Teraz jest 10 wrz 2025, 05:50

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2013 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 144  Następna strona
Egzamin na iks-a 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:39

POSTY        306

<!--quoteo(post=38711:date=02. 12. 2008 g. 21:25:name=Wodnik)--><div class='quotetop'>(Wodnik @ 02. 12. 2008 g. 21:25) [snapback]38711[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Lepiej zdawaj na doradcę  :)

Pomysł iście szatański. Nawet , żeby ocenić swoje szanse, wszedłem na stronę TaxAll Sp. z o.o. i zrobiłem 50-pytaniowy  darmowy test.  Osiągnąłem wynik 82%, tj 41 prawidłowych z 50( napisali komentarz, że mam ogromną szansę dołączyć do najlepszych) i pytam co dalej? Skoro wiążę przyszłość z pracą w skarbowości, po TEJ stronie barykady, wpis na listę doradców niewiele mi daje. A tak na marginesie, test polecam- fajna zabawa- pytania chyba podobne jak na IKS-a ( z dziedziny źródeł i wykładni prawa.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Też nie widzi mi się praca po drugiej stronie- w imię zasad.Ale trzeba za coś żyć i częściej łapię się na przeglądaniu ogłoszeń o pracy nie w administracji. Jeśli dalej będzie jeszcze "lepiej" to pora się powoli pakować - na drugą stronę lub na ... drugi brzeg.

03 gru 2008, 18:30

REJESTRACJA27 wrz 2007, 16:51

POSTY        23
Podobno w Grodzie Kraka DUKS z PIS w zwiazku z brakiem chętnych na egzamin inspektorski wydał polecenie swoim niezstapionym naczelnikom i kierownikom żeby zbierali wyjaśnienia na piśmie od pracowników nie będących iks-ami, dlaczego nie przystepowali do egzaminu? Oczywiście polecenie ustne - odpowiedź na piśmie - zasada PIS - napisz sam na siebie donos, że nie jesteś chętny do poszerzania swoich kwalifikacji. On chyba zapomniał, że do egzaminu przystępują osoby spełniające warunki ustawowe plus potrzebne są chęci i predyspozycje do bycia iks. No ale może w Grodzie Kraka taka mała chęć do zdawania egzaminu spowodowana jest również ogólnie brakiem szkoleń, które były by przydatne.
Ludzie biedni wystraszeni biegają z obłędem w oczach co też trzeba napisać aby nie podpaść wielkiemu PIS (DUKS) bo podobno on teraz również bardzo ważny w MF. To on mówią jaskółki uratował podobno dwa ośrodki taki to on mocny. Warszawka się z nim liczy to i on włada Grodem Kraka niczym Wielki Pan z Nowego Sącza. Górale zdobyli Kraków i rządzą nim niepodzielnie. :za2:

04 gru 2008, 17:36
Znawca

REJESTRACJA20 paź 2006, 18:46

POSTY        158
A o ogólnym braku szkoleń wiem coś - na zewnętrznym nie byłem od 15 lat.

04 gru 2008, 18:08
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

Podobno w Grodzie Kraka DUKS z PIS w zwiazku z brakiem chętnych na egzamin inspektorski wydał polecenie swoim niezstapionym naczelnikom i kierownikom żeby zbierali wyjaśnienia na piśmie od pracowników nie będących iks-ami, dlaczego nie przystepowali do egzaminu? Oczywiście polecenie ustne - odpowiedź na piśmie - zasada PIS - napisz sam na siebie donos, że nie jesteś chętny do poszerzania swoich kwalifikacji. On chyba zapomniał, że do egzaminu przystępują osoby spełniające warunki ustawowe plus potrzebne są chęci i predyspozycje do bycia iks. No ale może w Grodzie Kraka taka mała chęć do zdawania egzaminu spowodowana jest również ogólnie brakiem szkoleń, które były by przydatne.
Ludzie biedni wystraszeni biegają z obłędem w oczach co też trzeba napisać aby nie podpaść wielkiemu PIS (DUKS) bo podobno on teraz również bardzo ważny w MF. To on mówią jaskółki uratował podobno dwa ośrodki taki to on mocny. Warszawka się z nim liczy to i on włada Grodem Kraka niczym Wielki Pan z Nowego Sącza. Górale zdobyli Kraków i rządzą nim niepodzielnie. :za2:

Nie tylko ten DUKS miał takowy pomysł. Dodam coś jeszcze o pisemnych wyjaśnieniach i zdrowym opier.... za oblanie egzaminu (co zmotywowało kolejnych do zwiększonych wysiłków :rotfl: ). Ludzie uciekali przed łapanką na długie zwolnienia, a nawet szli do szpitala. Odpowiednia motywacja jak widać to podstawa! :zeby:

04 gru 2008, 19:14
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034
POszukuję świadków. POdobno był taki orzeł na egzaminie co wyszedł PO 20 minutach, i POdobno zdał ten ten egzamin bez żadnego błędu. Chciałbym u niego PObrać korepetycje. Kto mi POmoże?

04 gru 2008, 19:19
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

POszukuję świadków. POdobno był taki orzeł na egzaminie co wyszedł PO 20 minutach, i POdobno zdał ten ten egzamin bez żadnego błędu. Chciałbym u niego PObrać korepetycje. Kto mi POmoże?

Chyba cię nie stać.

04 gru 2008, 19:23

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Mówisz o ostatnim egzaminie, znasz wyniki ?
Musisz mieć niezłe wtyki u obecnych decydentów lub w monitorujących ich slużbach CBA.
Ale widać, że i tak są to ułomne kontakty jeśli nie znasz danych osobowych tego geniusza. Pomogę Ci to niejaki Jarolech PISzczyński.

Ostatnio edytowano 04 gru 2008, 20:07 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

04 gru 2008, 19:26
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034
Supersaperze i Wjaworze, ja nie oczekuję słów wsparcia. Szukam jedynie POtwierdzenia od zdających, że był taki orzeł. Jeżeli ktoś to POtwierdzi, to POstaram się odnaleźć tego orła. A POtem POdyskutujemy o cenie korepetycji.

04 gru 2008, 19:38

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

(...) Pomogę Ci to niejaki Jarolech PISzczyński.

Grabisz sobie Wjaworze, oj grabisz...

04 gru 2008, 19:42
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 20:09

POSTY        156

LOKALIZACJAz dołu mapy

<!--quoteo(post=38866:date=04. 12. 2008 g. 19:19:name=oktan)--><div class='quotetop'>(oktan @ 04. 12. 2008 g. 19:19) [snapback]38866[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Chyba cię nie stać.
Chyba przeceniacie ten egzamin. Wg Oktana jest to POszukiwany łup POlityczny. Nie sadzę żeby nasi władcy schylali się po takie splendory jak zdanie egzaminu na IKSa, bo i po co???? Wracam do swojej pierwotnej tezy, że po prostu w MinFinie istnieje lobby niezależne od wichrów historii u****..... zdających. Dowodem potwierdzającym tezę jest historia zdawalności egzaminów od 1999 r.

04 gru 2008, 19:57

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

... Wracam do swojej pierwotnej tezy, że po prostu w MinFinie istnieje lobby niezależne od wichrów historii u****..... zdających. Dowodem potwierdzającym tezę jest historia zdawalności egzaminów od 1999 r.

Z ust mi  to wyjąłeś :D

wjawor                    

A bardziej prozaiczną przyczyną może być układanie od lat pytań pod oczekiwaną przez "górę" ilość zdających z wynikiem pozytywnym. :piwo:

Ale niektórzy bez wszechobecnego układu żyć nie potrafią  :(

04 gru 2008, 20:11
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 20:09

POSTY        156

LOKALIZACJAz dołu mapy

Spadaj..... nic Ci z ust nie będę wyciągał.... :piwo:

04 gru 2008, 20:17

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

<!--quoteo(post=38886:date=04. 12. 2008 g. 20:11:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 04. 12. 2008 g. 20:11) [snapback]38886[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Spadaj..... nic Ci z ust nie będę wyciągał.... :piwo:
:(

To może chociaż w przeciwnym kierunku  :piwo:

04 gru 2008, 20:22
Zaawansowany

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:04

POSTY        42
Dwa lata temu wykupiłem jakiś tam abonament na podobnej stronie jak Segregator. Testów rozwiązałem kilka i komentarz był podobny - możesz dołączyć do najlepszych. Niestety komentarz po egzaminie na iks "mojego jaśnie oświeconego iks" brzmiał zgoła odwrotnie.

Ostatnio edytowano 04 gru 2008, 20:37 przez midas, łącznie edytowano 1 raz

04 gru 2008, 20:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2013 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 144  Następna strona