<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo--><!--coloro:#990000--><span style="color:#990000"><!--/coloro-->Les filles mortes<!--colorc--></span><!--/colorc--><!--sizec--></span><!--/sizec--> <!--sizeo:1--><span style="font-size:8pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Musique: Joseph Kosma Paroles: Jacques Prévert. Śpiewali m.in. Edith Piaf, Yves Montand.<!--sizec--></span><!--/sizec-->
<!--coloro:#990000--><span style="color:#990000"><!--/coloro-->C'est un chanson qui nous ressemble Toi qui m'aimais et je t'aimais Nous vivions tous les deux ensemble Tou qui m'aimais moi qui t'aimais
Mais la vie sépare ceux qui s'aiment Tout doucement sans faire de bruit Et la mer efface sur le sable Les pas des amants désunis.<!--colorc--></span><!--/colorc-->
<!--coloro:#CC6600--><span style="color:#CC6600"><!--/coloro-->Autumn leaves <!--colorc--></span><!--/colorc--> <!--sizeo:1--><span style="font-size:8pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->English lyrics by Johnny Mercer Śpiewali m.in. Frank Sinatra, Nat King Cole, Louis Armstrong<!--sizec--></span><!--/sizec-->
<!--coloro:#CC6600--><span style="color:#CC6600"><!--/coloro-->The falling leaves drift by the window The autumn leaves sll red and gold I see your lips the summer kisses The sunburned hands I used to hold.
Since you went away the days grow long... And soon I'll hear old winter songs But I miss you most of all My darling, when autumn leaves start to fall... <!--colorc--></span><!--/colorc--> Nat King Cole (po japońsku! i dalej po angielsku) <a href="http://jp.youtube.com/watch?v=ekcYFLNWMjw" target="_blank">http://jp.youtube.com/watch?v=ekcYFLNWMjw</a>
Odkąd odeszłaś dni stają się dłuższe, a wkrótce usłyszę starą zimową pieśń.
Ale ja tak tęsknię za tobą kochana, gdy jesienne liście zaczynają spadać.<!--colorc--></span><!--/colorc-->
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Ostatnio edytowano 01 lis 2008, 14:27 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
01 lis 2008, 14:20
Abstrahując od klimatów powyżej - mnie zdecydowanie raduje nowy the cure i zapowiedź albumu gun'sów
____________________________________ always look on the bright side of life
03 lis 2008, 10:13
Na guns'ów też czekam. Na razie przed nami ELO w Zabrzu:
<!--coloro:#000099--><span style="color:#000099"><!--/coloro--><!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo--><div align="center">21st century man<!--sizec--></span><!--/sizec--> <!--sizeo:1--><span style="font-size:8pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->A penny in your pocket Suitcase in your hand They wont get you very far Now youre a 21st century man.
Fly across the city Rise above the land You can do most anything Now youre a 21st century man.
Though you ride on the wheels of tomorrow (tomorrow) You still wander the fields of your sorrow What will it bring?
One day youre a hero Next day youre a clown Theres nothing that is in between Now youre a 21st century man.
You should be so happy You should be so glad So why are you so lonely You 21st century man?
You stepped out of a dream Believing everything was gone Return with what youve learned Theyll kiss the ground you walk upon.
Things aint how you thought they were Nothing have you planned So pick up your penny and your suitcase Youre not a 21st century man.
Though you ride on the wheels of tomorrow You still wander the fields of your sorrow (sorrow) Tomorrow, 21st century man 21st century man 21st century man...</div><!--sizec--></span><!--/sizec--><!--colorc--></span><!--/colorc-->
Jednego dnia bohaterem, a następnego klownem, Nie ma nic pomiędzy boś już człowiekiem XXI wieku Powinienieś być szczęśliwy i zadowolony - Więc dlaczego jesteś taki samotny, człowiecze XXI wieku? Choć pędzisz już na skrzydłach jutra Twoje smutki pozostały niezmienne... <!--sizeo:1--><span style="font-size:8pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->/tłumaczenie by myself/<!--sizec--></span><!--/sizec-->
____________________________________ Kwinto:Zamiast kraść jako dyrektor, fabrykant, sekretarz czy inny prezes, lepiej juz kraść par excellence jako złodziej. Tak jest chyba uczciwiej.
