Teraz jest 05 wrz 2025, 21:40

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3
Manifestacja w Warszawie 29 sierpnia 2008 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 gru 2006, 12:37

POSTY        255
No, zbierać sie, zbierać... juz niewiele czasu do 12  :D

29 sie 2008, 07:08

REJESTRACJA15 kwi 2008, 12:57

POSTY        90
Ciekawe jak się czują i co myślą po demonstracji NUSy, DUSy i DUKSy, którzy jeszcze do 2006 r. byli we władzach NSZZ w swoich macierzystych instytucjach albo ich aktywnymi działaczami a teraz im szefują? Odciąć się od związków i całej przeszłości czy podać się do dymisji? W okresie 2006-2007 NSZZ była z rządem za pan brat to siedziała cicho a teraz zrobiła się sytuacja deczko niezręczna. Chyba że ta cała działalność związkowa to zero etosu, idei itp. a tylko zwykła trampolina...

29 sie 2008, 20:18

REJESTRACJA30 cze 2008, 20:45

POSTY        50
Mój stosunek do tej manifestacji jasno określiła obecność kilku tysięcy pracowników firmy z mojego regionu, która od 20 lat nie przyniosła złotówki zysku...

29 sie 2008, 21:44
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 cze 2008, 21:55

POSTY        161

Mój stosunek do tej manifestacji jasno określiła obecność kilku tysięcy pracowników firmy z mojego regionu, która od 20 lat nie przyniosła złotówki zysku...

dobre :brawa:

29 sie 2008, 22:24
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
Może to urzędnicy? Oni też nie wypracowują zysku a tylko „kosztują” społeczeństwo. Są przy tym darmozjadami. Tak o nas mówią i piszą inni – moim zdaniem idioci. Przy okazji: gratuluję dobrego samopoczucia. Ciekawe, jaki pretekst mieliście, żeby nie uczestniczyć w proteście skarbówki czy manifestacji pod MF...

Ostatnio edytowano 30 sie 2008, 05:46 przez inspektor, łącznie edytowano 1 raz

30 sie 2008, 05:30
Zobacz profil WWW

REJESTRACJA13 lis 2006, 19:34

POSTY        101
Godna praca, emerytura to godne życie-czyż można się z tym nie zgodzić? Oczywiście, że byłam!

30 sie 2008, 07:27

POSTY        50

Może to urzędnicy?

Nie, nie urzednicy. Pisałem, że nie wypracowują zysku od 20 lat. Urzednicy nigdy nie wypracowywali ;)

30 sie 2008, 19:46
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA25 wrz 2006, 06:21

POSTY        201

Godna praca, emerytura to godne życie-czyż można się z tym nie zgodzić? Oczywiście, że byłam!

Też byłem i popieram ( nawet odpowiadałem za ludzi z autobusu nr 6). Z przykrością muszę przyznać, że było to moje ostatnie wystąpienie publiczne w interesie ludzi pracy ponieważ prawdopodobnie od dnia 01.10.2008 r. zostanę mianowanym USC. W każdym razie, do czasu aż nie zmienią się przepisy ustawy o służbie cywilnej zakazujące urzędnikom nawet nie będący kierownikami wykonywania funkcji związkowych będę tylko kibicem telewizyjnym tych potężnych działań.

Teraz podaję liczby i fakty :
- było ok. 50 tys. członków "S" z 30 regionów, ponad 700 autobusów
- pochód ruszył ok. 13.00 z Pl. Piłsudskiego do KPRM i  zakończył się ok 17 00
- najbardziej obrzuconym jajami obiektem było MG
- najbardziej chronionym obiektem KPRM
- pogoda był fatalna, większość czasu padał deszcz, który ok. 16 przeszedł w ulewny deszcz.

Ostatnio edytowano 31 sie 2008, 17:46 przez tributarius, łącznie edytowano 1 raz

31 sie 2008, 11:16
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
A ja dodam, że po każdym rozłożeniu transparentów "Sekcja Krajowa Pracowników Skarbowych" robiła się wokół nas pustka :)

31 sie 2008, 11:26
Zobacz profil WWW

REJESTRACJA13 lis 2006, 19:34

POSTY        101
W każdym razie, do czasu aż nie zmienią się przepisy ustawy o służbie cywilnej zakazujące urzędnikom nawet nie będący kierownikami wykonywania funkcji związkowych [u]będę tylko kibicem telewizyjnym tych potężnych działań.

Zawsze możesz zostać członkiem :D

inspektor                    

A ja dodam, że po każdym rozłożeniu transparentów "Sekcja Krajowa Pracowników Skarbowych" robiła się wokół nas pustka :)

Muszę powiedzieć, że tak źle nie było....nawet pracownicy skarbowi ze Śląska dostali podziękowanie.

31 sie 2008, 11:40

REJESTRACJA15 kwi 2008, 12:57

POSTY        90

prawdopodobnie od dnia 01.10.2008 r. zostanę mianowanym USC. W każdym razie, do czasu aż nie zmienią się przepisy ustawy o służbie cywilnej zakazujące urzędnikom nawet nie będący kierownikami wykonywania funkcji związkowych będę tylko kibicem telewizyjnym tych potężnych działań.

Teraz podaję liczby i fakty :
- było ok. 50 tys. członków "S" z 30 regionów, ponad 700 autobusów
- najbardziej obrzuconym jajami obiektem było MG
-

policja mówiła o 18 tys. demonstrantów a sami związkowcy o 30 tys. a poza tym jako usc chciałbyś dalej rzucać jajami?!

31 sie 2008, 19:12
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

Bo szliście z kolumną "służby" (tfu tfu) zdrowia :)
Ale to niezły pomysł na kolejki.

31 sie 2008, 20:42
Zaawansowany

REJESTRACJA31 sty 2008, 12:59

POSTY        40
Każdy z uczestników demonstracji ma swoje osobiste odczucia-bowiem widział i słyszał to co chciał i to jest zrozumiałe.
Z naszego US była skromna 3 osobowa "reprezentacja"'wchodząca w skład grupy Regionu "S".Widzieliśmy kol.Tomka z  RSK z rzeczonym transparentem. Bez względu na to, ilu było skarbowców,manifestacja jako całość pokazała,że jednak w Solidarności tkwi SIŁA, z którą rządzący muszą się liczyć. Liczba uczestników (wg.organizatorów 40 parę tys) robiła wrażenie i czuło  się, że nie jest się osamotnionym w walce o prawa pracownicze.
Pomijam celowo komentarze "me ® diów, które jak zawsze deprecjonują nasze manifestacje merdając ogonkiem w stronę władzy i wypaczają rzeczywisty obraz manifestacji.
Ja tam byłem , widziałem, słyszałem i jestem zadowolony z demonstaracji.
Deszcz w trakcie demonstracji to pryszczyk - w końcu " my nie z cukru ani z soli, tylko z tego co nas boli" -tak skandowaliśmy na placu Piłsudskiego "zaklinając" deszcz, który zresztą przez większą część demonstracji nie padał, lecz dopiero pd koniec dał czadu. Najbardziej zmokli gospodarze,czyli region Mazowsze, maszerujący jako ostatni.
Żartowaliśmy ,że to rządzący zamówili armatki wodne w celu orzeźwienia gorących demonstrantów, hehehehe :za2:

01 wrz 2008, 10:10

POSTY        50

Żartowaliśmy ,że to rządzący zamówili armatki wodne w celu orzeźwienia gorących demonstrantów, hehehehe :za2:

A może po prostu Our Lord tym razem nie był po stronie "buczących"...

01 wrz 2008, 12:28
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 42 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3