Teraz jest 11 wrz 2025, 20:12

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4411 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 316  Następna strona
Polityka i politycy 
Autor Treść postu

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska
Sorry Nadir, ale nic nie zrozumiałem, z tego co nam chciałeś przekazać tym postem. "Pasi" Ci Romaszewski czy Wenderlich, obaj, czy żaden. :(
No i też mam DVD, nie masz czym się chwalić :D

27 cze 2008, 21:59
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034
Oni naprawdę tworzą układ sprzężenia zwrotnego. A czy są POlitykami to już inna bajka. Taką mamy rzeczywistość i bądźmy happy z tego co mamy.

27 cze 2008, 21:59
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Sorry Nadir, ale nic nie zrozumiałem, z tego co nam chciałeś przekazać tym postem. "Pasi" Ci Romaszewski czy Wenderlich, obaj, czy żaden. :(
No i też mam DVD, nie masz czym się chwalić :D

Wątpisz który mi "pasi" ? Jasne, że nie "Wunderlich". A żałuję, że nie oglądałem, bo lubię męskie rozmowy!
Tym, że mam DVD wcale (ale to wcale) się nie chwalę, tylko tym, że mam ten film na DVD :D.
Kurde, jak niektórzy potrafią z kota robić konia... :lol:

Ostatnio edytowano 27 cze 2008, 22:12 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

27 cze 2008, 22:11

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Wątpisz który mi "pasi" ? Jasne, że nie "Wunderlich". A żałuję, że nie oglądałem,...

Też nie oglądałem ( spędziłem zdecydowanie ciekawiej ten wieczór ), a z notki na onecie trudno cokolwiek powiedzieć, o wyniku tego "starcia". :(
Nadir                    

Kurde, jak niektórzy potrafią z kota robić konia... :lol:

Po prostu lubię oba te zwierzątka. :D

27 cze 2008, 22:20
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo--> Rząd Kaczyńskiego obalili funkcjonariusze tajnych służb ? <!--sizec--></span><!--/sizec-->

Andrzej K., jeden z dwóch oskarżonych w tzw. aferze gruntowej pracował w 2007 r. dla Agencji Wywiadu.
Tak twierdzą rozmówcy "Wprost" związani z ABW i AW, a także były szef dużej państwowej firmy, który w 2004 r. na polecenie szefów wywiadu miał się kontaktować z Andrzejem K. To w zupełnie nowym świetle ukazywałoby wydarzenia, które w konsekwencji doprowadziły do upadku rządu Jarosława Kaczyńskiego.
Informator "Wprost" twierdzi, że Andrzej K. używał obecnego nazwiska w Kiejkutach, a to oznacza, iż nie jest ono prawdziwe, tylko operacyjne (część fałszywej tożsamości).

Zdaniem informatorów "Wprost", afera gruntowa może być związana z działaniami służb sprawdzających Andrzeja Leppera i jego relacje z osobami, które miały związki z rosyjskimi tajnymi służbami. Jak ustalili dziennikarze tygodnika, kontakty te badał kontrwywiad ABW we współpracy z AW. - Od późnej wiosny 2007 r. zgłaszali się do mnie oficerowie służb i mówili, że moje kontakty zagrażają bezpieczeństwu państwa. Odbyłem w tej sprawie kilka rozmów z ministrem Zbigniewem Wassermannem – opowiada Andrzej Lepper.

6 lipca 2007 r. funkcjonariusze CBA pod zarzutem płatnej protekcji i przyjęcia łapówki zatrzymali Piotra R. i Andrzeja K. Ten pierwszy jako współpracownik wicepremiera i ministra rolnictwa Andrzeja Leppera miał się domagać łapówki za wydanie decyzji o odrolnieniu gruntów pod Mrągowem. Ten drugi był pośrednikiem, który został zatrzymany po przyjęciu gotówki. Transakcja okazała się prowokacją przygotowaną przez CBA - biznesmeni zainteresowani odrolnieniem ziemi byli agentami biura.

Andrzej Lepper został jednak ostrzeżony (prokuratura i politycy sugerowali, że zrobił to ówczesny szef MSWiA Janusz Kaczmarek). Konsekwencją tych wydarzeń było zdymisjonowanie Andrzeja Leppera, rozpad rządu i wcześniejsze wybory parlamentarne.
<a href="http://wiadomosci.onet.pl/1778891,11,item.html" target="_blank">http://wiadomosci.onet.pl/1778891,11,item.html</a>

Blef czy "przyczynek do dyskusji" jak "przyczynek do biografii" w książce Gontarczyka i Cenckiewicza?

29 cze 2008, 08:18

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo--> Rząd Kaczyńskiego obalili funkcjonariusze tajnych służb ? <!--sizec--></span><!--/sizec--> (...)