Ostatnio edytowano 03 lis 2008, 22:29 przez Otusik, łącznie edytowano 1 raz
03 lis 2008, 22:01
Z innej beczki: uparcie i bezskutecznie poszukuję jakiegokolwiek namiaru na utwór Alexisa Kornera "Beirut"...
____________________________________ Kwinto:Zamiast kraść jako dyrektor, fabrykant, sekretarz czy inny prezes, lepiej juz kraść par excellence jako złodziej. Tak jest chyba uczciwiej.
03 lis 2008, 22:33
Tak tu lirycznie... jesiennie... a ja NIE LUBIĘ!
Nie lubię gdy mi mówią po imieniu Gdy w zdaniu jest co drugie słowo - brat Nie lubię gdy mnie klepią po ramieniu Z uśmiechem wykrzykując - kopę lat! Nie lubię gdy czytają moje listy Przez ramię odczytując treść ich kart Nie lubię tych co myślą że na wszystko Najlepszy jest cios w pochylony kark
Nie znoszę gdy do czegoś ktoś mnie zmusza Nie znoszę gdy na litość brać mnie chce Nie znoszę gdy z butami lezą w duszę Tym bardziej gdy mi napluć w nią starają się Nie znoszę much co żywią się krwią świeżą Nie znoszę psów co szarpią mięsa strzęp Nie znoszę tych co tępo w siebie wierzą Gdy nawet już ich dławi własny pęd!
Nie cierpię poczucia bezradności W jakim zaszczute zwierzę patrzy w lufy strzelb Nie cierpię zbiegów złych okoliczności Co pojawiają się gdy ktoś osiąga cel Nie cierpię więc niewyjaśnionych przyczyn Nie cierpię niepowetowanych strat Nie cierpię liczyć niespełnionych życzeń Nim mi ostatnie uprzejmy spełni kat
Ja nienawidzę gdy przerywa mi rozmowę W słuchawce suchy metaliczny szczęk Ja nienawidzę strzałów w tył głowy Do salw w powietrze czuję tylko wstręt Ja nienawidzę siebie kiedy tchórzę Gdy wytłumaczeń dla łajdactw szukam swych Kiedy uśmiecham się do tych którym służę Choć z całej duszy nienawidzę ich!
____________________________________ Dobrze wiedzieć, że Ci na górze... to tacy sami durnie jak Ci na dole... tylko siedzą wyżej...
04 lis 2008, 11:57
A może <a href="http://pl.youtube.com/watch?v=asZ5xB3K3VE" target="_blank">http://pl.youtube.com/watch?v=asZ5xB3K3VE</a>
Las palabras de amor - Queen
Don't touch me now Don't hold me now Don't break the spell Darling, now you are near Look in my eyes And speak to me The special promises I want to hear
Las palabras de amor Let me hear the words of love Despacito mi amor Love me slow and gently
One foolish world, so many souls Senselessly hurled through the never ending cold And all for fear, and all for greed Speak any tongue but for God's sake we need
Las palabras de amor Let me hear the words of love Despacito mi amor Let me know, this night and evermore
This room is bare This night is cold We're far apart and I'm growing old But while we live, we'll meet again So then my love we may whisper once more It's you I adore
Las palabras de amor Let me hear the words of love Despacito mi amor Touch me now Las palabras de amor Let us share the words of love For evermore For evermore
Słowa miłości Nie dotykaj mnie teraz, Nie trzymaj mnie teraz Nie niszcz zaklęcia Kochanie, teraz jesteś blisko Spójrz w moje oczy i mów do mnie. Chcę usłyszeć wyjątkowe obietnice
Las palabras de amor . Niech usłyszę słowa miłości Despacito mi amor Kochaj mnie powoli i delikatnie
Na głupim świecie, tak wiele dusz bezrozumnie rozrzuconych poprzez nigdy nie kończące się zimno i wszystko przez strach, i wszystko przez chciwość Mówimy w wielu językach, ale na miłość boską potrzebujemy
Las palabras de amor (słowa miłości) pozwól mi usłyszeć słowa miłości Despacito mi amor (Powoli kochanie) pozwól mi poznać, tej nocy i zawsze
Ten pokój jest nagi Ta noc jest zimna Jesteśmy daleko od siebie, a ja starzeję się Ale dopóki żyjemy, będziemy spotykać się ponownie, Tak więc znowu moja miłości możemy szeptać jeszcze raz To Ciebie uwielbiam
Las palabras de amor Niech usłyszę słowa miłości Despacito mi amor Dotknij mnie teraz Las palabras de amor Niech nas dzielą wyrazy miłości na wieki wieków na wieki
A kto pamięta to <a href="http://pl.youtube.com/watch?v=AgL8qqjOnlg" target="_blank">http://pl.youtube.com/watch?v=AgL8qqjOnlg</a>
Money talks AC/DC
Yeow! Tailored suits, chaufeured cars, Fine hotels and big cigars Up for grabs, all for a price, Where the red hot girls keep on dancin' through the night. The claim is on you, the sights are on me, So what do you do, that's guaranteed? Hey little girl, you want it all, The furs, the diamonds the paintings on the wall.
Come on, come on, lovin' for the money, Come on , come on, listen to the money talk //repeated twice
A French maid, foreign chef, A big house, with kingsize beds. You had enough, you ship 'em out, The dollar's up, down, you better buy the pound. The claim is on you, the sights are on me, So what do you do? That's guaranteed, Hey little girl, you break the laws, You hustle, you deal, you steal from us all
Come on etc...
Money talks, Yeah! (solo)
come on, etc
money talks, talks, talks, Oh, here it comes, yeah, yeah, yeah!
Money talk!
04 lis 2008, 21:04
Btw. postu Patty1 - był ktoś z Was na koncercie AC/DC w 1991 na Śląskim ? To były czasy - Metallica jako support, heh...
Ostatnio edytowano 05 lis 2008, 08:07 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz
05 lis 2008, 08:06
Ja niestety nie byłam ,mieszkam w Bydgoszczy i byłam za leniwa na jeżdżenie na koncerty do innych miast. Poza tym musiałam do takiej muzyki dorosnąć,w tym czasie byłam na etapie Dżemu,Dire Straits,Depeche Mode.Lionela Richie,Bon Jovi,itp.Dużo by pisać.Nawiasem mówiąc mój braciszek prawie od 30lat mieszka w Australii. :rolleyes:
05 lis 2008, 17:39
Patty_1
Ja niestety nie byłam ,mieszkam w Bydgoszczy i byłam za leniwa na jeżdżenie na koncerty do innych miast. Poza tym musiałam do takiej muzyki dorosnąć,w tym czasie byłam na etapie Dżemu,Dire Straits,Depeche Mode.Lionela Richie,Bon Jovi,itp.Dużo by pisać.Nawiasem mówiąc mój braciszek prawie od 30lat mieszka w Australii. :rolleyes:
