My zawdzięczamy poprzedniej opcji Panią Naczelnik.
Zobaczymy kogo będziemy zawdzięczać obecnej opcji :rolleyes: Ja liczę na to, że już teraz to wszyscy będą szczęśliwi :brawa: Bo teraz tych nieudaczników z nadania według klucza partyjnego zastąpią kąpetętni fachowcy z krfi i kości
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
Ostatnio edytowano 07 lis 2008, 17:53 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz
07 lis 2008, 17:53
nadszyszkownik
My zawdzięczamy poprzedniej opcji Panią Naczelnik.
W cydzysłowiu?
07 lis 2008, 17:56
> Wraca zmęczony grabarz do domu, ledwie żywy, pada z nóg. Żona pyta: > - Co ci Stefciu, ile miałeś pogrzebów dzisiaj?! > A on: > - Jeden, ale chowaliśmy naczelnika urzędu skarbowego. > - No i co z tego?! > - No niby nic, ale jak go tylko zakopaliśmy, to zerwały się takie brawa, > że musieliśmy 7 razy bisować... Sorry, to bardziej pasuje do "Pośmiejmy się" ale nie mogłem się powstrzymać.
____________________________________ Zajadły
Ostatnio edytowano 08 lis 2008, 11:41 przez Segregator, łącznie edytowano 1 raz
08 lis 2008, 11:36
paszczak
<!--quoteo(post=36985:date=07. 11. 2008 g. 15:25:name=nadszyszkownik)--><div class='quotetop'>(nadszyszkownik @ 07. 11. 2008 g. 15:25) [snapback]36985[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> My zawdzięczamy poprzedniej opcji Panią Naczelnik.
W cydzysłowiu? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Nadchodzi chwila prawdy czy EKSPERCI obiecywani przez PO podczas kampanii wyborczej był to tylko chwyt marketingowy , czy z braku laku zostają na stanowiskach zwolennicy teorii sPISku z poprzedniej opcji. :zygi:
12 lis 2008, 19:22
roza88
<!--quoteo(post=36997:date=07. 11. 2008 g. 17:56:name=paszczak)--><div class='quotetop'>(paszczak @ 07. 11. 2008 g. 17:56) [snapback]36997[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=36985:date=07. 11. 2008 g. 15:25:name=nadszyszkownik)--><div class='quotetop'>(nadszyszkownik @ 07. 11. 2008 g. 15:25) [snapback]36985[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> My zawdzięczamy poprzedniej opcji Panią Naczelnik.
W cydzysłowiu? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Nadchodzi chwila prawdy czy EKSPERCI obiecywani przez PO podczas kampanii wyborczej był to tylko chwyt marketingowy , czy z braku laku zostają na stanowiskach zwolennicy teorii sPISku z poprzedniej opcji. :zygi: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Jaki tam chwyt marketingowy... ktoś przecież zapełnił przed wyborami szuflady PO setkami projektów :czytaj: ustaw... krasnale tego nie zrobiły.
____________________________________ always look on the bright side of life
13 lis 2008, 08:43
Dziś deadline co do <a href="http://mf.gov.pl/_files_/bip/bip_nabor/ogloszenia/2008/konkursy.pdf" target="_blank">k o n k u r s u</a> - no i jak tam u Was zainteresowanie ? Ciekawe czy MF zasypie fala zgłoszeń ?
____________________________________ always look on the bright side of life
13 lis 2008, 11:28
Kiedyś naczelną zasada wyboru na stanowisko dyrektorskie było iż była to osoba z innej miejscowości. Miało to same zalety: 1. Nie było układów wewnątrz. 2. Nie było układów z podatnikami. (W każdym razie nie od razu) 3. Osoba była wiarygodna bo nie znano jej grzeszków młodości, a więc miała kredyt zaufania. 4. W urzędach są różne klany rodzinne i wybór jednego klanu powoduje reakcję wendetty drugiego klanu.
