Ja Także byłam po raz pierwszy i ,mimo kilku niedociągnięć ze strony organizatora, bardzo mi się podobało!!! Taki wyjazd to świetna okazja żeby poznać nowych ludzi, pobawić się, coś zobaczyć (a było co zwiedzać) i odpocząć od pracy wśród ludzi, którzy wspaniale Cię rozumieją. Napewno będę chciała uczestniczyć w Rajdzie za rok (okolice Krakowa!)! Pozdrawiam wszystkich uczestników Rajdu, a tych, którzy nie byli zachęcam do uczestnictwa za rok. Naprawdę warto!!!!
17 wrz 2008, 12:33
"Pierwszakom" Rajd zawsze się podoba. Słuszna była jednak uwaga, że za te pieniądze to można się było lepiej postarać. Przykład: zamiast kupować gotowe wycieczki w biurze podróży trzeba było (w ramach organizacji rajdu) wynegocjować lepsze ceny za przejazdy, opiekunowie mogli dowieźć nas do przewodników i ... całą prowizję płaconą do biura można by przeznaczyć np. na busa, który dowiózłby osoby zakwaterowane 6 km od głównej bazy Rajdu, pamiątki i inne przyjemniejsze rzeczy. Ciekaw też jestem ile zapłaciły VIPY za swój pobyt? Czy prawdą jest, że niektórych nie stać wydać kilku stówek nawet wtedy gdy wynagrodzenie ma 5 cyfr, nie licząc tych po przecinku?
17 wrz 2008, 16:28
Tiger
"Ciekaw też jestem ile zapłaciły VIPY za swój pobyt? Czy prawdą jest, że niektórych nie stać wydać kilku stówek nawet wtedy gdy wynagrodzenie ma 5 cyfr, nie licząc tych po przecinku?
Tych szczególnie "nie stać".
Nicole - jeżeli Twój avatar to realfoto oświadczam, że zostałem definitywnie i totalnie namówiony. Do zobaczenia w ramionach Smoka.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
17 wrz 2008, 20:03
Tiger
.... Ciekaw też jestem ile zapłaciły VIPY za swój pobyt? Czy prawdą jest, że niektórych nie stać wydać kilku stówek nawet wtedy gdy wynagrodzenie ma 5 cyfr, nie licząc tych po przecinku?
:rotfl: Znasz odpowiedź. VIPY nie mają czasu na eskapady i wpadają na rajdy tylko dla poprawy własnego immage. Tym razem zawitał do nas szef szefów. Nie liczmy, że nam teraz sypnie podwyżkami. :sex:
Rozlokowanie poza bazą grupy rajdowców to pomyłka. Nikt nie jest banitą.
17 wrz 2008, 20:06
Prawda. O ile jeszcze Hetman był w miarę blisko, to już Krechowiak i kwatery prywatne NIE. Ja się nie dziwię, że ludziom tym nie chciało się siedzieć na imprezie w bazie rajdu i imprezy o 1.00 umierały. Z drugiej jednak strony trudno znaleźć obiekt, który pomieści 500 osób z hakiem plus wpadające od czasu do czasu VIPy.
I Supersaperze - nie odbierając nic (avatarowi) Nicole, na rajdzie były jeszcze fajniejsze dziewczyny Chociaż piękno niektórych nie leżało tam, gdzie patrzysz...
18 wrz 2008, 05:36
M_x
Prawda. O ile jeszcze Hetman był w miarę blisko, to już Krechowiak i kwatery prywatne NIE. Ja się nie dziwię, że ludziom tym nie chciało się siedzieć na imprezie w bazie rajdu i imprezy o 1.00 umierały. Z drugiej jednak strony trudno znaleźć obiekt, który pomieści 500 osób z hakiem plus wpadające od czasu do czasu VIPy.
I Supersaperze - nie odbierając nic (avatarowi) Nicole, na rajdzie były jeszcze fajniejsze dziewczyny Chociaż piękno niektórych nie leżało tam, gdzie patrzysz...
Czasem wzrok mam troszke rozbiegany, to i piękno mogę dostrzec nie tylko tu ale i ówdzie.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
18 wrz 2008, 06:22
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->SUPERSAPER napisał : "Nicole - jeżeli Twój avatar to realfoto oświadczam, że zostałem definitywnie i totalnie namówiony. Do zobaczenia w ramionach Smoka"<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
W takim razie do zobaczenia w gorących ramionach Smoka :blush: A tak swoją drogą, to jestem bardzo ciekawa czy mieliśmy tę przyjemność bawić się razem teraz w Augustowie ?
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->M_X napisał : "O ile jeszcze Hetman był w miarę blisko, to już Krechowiak i kwatery prywatne NIE. Ja się nie dziwię, że ludziom tym nie chciało się siedzieć na imprezie w bazie rajdu i imprezy o 1.00 umierały. Z drugiej jednak strony trudno znaleźć obiekt, który pomieści 500 osób z hakiem plus wpadające od czasu do czasu VIPy."<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Nic dodać nic ująć. Do grona tych oddalonych dobre kilka km od bazy trzeba jeszcze dodać Polonię, bo tam też było dobre 50 osób ulokowanych. A potem się dziwią, że po północy nie miał się kto bawić ... a niby kto miał zostawać ? Chyba Ci co mieli jeszcze kasę przeznaczoną na taksówki (w nocy liczyli sobie 20 PLN w jedną stronę). No, może gdyby była ładniejsza pogoda, to można by było iść sobie spacerkiem, a tak ... zimno, wietrznie, deszczowo. Nie wiem jak inni, ale My jak byliśmy w Wilnie to padał deszcz z gradem, i jeszcze ten przenikliwy wiatr, normalnie koszmar. Potem to już ludziom nawet nie chciało się iść na kolację, gdy mieli w perspektywie drałowanie 6 km do hotelu czy na kwatery Dobrze, że chociaż wieczory przy muzyce i trunkach były "gorące" Do tego dodajmy jeszcze inne atrakcje (występy, konkursy), dobrą zabawę innych uczestników - w sumie było OK.
Ostatnio edytowano 18 wrz 2008, 11:34 przez Nicole, łącznie edytowano 1 raz
18 wrz 2008, 11:30
Mam pytanie: czy dostaliście dofinansowanie z socjalnego do wyjazdu? Ja dostałam 50% dofinansowania, tylko 19% podatku od tego musiałam zapłacić. A jak było u Was?
18 wrz 2008, 13:55
Ja byłem na piątym rajdzie, ale takiego chaosu to jeszcze nie widziałem, jaki towarzyszył w Augustowie. Wydaje mi się, że organizatorzy podeszli do tego rajdu po macoszemu. Zero organizacji, brak harmonogramu dnia, pamiątki z rrajdu, że pożal się Boże, a co do opiekuna grupy to lepiej nie mówić, była tylko do dyspozycji przez dwa pierwsze dni rajdu, a potem gdzieś znikła, nawet się nie pożegnała! Wydaje mi się, że co roku rajd powinni organizować ludzie z UKS Wrocław, bo w Polanicy zrobili to profesjonalnie, a moje ukłony chylę dopiero teraz, bo widziałem w Augustowie jak nie należy organizować rajdu, natomiast w Polanicy to było to! Dziękuję dopiero po roku, ale teraz wiem, co jest dobre a co pachnie tandetą. Brawo Wrocław!!!
18 wrz 2008, 15:29
matrioszka
Mam pytanie: czy dostaliście dofinansowanie z socjalnego do wyjazdu? Ja dostałam 50% dofinansowania, tylko 19% podatku od tego musiałam zapłacić. A jak było u Was?
U Nas było podobnie - niespełna 50 % dofinansowania + podatek do zapłaty :blush:
18 wrz 2008, 15:37
I jeszcze :piwo: tak szybko się kończyło i trzeba było naruszać żelazne rezerwy. Poprawiło się dopiero w sobotę, no ale wtedy były już VIPy i niczego nie mogło zabraknąć. Organizację rajdu przemilczę, oni pewnie sami wiedzą, że najlepiej im nie poszło. Szczęśliwie 'klimat' przesłonił wszelkie niedociągnięcia.
18 wrz 2008, 15:57
Dofinansowanie? Granda! A ci co na jakieś rajdy nie uczęszczają to pies? Zdaje się się że ktosie przebalowali mój kawałek funduszu!
18 wrz 2008, 18:29
M_x
I jeszcze :piwo: tak szybko się kończyło i trzeba było naruszać żelazne rezerwy. Poprawiło się dopiero w sobotę, no ale wtedy były już VIPy i niczego nie mogło zabraknąć. Organizację rajdu przemilczę, oni pewnie sami wiedzą, że najlepiej im nie poszło. Szczęśliwie 'klimat' przesłonił wszelkie niedociągnięcia.
:piwo: VIPy dużo, dużo więcej jeżdżą w teren i zabawa nie jest im obca. :piwo: :piwo: :piwo:
18 wrz 2008, 18:40
bob
Dofinansowanie? Granda! A ci co na jakieś rajdy nie uczęszczają to pies? Zdaje się się że ktosie przebalowali mój kawałek funduszu!
Zdaje się, bob, że masz rację Dzięki, bob!
Ostatnio edytowano 18 wrz 2008, 20:52 przez M_x, łącznie edytowano 1 raz