Sorry Nadir, ale nic nie zrozumiałem, z tego co nam chciałeś przekazać tym postem. "Pasi" Ci Romaszewski czy Wenderlich, obaj, czy żaden. No i też mam DVD, nie masz czym się chwalić
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
27 cze 2008, 21:59
Oni naprawdę tworzą układ sprzężenia zwrotnego. A czy są POlitykami to już inna bajka. Taką mamy rzeczywistość i bądźmy happy z tego co mamy.
27 cze 2008, 21:59
wjawor
Sorry Nadir, ale nic nie zrozumiałem, z tego co nam chciałeś przekazać tym postem. "Pasi" Ci Romaszewski czy Wenderlich, obaj, czy żaden. No i też mam DVD, nie masz czym się chwalić
Wątpisz który mi "pasi" ? Jasne, że nie "Wunderlich". A żałuję, że nie oglądałem, bo lubię męskie rozmowy! Tym, że mam DVD wcale (ale to wcale) się nie chwalę, tylko tym, że mam ten film na DVD . Kurde, jak niektórzy potrafią z kota robić konia...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Ostatnio edytowano 27 cze 2008, 22:12 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
27 cze 2008, 22:11
Nadir
Wątpisz który mi "pasi" ? Jasne, że nie "Wunderlich". A żałuję, że nie oglądałem,...
Też nie oglądałem ( spędziłem zdecydowanie ciekawiej ten wieczór ), a z notki na onecie trudno cokolwiek powiedzieć, o wyniku tego "starcia".
Nadir
Kurde, jak niektórzy potrafią z kota robić konia...
Po prostu lubię oba te zwierzątka.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
27 cze 2008, 22:20
<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo--> Rząd Kaczyńskiego obalili funkcjonariusze tajnych służb ? <!--sizec--></span><!--/sizec-->
Andrzej K., jeden z dwóch oskarżonych w tzw. aferze gruntowej pracował w 2007 r. dla Agencji Wywiadu. Tak twierdzą rozmówcy "Wprost" związani z ABW i AW, a także były szef dużej państwowej firmy, który w 2004 r. na polecenie szefów wywiadu miał się kontaktować z Andrzejem K. To w zupełnie nowym świetle ukazywałoby wydarzenia, które w konsekwencji doprowadziły do upadku rządu Jarosława Kaczyńskiego. Informator "Wprost" twierdzi, że Andrzej K. używał obecnego nazwiska w Kiejkutach, a to oznacza, iż nie jest ono prawdziwe, tylko operacyjne (część fałszywej tożsamości).
Zdaniem informatorów "Wprost", afera gruntowa może być związana z działaniami służb sprawdzających Andrzeja Leppera i jego relacje z osobami, które miały związki z rosyjskimi tajnymi służbami. Jak ustalili dziennikarze tygodnika, kontakty te badał kontrwywiad ABW we współpracy z AW. - Od późnej wiosny 2007 r. zgłaszali się do mnie oficerowie służb i mówili, że moje kontakty zagrażają bezpieczeństwu państwa. Odbyłem w tej sprawie kilka rozmów z ministrem Zbigniewem Wassermannem – opowiada Andrzej Lepper.
6 lipca 2007 r. funkcjonariusze CBA pod zarzutem płatnej protekcji i przyjęcia łapówki zatrzymali Piotra R. i Andrzeja K. Ten pierwszy jako współpracownik wicepremiera i ministra rolnictwa Andrzeja Leppera miał się domagać łapówki za wydanie decyzji o odrolnieniu gruntów pod Mrągowem. Ten drugi był pośrednikiem, który został zatrzymany po przyjęciu gotówki. Transakcja okazała się prowokacją przygotowaną przez CBA - biznesmeni zainteresowani odrolnieniem ziemi byli agentami biura.
Andrzej Lepper został jednak ostrzeżony (prokuratura i politycy sugerowali, że zrobił to ówczesny szef MSWiA Janusz Kaczmarek). Konsekwencją tych wydarzeń było zdymisjonowanie Andrzeja Leppera, rozpad rządu i wcześniejsze wybory parlamentarne. <a href="http://wiadomosci.onet.pl/1778891,11,item.html" target="_blank">http://wiadomosci.onet.pl/1778891,11,item.html</a>
Blef czy "przyczynek do dyskusji" jak "przyczynek do biografii" w książce Gontarczyka i Cenckiewicza?
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
<!--quoteo(post=31972:date=29. 06. 2008 g. 10:18:name=Nadir)--><div class='quotetop'>(Nadir @ 29. 06. 2008 g. 10:18) [snapback]31972[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo--> Rząd Kaczyńskiego obalili funkcjonariusze tajnych służb ? <!--sizec--></span><!--/sizec--> (...)
E tam. Sam się obalił. Nieudolny był. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Sam się obalił to fakt, ale zrobił to bo chciał zgarnąć całą pulę.
29 cze 2008, 09:07
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> Jak będziemy pamiętać, że wszyscy jesteśmy szaleni, tajemniczość zniknie i życie stanie się wytłumaczalne.
- Mark Twain
Partia to szaleństwo wielu, ku pożytkowi kilku.
- Jonathan Swift
Polityk zrobi wszystko, by zachować stanowisko - nawet może stać się patriotą.
- William Randolph Hearst
Ignorancja nigdy nie ogranicza krytycyzmu.
- Harold Macmillan <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
Ręcami TW, który został do tego przez nich zmuszony groźbą ujawnienia teczki m.in. z "lojalką". Oczywiście sfałszowaną, ale jak zwykle strach, że ktoś uzna Cię np. za "psychicznego" ma wielkie oczy. Stąd przez kilkanaście lat milczał, na temat tego co widział w innych teczkach. A swojej choć sfałszowana boi się jak ognia
29 cze 2008, 10:25
wjawor
A swojej choć sfałszowana boi się jak ognia
Wcale się nie boi. 3 lata powołał zespół który ma przygotować teczkę do publikacji. Materiały są w trakcie opracowywania, myślę że to kwestia najwyżej 10 lat. Chyba że IPN zajmuje się bliżej naszym "mężem stanu".
29 cze 2008, 13:10
<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Lech Wałęsa został okradziony !!!!!!!!!<!--sizec--></span><!--/sizec-->
Prawie pół miliona złotych zniknęło z konta Lecha Wałęsy – ustalili reporterzy RMF FM. Według prokuratury, pieniądze ukradł syn współpracownika byłego prezydenta. Prokuratura Okręgowa w Gdańsku prowadzi w tej sprawie śledztwo. A Wałęsie pieniądze oddał już bank.
Wałęsa bagatelizuje całą sprawę i udaje, że nic się nie stało. - Wszystkie pieniądze mam, które miałem. Mogę panu pokazać, że żaden grosz mi nie zginął - powiedział były prezydent. Wszystko dlatego, że to bank musiał całą kwotę oddać <a href="http://wiadomosci.onet.pl/1779533,11,item.html" target="_blank">http://wiadomosci.onet.pl/1779533,11,item.html</a>
I, myli panstwo, co za wredne komentarze!!!
Bolek ciszej co??, i tak wszyscy wiemy, że zarabiasz na przemyśle Solidarność odcinając kupony od odczytów z tej szlachetnej idei którą zniszczyłeś. ~lew
*** MILIONY MA NA KONCIE A SPOŁECZEŃSTWO MIAŁO SIE SKŁADAĆ NA ROZRUSZNIK SERCA! WSTYD PANIE WAŁĘSA ~MŁODY , 30.06.2008 15:33
Czy ja dobrze słyszałem, że Lechu nie miał kasy na operację serca w USA i zamierzał zbierać na nią fundusze?o_co_chodzi@vp.pl 30.06.2008 16:45
Pytanie do "inteligentnych": Czy nadal wierzycie w przyzeczenie Walesy, ze nie ma pieniedzy na operacje serca? Czy moze czujecie sie teraz oszukani i ponizeni przez tego czlowieka ze z was poprostu zakpil? A moze tak jak ludzie bez honoru, uwazacie ze nic sie nie stalo? ~REX , 30.06.2008 16:46
Zapytaj p.Walentynowicz i pp.Gwiazdów i miliony "Solidarnościowców" czy mają za co kupić lekarstwa? ~werako
Przecież Wałęsa nigdy nie prosił o pomoc na rozrusznik - PRZESTAŃ WYPISYWAĆ BZDURY!!!!!!!! ~olga 30.06.2008 15:41 (to na pewno fanka Tuska - nie wie, ale mówi)
Prosił, poszukaj w googlach!!! Powiedział: "Albo zbierzecie mi na rozrusznik 100 tys. dolarów, albo będziecie zbierać na mój wieniec". ~anty_Bolek 30.06.2008 15:50 ====================================================
Ci za Pisiory! Nie wierzą w to co mówi Lechu? <!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Prawda?<!--sizec--></span><!--/sizec--> Skoro mówi, że nie miał, to nie miał. Skoro nie donosił, to nie donosił! Skoro mówi, to wie co mówi. Skoro wie, to mówi. Czyż nie? :mur:
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
Ostatnio edytowano 30 cze 2008, 16:18 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz
30 cze 2008, 16:17
wjawor
Ręcami TW, który został do tego przez nich zmuszony groźbą ujawnienia teczki m.in. z "lojalką".
30 cze 2008, 18:33
Bałagan u Tuska - nie tylko rzeczniczka odejdzie z rządu
We wtorek Agnieszka Liszka przestanie pełnić funkcję rzecznika rządu. Gazeta dowiedziała się, że zmian w Kancelarii Premiera może być więcej. Po siedmiu miesiącach pracy Agnieszka Liszka postanowiła złożyć wypowiedzenie. Osoba z otoczenia Donalda Tuska powiedziała gazecie, że jednym z powodów dla których odchodzi z pracy jest bałagan i zła atmosfera pracy w kancelarii.
Z informacji "Rzeczpospolitej" wynika, że odejście rzecznika może zapoczątkować zmiany w Kancelarii Premiera. Brana jest pod uwagę poważna wymiana najważniejszych kadr, pisze gazeta. Jak tłumaczy, słabnie bowiem pozycja dotychczasowego szefa kancelarii Tomasza Arabskiego. Więcej na temat ruchów kadrowych w kancelarii premiera w "Rzeczpospolitej". <a href="http://wiadomosci.onet.pl/1779111,11,item.html" target="_blank">http://wiadomosci.onet.pl/1779111,11,item.html</a>
@ Zeby tylko mgr Bartoszewski nie złożył wypowiedzenia bo wówczas nasz wizerunek w Zjednoczonej Europie niezwykle ucierpi ~Jasiu PUKWATEREK
To Tusk powinien odejść a nie ta bidula. Ale widać ona ma więcej honoru niż jej szef. ~Marian
Miał być CUD, a wyszedł SMRÓD, ha,ha,ha belzebuby z PO nic nie robią, tylko się kłócą. ~Ada
Wstydzę się za ten żenujący i niekompetentny rząd. Jest antypolski, bo ulega woli wyszkich sąsaidów. Nie ma ... ~Nil
Najważniejsze, że komuchy i esbecy są bezpieczni- jak postanowiono w Magdalence. Reszta się nie liczy. ~doczasu
By wszystkim żyło się lepiej! Czy Wam już żyje się lepiej??? ~;-)
Znowu nigdzie nie ma nowego cennika. Po ile dzisiaj sa jabłka, kurczaki, ziemniaki i cebula??? ... ~Wciąż czekający
Brawo, brawo, miał być lepszy styl rządzenia, a jest dużo gorszy jak za PiS, ale kibole PO są zaślepieni słońcem Kaszub i tego nie widzą. ~xxl
Zaskoczenia nie ma, mądry przewidywał a głupi dalej nie rozumie. Kręcą lody i chronią szpicli to ich cel.A Polska?Polska ... ~SIPOWIEC
i co na to wielbiciele Tuska?, gospodarka się sypie, jedynie podwyżki cen idą jak burza, a rządzący zaklepują swoje pozycje i pieniądze ... ~emerytka
No właśnie. Co Oni na to ?.....
:unsure:
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
30 cze 2008, 19:03
kominiarz
...No właśnie. Co Oni na to ?.....
:unsure:
No cóż, mógłbym powiedzieć gdybym był wielbicielem PO, że w pół roku nie nadrobi się dwóch lat rządów PiSu. Jako obserwator sceny zarówno politycznej jak i gospodarczej, POwiedziałbym, że nawet Tusk jest cienki Bolek, gdy oprócz problemów krajowej gospodarki mamy "ogólnoświatowy kryzys paliwowy" i parę innych mało sprzyjających rozwojowi gospodarek okoliczności.
Ostatnio edytowano 30 cze 2008, 19:49 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz