Teraz jest 06 wrz 2025, 23:19

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Wartościowanie - ile punktów? 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA08 lut 2007, 14:53

POSTY        90
A niby skąd Szef Szefa ma wiedzieć że kierownik daje swoim ???!!! odpowiedz sobie sam na to pytanie

ps. do anonima
No chyba że go o tym powiadomisz :)

18 lis 2008, 08:31
Zaawansowany

REJESTRACJA21 paź 2008, 12:52

POSTY        34

A niby skąd Szef Szefa ma wiedzieć że kierownik daje swoim ???!!! odpowiedz sobie sam na to pytanie

ps. do anonima
No chyba że go o tym powiadomisz :)

Nie ma sensu pisac - o tym wszyscy wiedzą - to jest standart - są swoi i reszta.

A jeśli juz chcesz pisać to zacznij słowami:
"Pragnąc podzielić się radosną nowiną zasłyszaną przez moją skromną osobę a płynącą z ust mojego kolegi z pokoju ...... ( dalej pisz co chcesz) - to może coś załatwisz :)

18 lis 2008, 16:39
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 paź 2007, 17:28

POSTY        41
Szczecin to nie wyjątek, u nas jest tak samo (pomorskie), już wywiesili listy ze wskaźnikiem i najwięcej osób jest w przedziale mnożnika od 1.3 do 1.5, potem troche osob powyżej 1.6 i jacyś kierownicy powyżej, ale nie widzę to za ciekawie, zresztą związki zawodowe oglądają listy i nie zgadzają sie z tym podziałem (najwięcej dla swoich), a co z tego wyjdzie to się okaże. Na razie chodzą słuchy, że tylko 1/3 pracowników otrzyma to wyrównanie

18 lis 2008, 18:25
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

No to już wiemy co i jak!
Z całej problematyki wartościowania UKS Szczecin wyszedł obronną ręką. Zamiast wyliczania punktów, wskaźników itp. odnośnie każdego stanowiska, postawiono na wysoką kwalifikacje kadry kierowniczej.
Każdy z kierowników dostał zadanie - PODZIEL KASĘ!
No i wyszło jak zwykle. Sitwa i kółka wzajemnej adoracji dostały masę kasy a szaraki, które nie mają czasu nawet na kawkę i papieroska z rana - marne oochłapy.
Kpina.
Mam pytanie, kto to nadzoruje?
Może zlustruje mój urząd.

<!--coloro:#6633FF--><span style="color:#6633FF"><!--/coloro-->_____________________________
<!--sizeo:1--><span style="font-size:8pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Połączyłem wątek "Wartościowanie - podział środków" z wcześniejszym "Wartościowanie - ile punktów?" w jeden.
Nadir<!--sizec--></span><!--/sizec--><!--colorc--></span><!--/colorc-->

Połączyłem powyższe 2 wątki w jeden, ale widzę, że jest jeszcze i trzeci: "Wartościowanie - termin wypłaty, Porównanie kiedy wypłacają"
Nie chcialbym się "szarogęsić, ale mam ochotę i te dwa połączyć w jeden...
Kto jest "za"? :D

18 lis 2008, 22:03
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 cze 2008, 21:55

POSTY        161
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Połączyłem powyższe 2 wątki w jeden, ale widzę, że jest jeszcze i trzeci: "Wartościowanie - termin wypłaty, Porównanie kiedy wypłacają"
Nie chcialbym się "szarogęsić, ale mam ochotę i te dwa połączyć w jeden...
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

jak dla mnie, to może być. i tak zawsze wchodzę na wszystkie 3   :D

Ostatnio edytowano 19 lis 2008, 07:52 przez eve, łącznie edytowano 1 raz

18 lis 2008, 22:13
Fachowiec
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 18:38

POSTY        1181

(...)mam ochotę i te dwa połączyć w jeden...

<!--fonto:Trebuchet Ms--><span style="font-family:Trebuchet Ms"><!--/fonto-->Przeciw! :P :)
Za dużo postów jest już w obu tematach.
Po połączeniu ich i ustawieniu chronologicznym powstanie wrażenie, że niektórzy odpowiadają zupełnie nie na temat. Nie każdy post zawiera cytat wypowiedzi, do której nawiązuje.<!--fontc--></span><!--/fontc-->

19 lis 2008, 08:00
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

Naprawdę pytam poważnie: czy w waszych urzędach oficjalnie podano wyniki (i efekty) wartościowania?

Tylko wyniki (stanowiska w działach a nie kto zajal jakie stanowisko). Jeśli u was nie było, wystąpcie  w ramach informacji publicznej, jak nie dadza to 10.000 grzywny dla Naczelnika.

19 lis 2008, 08:40

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:25

POSTY        75
A ja wiem ile dostałem kasy - a nie wiem ile punktów - nikt nie wie...
Taka bajka

19 lis 2008, 09:37
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

<!--quoteo(post=37743:date=17. 11. 2008 g. 20:43:name=kominiarz)--><div class='quotetop'>(kominiarz @ 17. 11. 2008 g. 20:43) [snapback]37743[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Naprawdę pytam poważnie: czy w waszych urzędach oficjalnie podano wyniki (i efekty) wartościowania?

Tylko wyniki (stanowiska w działach a nie kto zajal jakie stanowisko). Jeśli u was nie było, wystąpcie  w ramach informacji publicznej, jak nie dadza to 10.000 grzywny dla Naczelnika.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Lomax                    

A ja wiem ile dostałem kasy - a nie wiem ile punktów - nikt nie wie...
Taka bajka

Ja się na prawie pracy nie znam, ale tak cosik mnie się wydaje, że:
1. Pracodawca ma obowiązek poinformowania pracownika o wynikach wartościowania (§ 11 pkt.6 w związku z  § 17 pkt.4 i § 18 pkt.4 zarządzenia RM w sprawie zasad dokonywania opisów i wartościowania...);
2. Skoro jest to obowiązek pracodawcy - to mieści się w otwartym katalogu obowiązków określonych w art.94 KP;
3. ... i tylko brakuje mi przepisu sankcjonującego naruszenie tegoż obowiązku... :(

19 lis 2008, 10:06
Znawca

REJESTRACJA16 gru 2006, 10:57

POSTY        265
Mam takie nieśmiałe pytanie, czy ktoś z "ogólnego" załapał się na jakiś ogryzek podwyżki???? :blush:

19 lis 2008, 17:33
Znawca

REJESTRACJA20 paź 2006, 18:46

POSTY        158
A ja zapomniałem ile pkt dostałem. Taki bystry jestem. A kasa już jest!

19 lis 2008, 17:58

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

A ja zapomniałem ile pkt dostałem. Taki bystry jestem. A kasa już jest!

A ja pamiętam, za to kasy nie ma  <_<

19 lis 2008, 19:27
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 kwi 2007, 20:48

POSTY        41
US woj. lubelskie ok.300 pracowników, dochodowy - wymiar 250 pkt. Na dzień dzisiejszy kasy brak :(

19 lis 2008, 20:03
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
US Chełm. Starszy kaczysta sztabowy w wymiarach: 232 pkt. = 35,12 zł na rękę. POszaleję  w Biedronce

21 lis 2008, 18:58
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 82 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona