Teraz jest 11 wrz 2025, 08:46

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2579 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 185  Następna strona
Rząd PO - zobowiązania i ich realizacja 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Niby wesołego, ale chyba bardziej refleksyjnego...

<!--coloro:#3366FF--><span style="color:#3366FF"><!--/coloro-->Z Nowym Rokiem coś się zmienia.<!--colorc--></span><!--/colorc-->

Z Nowym Rokiem coś się zmienia,
Każdy nowe ma życzenia,
NOWY ROK mi pióro łechce,
Czego chcę a czego nie chcę?

I nie wszystkich tym zachwycę,
Czego nie chcę, czego życzę!

Cudów nie chcę już od TUSKA,
Nie chcę ropy od Putina,
Ani od innego ruska,
Wolę KLAUSA i BOŻINA!

Nie chcę z Ameryki TARCZY,
Ani gazu z Emiratów,
Lech Wałęsa mi wystarczy,
Z grubą TECZKĄ doktoratów!

Bogatemu byk się cieli,
Więc ELITA się przeciska,
By załapać się w BRUKSELI,
Na poważne stanowiska!

Mocno gonią za tym rajem,
I ci starzy i ci młodzi,
A co będzie z naszym krajem?
To nikogo nie obchodzi!

Niech Sikorski bierze NATO,
Jak PZPN wziął Lato,
Niech w spokoju nas zostawi,
Niech się z NATO w wojnę bawi!

Poseł GOWIN i podobni,
Niech in vitro się zapłodni!
Dla bogactwa tej techniki,
Niech PALIKOT da plemniki!

Terror sieje KOMOROWSKI,
W Sejmie BUC i NIEDORAJDA
Wraz z bombowym NIESIOŁOWSKIM,
Więc nie grozi nam AL-KAIDA!

Niepotrzebne Polsce stocznie,
I kopalnie i szpitale,
Co rząd z tym majdanem pocznie?
POLSKA? NIEPOTRZEBNA WCALE!!!

Nie ma w Polsce polskiej huty!
I z Wietnamu mamy buty!
Wódka czeska, ukraińska,
I konfekcja cała chińska!

Poznikały polskie ryby,
Przemysł nasz zakuto w dyby,
Ledwo dyszą już rolnicy,
Za to kwitną KOMORNICY!

To jest ten nasz polski cud!
Nam pozostał ino smród!
No i jeszcze jedno swojskie:
ŚWINIE PRZY KORYCIE - POLSKIE!!!

Ostatnio edytowano 07 lut 2009, 09:37 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

07 lut 2009, 09:34
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
Ekonomiści PO mają coś z Kubusia Puchatka

- Genialni ekonomiści z PO są jak cud Donalda Tuska. Są tak samo fajni i tak samo wirtualni. W dodatku mają coś z Kubusia Puchatka, bo im bardziej się ich szuka, im bardziej Polacy ich potrzebują, tym bardziej ich nie ma - komentuje na swoim blogu w Onet.pl Grzegorz Napieralski.

- Prawica, to ignoranci ekonomiczni. Wystarczy spojrzeć na wykres wzrostów i spadków PKB. Zawsze, gdy rządziła lewica, PKB i produkcja rosły, a bezrobocie spadało. Zawsze, gdy rządziła prawica PKB spadał na łeb na szyję, a ludzie tracili pracę - pisze Napieralski.

- Wyjątkiem był krótki epizod z PiS-em, Samoobroną i LPR-em w rolach głównych, ale to nie był efekt ich ekonomicznego geniuszu, tylko odcięcie kuponów od mądrych i konsekwentnych rządów lewicy - czytamy na blogu szefa SLD.

- Smutna prawda jest taka, że nie ma ani cudów, ani cudotwórców. Są psuje i bezczelni kłamcy, którzy wmawiali Polakom przez długie miesiące, że to nie nasz problem, że nas kryzys nie dotknie. W tym czasie nie zrobili nic - konstatuje Napieralski.

<!--coloro:#CC6600--><span style="color:#CC6600"><!--/coloro-->PS
czy żyje Wam się lepiej? <!--colorc--></span><!--/colorc--> :unsure:

Ostatnio edytowano 08 lut 2009, 17:36 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

08 lut 2009, 17:30
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034

Janusz Palikot (PO) uważa, że porywacze i zabójcy polskiego inżyniera w Pakistanie muszą ponieść najwyższą karę. - Powinniśmy złożyć publicznie obietnicę, że ich dopadniemy, że tych ludzi, którzy wykonali wyrok zabijemy - powiedział poseł PO na konferencji prasowej w Opolu.

Strach się bać jaki odwet nastąpi PO przegranych wyboarch!!!!

09 lut 2009, 16:54
Fachowiec

POSTY        1034
- Polski wywiad znał nazwiska porywaczy Polaka i członków ich rodzin, nie możemy jednak podać ich nazwisk do wiadomości publicznej - powiedział dzisiaj minister sprawiedliwości Andrzej Czuma. Dodał również, "że bardzo wielu ludzi we władzach pakistańskich sprzyja tym bandytom". Te słowa oburzyły przedstawicieli Pakistanu

Panów (chłopców z PO) chyba POgięło w ramach ofensywy PR maskującej nieudolność rządzących!!!!!

Ostatnio edytowano 09 lut 2009, 19:01 przez oktan, łącznie edytowano 1 raz

09 lut 2009, 19:00

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

- Polski wywiad znał nazwiska porywaczy Polaka i członków ich rodzin, nie możemy jednak podać ich nazwisk do wiadomości publicznej - powiedział dzisiaj minister sprawiedliwości Andrzej Czuma. Dodał również, "że bardzo wielu ludzi we władzach pakistańskich sprzyja tym bandytom". Te słowa oburzyły przedstawicieli Pakistanu

Panów (chłopców z PO) chyba POgięło w ramach ofensywy PR maskującej nieudolność rządzących!!!!!

Niestety jest to kolejna wpadka kowboja Czumy. Chyba niedługo przebije kowboja Ziobro. Może ktoś z najbliższych współpracowników wyłączyłby mu mikrofon  :(

09 lut 2009, 19:06
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

Niestety jest to kolejna wpadka kowboja Czumy. Chyba niedługo przebije kowboja Ziobro.
Może ktoś z najbliższych współpracowników wyłączyłby mu mikrofon  :(

:brawa: Wjawor!
Ziobro zrobił jedno głupstwo: palnął "przez tego pana... " i to media wykorzystały, by przyćmić wszystkie jego wysiłki, całego zresztą PIS, zmierzające do postawienia tamy rozpasanej przestępczości  i wszechobecnej korupcji.
Ćwiąkalski już pokazał co potrafi.  :(
Czuma niestety też już zdążył.  :angry:

Ostatnio edytowano 09 lut 2009, 19:26 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

09 lut 2009, 19:25
Fachowiec

POSTY        1034

Pakistan nie jest normalnym krajem, tam rządzą kacykowie, starszyzna plemienna i talibowie - mówił w TVN24 minister spraw zagranicznych Radosław Sikorski, komentując okoliczności śmierci Polaka porwanego przez talibów w Pakistanie.

Ostatnio edytowano 09 lut 2009, 20:00 przez oktan, łącznie edytowano 1 raz

09 lut 2009, 19:59
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

Czy należy to traktować jako wypowiedzenie wojny Talibom i Pakistanowi?
Nasza "zawodowa" i "bogato wyposażona" armia rozniesie ich w pył!
... a potem nauczymy się arabskiego.

09 lut 2009, 20:14
Fachowiec

POSTY        1034
Jestem POd wrażeniem "głuPOt" POsła Grasia, które rzekł w "Kropce..

09 lut 2009, 20:21
Specjalista

REJESTRACJA03 lip 2007, 18:19

POSTY        450

<!--quoteo(post=42049:date=09. 02. 2009 g. 19:00:name=oktan)--><div class='quotetop'>(oktan @ 09. 02. 2009 g. 19:00) [snapback]42049[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Niestety jest to kolejna wpadka kowboja Czumy. Chyba niedługo przebije kowboja Ziobro. Może ktoś z najbliższych współpracowników wyłączyłby mu mikrofon  :(
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

wiecie do czego nadaje się "kowboj"?

większość członków obecnego rządu to właśnie "kowboje (-ki)" B)))

09 lut 2009, 20:22

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

...wiecie do czego nadaje się "kowboj"?...

Nie wiem  :(

Ja przez to porównanie raczej wskazywałem na pewne chrakterystyczne cechy działania: błyskawiczne strzelanie do wszystkiego  co się rusza, co na Dzikim Zachdzie często ratowało życie, dzisiaj czasem warto jednak najpierw pomyśleć.

09 lut 2009, 20:32
Fachowiec

POSTY        1034
Wjaworze, fałsz (?) ma krótkie nogi, nawet gdyby go broniły najbardziej światłe umysły. Nie widzę żadnych szans na obronę tezy, że wszystko w tej sprawie było uczynione z najlepszą wiarą i stanem myśli, wiedzy ....

09 lut 2009, 20:46
Specjalista

REJESTRACJA03 lip 2007, 18:19

POSTY        450

<!--quoteo(post=42059:date=09. 02. 2009 g. 20:22:name=millan80)--><div class='quotetop'>(millan80 @ 09. 02. 2009 g. 20:22) [snapback]42059[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
...wiecie do czego nadaje się "kowboj"?...

Nie wiem  :(

Ja przez to porównanie raczej wskazywałem na pewne chrakterystyczne cechy działania: błyskawiczne strzelanie do wszystkiego  co się rusza, co na Dzikim Zachdzie często ratowało życie, dzisiaj czasem warto jednak najpierw pomyśleć.

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Kowboj (ang. cowboy), pasterz bydła w Ameryce, zajmował się również hodowlą koni.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> :piwo:

09 lut 2009, 20:52

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Wjaworze, fałsz (?) ma krótkie nogi, nawet gdyby go broniły najbardziej światłe umysły. Nie widzę żadnych szans na obronę tezy, że wszystko w tej sprawie było uczynione z najlepszą wiarą i stanem myśli, wiedzy ....

Ktoś mądry powiedział: jeśli zginął człowiek to nie zrobiono wszystkiego co było możliwe.
Jeśli to przyświeca Twojej tezie mógłbym się nawet z Tobą zgodzić, ale wątpię. Ty a priori  zakładasz, że nie. Ja uważam, że zarzucanie komuś zaniechań, szczególnie gdy chodzi o ratowanie człowieka, bez znajomości faktów to delikatnie mówiąc nie w porządku.

millan80                    

...<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Kowboj (ang. cowboy), pasterz bydła w Ameryce, zajmował się również hodowlą koni.
:piwo:
Kim byli, a do czego się nadają to chyba niewielka różnica. Zresztą ci pasterze czy hodowcy byli różni:

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Kowboje dzielili się na dwie grupy. Pierwsza to bogaci, właściciele ziemscy - charros (rozpoznawalni po ubraniach przyozdabianych srebrem a także wszelkich innych drogocennych ozdobach). Ponieważ hodowla bydła i koni przynosiła im ogromne zyski, ich ziemie systematycznie się powiększały, szybko okazywały się za duże dla jednej osoby, dlatego też zaczęli oni korzystać z usług kowbojów najemnych, później nazwanych vaqueros (hiszp. vaca - krowa). Ci drudzy pochodzili głównie z meksykańskiego chłopstwa i to właśnie oni wykonywali większość pracy na ranczach i szybko stali się bazą do słynnego westernowego obrazu kowboja. W przyszłości od vaqueros wiele zachowań, umiejętności i zwyczajów przejęli kowboje północnoamerykańscy, ten wpływ szczególnie widać po wielu hiszpańskich zwrotach w roboczym słownictwie kowbojów.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Ja pozostanę jednak przy stereotypowych cechach  westernowego kowboja  :piwo:

09 lut 2009, 21:14
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2579 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 185  Następna strona