A ja wiem ,że robi dużo, a na pewno z sensem i zgodnie z obowiązującymi zasadami zarządzania , czego nie można powiedzieć o wielu na znaczących stołkach. :brawa:
:rotfl: ,,Chłopiec'' broni swojej pani. Ile dostałeś srebrników? Zasady zarządzania pani wice zna z opowiadań Sz.P. A stanowisko zawdzięcza tylko przyjacielowi rodziny. Napisz o kim mowa? :za2:
05 maja 2008, 17:21
Skąd wiesz,żem ja chłopiec? A możem ja dziewczynka? A co do tego.kto komu i za co zawdzięcza stołek -możnaby dużo mowić . Jak dotąd - najwyższy stołek w UKS-ie zajmuje pani bez żadnego konkursu ,a nawet bez po. A więc kto i za co jej to załatwil? :glare:
05 maja 2008, 20:56
:nonono: Zarysowało nam się ostatnio kilka "kółek wzajemnej adoracji", ze szczególnym uwielbieniem okolic Łodzi. Przypominam zainteresowanym, że wolność słowa ma swoje granice. A osoby, do których kierujemy publicznie ( a forum jest takim medium ) zarzuty, bardziej czy mniej kulturalne epitety - mają prawo dochodzić swoich praw. Admin w takim przypadku ( oprócz podjęcia własnych kroków administarcyjnych w postaci ostrzeżeń, zablokowania dostępu...) może być także zmuszony przez organy ścigania do przekazania IP komputerów, z których się logowali autorzy takich postów. Tak więc może spokojniej, albo na privie, albo po prostu osobiście w pracy, bo wygląda na to, że czasem rozmawiacie ze sobą na forum z sąsiednich pokoi. ( to dotyczy także innych "drażliwych" teamtów: Konkursy na DUKSów, Nowi DISy i NUSy itp. )
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 05 maja 2008, 21:59 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
05 maja 2008, 21:55
gosia
Ja znam taką wice w Łodzi, też mało robi a kasę bierze sporą. :stop: Ma własnych ,,chłopców'' na posyłki. :stop:
Zgadzam się z tą opinią.
10 maja 2008, 12:50
Witamy nowy podmiot na forum. Podmiot głęboko uśpiony ( nie mylić z podatnikiem uśpionym ).
Ostatnio edytowano 10 maja 2008, 12:55 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz
10 maja 2008, 12:54
helvet
Witamy nowy podmiot na forum. Podmiot głęboko uśpiony ( nie mylić z podatnikiem uśpionym ).
Podmiot głęboko uśpiony. Pierwszy post po półtora roku. I nocna Marka
PS Klaro - nie obrażaj się na mnie. Żartuję. Zachęcam i zapraszam na forum. :piwo:
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
Ostatnio edytowano 10 maja 2008, 14:25 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz
10 maja 2008, 14:21
kominiarz
Klaro - nie obrażaj się na mnie. Żartuję. Zachęcam i zapraszam na forum. :piwo:
Dziękuję za zaproszenie Panom głęboko monitorującym!
Bez powodów nie piszę, ale to co wyrabia wspomniana osóbka w Urzędzie skłoniło mnie do napisania I posta. Może będą następne. :angry2:
14 maja 2008, 15:00
Klara
Dziękuję za zaproszenie Panom głęboko monitorującym!
Cała przyjemność po mojej stronie
14 maja 2008, 18:20
Od kilku dni poszukuję moich postów w temacie "mobbing" i "motywacja do pracy w skarbówce". Napisałam je ok. sierpnia i trochę wcześniej. Jakoś dziwnie wyparowały, ciekawa jestem dlaczego - nikogo nie obrażały, nie było w nich imion ani nazwisk, napisane były poprawną polszczyzną, bez "brzydkich słów", nie pisałam o konkretnym urzędzie, a jednak... Jestem bardzo rozczarowana. To forum było jedynym miejscem, gdzie mogłam podzielić się swoimi przemyśleniami na nurtujące mnie tematy, a szczególnie dotyczące mobbingu i w związku z tym, że jestem ofiarą mobbingu, brakiem motywacji do dalszej pracy w skarbówce. Teraz widzę, że układy są i na tym forum. Komuś musiała nie podobać się moja szczera opowieść o leczeniu u psychiatry po 8 latach pracy w skarbówce. W tej instytucji nawet na "wolnym" forum się nie przebijesz. Przykre to i smutne. :mur:
15 wrz 2008, 19:43
coco
...W tej instytucji nawet na "wolnym" forum się nie przebijesz. Przykre to i smutne. :mur:
Może zwróć się bezpośrednio do amina forum (Inspektor/Toga) na priv. Może to tylko zlośliwość przedmiotów martwych. Także w zasobach cyberprzestrzeni zdarzają się awarie. Być może i tak było w tym przypadku. Chyba za wcześnie na tak "ciężkie" zarzuty.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 16 wrz 2008, 17:05 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
15 wrz 2008, 20:39
coco
Od kilku dni poszukuję moich postów w temacie "mobbing" i "motywacja do pracy w skarbówce". Napisałam je ok. sierpnia i trochę wcześniej. Jakoś dziwnie wyparowały, ciekawa jestem dlaczego - nikogo nie obrażały, nie było w nich imion ani nazwisk, napisane były poprawną polszczyzną, bez "brzydkich słów", nie pisałam o konkretnym urzędzie, a jednak... Jestem bardzo rozczarowana. To forum było jedynym miejscem, gdzie mogłam podzielić się swoimi przemyśleniami na nurtujące mnie tematy, a szczególnie dotyczące mobbingu i w związku z tym, że jestem ofiarą mobbingu, brakiem motywacji do dalszej pracy w skarbówce. Teraz widzę, że układy są i na tym forum. Komuś musiała nie podobać się moja szczera opowieść o leczeniu u psychiatry po 8 latach pracy w skarbówce. W tej instytucji nawet na "wolnym" forum się nie przebijesz. Przykre to i smutne. :mur:
<!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro--><!--fonto:Trebuchet Ms--><span style="font-family:Trebuchet Ms"><!--/fonto-->Licznik Twoich postów wskazuje, że napisałaś ich osiem. Tymczasem w bazie jest siedem. Oznaczać to może, że jeden (ale tylko jeden) z nich mógł zostać usunięty. Ty piszesz o większej liczbie, więc przyczyna jest gdzie indziej. Najbardziej prawdopodobną przyczyną usunięcia (ale nie mam pewności, że tak właśnie było) jest umieszczenie go w niewłaściwym miejscu forum. Zwróć uwagę, że w dziale "Prawo pracy" jest miejsce na "Przepisy i interpretacje..." (wyłącznie) i na dyskusję. Oba te subfora mają tematy związane z mobbingiem. Dodam jeszcze, że napisanie postów nieregulaminowych, które miałyby podlegać usunięciu wiąże się prawie zawsze z udzieleniem ostrzeżenia. Ty ostrzeżeń nie posiadasz. Proponuję zatem ponowne napisanie postów i zamieszczenie ich na forum.<!--fontc--></span><!--/fontc--><!--colorc--></span><!--/colorc-->
16 wrz 2008, 06:52
Mam pytanie, czy w Waszych urzędach/izbach przeprowadzano kiedykolwiek szkolenia lub ankiety dotyczące zjawiska mobbingu?