najlepiej słuchać w słuchawkach <a href="http://www.szukaj-mp3.net/pokaz,queen_-_you_take_my_breath_away,uPLP3S7Qlc.html" target="_blank">http://www.szukaj-mp3.net/pokaz,queen_-_yo...uPLP3S7Qlc.html</a>
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Oooh oooh take it take it all away Oooh ooh take my breath away Oooh ooh yoooo take my breath away
Look into my eyes and youll see Im the only one Youve captured my love stolen my heart Changed my life Every time you make a move you destroy my mind And the way you touch I lose control and shiver deep inside You take my breath away
You can reduce me to tears with a single sigh Evry breath that you take Any sound that you make is a whisper in my ear I could give up all my life for just one kiss I would surely die if you dismiss me from your love You take my breath away
So please dont go Dont leave me here all by myself I get ever so lonely from time to time I will find you anywhere you go Ill be right behind you Right until the ends of the earth Ill get no sleep until I find you To tell you that you just take my breath away
I will find you anywhere you go Right until the ends of the earth Ill get no sleep until I find you To tell you when Ive found you I love you
Take my breath take my breath ... away<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
tego w radio nie "puszczą" :wub:
05 lis 2008, 20:54
Patty_1
Ja miałem 17 lat wtedy, na wariackich papierach to był wyjazd ze znajomymi, ale do dziś wspominamy AC/DC jako jeden z lepszych koncertów. Na koncertach Dżemu (z Ryśkiem) kilka razy byłem - też niezapomniane wrażenia. Dire Straits nie widziałem nigdy live (może dlatego że u nas nie zagrali), za to byłem na koncercie Knopflera w Spodku w 2005r. Z resztą w składzie na tour był jeszcze Alan Clark (grał w DS od "Brothers") i Jim Cummings (drummer na kilku płytach), więc jakby nie patrzeć prawie pół składu DS na trasie Marka. Poza tym grali numery zarówno z jego albumów solowych, jak i te najlepsze z płyt DS. Aha, jeszcze jeden szczególny koncert to Jethro Tull w Spodku - odjazd po prostu...
M.zd. najlepsze czasy dla muzy to 70's i 80's ... Pink Floyd, Led Zeppelin, Genesis, Clapton, Dire Straits, Jethro Tull.... no i jeszcze inna półka AC/DC, Metallica (wczesna) i kolejna półeczka: The Cure, DM, Ultravox, Clan of Xymox... i kolejna...
.... a kto z Was poznawał muzę z audycji nieodżałowanego Tomka Beksińskiego, Rozgłośni Harcerskiej, Manna, Kaczkowskiego i całej szeroko pojętej Trójki z Listą włącznie ? To były czasy...
06 lis 2008, 08:24
No to miałeś klawe życie. Ja pamiętam radiową trójkę, a nawet próbowałam słuchać na początku lat osiemdziesiątych nagrań z sekcji polskiej BBC. To trzeba było mieć determinację - dopiero wchodził na listę przebojów "POLICE'. No i niestety po kłótniach chłopaków w kapeli szybko się rozpadł,pozostał tylko artysta o pseudonimie "żądło' czyli po naszemu 'sting". :piwo:
06 lis 2008, 18:38
elsinore
(...) Aha, jeszcze jeden szczególny koncert to Jethro Tull w Spodku - odjazd po prostu... (...)
Tutaj muszę Ci zazdrościć...
elsinore
(...) M.zd. najlepsze czasy dla muzy to 70's i 80's ... Pink Floyd, Led Zeppelin, Genesis, Clapton, Dire Straits, Jethro Tull.... no i jeszcze inna półka AC/DC, Metallica (wczesna) i kolejna półeczka: The Cure, DM, Ultravox, Clan of Xymox... i kolejna... (...)
Marillion...
elsinore
(...) .... a kto z Was poznawał muzę z audycji nieodżałowanego Tomka Beksińskiego, Rozgłośni Harcerskiej, Manna, Kaczkowskiego i całej szeroko pojętej Trójki z Listą włącznie ? To były czasy...
Dla Beksińskiego zarywałem noce, podobnie jak dla Kaczkowskiego czy Jerzego Kordowicza ( choć jego audycje aż tak późno się nie kończyły ). A w soboty czekałem na Leszka Adamczyka który poranną "Zapraszamy do Trójki" kończył zawsze "Tunnel of love" Straitsów...