Teraz jest 12 wrz 2025, 06:00

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4411 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 316  Następna strona
Polityka i politycy 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

<!--quoteo(post=35510:date=14. 10. 2008 g. 16:39:name=kominiarz)--><div class='quotetop'>(kominiarz @ 14. 10. 2008 g. 16:39) [snapback]35510[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Albo omc profesor Władysław Bartoszewski.
Też ma cięty język. I to na trzeźwo.
Jakby tak który mędrzec miał inne zdanie, to nazwałby go bydłem. I już!  :lol:

No toś się kolego popisał. Patrząc na twoja pogardę dla Profesora Bartoszewskiego stałem się zdecydowanym zwolennikiem aborcji.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
<!--sizeo:4--><span style="font-size:14pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Profesora Bartoszewskiego? <!--sizec--></span><!--/sizec-->

Nazywającego ludzi mających inne zdanie niż pan PROFESOR "bydłem"?
Gratuluję panu PROFESOROWI erudycji!
Przepraszam, a czego pan Bartoszewski jest PROFESOREM? Bawarii?
Bo taki Lechu W. ma takich tytułów pół tuzina!

A tak poza tym, to ja myślę, że Ty to jednak masz wielkie szczęście!

Ostatnio edytowano 14 paź 2008, 19:47 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

14 paź 2008, 19:42
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 18:20

POSTY        296

<!--quoteo(post=35510:date=14. 10. 2008 g. 16:39:name=kominiarz)--><div class='quotetop'>(kominiarz @ 14. 10. 2008 g. 16:39) [snapback]35510[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

No toś się kolego popisał. Patrząc na twoja pogardę dla Profesora Bartoszewskiego stałem się zdecydowanym zwolennikiem aborcji.

Władysław Bartoszewski    -   znawca i piewca tematyki żydowskiej, minister spraw zagranicznych w postkomunistycznym rządzie Józefa Oleksego, związany z redakcją "Tygodnika Powszechnego" , jak i filosemickiej elitki PEN-Clubu, od 1972 r., gdy Bartoszewski został sekretarzem generalnym tej organizacji, członek "Klubu Krzywego Koła";   "Klub Krzywego Koła" to nazwa klubu dyskusyjnego działającego w Warszawie w latach 1955-1962; który został założony w 1955 roku z inicjatywy i pod nadzorem pułkownik UB Julii Brystigierowej w celu sterowania i infiltrowania przeciwników ówczesnej władzy; klub skupiał ówczesną elitkę intelektualną,  opozycje inteligencką

Wsławił się" niechlubnym "donosem na Polskę" w przemówieniu w izraelskim Knesecie (mówił w nim o antysemickich "ciemniakach" na polskiej prowincji, dziwnie zapominając o antypolskich wypowiedziach  premierów Bergina i Szamira.   Został Honorowym Obywatelem Izraela
W czasie okupacji hitlerowskiej Władysław Bartoszewski został zwolniony przez Niemców z obozu w Oświęcimiu - Powód? Zły stan zdrowia! .....

Ostatnio edytowano 14 paź 2008, 20:16 przez cyanide3, łącznie edytowano 1 raz

14 paź 2008, 20:14
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808

Przychylam się do propozycji Pana Tuska w sprawie kastracji (nie tylko pedofili).

Dawno temu w pewnej rodzinie urodziły się bliźniaczki, dwóch małych chłopców. Jednego z nich zżarł kot, drugi, dzięki temu, że kot się go brzydził żyje do dziś budząc obrzydzenie.

