Teraz jest 10 wrz 2025, 12:28

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2158 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 155  Następna strona
Znamy zasady wyboru nowych NUSów, znamy wyniki 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2006, 21:34

POSTY        46

LOKALIZACJAmazowsze
Minęło już dwa tygodnie i trochę od kiedy "nadejszła wiekopomna chwiła" i cisza. Trochę mnie to niepokoi, czyżby wyniki oznaczały totalną kompromitację startujących???
Kiedyś, w zamierzchłych czasach mojej pierwszej przygody z wyższą uczelnią funkcjonowało takie prawo (nie mam pojęcia czy było ono jakoś zapisane w regulaminie ale jest faktem, że było respektowane przez władze uczelni) a mianowicie: jeżeli egzamin lub kolokwium zaliczyło z wynikiem pozytywnym mniej niż 10% zdających to było ono unieważniane bez żadnych negatywnych skutków (tj wpisów do indeksów, czy zmniejszenia liczby podejść przed komisem).
Przekładając na język zrozumiały dla skarbowców: uchylane do ponownego rozpatrzenia.
Szanowna Komisjo.
Jeżeli moje podejrzenia są słuszne, to proponuję skorzystać z tego rozwiązania (za komuny nie wszystko było złe i głupie). Nie jestem autorem tego pomysłu i nie roszczę sobie takich praw, a więc do dzieła..... :blink:

02 mar 2009, 14:25
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

Prawdziwy_Gość                    

Zgodnie z ustną obietnicą W.Sz. Komisji, wyniki części pisemnej Konkursu mają się ukazać nie później niż w pierwszej dekadzie marca.

... więc się nie podpalaj i nie wyciągaj zbyt pochopnych wniosków  :D

02 mar 2009, 14:42
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        46

LOKALIZACJAmazowsze
O ile dobrze pamiętam przekaz to Wielce Szanowna Komisja mówiła o terminie ok dziesięciu dni a nie pierwszej dekady, a ustne miały być rozstrzygnięte do końca marca (też zgodnie z deklaracją).
To kiedy będą rozstrzygać?
Nocami???
Ps. Wcale się nie podpalam, ale z ciekawością obserwuję nerwowość startujących NUSów. Oni to mają ...... (patrz pośmiejmy się w okolicy 103/104 strony)

02 mar 2009, 15:57
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

Minęło już dwa tygodnie i trochę od kiedy "nadejszła wiekopomna chwiła" i cisza. Trochę mnie to niepokoi, czyżby wyniki oznaczały totalną kompromitację startujących???
Kiedyś, w zamierzchłych czasach mojej pierwszej przygody z wyższą uczelnią funkcjonowało takie prawo (nie mam pojęcia czy było ono jakoś zapisane w regulaminie ale jest faktem, że było respektowane przez władze uczelni) a mianowicie: jeżeli egzamin lub kolokwium zaliczyło z wynikiem pozytywnym mniej niż 10% zdających to było ono unieważniane bez żadnych negatywnych skutków (tj wpisów do indeksów, czy zmniejszenia liczby podejść przed komisem).
Przekładając na język zrozumiały dla skarbowców: uchylane do ponownego rozpatrzenia.
Szanowna Komisjo.
Jeżeli moje podejrzenia są słuszne, to proponuję skorzystać z tego rozwiązania (za komuny nie wszystko było złe i głupie). Nie jestem autorem tego pomysłu i nie roszczę sobie takich praw, a więc do dzieła..... :blink:

czyli niemal wszystkie egazminy na IKS z ostatnich lat należy uniewaznić?

02 mar 2009, 17:53
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        46

LOKALIZACJAmazowsze
Nie, bez przesady, szczęśliwcy, którzy zaliczyli mieli do przodu a pozostałej braci studenckiej nie wpisywano do indeksów dwój, nie zmniejszała się ilość podejść do przedmiotu (egzamin, poprawka, II poprawka, komis). No i dotyczyło to pisemnych form sprawdzania wiedzy całego roku na raz, no bo kolokwia w grupach to były takie tam studenckie klasówki. No ale kolokwium zaliczeniowe przed egzaminem z ekonometrii dla całego roku to już było coś (118 zdających - 2 zaliczyło i to z minimalną ilością punktów, z tego co pamiętam całkiem przypadkowo bo część testową rozwiązywali metodą chybił-trafił, notabene farciarze byli z grupy Misiąga - pamiętacie takiego ministra lub viceministra).
Co do iksa - w tym wypadku po prostu pechowców nie powinna obowiązywać roczna kwarantanna przed następnym podejściem.
A co do egzaminów resortowych. Uważam, że powinna być jakaś niewielka opłata (50 zł), z tego co wiem to nie ma. Byłby to na pewno element lekko dyscyplinujący.
:nonono:

02 mar 2009, 18:21
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA25 wrz 2006, 06:21

POSTY        201
Ja, kiedyś w zamieszchłych czasach (latach 90 -tych) brałem udział w konkursie na aplikację notarialną. Po pierwszym etapie - pismenym zdało niewielu kandydatów, w związku z tym Wysoka Komisja z uwagi na trudność egzaminu dodała każdemu po 10 pkt.  Pomimo to nada barkowało mil 2 pkt do wymaganego minimum.  Jednak wówczas nie winniłem Komisji za ten gest, byłem raczej wdzięczny tym  ludziom za akt zrozumienia i wsparcia.

Myślę, że dzisiaj takich numerów nie będzie....

02 mar 2009, 20:42
Własny awatar
A nie było czasami tak, że te 10 pkt brakło jakiemuś "znajomemu króliczka"...? A Ty poprostu (mało brakowało), a załapałbyś się przy okazji...?:)))

02 mar 2009, 20:47
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 lip 2007, 17:02

POSTY        111
Sorki, ale ... Pomysł z nieuznaniem konkursów na naczelników jest chybiony.

Wyobrażam już sobie tytuł w gazecie w stylu "Mamy nowego Naczelnika. Z obniżki ...".

02 mar 2009, 21:01

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

A nie było czasami tak, że te 10 pkt brakło jakiemuś "znajomemu króliczka"...? A Ty poprostu (mało brakowało), a załapałbyś się przy okazji...?:)))

Też obstawiałbym tę opcję. A swoją drogą jak chociaż trochę myśleli, to należy raczej popatrzeć, komu brakowało 9 punktów ? :D

Ostatnio edytowano 02 mar 2009, 21:03 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

02 mar 2009, 21:02
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 lip 2007, 17:02

POSTY        111

04 mar 2009, 14:04
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
MF ogłosiło listę kodów nominowanych i przegranych :)
<a href="http://www.mf.gov.pl/_files_/bip/bip_nabor/ogloszenia/2009/wyniki_czesci_pisemnej_04_03.pdf" target="_blank">http://www.mf.gov.pl/_files_/bip/bip_nabor...emnej_04_03.pdf</a>

04 mar 2009, 14:06
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 gru 2006, 20:13

POSTY        35
a ile trzeba mieć punktów, żeby przejść dalej?

04 mar 2009, 14:38

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

Są wyniki !!!

Gratulacje od Skarbowca z Łodzi. Może ta Rawa wcale nie leży tak daleko...

Ostatnio edytowano 04 mar 2009, 14:47 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz

04 mar 2009, 14:47
Specjalista

REJESTRACJA11 maja 2007, 07:46

POSTY        440

LOKALIZACJAKujawsko-Pomorskie

moj kod 554 - dla ciekawskich.

No to powodzonka na rozmowie  :D

04 mar 2009, 15:29
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2158 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 155  Następna strona