Teraz jest 05 wrz 2025, 23:06

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Praca w administracji państwowej 
Autor Treść postu
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
Jaka jest sytuacja w administracji państwowej widzimy doskonale. Jeżeli coś się zmienia, to na niekorzyść. Każdy ma jakieś przemyślenia i obserwacje. Czy w związku z tym widzimy nasze dzieci na posadach w administracji państwowej, czy raczej jest to wykluczone? Czy są jakieś pozytywy rekompensujące wyzwiska, niskie płace, mobbing i brak szacunku?
Proszę o głosowanie i dyskusję.

Ostatnio edytowano 16 sty 2007, 12:06 przez inspektor, łącznie edytowano 1 raz

15 sty 2007, 13:43
Zobacz profil WWW
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 lis 2006, 21:03

POSTY        43
Pracuję w Białymstoku, to jest małe środowisko i wszystko widać jak na dłoni. Krewni, synowe byłego dyrektora IS zatrudnione w  urzędach skarbowych, córka byłego naczelnika DPU w UKS, syn byłego z-cy dyr. USK w Izbie, dzieci kadrowych z Izby i Urzędów w urzędzie i w Izbie. Dzieci wyższych rangą kierowników z usów w bratnich usach, dzieci insp. z uks w uks. Małżeństwa na naczelniczych w usach w jednym mieście. Takie sprawy się widzi ze względu na nazwiska osób, które dostają zatrudnienie. Świadczy to o głębokim nepotyźmie w administracji. Nie świadczy to dobrze o atmosferze pracy.

Ostatnio edytowano 16 sty 2007, 12:07 przez Irka, łącznie edytowano 1 raz

15 sty 2007, 14:03
Specjalista

REJESTRACJA30 kwi 2006, 13:31

POSTY        905

LOKALIZACJAUS Polska
Wystarczy przeczytać komentarze do artykułu "Mobbing, czyli etat w piekle". Jesteśmy traktowani jako służby polityczne, a nie apolityczne służby skarbowe. Było to uwzględnione w naszych postulatach związkowych wręczonych MF w trakcie ostatniego protestu. Jeśli się to nie zmieni, nie zostaniemy wyłączeni ze struktur MF, to nieprawidłowości na pewno się nie zmniejszą.

Ostatnio edytowano 16 sty 2007, 12:08 przez melon, łącznie edytowano 1 raz

15 sty 2007, 17:27
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2006, 16:41

POSTY        176
Do tych "anomalii pogodowych", o których pisze Irka, należaloby jeszcze dodać: biuro rach. - siostra, brat, małżonek w skarbówce tj. is, uks, us (i nie jako zwykły pracownik...). To jest nasza rzeczywistość...

Ostatnio edytowano 16 sty 2007, 12:08 przez renia, łącznie edytowano 1 raz

15 sty 2007, 17:44

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:08

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd
<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->A ja jestem SKARBOWCEM i jestem z tego dumny!!! <!--sizec--></span><!--/sizec-->  :rotfl:

Ps. a jak ktoś ma inne zdanie to zara dostanie w ryja... wężykiem, wężykiem... a jak. ;)

Ostatnio edytowano 16 sty 2007, 12:09 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

15 sty 2007, 20:44
Własny awatar

<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->A ja jestem SKARBOWCEM i jestem z tego dumny!!! <!--sizec--></span><!--/sizec-->  :rotfl:
Ps. a jak ktoś ma inne zdanie to zara dostanie w ryja... wężykiem, wężykiem... a jak. ;)

