Czy dostaliście e-mail z KSAP-u potwierdzający, że wasze zgłoszenie zostało zaakceptowane? Zdaje się, że w 2007r. wysyłali do kandydatów zawiadomienia ... Nie mogę sprawdzić, bo jestem na urlopie, a do KSAP podałam służbowy adres e-mail
12 cze 2008, 12:38
No nic nie przysłali w tym roku, w 2007 r. dwa tygodnie wcześniej przysyłali
12 cze 2008, 12:44
ja już mam potwierdzenie wyslali mi dziś dostałem na maila
12 cze 2008, 14:34
Tak dzisiaj przysłali potwierdzenie!
12 cze 2008, 17:22
Czy ilość adresatów w mailu potwierdzajacym to wszyscy uczestnicy? nie sa to jakies oszałamiające ilości...
13 cze 2008, 07:42
jusia79
Czy ilość adresatów w mailu potwierdzajacym to wszyscy uczestnicy? nie sa to jakies oszałamiające ilości...
To nie są wszyscy. Sprawdziliśmy w gronie zdających i 3 z 4 miało inny skład adresatów. Pewnie wysyłałi setkami lib podobnymi grupami.Czy ktoś może pamięta ile czasu było w zeszłym roku przeznaczone na umiejętności?
____________________________________ Zajadły
13 cze 2008, 15:26
90 minut
13 cze 2008, 18:23
elsinore
<!--quoteo(post=30929:date=12. 06. 2008 g. 09:50:name=ole1979)--><div class='quotetop'>(ole1979 @ 12. 06. 2008 g. 09:50) [snapback]30929[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=30921:date=12. 06. 2008 g. 06:37:name=tributarius)--><div class='quotetop'>(tributarius @ 12. 06. 2008 g. 06:37) [snapback]30921[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> A jeszcze jedno jeżeli nawet nie wyszłoby to pierwsze z uwagi na brak układów to w ostateczności zadowolę sie dodatkiem i urlopem
Poczytaj lepiej ustawę o sc bo urlopu to juz nam dodatkowego nie dają <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Bo Tributarius tak już przyszłościowo w projektowany art.72a ust.1 się zapatrzył... <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Oczywiście masz rację.
Mam nadzieje, że przeciwnie do niezrealizowanego projektu KAS tutaj zmiany zostaną sprawnie i skutecznie wprowadzone, tak w zakresie dodatkowych urlopów jak i objęcia konkursami służby cywilnej dyrektorów UKS i IS.
____________________________________ TEMPUS REGIT ACTUM
13 cze 2008, 19:04
Co do pierwszego - pewnie tak będzie i urlopy przejdą, ale co do konkursów... to już bym takim wielkim optymistą nie był... ale zobaczymy wkrótce, tj. po wakacjach zapewne... chociaż, jak patrze na "intensywne" prace parlamentu tej kadencji, to tak jakby ... "nieustające wakacje"
____________________________________ always look on the bright side of life
14 cze 2008, 05:46
Asioka
90 minut
Może pamiętasz kilka z tych dziwnych słów, które były w teście umiejętności takich jak np. idiosynkrazja? Podobno się powtarzają.
Ostatnio edytowano 16 cze 2008, 12:55 przez malaj, łącznie edytowano 1 raz
16 cze 2008, 12:49
Nie wiem skąd określenie "yuppies" jeśli chodzi o kadrę urzędów. Sam mam poniżej 30-tki, a za japiszona się nie uważam, bo i też zarobki nie te. Chcę to zdać, bo interesuje mnie tylko i wyłącznie dodatek. Może to zbliży wysokość mojej pensji do tej, osiąganej przez robotników budowlanych po zawodówce i kierowców TIR-ów (3000 PLN). A yuppies można sobie szukać po korporacjach, a nie w urzędach
16 cze 2008, 14:43
malaj
Może pamiętasz kilka z tych dziwnych słów, które były w teście umiejętności takich jak np. idiosynkrazja? Podobno się powtarzają.
Szczerze mówiąc to mam kompletną pustkę po egzaminie - za dużo tego było. Ale ... np. ochlofobia (lęk przed tłumem) w zestawie w innymi fobiami czy uzależnieniami. Albo kolor, barwa, pigment (nie pamiętam czwartego słowa) czy mediewista (historyk od średniowiecza), internista, geriatra, chirurg - trzeba znaleźć analogie, podobieństwa między wyrazami nie mającymi pozornie nic wspólnego, albo wykluczyć słowo, które wydaje się, że ma podobne znaczenie co pozostałe. Trzeba było również znaleźc błędy w zdaniach, czasem były proste: remanent czy remament, albo zmieniona treść jakiegoś przysłowia, np. podobny jak dwie krople wody (nie pamiętam jakie było słowo zamiast "wody")
Ostatnio edytowano 16 cze 2008, 19:50 przez Asioka, łącznie edytowano 1 raz
16 cze 2008, 19:43
malaj
<!--quoteo(post=31029:date=13. 06. 2008 g. 18:23:name=Asioka)--><div class='quotetop'>(Asioka @ 13. 06. 2008 g. 18:23) [snapback]31029[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> 90 minut
Może pamiętasz kilka z tych dziwnych słów, które były w teście umiejętności takich jak np. idiosynkrazja? Podobno się powtarzają. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> To nie jest dziwne słowo. Czytaj J. Chmielewską :czytaj:
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
16 cze 2008, 19:44
supersaper
<!--quoteo(post=30910:date=11. 06. 2008 g. 20:09:name=jusia79)--><div class='quotetop'>(jusia79 @ 11. 06. 2008 g. 20:09) [snapback]30910[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> jacy "yuppies" moga pracowac w skarbowości?????? to dla mnie ciekwostka ja najbardziej obawiam sie testu umiejętności, nie cierpię robić testów IQ, wrrrr......
Testy IQ to "darmowe" punkty. Potraktuj to jako zabawę i będzie O.K. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> O darmowych punktach można było mówić przed 2007r., kiedy punktami z tej części nadrabiało się braki, np. testu wiedzy. Obecnie jest to tak samo ważny moduł jak każdy inny i nic tu nie ma za darmo. A idiosynkrazja to jest dziwne słowo, podobnie jak rytifobia czy dypsomania. Przez całe życie można się z nimi nie zetknąć lub zetknąć się w bardzo beztroski sposób. Ze słowem idiosynkrazja zetknęłam się w szkole podstawowej grając w grę zwaną "flirt towarzyski". Tam była opcja:" czuję do ciebie idiosynkrazję". Tak więc nie trzeba być miłośnikiem Chmielewskiej, by zetknąć się w życiu z tym słowem To samo dotyczy innych "dziwnych'" słów.