E tam. Sam się obalił. Nieudolny był.

29 cze 2008, 08:22
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034

<!--quoteo(post=31972:date=29. 06. 2008 g. 10:18:name=Nadir)--><div class='quotetop'>(Nadir @ 29. 06. 2008 g. 10:18) [snapback]31972[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo--> Rząd Kaczyńskiego obalili funkcjonariusze tajnych służb ? <!--sizec--></span><!--/sizec--> (...)

E tam. Sam się obalił. Nieudolny był.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Sam się obalił to fakt, ale zrobił to bo chciał zgarnąć całą pulę.

29 cze 2008, 09:07
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Jak będziemy pamiętać, że wszyscy jesteśmy szaleni, tajemniczość zniknie i życie stanie się wytłumaczalne.

- Mark Twain

Partia to szaleństwo wielu, ku pożytkowi kilku.

- Jonathan Swift

Polityk zrobi wszystko, by zachować stanowisko - nawet może stać się patriotą.

- William Randolph Hearst

Ignorancja nigdy nie ogranicza krytycyzmu.

- Harold Macmillan
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

29 cze 2008, 09:57

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo--> Rząd Kaczyńskiego obalili funkcjonariusze tajnych służb ? <!--sizec--></span><!--/sizec-->
...

Ręcami TW, który został do tego przez nich zmuszony groźbą ujawnienia teczki m.in. z "lojalką". Oczywiście   sfałszowaną, ale jak zwykle strach, że ktoś uzna Cię np. za "psychicznego" ma wielkie oczy. Stąd przez kilkanaście lat milczał, na temat tego co widział w innych teczkach. A swojej choć sfałszowana boi się jak ognia :D

29 cze 2008, 10:25
Fachowiec

POSTY        1834

A swojej choć sfałszowana boi się jak ognia :D

Wcale się nie boi. 3 lata powołał zespół który ma przygotować teczkę do publikacji. Materiały są w trakcie opracowywania, myślę że to kwestia najwyżej 10 lat. Chyba że IPN zajmuje się bliżej naszym "mężem stanu".

29 cze 2008, 13:10
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Lech Wałęsa został okradziony !!!!!!!!!<!--sizec--></span><!--/sizec-->

Prawie pół miliona złotych zniknęło z konta Lecha Wałęsy – ustalili reporterzy RMF FM. Według prokuratury, pieniądze ukradł syn współpracownika byłego prezydenta. Prokuratura Okręgowa w Gdańsku prowadzi w tej sprawie śledztwo. A Wałęsie pieniądze oddał już bank.

Wałęsa bagatelizuje całą sprawę i udaje, że nic się nie stało.
- Wszystkie pieniądze mam, które miałem. Mogę panu pokazać, że żaden grosz mi nie zginął - powiedział były prezydent. Wszystko dlatego, że to bank musiał całą kwotę oddać
<a href="http://wiadomosci.onet.pl/1779533,11,item.html" target="_blank">http://wiadomosci.onet.pl/1779533,11,item.html</a>

I, myli panstwo, co za wredne komentarze!!!

Bolek ciszej co??, i tak wszyscy wiemy, że zarabiasz na przemyśle Solidarność odcinając kupony od odczytów z tej szlachetnej idei którą zniszczyłeś. ~lew

*** MILIONY MA NA KONCIE A SPOŁECZEŃSTWO MIAŁO SIE SKŁADAĆ NA ROZRUSZNIK SERCA!   WSTYD PANIE WAŁĘSA  ~MŁODY , 30.06.2008 15:33

Czy ja dobrze słyszałem, że Lechu nie miał kasy na operację serca w USA i zamierzał zbierać na nią fundusze?  o_co_chodzi@vp.pl   30.06.2008 16:45

Pytanie do "inteligentnych": Czy nadal wierzycie w przyzeczenie Walesy, ze nie ma pieniedzy na operacje serca? Czy moze czujecie sie teraz oszukani i ponizeni przez tego czlowieka ze z was poprostu zakpil? A moze tak jak ludzie bez honoru, uwazacie ze nic sie nie stalo? ~REX , 30.06.2008 16:46

Zapytaj p.Walentynowicz i pp.Gwiazdów i miliony "Solidarnościowców" czy mają za co kupić lekarstwa? ~werako

Przecież Wałęsa nigdy nie prosił o pomoc na rozrusznik - PRZESTAŃ WYPISYWAĆ BZDURY!!!!!!!! ~olga     30.06.2008 15:41
(to na pewno fanka Tuska - nie wie, ale mówi)

Prosił, poszukaj w googlach!!! Powiedział: "Albo zbierzecie mi na rozrusznik 100 tys. dolarów, albo będziecie zbierać na mój wieniec". ~anty_Bolek  30.06.2008 15:50
====================================================

Ci za Pisiory! Nie wierzą w to co mówi Lechu?
<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Prawda?<!--sizec--></span><!--/sizec-->
Skoro mówi, że nie miał, to nie miał.
Skoro nie donosił, to nie donosił!
Skoro mówi, to wie co mówi.
Skoro wie, to mówi.
Czyż nie?
:mur:

Ostatnio edytowano 30 cze 2008, 16:18 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

30 cze 2008, 16:17
Fachowiec

POSTY        1834

Ręcami TW, który został do tego przez nich zmuszony groźbą ujawnienia teczki m.in. z "lojalką".

<a href="http://wiadomosci.wp.pl/title,Teczki-Kaczynskich,wid,10104920,wiadomosc_prasa.html" target="_blank">http://wiadomosci.wp.pl/title,Teczki-Kaczy...mosc_prasa.html</a>

30 cze 2008, 18:33
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
Bałagan u Tuska - nie tylko rzeczniczka odejdzie z rządu

We wtorek Agnieszka Liszka przestanie pełnić funkcję rzecznika rządu. Gazeta dowiedziała się, że zmian w Kancelarii Premiera może być więcej.
Po siedmiu miesiącach pracy Agnieszka Liszka postanowiła złożyć wypowiedzenie. Osoba z otoczenia Donalda Tuska powiedziała gazecie, że jednym z powodów dla których odchodzi z pracy jest bałagan i zła atmosfera pracy w kancelarii.

Z informacji "Rzeczpospolitej" wynika, że odejście rzecznika może zapoczątkować zmiany w Kancelarii Premiera. Brana jest pod uwagę poważna wymiana najważniejszych kadr, pisze gazeta. Jak tłumaczy, słabnie bowiem pozycja dotychczasowego szefa kancelarii Tomasza Arabskiego. Więcej na temat ruchów kadrowych w kancelarii premiera w "Rzeczpospolitej".
<a href="http://wiadomosci.onet.pl/1779111,11,item.html" target="_blank">http://wiadomosci.onet.pl/1779111,11,item.html</a>

@ Zeby tylko mgr Bartoszewski nie złożył wypowiedzenia bo wówczas nasz wizerunek w Zjednoczonej Europie niezwykle ucierpi  ~Jasiu   PUKWATEREK  

To Tusk powinien odejść a nie ta bidula. Ale widać ona ma  więcej honoru niż jej szef.  ~Marian  

Miał być CUD, a wyszedł SMRÓD,  ha,ha,ha belzebuby z PO nic nie robią, tylko się kłócą.  ~Ada  

Wstydzę się za ten żenujący i niekompetentny rząd.   Jest antypolski, bo ulega woli wyszkich sąsaidów. Nie ma ...  ~Nil  

Najważniejsze, że komuchy i esbecy są bezpieczni- jak postanowiono w Magdalence.  Reszta się nie liczy. ~doczasu  

By wszystkim żyło się lepiej! Czy Wam już żyje się lepiej??? ~;-)  

Znowu nigdzie nie ma nowego cennika. Po ile dzisiaj sa jabłka, kurczaki, ziemniaki i cebula??? ...  ~Wciąż czekający  

Brawo, brawo, miał być lepszy styl rządzenia, a jest dużo gorszy jak za PiS,  ale kibole PO są zaślepieni słońcem Kaszub i tego nie widzą. ~xxl  

Zaskoczenia nie ma, mądry przewidywał a głupi dalej nie rozumie.  Kręcą lody i chronią szpicli to ich cel.A Polska?Polska ... ~SIPOWIEC  

i co na to wielbiciele Tuska?, gospodarka się sypie, jedynie podwyżki cen idą jak burza, a rządzący zaklepują swoje pozycje i pieniądze ...  ~emerytka  

No właśnie. Co Oni na to ?.....

:unsure:

30 cze 2008, 19:03

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

...No właśnie. Co Oni na to ?.....

:unsure:

No cóż, mógłbym powiedzieć gdybym był wielbicielem PO, że w pół roku nie nadrobi się dwóch lat rządów PiSu.  :D
Jako obserwator sceny zarówno politycznej jak i gospodarczej, POwiedziałbym, że nawet Tusk jest cienki Bolek, gdy oprócz problemów krajowej gospodarki mamy "ogólnoświatowy kryzys paliwowy" i parę innych mało sprzyjających rozwojowi gospodarek okoliczności.

Ostatnio edytowano 30 cze 2008, 19:49 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

30 cze 2008, 19:48
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4411 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 316  Następna strona