Teraz jest 10 wrz 2025, 07:00

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2158 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 155  Następna strona
Znamy zasady wyboru nowych NUSów, znamy wyniki 
Autor Treść postu

REJESTRACJA15 lis 2007, 21:14

POSTY        141

a ile trzeba mieć punktów, żeby przejść dalej?

Minimum 40 pkt z testu i 5 z zadań

04 mar 2009, 15:29

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

O, właśnie   [attachmentid=574]
Ja np. mam za blisko do emerytury, aby bawić się w naczelnikowanie!  B)))
[attachmentid=575]

Może jednak zrewidujesz Nadirze swoje stanowisko...
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--sizeo:2--><span style="font-size:10pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->W miejsce ZUS - Urząd Emerytalny <!--sizec--></span><!--/sizec-->

Centrum imienia Adama Smitha proponuje wprowadzenie radykalnej reformy emerytalnej. Miałaby polegać na likwidacji ZUS i wprowadzenie na to miejsce Urzędu Emerytalnego, który wypłacałby emerytury wszystkim osobom mającym określony wiek emerytalny i polskie obywatelstwo.

Szef Centrum Robert Gwiazdowski zaznaczył jednak, że wiek emerytalny powinien być zdecydowanie wyższy niż obecny, czyli około 70. roku życia. (...) <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
<a href="http://emerytury.wp.pl/POD,1,a,2,b,0,wid,10907936,wiadomosc.html" target="_blank">http://emerytury.wp.pl/POD,1,a,2,b,0,wid,1...,wiadomosc.html</a>

04 mar 2009, 15:43
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 gru 2006, 20:13

POSTY        35
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Cóż, ja juz nie zagladam do pytań - mam dość. Mam 5 błędów w CIT-ie, więc na pewno nie zdam, ale przynajmniej wiem czego w razie chęci ponownego przystąpienia mam się uczyć.

Aby zdać trzeba mieć 40 na 50 punktów - ja siebie oceniam na 35, później dla ciekawskich wpiszę swój numer - mam w domu, wyniki będą kodowane pod tym numerem, ale ja się swojej niewiedzy nie wstydzę. Usprawiedliwia mnie trochę brak czasu na naukę - 3 małe bestie w domku. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->(Łyszkowski K. @ 14. 02. 2009 g. 07:55) moj kod 554 - dla ciekawskich.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Trzy małe bestie w domu i panikuje z jakimś tam egzaminem! Kolego serdeczne gratulacje. Masz świetny wynik. U mnie są tylko dwie..., może postarać się o trzecią małą besyjkę?

Ostatnio edytowano 04 mar 2009, 16:34 przez Pawel1ek, łącznie edytowano 1 raz

04 mar 2009, 16:16

REJESTRACJA14 lut 2009, 17:56

POSTY        49
A ja dałem  :dupa: (tj. obnażyłem swoją niewiedzę)

Ale jakoś w ogóle mnie nie martwi to że nie zdałem, bardziej mnie martwi stan mojej wiedzy... kiedyś byłem lepszy w te klocki. Uzyskałem wynik... hmm przeciętny, nie ma się czym chwalić.   :blink:

Natomiast jestem pełen podziwu dla tych co dostali te 45-49 pkt z testu. No test może nie był bardzo trudny, ale ktoś kto potrafił uzbierać tyle punktów na pewno dysponuje większą wiedzą niż większość obecnie pełniących zaszczytny obowiązek NUS  :lol:

Ostatnio edytowano 04 mar 2009, 17:01 przez Prawdziwygosc, łącznie edytowano 1 raz

04 mar 2009, 16:41
Znawca

REJESTRACJA27 sie 2007, 15:35

POSTY        114
Również jestem tego pewien. Byłem pewien na drugi dzień po konkursie, kiedy nasza chodziła jak paw i stroszyła piórka.

Ostatnio edytowano 04 mar 2009, 16:49 przez Segregator, łącznie edytowano 1 raz

04 mar 2009, 16:48
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 lip 2007, 17:02

POSTY        111
Cieszę się z tych 41 pkt  :lol:. To jednak jest jakaś wiedza i trochę szczęścia też.

Dzień po egzaminie znałem swoje 8 błędów, a w 99% pewien byłem 33 dobrych odpowiedzi (tyle zrobiłem z marszu, czytając test pierwszy raz, bez zastanowienia). Później jeszcze jakieś rzeczy mi się przypomniały, więc mogłem spokojnie podac swój kod - wiedziałem, że się nie zbłaźniłem, ale...

Cieszę się, bo mam wrażenie jakiejś osobistej sprawiedliwości dziejowej ... Ze 4 lata temu zdałem egzamin na urzędnika służby cywilnej, ale nie zostałem USC z braku około 1,5 pkt (gdzieś w necie są wyniki). USC zostałem dopiero 2 lata później, z dużym zapasem (1 rok nie mogłem przystąpic - musiałem wyższy poziom angielskiego zdac). A teraz te 2 pkt przesądziły w drugą stronę.

Już się boję rozmowy - nie wiem jak to może wyglądac, ale ... Zawsze coś ciekawego i odmiennego od codziennej pracy.

Ostatnio edytowano 04 mar 2009, 17:11 przez girjic, łącznie edytowano 1 raz

04 mar 2009, 17:09

POSTY        49
Łyszkowski życzę ci powodzenia... a jak zostaniesz NUS to wyrwij te chwasty (ty już wiesz jakie)  :piwo:

Ja dzień po egzaminie byłem pewny już 11 błędów, dlatego przekuję w przyszłości moją obecną porażkę w pasmo niekończących się zwycięstw  <_<

Ostatnio edytowano 04 mar 2009, 17:17 przez Prawdziwygosc, łącznie edytowano 1 raz

04 mar 2009, 17:14
Znawca

POSTY        114
Gratulacje i ode mnie. Żałuję, że nie jesteś moim faworytem na fotel mojego US ( mój faworyt nie jest urzędnikiem). Pokusiłem sie i policzyłem przy kryteriach: przekroczone 40 z testu i 5 z pisemnej części. zdało 169 osób. Niektóre wyniki budzą wielkie wątpliwości co do uczciwości konkursu ( zaznaczam-w niektórych przypadkach). Kod:522 czy 104 i 49. Ciekawe czy to obecni p.o., którzy zostali wyznaczeni na naczelników jeszcze przed konkursem... W moim urzędzie nikt nie uwierzy w uczciwość konkursu jeśli obecna przejdzie a odsunięty , były już p.o. -wielka nadzieja załogi- nie zda. Jeśli przejdą oboje nadzieja znów zakwitnie.

04 mar 2009, 17:26

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska
Jeśli zostaną dochowane zasady dopuszczenia do ustnego min 40pkt. z testu i min. 5pkt. z zadań to niedługo kłania się "powtórka z rozrywki"  
Szczęśliwców jest narazie w okolicach 170.
No i do tego trzeba przyjąć, że może być tak,  iż niektórzy skumulują się w jednym USie. Tak więc nawet jak wszyscy zaliczą ustny celująco i zyskają akceptację MF JVR nadal pozostaje do obsadzenia conajmniej 30 urzędów.  :D
Gratulacje dla wszystkich, którzy się odważyli, nawet jeśli rzeczywistość okazała się przykra.  :brawa:

Ostatnio edytowano 04 mar 2009, 17:32 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

04 mar 2009, 17:31

POSTY        49
Ciekawe jak wynik 49 pkt z testu przekłada się na IQ danego delikwenta  :rolleyes:

Ostatnio edytowano 04 mar 2009, 17:46 przez Prawdziwygosc, łącznie edytowano 1 raz

04 mar 2009, 17:46
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

Ciekawe jak wynik 49 pkt z testu przekłada się na IQ danego delikwenta  :rolleyes:

:blink:  myślałem, że to jest właśnie IQ?

04 mar 2009, 17:48
Znawca

POSTY        114
No co ty Stary! Rozwiązywanie testów to tylko czysta wiedza zawodowa czy jakaś tam .Nie ma nic wspólnego z inteligencją. Tu się wie albo nie wie, można się wyuczyć ( patrz studenci medycyny i stary dowcip: Kazano studentom medycyny i politechniki nauczyć sie książki telefonicznej na pamięć. Student medycyny odpowiedział- na kiedy?, a student politechniki- po co? ) a w IQ musisz kombinować, myśleć, uruchomić wyobraźnię, kojarzyć i generalnie być elastycznym w każdej kwestii.
A mało to geniuszy ze 100-procentowymi wynikami, z którymi nie można porozmawiać na żaden temat?

Ostatnio edytowano 04 mar 2009, 18:03 przez Segregator, łącznie edytowano 1 raz

04 mar 2009, 18:01
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2006, 21:34

POSTY        46

LOKALIZACJAmazowsze
Trochę zabawy z arkuszem i wszystko jasne. Do drugiego etapu przeszło 173 szczęśliwców, a trzech pechowców miało minimum z testu tylko na zadaniach się omsknęli.
Do obsadzenia 201 Urzędów.
Oj co to będzie......

04 mar 2009, 18:19

POSTY        49

No co ty Stary! Rozwiązywanie testów to tylko czysta wiedza zawodowa czy jakaś tam .Nie ma nic wspólnego z inteligencją.

Niektórzy twierdzą nie bez racji, że IQ to właśnie miara zdolności... rozwiązywania testów na inteligencję  :lol:

kindziol                    

a trzech pechowców miało minimum z testu tylko na zadaniach się omsknęli.

I to jest ciekawe! W moim teście pytanie z VAT było kluczem do rozwiązania jednego z tzw. zadań. Jak można uzyskać min. z testu i nie uzyskać min. z zadań... tego nie pojmuję (... tu zostawiam miejsce na teorie spiskowe ...).  :unsure:

Ostatnio edytowano 04 mar 2009, 18:24 przez Prawdziwygosc, łącznie edytowano 1 raz

04 mar 2009, 18:20
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2158 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 155  Następna strona