Teraz jest 06 wrz 2025, 00:03

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 227 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  Następna strona
Mobbing w skarbówce 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA25 paź 2006, 20:49

POSTY        7

A ja wiem ,że robi dużo, a na  pewno  z sensem i  zgodnie  z  obowiązującymi  zasadami  zarządzania , czego  nie  można  powiedzieć  o  wielu  na znaczących  stołkach. :brawa:

:rotfl: ,,Chłopiec'' broni swojej pani. Ile dostałeś srebrników?
Zasady zarządzania pani wice zna z opowiadań Sz.P. A stanowisko zawdzięcza tylko przyjacielowi rodziny. Napisz o kim mowa?  :za2:

05 maja 2008, 17:21
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA15 lut 2008, 17:12

POSTY        20
Skąd wiesz,żem ja chłopiec? A możem ja dziewczynka? A co do tego.kto komu i  za co zawdzięcza  stołek -możnaby dużo mowić . Jak dotąd - najwyższy stołek w  UKS-ie  zajmuje pani bez żadnego konkursu ,a nawet  bez po. A więc  kto i za co jej to załatwil? :glare:

05 maja 2008, 20:56

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska
Zarysowało nam się ostatnio kilka "kółek wzajemnej adoracji", ze szczególnym uwielbieniem okolic Łodzi. Przypominam zainteresowanym, że wolność słowa ma swoje granice. A osoby, do których kierujemy publicznie ( a forum jest takim medium ) zarzuty, bardziej czy mniej kulturalne epitety - mają prawo dochodzić swoich praw. Admin w takim przypadku ( oprócz podjęcia własnych kroków administarcyjnych w postaci ostrzeżeń, zablokowania dostępu...) może być także zmuszony  przez organy ścigania do przekazania IP komputerów, z których się logowali autorzy takich postów.
Tak więc może spokojniej, albo na privie, albo po prostu osobiście w pracy, bo wygląda na to, że czasem rozmawiacie ze sobą na forum z sąsiednich pokoi.
( to dotyczy także innych "drażliwych" teamtów: Konkursy na DUKSów, Nowi DISy i NUSy itp. )

Ostatnio edytowano 05 maja 2008, 21:59 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

05 maja 2008, 21:55
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA27 paź 2006, 22:35

POSTY        4

Ja znam taką wice w Łodzi, też mało robi a kasę bierze sporą.
:stop: Ma własnych ,,chłopców'' na posyłki. :stop:

Zgadzam się z tą opinią.

10 maja 2008, 12:50

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176
Witamy nowy podmiot na forum. Podmiot głęboko uśpiony ( nie mylić z podatnikiem uśpionym ).

Ostatnio edytowano 10 maja 2008, 12:55 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz

10 maja 2008, 12:54
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

Witamy nowy podmiot na forum. Podmiot głęboko uśpiony ( nie mylić z podatnikiem uśpionym ).

Pełna zgoda.

<!--coloro:#993399--><span style="color:#993399"><!--/coloro-->autor: Klara
Dołączył: 28. 10. 2006  g. 00:35<!--colorc--></span><!--/colorc-->

Podmiot głęboko uśpiony.
Pierwszy post po półtora roku.
I nocna Marka ;)

PS
Klaro - nie obrażaj się na mnie. Żartuję.
Zachęcam i zapraszam na forum. :piwo:

Ostatnio edytowano 10 maja 2008, 14:25 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

10 maja 2008, 14:21
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA27 paź 2006, 22:35

POSTY        4

Klaro - nie obrażaj się na mnie. Żartuję.
Zachęcam i zapraszam na forum. :piwo:

Dziękuję za zaproszenie Panom głęboko monitorującym!

Bez powodów nie piszę, ale to co wyrabia wspomniana osóbka w Urzędzie skłoniło mnie do napisania I posta. Może będą następne.  :angry2:

14 maja 2008, 15:00

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

Dziękuję za zaproszenie Panom głęboko monitorującym!

Cała przyjemność po mojej stronie ;)

14 maja 2008, 18:20
Amator

REJESTRACJA11 lis 2007, 12:11

POSTY        12
Od kilku dni poszukuję moich postów w temacie "mobbing" i "motywacja do pracy w skarbówce". Napisałam je ok. sierpnia i trochę wcześniej. Jakoś dziwnie wyparowały, ciekawa jestem dlaczego - nikogo nie obrażały, nie było w nich imion ani nazwisk, napisane były poprawną polszczyzną, bez "brzydkich słów", nie pisałam o konkretnym urzędzie, a jednak... Jestem bardzo rozczarowana. To forum było jedynym miejscem, gdzie mogłam podzielić się swoimi przemyśleniami na nurtujące mnie tematy, a szczególnie dotyczące mobbingu i w związku z tym, że jestem ofiarą mobbingu, brakiem motywacji do dalszej pracy w skarbówce. Teraz widzę, że układy są i na tym forum. Komuś musiała nie podobać się moja szczera opowieść o leczeniu u psychiatry po 8 latach pracy w skarbówce. W tej instytucji nawet na "wolnym" forum się nie przebijesz. Przykre to i smutne.  :mur:

15 wrz 2008, 19:43

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

...W tej instytucji nawet na "wolnym" forum się nie przebijesz. Przykre to i smutne.  :mur:

Może zwróć się bezpośrednio do amina forum (Inspektor/Toga) na priv. Może to tylko zlośliwość przedmiotów martwych. Także w zasobach cyberprzestrzeni zdarzają się awarie. Być może i tak było w tym przypadku. Chyba za wcześnie na tak "ciężkie" zarzuty.   :(

Ostatnio edytowano 16 wrz 2008, 17:05 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

15 wrz 2008, 20:39
Fachowiec
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 18:38

POSTY        1181

Od kilku dni poszukuję moich postów w temacie "mobbing" i "motywacja do pracy w skarbówce". Napisałam je ok. sierpnia i trochę wcześniej. Jakoś dziwnie wyparowały, ciekawa jestem dlaczego - nikogo nie obrażały, nie było w nich imion ani nazwisk, napisane były poprawną polszczyzną, bez "brzydkich słów", nie pisałam o konkretnym urzędzie, a jednak... Jestem bardzo rozczarowana. To forum było jedynym miejscem, gdzie mogłam podzielić się swoimi przemyśleniami na nurtujące mnie tematy, a szczególnie dotyczące mobbingu i w związku z tym, że jestem ofiarą mobbingu, brakiem motywacji do dalszej pracy w skarbówce. Teraz widzę, że układy są i na tym forum. Komuś musiała nie podobać się moja szczera opowieść o leczeniu u psychiatry po 8 latach pracy w skarbówce. W tej instytucji nawet na "wolnym" forum się nie przebijesz. Przykre to i smutne.  :mur:

<!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro--><!--fonto:Trebuchet Ms--><span style="font-family:Trebuchet Ms"><!--/fonto-->Licznik Twoich postów wskazuje, że napisałaś ich osiem. Tymczasem w bazie jest siedem. Oznaczać to może, że jeden (ale tylko jeden) z nich mógł zostać usunięty. Ty piszesz o większej liczbie, więc przyczyna jest gdzie indziej. Najbardziej prawdopodobną przyczyną usunięcia (ale nie mam pewności, że tak właśnie było) jest umieszczenie go w niewłaściwym miejscu forum. Zwróć uwagę, że w dziale "Prawo pracy" jest miejsce na "Przepisy i interpretacje..." (wyłącznie) i na dyskusję. Oba te subfora mają tematy związane z mobbingiem.
Dodam jeszcze, że napisanie postów nieregulaminowych, które miałyby podlegać usunięciu wiąże się prawie zawsze z udzieleniem ostrzeżenia. Ty ostrzeżeń nie posiadasz. Proponuję zatem ponowne napisanie postów i zamieszczenie ich na forum.<!--fontc--></span><!--/fontc--><!--colorc--></span><!--/colorc-->

16 wrz 2008, 06:52
Amator

REJESTRACJA30 lis 2007, 10:36

POSTY        10
Mam pytanie, czy w Waszych urzędach/izbach przeprowadzano kiedykolwiek szkolenia lub ankiety dotyczące zjawiska mobbingu?

albo chociaż szkolenia z komunikacji i asertywności dla całej kadry?