albo chociaż szkolenia z komunikacji i asertywności dla całej kadry?
Mam wrażenie, że część osób na kierowniczych stanowiskach, wyładowując swój zły nastrój na podwładnych, nie zdaje sobie sprawy z tego, że takie zachowania podpadają pod mobbing, a przynajmniej zjawisko określane jako nękanie (Kodeks Pracy mówi o prawie do godnego wykonywania pracy).
Takie szkolenia mogłyby pomóc uświadomić kierownikom swoje zachowania (i ich poważne konsekwencje w razie pozwu pracownika), a pracownikom uświadomoć ich prawo do godnego wykonywania pracy.
Może i u mnie dałoby się namówić szefostwo na zorganizowanie takich szkoleń?
Ostatnio edytowano 19 mar 2009, 15:32 przez Wiosna, łącznie edytowano 1 raz
19 mar 2009, 15:03
Wiosna
Mam pytanie, czy w Waszych urzędach/izbach przeprowadzano kiedykolwiek szkolenia lub ankiety dotyczące zjawiska mobbingu?
albo chociaż szkolenia z komunikacji i asertywności dla całej kadry?
Mam wrażenie, że część osób na kierowniczych stanowiskach, wyładowując swój zły nastrój na podwładnych, nie zdaje sobie sprawy z tego, że takie zachowania podpadają pod mobbing, a przynajmniej zjawisko określane jako nękanie (Kodeks Pracy mówi o prawie do godnego wykonywania pracy).
Takie szkolenia mogłyby pomóc uświadomić kierownikom swoje zachowania (i ich poważne konsekwencje w razie pozwu pracownika), a pracownikom uświadomoć ich prawo do godnego wykonywania pracy.
Może i u mnie dałoby się namówić szefostwo na zorganizowanie takich szkoleń?
Szkoleń nigdy nie było, a przynajmniej sobie przypomnieć nie mogę. Co do świadomości przełożonych, że ich działanie to mobbing - możesz być spokojna - są tego świadomi. Dodam więcej, są świadomi również tego, że NIC im nie grozi - szczególnie w administracji skarbowej, w której jest to normalny i wręcz sugerowany przez zwierzchników sposób zarządzania kadrami (np. Służba Celna!!!). Nie widzę szefa, który by z własnej inicjatywy zorganizował takie szkolenie (to też wydatek!), bo o na tym zyska? Sam mogę podać tragiczne przypadki związane ze stresem w pracy - może i mobbingiem. Każdy z nas zna podobne. Bez zmiany na samych szczytach - czyli nastawienia "Donaka" i JVR do podwładnych, NIC się nie zmieni. Podziwiam ludzi, którzy mają odwagę walczyć w sądach. Szkoda, że to jedyna droga w "Państwie Prawa". :za2:
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
19 mar 2009, 17:08
supersaper
Nie widzę szefa, który by z własnej inicjatywy zorganizował takie szkolenie (to też wydatek!), bo o na tym zyska? Sam mogę podać tragiczne przypadki związane ze stresem w pracy - może i mobbingiem. Każdy z nas zna podobne. Bez zmiany na samych szczytach - czyli nastawienia "Donaka" i JVR do podwładnych, NIC się nie zmieni. Podziwiam ludzi, którzy mają odwagę walczyć w sądach. Szkoda, że to jedyna droga w <!--coloro:#990000--><span style="color:#990000"><!--/coloro-->"Państwie Prawa". <!--colorc--></span><!--/colorc--> :za2:
Zapomniałeś jeszcze dodać: i w <!--coloro:#990000--><span style="color:#990000"><!--/coloro-->"Przyjaznym Państwie".<!--colorc--></span><!--/colorc--> Zapomniałem tylko dla kogo? :unsure:
A ludzie, którzy mają odwagę walczyć w sądach (i mają jeszcze zdrowie) to chyba raczej "straceńcy". Jaki naczelnik pogodzi się z tym, że ktoś wykosił jego pupila/pupilkę? Bez jaj! Każdy kierownik czy kierowniczka, to ktoś zaufany. Czyli pupil albo pupilka. :za2:
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
Ostatnio edytowano 19 mar 2009, 18:04 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz