA !
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
30 mar 2009, 20:51
supersaper
(...) w mianowaniu na USC dostrzegam wyłącznie kasę - i jest mi z tego powodu przykro. Chciałbym widzieć coś jeszcze - niekoniecznie materialnego (...)