Teraz jest 05 wrz 2025, 17:20

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA07 mar 2007, 09:34

POSTY        5

Karnista2                    

(post=36149:date=26. 10. 2008 g. 17:18
Niniejszy temat ze zrozumiałych względów zamiera, juz po mianowaniu. Zapewe otrzymaliście już "odcinek" z nową wypłatą. Niby każdy wiedział ile to będzie netto, po mianowaniu, ale całkiem przyjemnie zrobiło się na sercu (i w portfelu przede wszystkim) jak fizycznie odczuło się znaczący dopływ gotówki! Czy sprezentowaliście sobie coś jako prezent dla siebie za wywalczoną, bądź co bądź wyłocznie przez siebie, podwyzkę? Nie licząc tradycyjnego :piwo:

Pytam, a sam zapomniałem napisać, ja tradycyjnie wydałem nieco w empiku. pozdr.

Mi też jest ciepło na sercu, tym bardziej, że z wartościowania nic mi nie skapnęło - ASTI to nie jest żadna odpowiedzialność. Kupię sobie jakieś perfumy.

a ja jeszcze nie mam... :(  
Ale jak tylko dostanę kasę to kupię sobie buty a dla męża grę :)

Ostatnio edytowano 29 mar 2009, 11:04 przez Ligea, łącznie edytowano 1 raz

27 paź 2008, 15:10

REJESTRACJA01 paź 2008, 14:44

POSTY        31
a ja jak zdam kiedyś ten egzamin to kupię sobie nową szczękę bo stara mi popękała B)))

27 paź 2008, 19:05
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

a ja jak zdam kiedyś ten egzamin to kupię sobie nową szczękę bo stara mi popękała B)))

...zawsze możesz wystąpić do pracodawcy o dofinansowanie argumentując, że zęby zjadłaś na podatkach...

28 paź 2008, 11:42

REJESTRACJA01 paź 2008, 14:44

POSTY        31
pracodawca jest skąpy, a za to co dostaje co miesiąc to nawet nie uzbieram na certyfikat b2, a co dopiero mówić o nowych zębach  :unsure:

28 paź 2008, 15:53
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

29 paź 2008, 07:04
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Witam serdecznie czy ktoś przystępuje w tym roku do postępowania kwalifikacyjnego. Bo termin już ustalony na 21.06.2008 Chyba czas wziąć się do nauki :blink:

Pozwoliłem sobie zmienić tytuł topiku "Postępowanie kwalifikacyjne 2008" na obecny, aby nie zakładać kolejnego "Postępowanie kwalifikacyjne 2009". Dodałem tez podtytuł.
Mam nadzieję, że Doal, autor topiku, wybaczy mi to :D

A więc: kto przystępuje do postępowania kwalifikacyjnego w 2009 roku?

Termin w tym roku został ustalony na 27.06.2009.
Zostały więc już tylko 3 miesiące (niecałe) nauki!
Ja już od wczoraj zacząłem się uczyć... ;)

Kto następny?  :rolleyes:

Ostatnio edytowano 29 mar 2009, 11:06 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

29 mar 2009, 11:02
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2007, 13:39

POSTY        250

Na szczęście mam to już za sobą ...
Zachęcam wszystkich, bo wysiłek się "opłaca", co widzę co miesiąc po stanie mego konta, hej.
Życzę powodzenia  :)

Ostatnio edytowano 29 mar 2009, 21:16 przez Asioka, łącznie edytowano 1 raz

29 mar 2009, 19:05
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

...
Na szczęście mam to już za sobą ...
Zachęcam wszystkich, bo wysiłek się "opłaca", co widzę co miesiąc po stanie mego konta, hej.
Życzę powodzenia  :)

To straszne!
Mianowanie na USC sprowadzamy jedynie do kasy :nonono:
No cóż, z drugiej strony czy można liczyć na coś jeszcze?
Z szumnych zapowiedzi profesjonalnej kadry urzędników pozostał dodatek do wynagrodzenia i trochę urlopu.
Chyba nie o to chodziło - ale wyszło jak zwykle  :rotfl:
PS.
Nie będę rezygnował ani z dodatku, ani z urlopu. Zasady mam zasadniczo w... no tam gdzie władza swoich pracowników.

Ostatnio edytowano 29 mar 2009, 19:17 przez supersaper, łącznie edytowano 1 raz

29 mar 2009, 19:17
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 cze 2008, 21:55

POSTY        161

Z szumnych zapowiedzi profesjonalnej kadry urzędników pozostał dodatek do wynagrodzenia i trochę urlopu.
PS.
Nie będę rezygnował ani z dodatku, ani z urlopu. Zasady mam zasadniczo w ... no tam gdzie władza swoich pracowników.

Niestety mianowanie można sprowadzać TYLKO do kasy, bo na nic innego raczej liczyć w "resorcie" nie można :mur:

Ostatnio edytowano 29 mar 2009, 21:14 przez eve, łącznie edytowano 1 raz

29 mar 2009, 19:34
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2007, 13:39

POSTY        250

supersaper                    

PS.
Nie będę rezygnował ani z dodatku, ani z urlopu. Zasady mam zasadniczo w ... no tam gdzie władza swoich pracowników.

Niestety mianowanie można sprowadzać TYLKO do kasy, bo na nic innego raczej liczyć w "resorcie" nie można :mur:

1. "Mianowanie na USC sprowadzamy jedynie do kasy" - nie rozumiem tego "świętoszkowatego" oburzenia. Nikt nie pracuje tylko dla idei. Za pracę należy się wynagrodzenie, płace mamy takie jakie mamy (wynagrodzenia na podobnych stanowiskach w różnych IS są zróżnicowane, co też jest dziwne, bo niby dlaczego pracownicy wykonujący te same zadania i ponoszący taką samą odpowiedzialność zarabiają inaczej w woj. mazowieckim, śląskim czy np. świętokrzyskim i podkarpackim). Jeżeli mamy możliwość zarobić więcej i zgodnie z prawem , to o co chodzi?
2. "Z szumnych zapowiedzi profesjonalnej kadry urzędniczej (...)" - to brzmi jak zarzut braku profesjonalizmu wobec mianowanych usc. Żeby uzyskać mianowanie trzeba trochę wysiłku, wiedzy i pracy ...
3. Nie wiem, jak jest w innych US, ale ja na swój dodatek muszę "zapracować" - dodatkowe obowiązki i funkcje wykraczające poza zakres merytoryczny mojego stanowiska pracy, nierzadko kosztem czasu wolnego i rodziny.

Mimo to namawiam do przystąpienia do postępowania kwalifikacyjnego i życzę powodzenia  :)

30 mar 2009, 08:09
Znawca

REJESTRACJA26 paź 2006, 08:26

POSTY        107

Pozwoliłem sobie zmienić tytuł topiku "Postępowanie kwalifikacyjne 2008" na obecny, aby nie zakładać kolejnego "Postępowanie kwalifikacyjne 2009". Dodałem tez podtytuł.
Mam nadzieję, że Doal, autor topiku, wybaczy mi to :D
A więc: kto przystępuje do postępowania kwalifikacyjnego w 2009 roku?

Termin w tym roku został ustalony na 27.06.2009.
Zostały więc już tylko 3 miesiące (niecałe) nauki!

Gdzie został ogłoszony termin? Czy będzie wiadoma ilość kandydatów przed 31.05.2009? Jak to było w poprzednich latach?

30 mar 2009, 13:42

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Gdzie został ogłoszony termin? Czy będzie wiadoma ilość kandydatów przed 31.05.2009? Jak to było w poprzednich latach?

Od kilku lat mniej więcej w tym samym miejscu
http://www.ksap.home.pl/sc/aktualnosci.php

Ostatnio edytowano 30 mar 2009, 14:01 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

30 mar 2009, 14:00
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

1. "Mianowanie na USC sprowadzamy jedynie do kasy" - nie rozumiem tego "świętoszkowatego" oburzenia. ...
2. "Z szumnych zapowiedzi profesjonalnej kadry urzędniczej (...)" - to brzmi jak zarzut braku profesjonalizmu wobec mianowanych usc. Żeby uzyskać mianowanie trzeba trochę wysiłku, wiedzy i pracy ...
3. Nie wiem, jak jest w innych US, ale ja na swój dodatek muszę "zapracować" - dodatkowe obowiązki i funkcje wykraczające poza zakres merytoryczny mojego stanowiska pracy, nierzadko kosztem czasu wolnego i rodziny.

Mimo to namawiam do przystąpienia do postępowania kwalifikacyjnego i życzę powodzenia  :)

1. Ja też w mianowaniu na USC dostrzegam wyłącznie kasę - i jest mi z tego powodu przykro. Chciałbym widzieć coś jeszcze - niekoniecznie materialnego. Czy dla ciebie wartość ma wyłącznie kasa? - wątpię.
2. To nie jest zarzut do USC ale do tych, którzy decydują o kształcie administracji w Polsce  - tak prawodawców, jak i wykonawców tego prawa.
3. Nie twierdzę, że bycie USC nie wiąże się z dodatkowymi obowiązkami. Wiąże sie również z zawiścią - w tym często przełożonych bez statusu USC. USC mieli być elitą administracji, dziś często są trzymania z daleka od czegokolwiek - bo stanowią potencjalne zagrożenie (często wyimaginowane). Przykładem jest wprowadzenie PZK a teraz "otwartego naboru" na wyższe stanowiska w SC.

Wszystkim ryjącym na blachę ustawy, wskaźniki itp. życzę POWODZENIA !

30 mar 2009, 20:51

REJESTRACJA11 lut 2008, 15:51

POSTY        199

(...) w mianowaniu na USC dostrzegam wyłącznie kasę - i jest mi z tego powodu przykro. Chciałbym widzieć coś jeszcze - niekoniecznie materialnego (...)

KAKAJA DRUŻBA, TAKAJA AKSJOLOGIA  :rotfl:

30 mar 2009, 20:59
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 840  Następna strona