13 lis 2008, 18:00
Jak większość skarbowców podejrzewam, że konkurs jest ustawiony i wynik jest przesądzony. Mam jednak nadzieję, że się mylę i dlatego na razie sobie daruję komentarze. Jeżeli PO postąpi podobnie jak ich poprzednicy - przeprowadzi "lewy" konkurs - straci cały kredyt zaufania jaki u mnie mimo wszystko jeszcze posiada. I wtedy napiszę tu co o tym myślę. Jak pisałem - jeszcze się łudzę - wbrew wszelkim pogłoskom i plotkom. Ku mojemu zdziwieniu chętnych do udziału w konkursie jest sporo. Szkoda, że nie ma oficjalnej listy kandydatów... niektóre nazwiska by wielu zdziwiły!
____________________________________ Dobrze wiedzieć, że Ci na górze... to tacy sami durnie jak Ci na dole... tylko siedzą wyżej...
13 lis 2008, 18:21
Fatality
Jak większość skarbowców...
Z iloma na ten temat rozmawiałeś :blink:
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
13 lis 2008, 18:30
Fatality
Jak większość skarbowców podejrzewam, że konkurs jest ustawiony i wynik jest przesądzony. Mam jednak nadzieję, że się mylę i dlatego na razie sobie daruję komentarze. Jeżeli PO postąpi podobnie jak ich poprzednicy - przeprowadzi "lewy" konkurs - straci cały kredyt zaufania jaki u mnie mimo wszystko jeszcze posiada. I wtedy napiszę tu co o tym myślę. Jak pisałem - jeszcze się łudzę - wbrew wszelkim pogłoskom i plotkom. Ku mojemu zdziwieniu chętnych do udziału w konkursie jest sporo. Szkoda, że nie ma oficjalnej listy kandydatów... niektóre nazwiska by wielu zdziwiły!
Wielu - zazdroszczę, jest z czego wybierać. U nas 1 - konkurenci odeszli na własną prośbę.... <_<
13 lis 2008, 18:39
Fatality
Ja wysłałem wymagane dokumety i mam nadzieję, że (dzięki walce i pracy) wygram pollposition . Moim zdaniem (a chcieć to móc) okliczności już zaszy tak daleko, że wszelkie nieuczciwe, występne konowania dotyczące konkursów będą przedmiotem oceny CBA i prokuratury.
____________________________________ TEMPUS REGIT ACTUM
13 lis 2008, 18:41
tributarius
Ja wysłałem wymagane dokumety i mam nadzieję, że (dzięki walce i pracy) wygram pollposition . (...)
Warto walczyć o jak najlepsze "miejsce startowe". Tyle, że ważniejszy jest końcowy wynik. Powodzenia. :piwo:
13 lis 2008, 18:48
wjawor
<!--quoteo(post=37384:date=13. 11. 2008 g. 18:21:name=Fatality)--><div class='quotetop'>(Fatality @ 13. 11. 2008 g. 18:21) [snapback]37384[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Jak większość skarbowców...
Z iloma na ten temat rozmawiałeś :blink: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> ... z wieloma? No... przynajmniej z kilkoma... Poza tym na tym forum troszkę czytałem i ton beznadziei się przebija... IMHO...
____________________________________ Dobrze wiedzieć, że Ci na górze... to tacy sami durnie jak Ci na dole... tylko siedzą wyżej...
13 lis 2008, 20:49
Fatality
<!--quoteo(post=37386:date=13. 11. 2008 g. 19:30:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 13. 11. 2008 g. 19:30) [snapback]37386[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=37384:date=13. 11. 2008 g. 18:21:name=Fatality)--><div class='quotetop'>(Fatality @ 13. 11. 2008 g. 18:21) [snapback]37384[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Jak większość skarbowców...
Z iloma na ten temat rozmawiałeś :blink: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> ... z wieloma? No... przynajmniej z kilkoma... Poza tym na tym forum troszkę czytałem i ton beznadziei się przebija... IMHO... <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> No to do "większości" chyba jednak jeszcze daleko.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.