<!--quoteo(post=38711:date=02. 12. 2008 g. 21:25:name=Wodnik)--><div class='quotetop'>(Wodnik @ 02. 12. 2008 g. 21:25) [snapback]38711[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Lepiej zdawaj na doradcę
Pomysł iście szatański. Nawet , żeby ocenić swoje szanse, wszedłem na stronę TaxAll Sp. z o.o. i zrobiłem 50-pytaniowy darmowy test. Osiągnąłem wynik 82%, tj 41 prawidłowych z 50( napisali komentarz, że mam ogromną szansę dołączyć do najlepszych) i pytam co dalej? Skoro wiążę przyszłość z pracą w skarbowości, po TEJ stronie barykady, wpis na listę doradców niewiele mi daje. A tak na marginesie, test polecam- fajna zabawa- pytania chyba podobne jak na IKS-a ( z dziedziny źródeł i wykładni prawa. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Też nie widzi mi się praca po drugiej stronie- w imię zasad.Ale trzeba za coś żyć i częściej łapię się na przeglądaniu ogłoszeń o pracy nie w administracji. Jeśli dalej będzie jeszcze "lepiej" to pora się powoli pakować - na drugą stronę lub na ... drugi brzeg.
03 gru 2008, 18:30
Podobno w Grodzie Kraka DUKS z PIS w zwiazku z brakiem chętnych na egzamin inspektorski wydał polecenie swoim niezstapionym naczelnikom i kierownikom żeby zbierali wyjaśnienia na piśmie od pracowników nie będących iks-ami, dlaczego nie przystepowali do egzaminu? Oczywiście polecenie ustne - odpowiedź na piśmie - zasada PIS - napisz sam na siebie donos, że nie jesteś chętny do poszerzania swoich kwalifikacji. On chyba zapomniał, że do egzaminu przystępują osoby spełniające warunki ustawowe plus potrzebne są chęci i predyspozycje do bycia iks. No ale może w Grodzie Kraka taka mała chęć do zdawania egzaminu spowodowana jest również ogólnie brakiem szkoleń, które były by przydatne. Ludzie biedni wystraszeni biegają z obłędem w oczach co też trzeba napisać aby nie podpaść wielkiemu PIS (DUKS) bo podobno on teraz również bardzo ważny w MF. To on mówią jaskółki uratował podobno dwa ośrodki taki to on mocny. Warszawka się z nim liczy to i on włada Grodem Kraka niczym Wielki Pan z Nowego Sącza. Górale zdobyli Kraków i rządzą nim niepodzielnie. :za2:
04 gru 2008, 17:36
Może nie spełniali ustawowych warunków? A o ogólnym braku szkoleń wiem coś - na zewnętrznym nie byłem od 15 lat.
04 gru 2008, 18:08
jaro1
Podobno w Grodzie Kraka DUKS z PIS w zwiazku z brakiem chętnych na egzamin inspektorski wydał polecenie swoim niezstapionym naczelnikom i kierownikom żeby zbierali wyjaśnienia na piśmie od pracowników nie będących iks-ami, dlaczego nie przystepowali do egzaminu? Oczywiście polecenie ustne - odpowiedź na piśmie - zasada PIS - napisz sam na siebie donos, że nie jesteś chętny do poszerzania swoich kwalifikacji. On chyba zapomniał, że do egzaminu przystępują osoby spełniające warunki ustawowe plus potrzebne są chęci i predyspozycje do bycia iks. No ale może w Grodzie Kraka taka mała chęć do zdawania egzaminu spowodowana jest również ogólnie brakiem szkoleń, które były by przydatne. Ludzie biedni wystraszeni biegają z obłędem w oczach co też trzeba napisać aby nie podpaść wielkiemu PIS (DUKS) bo podobno on teraz również bardzo ważny w MF. To on mówią jaskółki uratował podobno dwa ośrodki taki to on mocny. Warszawka się z nim liczy to i on włada Grodem Kraka niczym Wielki Pan z Nowego Sącza. Górale zdobyli Kraków i rządzą nim niepodzielnie. :za2:
Nie tylko ten DUKS miał takowy pomysł. Dodam coś jeszcze o pisemnych wyjaśnieniach i zdrowym opier.... za oblanie egzaminu (co zmotywowało kolejnych do zwiększonych wysiłków :rotfl: ). Ludzie uciekali przed łapanką na długie zwolnienia, a nawet szli do szpitala. Odpowiednia motywacja jak widać to podstawa! :zeby:
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
04 gru 2008, 19:14
POszukuję świadków. POdobno był taki orzeł na egzaminie co wyszedł PO 20 minutach, i POdobno zdał ten ten egzamin bez żadnego błędu. Chciałbym u niego PObrać korepetycje. Kto mi POmoże?
04 gru 2008, 19:19
oktan
POszukuję świadków. POdobno był taki orzeł na egzaminie co wyszedł PO 20 minutach, i POdobno zdał ten ten egzamin bez żadnego błędu. Chciałbym u niego PObrać korepetycje. Kto mi POmoże?
Chyba cię nie stać.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
04 gru 2008, 19:23
oktan
Mówisz o ostatnim egzaminie, znasz wyniki ? Musisz mieć niezłe wtyki u obecnych decydentów lub w monitorujących ich slużbach CBA. Ale widać, że i tak są to ułomne kontakty jeśli nie znasz danych osobowych tego geniusza. Pomogę Ci to niejaki Jarolech PISzczyński.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 04 gru 2008, 20:07 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
04 gru 2008, 19:26
Supersaperze i Wjaworze, ja nie oczekuję słów wsparcia. Szukam jedynie POtwierdzenia od zdających, że był taki orzeł. Jeżeli ktoś to POtwierdzi, to POstaram się odnaleźć tego orła. A POtem POdyskutujemy o cenie korepetycji.
04 gru 2008, 19:38
wjawor
(...) Pomogę Ci to niejaki Jarolech PISzczyński.
Grabisz sobie Wjaworze, oj grabisz...
04 gru 2008, 19:42
supersaper
<!--quoteo(post=38866:date=04. 12. 2008 g. 19:19:name=oktan)--><div class='quotetop'>(oktan @ 04. 12. 2008 g. 19:19) [snapback]38866[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> POszukuję świadków. POdobno był taki orzeł na egzaminie co wyszedł PO 20 minutach, i POdobno zdał ten ten egzamin bez żadnego błędu. Chciałbym u niego PObrać korepetycje. Kto mi POmoże?
Chyba cię nie stać. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Chyba przeceniacie ten egzamin. Wg Oktana jest to POszukiwany łup POlityczny. Nie sadzę żeby nasi władcy schylali się po takie splendory jak zdanie egzaminu na IKSa, bo i po co???? Wracam do swojej pierwotnej tezy, że po prostu w MinFinie istnieje lobby niezależne od wichrów historii u****..... zdających. Dowodem potwierdzającym tezę jest historia zdawalności egzaminów od 1999 r.
04 gru 2008, 19:57
dapa
... Wracam do swojej pierwotnej tezy, że po prostu w MinFinie istnieje lobby niezależne od wichrów historii u****..... zdających. Dowodem potwierdzającym tezę jest historia zdawalności egzaminów od 1999 r.
Z ust mi to wyjąłeś
wjawor
A bardziej prozaiczną przyczyną może być układanie od lat pytań pod oczekiwaną przez "górę" ilość zdających z wynikiem pozytywnym. :piwo:
Ale niektórzy bez wszechobecnego układu żyć nie potrafią
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
04 gru 2008, 20:11
wjawor
Z ust mi to wyjąłeś
Spadaj..... nic Ci z ust nie będę wyciągał.... :piwo:
04 gru 2008, 20:17
dapa
<!--quoteo(post=38886:date=04. 12. 2008 g. 20:11:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 04. 12. 2008 g. 20:11) [snapback]38886[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Z ust mi to wyjąłeś
Spadaj..... nic Ci z ust nie będę wyciągał.... :piwo: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
To może chociaż w przeciwnym kierunku :piwo:
04 gru 2008, 20:22
Dwa lata temu wykupiłem jakiś tam abonament na podobnej stronie jak Segregator. Testów rozwiązałem kilka i komentarz był podobny - możesz dołączyć do najlepszych. Niestety komentarz po egzaminie na iks "mojego jaśnie oświeconego iks" brzmiał zgoła odwrotnie.
Ostatnio edytowano 04 gru 2008, 20:37 przez midas, łącznie edytowano 1 raz