14 paź 2008, 20:18
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 wrz 2008, 21:09

POSTY        30

<!--quoteo(post=35521:date=14. 10. 2008 g. 19:23:name=dapa)--><div class='quotetop'>(dapa @ 14. 10. 2008 g. 19:23) [snapback]35521[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Władysław Bartoszewski    -   znawca i piewca tematyki żydowskiej, minister spraw zagranicznych w postkomunistycznym rządzie Józefa Oleksego, związany z redakcją "Tygodnika Powszechnego" , jak i filosemickiej elitki PEN-Clubu, od 1972 r., gdy Bartoszewski został sekretarzem generalnym tej organizacji, członek "Klubu Krzywego Koła";   "Klub Krzywego Koła" to nazwa klubu dyskusyjnego działającego w Warszawie w latach 1955-1962; który został założony w 1955 roku z inicjatywy i pod nadzorem pułkownik UB Julii Brystigierowej w celu sterowania i infiltrowania przeciwników ówczesnej władzy; klub skupiał ówczesną elitkę intelektualną,  opozycje inteligencką

Wsławił się" niechlubnym "donosem na Polskę" w przemówieniu w izraelskim Knesecie (mówił w nim o antysemickich "ciemniakach" na polskiej prowincji, dziwnie zapominając o antypolskich wypowiedziach  premierów Bergina i Szamira.   Został Honorowym Obywatelem Izraela
W czasie okupacji hitlerowskiej Władysław Bartoszewski został zwolniony przez Niemców z obozu w Oświęcimiu - Powód? Zły stan zdrowia! .....

No proszę, rydzykowne media są i na forum skarbowców, niedomówienia, insynuacje. Ktoś tu brał nauki u Jarka z Warszawy

14 paź 2008, 20:29
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 18:20

POSTY        296

<!--quoteo(post=35525:date=14. 10. 2008 g. 22:14:name=cyanide3)--><div class='quotetop'>(cyanide3 @ 14. 10. 2008 g. 22:14) [snapback]35525[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=35521:date=14. 10. 2008 g. 19:23:name=dapa)--><div class='quotetop'>(dapa @ 14. 10. 2008 g. 19:23) [snapback]35521[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

No proszę, rydzykowne media są i na forum skarbowców, niedomówienia, insynuacje. Ktoś tu brał nauki u Jarka z Warszawy

Oraz zawsze czujni wyrobnicy aspirujący do ról "oficerów frontu ideologicznego",  czy choćby "gie -rmków" i  zwykłych obozowych ciur, twardo trzymających szańce obozu miłości i postępu.

14 paź 2008, 20:44
Zawodowiec

POSTY        3465

<!--quoteo(post=35525:date=14. 10. 2008 g. 22:14:name=cyanide3)--><div class='quotetop'>(cyanide3 @ 14. 10. 2008 g. 22:14) [snapback]35525[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Władysław Bartoszewski -  znawca i piewca tematyki żydowskiej, minister spraw zagranicznych w postkomunistycznym rządzie Józefa Oleksego, związany z redakcją "Tygodnika Powszechnego" , jak i filosemickiej elitki PEN-Clubu, od 1972 r., gdy Bartoszewski został sekretarzem generalnym tej organizacji, członek "Klubu Krzywego Koła";  "Klub Krzywego Koła" to nazwa klubu dyskusyjnego działającego w Warszawie w latach 1955-1962; który został założony w 1955 roku z inicjatywy i pod nadzorem pułkownik UB Julii Brystigierowej w celu sterowania i infiltrowania przeciwników ówczesnej władzy; klub skupiał ówczesną elitkę intelektualną,  opozycje inteligencką

Wsławił się" niechlubnym "donosem na Polskę" w przemówieniu w izraelskim Knesecie (mówił w nim o antysemickich "ciemniakach" na polskiej prowincji, dziwnie zapominając o antypolskich wypowiedziach  premierów Bergina i Szamira. Został Honorowym Obywatelem Izraela

NIE.
CZYTAŁ WYBIÓRCZĄ.
I tam pisało:
"...frustraci"
"dewianci psychiczni"
"karły moralne"
"pismatoły"
"bydło... "
Oto język pana PROFESORA!
Język nałukowca.
Oczywizda w języku Po-wskiej miłości.

Ciekawe dlaczego nigdy nie używał takich słów wobec postkomunistów? Co?
Drugi FURIAT po Niesiole Pospolitym.

A co - może nieprawda z tym przemówieniem w izraelskim Knesecie??!!

Ostatnio edytowano 14 paź 2008, 20:48 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

14 paź 2008, 20:45
Znawca

REJESTRACJA20 paź 2006, 20:09

POSTY        156

LOKALIZACJAz dołu mapy

<!--quoteo(post=35521:date=14. 10. 2008 g. 21:23:name=dapa)--><div class='quotetop'>(dapa @ 14. 10. 2008 g. 21:23) [snapback]35521[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

<!--sizeo:4--><span style="font-size:14pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Profesora Bartoszewskiego? <!--sizec--></span><!--/sizec-->

Nazywającego ludzi mających inne zdanie niż pan PROFESOR "bydłem"?
Gratuluję panu PROFESOROWI erudycji!
Przepraszam, a czego pan Bartoszewski jest PROFESOREM? Bawarii?
Bo taki Lechu W. ma takich tytułów pół tuzina!

A tak poza tym, to ja myślę, że Ty to jednak masz wielkie szczęście!
Kominiarz... po tym poście..., że zacytuję knajacki cytat Lindy..... "nie chce mi się z tobą gadać"..... powodów jest kilka, ale wymienienie najmniej istotnego spowodowałoby zbanowanie mnie przez najbardziej liberalnego moderatora. W tym miejscu muszę zwrócić honor Zielonce. W swojej naiwności uważałem Go za największe zło tego forum,. Zielonka wybacz  :)  bardzo się myliłem. Przepraszam

14 paź 2008, 21:28
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808

Kominiarz... po tym poście..., że zacytuję knajacki cytat Lindy..... "nie chce mi się z tobą gadać"..... powodów jest kilka, ale wymienienie najmniej istotnego spowodowałoby zbanowanie mnie przez najbardziej liberalnego moderatora. W tym miejscu muszę zwrócić honor Zielonce. W swojej naiwności uważałem Go za największe zło tego forum,. Zielonka wybacz  :)  bardzo się myliłem. Przepraszam

Błądzić jest rzeczą ludzką.
Errare humanum est. (łac., z gr.)
— Seneka Starszy  :piwo:

Kominiarz,

Błądzenie jest rzeczą ludzką, ale dobrowolne trwanie w błędzie jest rzeczą diabelską. (św. Augustyn) :nonono:

14 paź 2008, 21:44

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

W pełni wolnym obywatelem może być tylko kogo nie ma w PiS.
Przynajmniej, dopóki w tym ugrupowaniu obowiązuje syndrom braku zegarka u JarKacza.

Nawet nie trzeba było długo czekać na potwierdzenie.
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--sizeo:2--><span style="font-size:10pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Gosiewski: Zostanę, dopóki prezes pozwoli<!--sizec--></span><!--/sizec-->

Złożę swoją funkcję przed spotkaniem klubu we wtorek - zapowiadał Przemysław Gosiewski w zeszłym tygodniu na posiedzeniu władz reprezentacji parlamentarnej PiS. Dziś mówi, że tylko opowiadał o swoich problemach. DZIENNIK ustalił, że zmienił zdanie, bo szef PiS miał do Gosiewskiego pretensje, iż złożył taką deklarację bez porozumienia z nim.

Mikołaj Wójcik: Jak to jest z tą pańską rezygnacją z funkcji szefa klubu?
Przemysław Gosiewski: Nie składałem jej. I nie będę składał. Bo zgodnie ze statutem szef klubu jest powoływany na wniosek prezesa partii. Wykonuję wolę polityczną Jarosława Kaczyńskiego i będę przewodniczącym, dopóki on będzie tego chciał. (...) <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

<a href="http://www.dziennik.pl/polityka/article251488/Gosiewski_Zostane_dopoki_prezes_pozwoli.html" target="_blank">http://www.dziennik.pl/polityka/article251...es_pozwoli.html</a>

Partia - Prezes, Partia - Prezes.
Coś mi to przypomina...

15 paź 2008, 07:26
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

<!--quoteo(post=35503:date=14. 10. 2008 g. 17:17:name=helvet)--><div class='quotetop'>(helvet @ 14. 10. 2008 g. 17:17) [snapback]35503[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
W pełni wolnym obywatelem może być tylko kogo nie ma w PiS.
Przynajmniej, dopóki w tym ugrupowaniu obowiązuje syndrom braku zegarka u JarKacza.

Nawet nie trzeba było długo czekać na potwierdzenie.
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--sizeo:2--><span style="font-size:10pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Gosiewski: Zostanę, dopóki prezes pozwoli<!--sizec--></span><!--/sizec-->

Złożę swoją funkcję przed spotkaniem klubu we wtorek - zapowiadał Przemysław Gosiewski w zeszłym tygodniu na posiedzeniu władz reprezentacji parlamentarnej PiS. Dziś mówi, że tylko opowiadał o swoich problemach. DZIENNIK ustalił, że zmienił zdanie, bo szef PiS miał do Gosiewskiego pretensje, iż złożył taką deklarację bez porozumienia z nim.

Mikołaj Wójcik: Jak to jest z tą pańską rezygnacją z funkcji szefa klubu?
Przemysław Gosiewski: Nie składałem jej. I nie będę składał. Bo zgodnie ze statutem szef klubu jest powoływany na wniosek prezesa partii. Wykonuję wolę polityczną Jarosława Kaczyńskiego i będę przewodniczącym, dopóki on będzie tego chciał. (...) <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

<a href="http://www.dziennik.pl/polityka/article251488/Gosiewski_Zostane_dopoki_prezes_pozwoli.html" target="_blank">http://www.dziennik.pl/polityka/article251...es_pozwoli.html</a>

Partia - Prezes, Partia - Prezes.
Coś mi to przypomina...

No kryzys przywódcy im nie grozi, co najwyżej kryzys przy wódce...

15 paź 2008, 09:06
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

<a href="http://wiadomosci.gwno.pl/Wiadomosci/1,80271,5811596,Awanse__Szczecinska_Platforma_Rodzinna.html" target="_blank">Szczecińska Platforma Rodzinna</a>

15 paź 2008, 15:58
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

Kurde, Donald zabrał zabawkę, a ja jutro miałem być w Brukselii. Lechu sobie POradzi i chyba wstawi do wiwatu, że niektórym POlitykom pójdzie w pięty.

Wracając do tego całego cyrku jaki w Brukseli odstawiają wybrańcy narodu, przypomniał mi się cytat z wczorajszego "Szkła kontaktowego":

"Wynajęcie samolotu - 250.000 zł
Klepnięcie Donka w plecy - bezcenne"

16 paź 2008, 10:37

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

Wracając do tego całego cyrku jaki w Brukseli odstawiają wybrańcy narodu, przypomniał mi się cytat z wczorajszego "Szkła kontaktowego":

"Wynajęcie samolotu - 250.000 zł
Klepnięcie Donka w plecy - bezcenne"

Oprócz klepnięcia była jeszcze kolacja. I wspólne zdjęcie.

A, że Europie się śmieją...
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> "Dwa koguty naprzeciw siebie, ku uciesze kurnika"

"Krzesło dla dwóch", "polska kłótnia w Brukseli", "dwa koguty w jednym kurniku" - tak włoska prasa pisze dziś o sporze, jaki towarzyszył udziałowi prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego i premiera Donalda Tuska w szczycie Unii Europejskiej.
W relacjach podkreśla się, że tym razem wewnętrzny spór polskich polityków przeniósł się na arenę międzynarodową.

"Corriere della Sera" opisuje przyjazd prezydenta i premiera: "dwa samoloty, dwie osobne kolumny limuzyn i dwa koguty w jednym kurniku, którym jest przecież szczyt Unii Europejskiej".
"Zamiast jednego polskiego przywódcy z ulewnego deszczu wyłoniło się dwóch" - dodaje włoska gazeta podkreślając, że Lecha Kaczyńskiego i Donalda Tuska dzielą nie tylko idee polityczne, ale także "osobista mocna niechęć".

Przypominając, że dyskusja w Polsce na temat podróży trwała trzy dni, dziennik zauważa, że przyjazd obu polityków postawił brukselski protokół w stan "paniki".
To, co działo się w unijnym gmachu gazeta nazywa "małym przedstawieniem": "Żyjący w stanie separacji, naburmuszeni, najpierw udają, że się nie widzą, potem dyskutują wściekli przed innymi liderami".
Polski spór o skład delegacji określa się w artykule jako "dyplomatyczny rebus", wywołujący "mnóstwo zakłopotania".

"Corriere della Sera" kładzie nacisk, że według polskiej konstytucji polityka zagraniczna należy do kompetencji rządu, a nie prezydenta.
W artykule mowa jest o tym, że "Kaczyński wstał zagniewany od stołu 27 przywódców i oddał krzesło ministrowi finansów". Ale - podkreśla się - "już narobili bigosu, wiadomość o kłótniach obiegła świat".

"Dwa koguty stanęły naprzeciwko siebie, ku uciesze całego kurnika" - konkluduje mediolański dziennik.

"La Repubblica" nazywa to, co wydarzyło się na unijnym szczycie, "remake'iem" filmu "Fotel dla dwóch". Nie pomogły - zwraca uwagę - wielokrotne prośby premiera Tuska, aby prezydent nie jechał na obrady.
"Rozjuszony Kaczyński odmówił grając dwuznacznością konstytucji polskiej, która nie wskazuje, kto precyzyjnie upoważniony jest do reprezentowania kraju na międzynarodowych szczytach" - informuje rzymski dziennik. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

<a href="http://fakty.interia.pl/news/dwa-koguty-naprzeciw-siebie-ku-uciesze-kurnika,1195550" target="_blank">http://fakty.interia.pl/news/dwa-koguty-na...kurnika,1195550</a>

... to już nie ma znaczenia. Dla jednego i drugiego.  <_<

16 paź 2008, 14:29
Zawodowiec

POSTY        3465

Kompromitacja Donalda Tuska

Jak nazwać tę zagrywkę rządu?
Jak określić zablokowanie przelotu samolotu, który miał przewieźć prezydenta RP na szczyt w Brukseli?
Polityczne chuligaństwo?
Żenada?
Skandaliczny chwyt?
Bezprzykładna brutalizacja relacji między dwoma najważniejszymi urzędnikami państwa?

W poniedziałek wieczorem, po spotkaniu prezydent-premier, zdawało się, że obie strony doszły do porozumienia: rządowy samolot, po zawiezieniu Donalda Tuska, powróci do Warszawy po Lecha Kaczyńskiego. Teraz można się zastanawiać, czy już wtedy szef rządu nie zdecydował się na przechytrzenie rywala.
Sytuacja, w której Donald Tusk, by wygrać tak stosunkowo mało ważny spór, używa tak agresywnych metod, budzi zaniepokojenie.
Że takie działania usprawiedliwia marszałek Sejmu Bronisław Komorowski.
Że minister Tomasz Arabski angażuje się w polityczne awanturnictwo.
    Jak premier wyobraża sobie dalsze kontakty z prezydentem?
Jeśli obóz Platformy Obywatelskiej uważa, ze spór o kompetencje w polityce zagranicznej należy rozstrzygnąć przed Trybunałem Konstytucyjnym – wypada ten pomysł przyjąć z powagą. Ale do czasu takiego rozwiązania można było od Donalda Tuska oczekiwać, iż zaciśnie zęby i porozumie się z prezydentem w sprawie uczestnictwa w szczycie.
Niebezpiecznie blisko docieramy do logiki zimnej wojny domowej na szczytach władzy.
To pokazuje groźną kruchość naszych norm i obyczajów ustrojowych.
Piotr Semka

Niby to samo, a każdy widzi inaczej :rolleyes:

16 paź 2008, 14:38
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4411 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 316  Następna strona