Czyli zgodnie z zapowiedziami Rządzących ( a oni ZAWSZE dotrzymują słowa ) dzisiaj, a najpóźniej w poniedziałek 11 sierpnia ( skoro 10 sierpnia wypada w dzień wolny od pracy ) ta OGROMNA kasa wpłynie na nasze konta. Ja już pod tą kasę biorę piątą kolejkę "na zeszyt"...
08 sie 2008, 05:39
Pasikonik
Czyli zgodnie z zapowiedziami Rządzących ( a oni ZAWSZE dotrzymują słowa ) dzisiaj, a najpóźniej w poniedziałek 11 sierpnia ( skoro 10 sierpnia wypada w dzień wolny od pracy ) ta OGROMNA kasa wpłynie na nasze konta. Ja już pod tą kasę biorę piątą kolejkę "na zeszyt"...
W mojej firmie raczej poczekam. Jeszcze nie było uzgodnień z ZZ a bez tego podział byłby nielegalnie dokonany.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
08 sie 2008, 06:12
Pewnikiem Supersaper pracujesz w jakiejś ch...firmie. Popatrz na innych... <a href="http://wiadomosci.wp.pl/kat,18011,title,Poslowie-daja-sobie-po-cichu-podwyzki,wid,10234904,wiadomosc_prasa.html" target="_blank">http://wiadomosci.wp.pl/kat,18011,title,Po...mosc_prasa.html</a>
08 sie 2008, 06:54
PASIKONIKU wcześnie zaczynasz weekend, no chyba że jesteś na urlopie. W moim US szefowa jest na urlopie więc sobie na pieniądze poczekamy. Pozdrawiam
08 sie 2008, 07:01
Na całe szczęście URLOPIK !!! Ale niestety już w poniedziałek znów będę musiał oglądać te smutne twarze...Również pozdrawiam:)))
08 sie 2008, 07:02
Zapewne akumulatory naładowane i do roboty !!!. Może w jakiejś firmie (UKS, IS, US) już wypłacali ?. Nikt się nie pochwali ?
08 sie 2008, 07:44
We Wrocławiu cisza jak makiem zasiał. Nikt nic nie wie a kasa przydałaby się, oj przydała
08 sie 2008, 09:23
Greta
Zapewne akumulatory naładowane i do roboty !!!. Może w jakiejś firmie (UKS, IS, US) już wypłacali ?. Nikt się nie pochwali ?
Zapewne już wypłacali, ale z uwagi na ich wysokość nikt tego nie zauważył
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
08 sie 2008, 13:17
Jutro ostatnie czytanie ustawy w Sejmie. Zauwazyłem, że w ostatniej chwili do języków wymaganych do mianowania dodano: rosyjski, białoruski, arabski, chiński, japoński, islandzki i norweski.
20 paź 2008, 09:39
Zbigniew
Jutro ostatnie czytanie ustawy w Sejmie. Zauwazyłem, że w ostatniej chwili do języków wymaganych do mianowania dodano: rosyjski, białoruski, arabski, chiński, japoński, islandzki i norweski.
To znaczy, ze mój angielski, niemiecki, francuski i rosyjski już nie wystarczą? I będę musiał "naumieć" się jeszcze białoruskiego, arabskiego, chińskiego, japońskiego, norweskiego i islandzkiego? A co z lrlandzkim?
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Ostatnio edytowano 20 paź 2008, 10:57 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
20 paź 2008, 10:57
Był to skrót myślowy!
Całość:
"O uzyskanie mianowania w służbie cywilnej może ubiegać się osoba (...), która zna co najmniej jeden język obcy spośród języków roboczych Unii Europejskiej lub jeden z następujących języków obcych: arabski, białoruski, chiński, islandzki, japoński, norweski, rosyjski, ukraiński"
20 paź 2008, 11:18
GIPSY17 napisał: "pamietam jak rozmawiałem kiedyś z Pastwą pytając go dlaczego jak ktoś przejdzie postepowanie a nie załapie sie na mianowanie bo był np. limit mały na dany rok, nie jest w tzw. "poczekalni" i nie dostaje mianowania w nastepnym roku lub później ( były takie przypadki że ktoś kto miał więcej pkt rok wczesniej i nie załapał się rok później nie miałby z taką samą ilością pkt się zmieścić w limicie odparł że tego ustawa nie przewiduje . czas więc zmienić ustawe - raz zdany egzamin ( postępowanie ) winien być honorowany na przyszłość - Co wy na to" [/quote]
Dziś to chyba nie ma już znaczenia. Faktycznie, parę lat temu zdawało egzamin więcej osób niż wynosił limit mianowań, ale jak się nie mylę, to chyba od trzech lat limit mianowań jest wyższy niż liczba osób, które egzamin na USC zdały. W takim przypadku, "poczekalnia" raczej sensu nie ma.
Ostatnio edytowano 20 paź 2008, 13:30 przez Teqila, łącznie edytowano 1 raz
20 paź 2008, 13:28
Nadir
(...) A co z lrlandzkim?
Irladzki Ci odpuszczą w zamian za znajomość inari...
20 paź 2008, 14:37
Ważne, że powraca dodatkowy urlop! I to na korzystniejszych zasadach.