Minęło już dwa tygodnie i trochę od kiedy "nadejszła wiekopomna chwiła" i cisza. Trochę mnie to niepokoi, czyżby wyniki oznaczały totalną kompromitację startujących??? Kiedyś, w zamierzchłych czasach mojej pierwszej przygody z wyższą uczelnią funkcjonowało takie prawo (nie mam pojęcia czy było ono jakoś zapisane w regulaminie ale jest faktem, że było respektowane przez władze uczelni) a mianowicie: jeżeli egzamin lub kolokwium zaliczyło z wynikiem pozytywnym mniej niż 10% zdających to było ono unieważniane bez żadnych negatywnych skutków (tj wpisów do indeksów, czy zmniejszenia liczby podejść przed komisem). Przekładając na język zrozumiały dla skarbowców: uchylane do ponownego rozpatrzenia. Szanowna Komisjo. Jeżeli moje podejrzenia są słuszne, to proponuję skorzystać z tego rozwiązania (za komuny nie wszystko było złe i głupie). Nie jestem autorem tego pomysłu i nie roszczę sobie takich praw, a więc do dzieła..... :blink:
02 mar 2009, 14:25
Jeszcze trochę czasu mają...
Prawdziwy_Gość
Zgodnie z ustną obietnicą W.Sz. Komisji, wyniki części pisemnej Konkursu mają się ukazać nie później niż w pierwszej dekadzie marca.
... więc się nie podpalaj i nie wyciągaj zbyt pochopnych wniosków
____________________________________ always look on the bright side of life
02 mar 2009, 14:42
O ile dobrze pamiętam przekaz to Wielce Szanowna Komisja mówiła o terminie ok dziesięciu dni a nie pierwszej dekady, a ustne miały być rozstrzygnięte do końca marca (też zgodnie z deklaracją). To kiedy będą rozstrzygać? Nocami??? Ps. Wcale się nie podpalam, ale z ciekawością obserwuję nerwowość startujących NUSów. Oni to mają ...... (patrz pośmiejmy się w okolicy 103/104 strony)
02 mar 2009, 15:57
kindziol
Minęło już dwa tygodnie i trochę od kiedy "nadejszła wiekopomna chwiła" i cisza. Trochę mnie to niepokoi, czyżby wyniki oznaczały totalną kompromitację startujących??? Kiedyś, w zamierzchłych czasach mojej pierwszej przygody z wyższą uczelnią funkcjonowało takie prawo (nie mam pojęcia czy było ono jakoś zapisane w regulaminie ale jest faktem, że było respektowane przez władze uczelni) a mianowicie: jeżeli egzamin lub kolokwium zaliczyło z wynikiem pozytywnym mniej niż 10% zdających to było ono unieważniane bez żadnych negatywnych skutków (tj wpisów do indeksów, czy zmniejszenia liczby podejść przed komisem). Przekładając na język zrozumiały dla skarbowców: uchylane do ponownego rozpatrzenia. Szanowna Komisjo. Jeżeli moje podejrzenia są słuszne, to proponuję skorzystać z tego rozwiązania (za komuny nie wszystko było złe i głupie). Nie jestem autorem tego pomysłu i nie roszczę sobie takich praw, a więc do dzieła..... :blink:
czyli niemal wszystkie egazminy na IKS z ostatnich lat należy uniewaznić?
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
02 mar 2009, 17:53
Nie, bez przesady, szczęśliwcy, którzy zaliczyli mieli do przodu a pozostałej braci studenckiej nie wpisywano do indeksów dwój, nie zmniejszała się ilość podejść do przedmiotu (egzamin, poprawka, II poprawka, komis). No i dotyczyło to pisemnych form sprawdzania wiedzy całego roku na raz, no bo kolokwia w grupach to były takie tam studenckie klasówki. No ale kolokwium zaliczeniowe przed egzaminem z ekonometrii dla całego roku to już było coś (118 zdających - 2 zaliczyło i to z minimalną ilością punktów, z tego co pamiętam całkiem przypadkowo bo część testową rozwiązywali metodą chybił-trafił, notabene farciarze byli z grupy Misiąga - pamiętacie takiego ministra lub viceministra). Co do iksa - w tym wypadku po prostu pechowców nie powinna obowiązywać roczna kwarantanna przed następnym podejściem. A co do egzaminów resortowych. Uważam, że powinna być jakaś niewielka opłata (50 zł), z tego co wiem to nie ma. Byłby to na pewno element lekko dyscyplinujący. :nonono:
02 mar 2009, 18:21
Ja, kiedyś w zamieszchłych czasach (latach 90 -tych) brałem udział w konkursie na aplikację notarialną. Po pierwszym etapie - pismenym zdało niewielu kandydatów, w związku z tym Wysoka Komisja z uwagi na trudność egzaminu dodała każdemu po 10 pkt. Pomimo to nada barkowało mil 2 pkt do wymaganego minimum. Jednak wówczas nie winniłem Komisji za ten gest, byłem raczej wdzięczny tym ludziom za akt zrozumienia i wsparcia.
Myślę, że dzisiaj takich numerów nie będzie....
____________________________________ TEMPUS REGIT ACTUM
02 mar 2009, 20:42
A nie było czasami tak, że te 10 pkt brakło jakiemuś "znajomemu króliczka"...? A Ty poprostu (mało brakowało), a załapałbyś się przy okazji...?:)))
02 mar 2009, 20:47
Sorki, ale ... Pomysł z nieuznaniem konkursów na naczelników jest chybiony.
Wyobrażam już sobie tytuł w gazecie w stylu "Mamy nowego Naczelnika. Z obniżki ...".
____________________________________ www.humanitarni.pl - polecam - pajacyk i reszta razem zebrane "Gdyby Pan Bóg nie chciał, by ludzie latali, dałby im korzenie"
02 mar 2009, 21:01
Rozkoszna
A nie było czasami tak, że te 10 pkt brakło jakiemuś "znajomemu króliczka"...? A Ty poprostu (mało brakowało), a załapałbyś się przy okazji...?:)))
Też obstawiałbym tę opcję. A swoją drogą jak chociaż trochę myśleli, to należy raczej popatrzeć, komu brakowało 9 punktów ?
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 02 mar 2009, 21:03 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
02 mar 2009, 21:02
Są wyniki !!!
____________________________________ www.humanitarni.pl - polecam - pajacyk i reszta razem zebrane "Gdyby Pan Bóg nie chciał, by ludzie latali, dałby im korzenie"
04 mar 2009, 14:04
MF ogłosiło listę kodów nominowanych i przegranych <a href="http://www.mf.gov.pl/_files_/bip/bip_nabor/ogloszenia/2009/wyniki_czesci_pisemnej_04_03.pdf" target="_blank">http://www.mf.gov.pl/_files_/bip/bip_nabor...emnej_04_03.pdf</a>
____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
04 mar 2009, 14:06
a ile trzeba mieć punktów, żeby przejść dalej?
04 mar 2009, 14:38
Łyszkowski K.
Są wyniki !!!
Gratulacje od Skarbowca z Łodzi. Może ta Rawa wcale nie leży tak daleko...
Ostatnio edytowano 04 mar 2009, 14:47 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz
04 mar 2009, 14:47
Łyszkowski K.
moj kod 554 - dla ciekawskich.
No to powodzonka na rozmowie
____________________________________ wiązanie przyszłości z pracą w administracji publicznej, to błąd podstawowy - inspektor / T. Ludwiński