Mam wrażenie, że część osób na kierowniczych stanowiskach, wyładowując swój zły nastrój na podwładnych, nie zdaje sobie sprawy z tego, że takie zachowania podpadają pod mobbing, a przynajmniej zjawisko określane jako nękanie (Kodeks Pracy mówi o prawie do godnego wykonywania pracy).

Takie szkolenia mogłyby pomóc uświadomić kierownikom swoje zachowania (i ich poważne konsekwencje w razie pozwu pracownika), a pracownikom uświadomoć ich prawo do godnego wykonywania pracy.

Może i u mnie dałoby się namówić szefostwo na zorganizowanie takich szkoleń?

Ostatnio edytowano 19 mar 2009, 15:32 przez Wiosna, łącznie edytowano 1 raz

19 mar 2009, 15:03
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

Mam pytanie, czy w Waszych urzędach/izbach przeprowadzano kiedykolwiek szkolenia lub ankiety dotyczące zjawiska mobbingu?

albo chociaż szkolenia z komunikacji i asertywności dla całej kadry?

Mam wrażenie, że część osób na kierowniczych stanowiskach, wyładowując swój zły nastrój na podwładnych, nie zdaje sobie sprawy z tego, że takie zachowania podpadają pod mobbing, a przynajmniej zjawisko określane jako nękanie (Kodeks Pracy mówi o prawie do godnego wykonywania pracy).

Takie szkolenia mogłyby pomóc uświadomić kierownikom swoje zachowania (i ich poważne konsekwencje w razie pozwu pracownika), a pracownikom uświadomoć ich prawo do godnego wykonywania pracy.

Może i u mnie dałoby się namówić szefostwo na zorganizowanie takich szkoleń?

Szkoleń nigdy nie było, a przynajmniej sobie przypomnieć nie mogę.
Co do świadomości przełożonych, że ich działanie to mobbing - możesz być spokojna - są tego świadomi. Dodam więcej, są świadomi również tego, że NIC im nie grozi - szczególnie w administracji skarbowej, w której jest to normalny i wręcz sugerowany przez zwierzchników sposób zarządzania kadrami (np. Służba Celna!!!).
Nie widzę szefa, który by z własnej inicjatywy zorganizował takie szkolenie (to też wydatek!), bo o na tym zyska? Sam mogę podać tragiczne przypadki związane ze stresem w pracy - może i mobbingiem. Każdy z nas zna podobne. Bez zmiany na samych szczytach - czyli nastawienia "Donaka" i JVR do podwładnych, NIC się nie zmieni. Podziwiam ludzi, którzy mają odwagę walczyć w sądach. Szkoda, że to jedyna droga w "Państwie Prawa". :za2:

19 mar 2009, 17:08
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

Nie widzę szefa, który by z własnej inicjatywy zorganizował takie szkolenie (to też wydatek!), bo o na tym zyska? Sam mogę podać tragiczne przypadki związane ze stresem w pracy - może i mobbingiem. Każdy z nas zna podobne. Bez zmiany na samych szczytach - czyli nastawienia "Donaka" i JVR do podwładnych, NIC się nie zmieni. Podziwiam ludzi, którzy mają odwagę walczyć w sądach. Szkoda, że to jedyna droga w <!--coloro:#990000--><span style="color:#990000"><!--/coloro-->"Państwie Prawa". <!--colorc--></span><!--/colorc--> :za2:

Zapomniałeś jeszcze dodać: i w <!--coloro:#990000--><span style="color:#990000"><!--/coloro-->"Przyjaznym Państwie".<!--colorc--></span><!--/colorc-->
Zapomniałem tylko dla kogo? :unsure:

A ludzie, którzy mają odwagę walczyć w sądach (i mają jeszcze zdrowie) to chyba raczej "straceńcy".
Jaki naczelnik pogodzi się z tym, że ktoś wykosił jego pupila/pupilkę?
Bez jaj! Każdy kierownik czy kierowniczka, to ktoś zaufany.
Czyli pupil albo pupilka.
:za2:

Ostatnio edytowano 19 mar 2009, 18:04 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

19 mar 2009, 18:03
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 227 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  Następna strona