Masz to jak w banku!!!
~~~~~~~~~~~~~~~
:P

Ostatnio edytowano 16 sty 2007, 12:09 przez Zeta, łącznie edytowano 1 raz

15 sty 2007, 22:24

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska
"W kwietniowym numerze "Forbes'a" z 2006 roku pisałem: "Co można naprawić w ZUS-ie? Po pierwsze, skoro do składek ubezpieczeniowych stosuje się przepisy o zobowiązaniach podatkowych, to może organy podatkowe powinny je ściągać? One i tak kochane nigdy nie będą, nic im więc już nie zaszkodzi..."

Reszta artykułu:
<a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php?ind=news&op=news_show_single&ide=958#" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php...single&ide=958#</a>

Ale czy do pracy chodzicie, by Was ktoś kochał? Po to chodzi się chyba gdzie indziej.

Ostatnio edytowano 16 sty 2007, 12:10 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

15 sty 2007, 22:50
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2006, 17:59

POSTY        43

Ale czy do pracy chodzicie, by Was ktoś kochał? Po to chodzi się chyba gdzie indziej.

A gdzie??? Gdzie chodzisz, podaj adresy, może koledzy i koleżanki też skorzystają. :brawa:

Ostatnio edytowano 16 sty 2007, 12:10 przez Mirap, łącznie edytowano 1 raz

15 sty 2007, 23:16
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA13 lis 2006, 10:13

POSTY        66

<!--quoteo(post=4522:date=15. 01. 2007 g. 20: 44:name=zoltar7)--><div class='quotetop'>(zoltar7 @ 15. 01. 2007 g. 20: 44) [snapback]4522[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->A ja jestem SKARBOWCEM i jestem z tego dumny !!! <!--sizec--></span><!--/sizec-->  :rotfl:
ps. a jak ktoś ma inne zdanie to zara dostanie w ryja... wężykiem, wężykiem... a jak  ;)

Masz to jak w banku! ! !
~~~~~~~~~~~~~~~
:P
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Dumny... A wiesz chociaż, co to jest duma?
I z czego jesteś taki dumny? Że zarabiasz jak żebrak? Że jesteś traktowany przez ogół społeczeństwa jak darmozjad i krwiopijca, który w urzędzie tylko pije kawę i czyha na biednego podatnika, żeby go zniszczyć? No chyba, że pracujesz ze dwa dni, to jeszcze masz prawo do niewiedzy. :(

Ostatnio edytowano 16 sty 2007, 21:34 przez Biala-s, łącznie edytowano 1 raz

16 sty 2007, 11:39

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:08

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

Dumny... A wiesz chociaż, co to jest duma?
I z czego jesteś taki dumny? Że zarabiasz jak żebrak? Że jesteś traktowany przez ogół społeczeństwa jak darmozjad i krwiopijca, który w urzędzie tylko pije kawę i czyha na biednego podatnika, żeby go zniszczyć? No chyba, że pracujesz ze dwa dni, to jeszcze masz prawo do niewiedzy. :(

Wg Słownika Języka Polskiego

dumny znaczy:

1) mający poczucie własnej godności i wartości,
2) mający o sobie wygórowane mniemanie,
3) będący wyrazem dumy.

:nonono:

Ostatnio edytowano 16 sty 2007, 21:35 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

16 sty 2007, 18:49

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Wg Słownika Języka Polskiego

dumny znaczy:

1) mający poczucie własnej godności i wartości,
2) mający o sobie wygórowane mniemanie,
3) będący wyrazem dumy.
:nonono:

No to chyba o to trzecie chodziło.

Ostatnio edytowano 16 sty 2007, 21:35 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

16 sty 2007, 19:34
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 21:17

POSTY        83

LOKALIZACJAZ Warmii i Mazur
Zoltar7, wiesz co? Ja też, mimo żałosnego uposażenia, jestem dumna:

- dlatego, że podatnik odchodząc powie "dziękuję, jest Pani bardzo miła",
- że po załatwieniu powie "dziękuję za szybkie załatwienie sprawy",
- że ktoś powie "miłego dnia",
- że się uśmiechnie.

Mogłabym jeszcze sporo takich przykładów wyliczać.
A że ktoś znajdzie się niezadowolony?
Jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził.
Wiecznie niezadowolonych jest pełno na tym łez padole i nie mam zamiaru sobie nimi głowy zawracać, czego sobie i nam wszystkim życzę - NIE DAJMY SIĘ ZWARIOWAĆ.

Ostatnio edytowano 17 sty 2007, 23:11 przez sonieczka, łącznie edytowano 1 raz

17 sty 2007, 18:51
Własny awatar
<a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/index.php?s=&showtopic=296&view=findpost&p=4623" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/ind...findpost&p=4623</a>

17 sty 2007, 19:03
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 sty 2007, 11:31

POSTY        36
Jedyne, co dobre doświadczyłem w administracji publicznej to to, że zdobyłem doświadczenie w US i mi się teraz to przydaje w życiu, nie tylko zawodowym, ale i prywatnym. To, czy dobra praca, czy zła - zależy, gdzie się mieszka. Jeśli małe miasteczko, to spoko, ale jeśli duże miasto - charakter pracy jest inny...

Ostatnio edytowano 18 sty 2007, 21:49 przez Fraud_slayer, łącznie edytowano 1 raz

18 sty 2007, 11:19
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 59 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona