Teraz jest 06 wrz 2025, 11:06

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 241 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18  Następna strona
Wartościowanie stanowisk pracy 
Autor Treść postu

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

<!--quoteo(post=30666:date=06. 06. 2008 g. 21:04:name=Anonim1973)--><div class='quotetop'>(Anonim1973 @ 06. 06. 2008 g. 21:04) [snapback]30666[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
W moim urzedzie (podkarpackie) w jednym przedziale jestem ja (wymiar podatek dochodowy) sekretarka, kierowca i pracownicy obsługi (dział ogólny).

Ale co ty robisz?...
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
:czytaj:
Anonim1973                    

... ja (wymiar podatek dochodowy)...

Ostatnio edytowano 07 cze 2008, 11:11 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

07 cze 2008, 11:11
Zaawansowany

REJESTRACJA20 paź 2007, 18:15

POSTY        45
Wszysttko min (wprowadzanie zeznan, czynności sprawdzajace, kontrola oświadczeń majatkowych radnych, VZM, odpowiedzi na pisma -ZUS, KRUS< SĄD Policja, Komornicy itp. Chyba bardziej odpowiedzialniejsza praca od pozostałych.

tak ze zeznania układam tylko do maja a potem praca merytoryczna. Bo jest to mały urzad i nie ma stricte tzw. komórki klepaczy

Oprócz tego sprawdzanie Anonimów i dyżur na sali operacyjnej 2 X w m-cu tak ze wiedze jakąś trzeba miec>

07 cze 2008, 14:10
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA08 lut 2007, 19:59

POSTY        8
st.inspektor, podatek dochodowy (decyzje wymiarowe, czynności sprawdzajace, VZM, zaświadczenia itd. - czyli wszystko co dot. osób prowadzących dział. gosp. na przydzielone mi litery) - 161 pkt i osoby robiące dokładnie to samo ale mające komisarza mają po ok.45 wiecej. Aha a robiacy to samo inspektor ok 40 pktów mniej.

07 cze 2008, 15:59

REJESTRACJA02 maja 2008, 16:09

POSTY        39

st.inspektor, podatek dochodowy (decyzje wymiarowe, czynności sprawdzajace, VZM, zaświadczenia itd. - czyli wszystko co dot. osób prowadzących dział. gosp. na przydzielone mi litery) - 161 pkt i osoby robiące dokładnie to samo ale mające komisarza mają po ok.45 wiecej. Aha a robiacy to samo inspektor ok 40 pktów mniej.

Nie ważne komisarz czy inspektor, ważne czyje stanowisko określono jako ekspert, specjalista czy asystent za to były punkty czyniące różnice w wartościowaniu.

07 cze 2008, 16:07
Zaawansowany

REJESTRACJA20 paź 2007, 18:15

POSTY        45

07 cze 2008, 17:46
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA08 lut 2007, 19:59

POSTY        8
W moim dziale czyli w PD st. inspektor i komisarz to 3 grupa (stanowiska specjalistyczne), st. komisarz to 4 grupa (ekspert) a referent do inspektor to grupy 1 i 2 tzw. stanowiska pomocnicze. Generalnie wszyscy od referenta do st.komisarza robimy dokładnie to samo ale w opisie stanowisk wymyslili że np. inspektor wydaje decyzje wymiarowe pod nadzorem i generalnie praktycznie samodzielnie nie mysli a komisarz mysli samodzielnie :) i np. sprawuje nadzór nad młodymi pracownikami. Czy za tym całym wartościowaniem pójdzie zmiana zakresów czynności??? Byłoby fajnie bo mogłabym przestac "samodzielnie mysleć" :):):)

07 cze 2008, 21:30
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 06:31

POSTY        74

A co w sytuacji gdy ktoś się nie zgadza z wartościowaniem?? Zmienia pracę??

Chyba teraz czekamy na "propozycje". Jeśli się nie zgodzimy, to się żegnamy z "kochaną" skarbówką po 3 miesiącach. Ja się pożegnam bez wątpienia, tylko nie wiem czy od razu odmówię, czy złożę wypowiedzenie po jakimś czasie. To zależy w jakim okresie dostaniemy te propozycje. Ten rok bez wątpienia jest ostatni, w którym tu pracuję. Mam dość tych śmiesznych pieniędzy, tego braku szacunku dla pracownika, tego rzucania ochłapów (np. ostatnie 240 zł) po wielkich bojach, obietnicach i przepychankach, tego, że kierowcy, sekretarki itp. zarabiają tyle samo lub więcej niż pracownik merytoryczny, często znacznie lepiej wykształcony (Z całym szacunkiem dla kierowców itp. Na prawdę nic do Was nie mam, ale uważam, że w jednej fimie osoba mniej wykształcona i wykonująca znacznie prostsze zadania NIE MOŻE zarabiać więcej lub tyle samo, bo to jest zwyczajnie chore.).

08 cze 2008, 16:12
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034

Chyba teraz czekamy na "propozycje". Jeśli się nie zgodzimy, to się żegnamy z "kochaną" skarbówką po 3 miesiącach. Ja się pożegnam bez wątpienia, tylko nie wiem czy od razu odmówię, czy złożę wypowiedzenie po jakimś czasie. To zależy w jakim okresie dostaniemy te propozycje. Ten rok bez wątpienia jest ostatni, w którym tu pracuję. Mam dość tych śmiesznych pieniędzy, tego braku szacunku dla pracownika, tego rzucania ochłapów (np. ostatnie 240 zł) po wielkich bojach, obietnicach i przepychankach, tego, że kierowcy, sekretarki itp. zarabiają tyle samo lub więcej niż pracownik merytoryczny, często znacznie lepiej wykształcony (Z całym szacunkiem dla kierowców itp. Na prawdę nic do Was nie mam, ale uważam, że w jednej fimie osoba mniej wykształcona i wykonująca znacznie prostsze zadania NIE MOŻE zarabiać więcej lub tyle samo, bo to jest zwyczajnie chore.).

Czyżby praca w skarbowości przez tyle lat była oczekiwaniem na wartosciowanie? Jeżeli tyle wytrzymałaś to chyba zdzierżysz i ten dziwny wymysł w aparacie. Być może ludzie z resortu zostaną zobowiązani do lektury forum i to pokaże im prawdziwy obraz naszej pracy i oczekiwań z nia związanych. Nie warto się poddawać, może przyjdą ładniejsze dni.

08 cze 2008, 16:42
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        74

<!--quoteo(post=30739:date=08. 06. 2008 g. 16:12:name=onao)--><div class='quotetop'>(onao @ 08. 06. 2008 g. 16:12) [snapback]30739[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Czyżby praca w skarbowości przez tyle lat była oczekiwaniem na wartosciowanie? Jeżeli tyle wytrzymałaś to chyba zdzierżysz i ten dziwny wymysł w aparacie. Być może ludzie z resortu zostaną zobowiązani do lektury forum i to pokaże im prawdziwy obraz naszej pracy i oczekiwań z nia związanych. Nie warto się poddawać, może przyjdą ładniejsze dni.

Bardzo bym chciała, żeby było jak napisałeś, ale ja na te "ładniejsze dni" czekam 9 lat i co roku jest to samo. Obietnice, zbywanie, wreszcie rzut marnego grosza. Siedzę sobie te 9 lat i obserwuję i widzę, że w skarbówce nie zmienia się zupełnie nic. A ja chcę się realizować, na co, zauważ, nie pozwalają nam nasze zarobki. Nie mam czasu na czekanie, bo jak tak dalej pójdzie, to na tym czekaniu zejdzie mi całe życie. A uwierz mi nie chcę go spędzić na oczekiwaniu na "ładniejsze dni" :). Już się naczekałam. Teraz niech czekają inni. I życzę tym innym, aby się doczekali :)).

08 cze 2008, 17:05
Specjalista

REJESTRACJA22 paź 2006, 10:48

POSTY        427

Chyba teraz czekamy na "propozycje". Jeśli się nie zgodzimy, to się żegnamy z "kochaną" skarbówką po 3 miesiącach. Ja się pożegnam bez wątpienia, tylko nie wiem czy od razu odmówię, czy złożę wypowiedzenie po jakimś czasie.

Przepraszam - jakie propozycje? Jaka odmowa? O czym Ty piszesz?

08 cze 2008, 17:27
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        74

<!--quoteo(post=30739:date=08. 06. 2008 g. 15:12:name=onao)--><div class='quotetop'>(onao @ 08. 06. 2008 g. 15:12) [snapback]30739[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Chyba teraz czekamy na "propozycje". Jeśli się nie zgodzimy, to się żegnamy z "kochaną" skarbówką po 3 miesiącach. Ja się pożegnam bez wątpienia, tylko nie wiem czy od razu odmówię, czy złożę wypowiedzenie po jakimś czasie.

O wartościowaniu. Czy teraz ma to wyglądać inaczej? Bo jeszcze niedawno było, że mamy otrzymać propozycję. Przecież powinniśmy dostać nowe angaże, wszak zmieniać się będzie i stanowisko, i wynagrodzenie (na pewno będzie powalające <hahaha>). A jeśli się nie zgodzi ktoś na te warunki, to winien go objąć okres wypowiedzenia jakiś, zwykle 3-miesięczny. Czy teraz ma to wyglądać inaczej? A jeśli inaczej, to jak ??????

08 cze 2008, 18:11
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

<!--quoteo(post=30742:date=08. 06. 2008 g. 17:27:name=ajed)--><div class='quotetop'>(ajed @ 08. 06. 2008 g. 17:27) [snapback]30742[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=30739:date=08. 06. 2008 g. 15:12:name=onao)--><div class='quotetop'>(onao @ 08. 06. 2008 g. 15:12) [snapback]30739[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

O wartościowaniu. Czy teraz ma to wyglądać inaczej? Bo jeszcze niedawno było, że mamy otrzymać propozycję. Przecież powinniśmy dostać nowe angaże, wszak zmieniać się będzie i stanowisko, i wynagrodzenie (na pewno będzie powalające <hahaha>). A jeśli się nie zgodzi ktoś na te warunki, to winien go objąć okres wypowiedzenia jakiś, zwykle 3-miesięczny. Czy teraz ma to wyglądać inaczej? A jeśli inaczej, to jak ??????

Zakres czynności pozostaje bez zmian. Płaca również. Problemem może być jedynie to, że przy następnej podwyżce część osób zostanie pominięta, ze wzgledu na ilość punktów. Dlatego warto zwrócić się o przedstawienie opisu zwartościowania.

08 cze 2008, 18:28
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        74

<!--quoteo(post=30745:date=08. 06. 2008 g. 18:11:name=onao)--><div class='quotetop'>(onao @ 08. 06. 2008 g. 18:11) [snapback]30745[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=30742:date=08. 06. 2008 g. 17:27:name=ajed)--><div class='quotetop'>(ajed @ 08. 06. 2008 g. 17:27) [snapback]30742[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Zakres czynności pozostaje bez zmian. Płaca również. Problemem może być jedynie to, że przy następnej podwyżce część osób zostanie pominięta, ze wzgledu na ilość punktów. Dlatego warto zwrócić się o przedstawienie opisu zwartościowania.

A to dobre! To jest jeszcze lepsze niż myślałam, że może być. To stanowiska specjalistów i ekspertów będą utajnione, znaczy się nieużywane? Tak jakby bez sensu. Ale jakiegoż sensu ja nainwna się spodziewam po tylu latach pracy w skarbowości  :D

08 cze 2008, 18:37
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

A to dobre! To jest jeszcze lepsze niż myślałam, że może być. To stanowiska specjalistów i ekspertów będą utajnione, znaczy się nieużywane? Tak jakby bez sensu. Ale jakiegoż sensu ja nainwna się spodziewam po tylu latach pracy w skarbowości  :D

Czemu? U nas pod koniec tygodnia wyniki wartościowania mają być powszechnie znane. W waszych urzędach pewnie też.

09 cze 2008, 21:03
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 241 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18  Następna strona