Ja mam parę propozycji. Można zaoszczędzić na:
- ograniczeniu ilości kontroli podatkowych i skarbowych,
- likwidacji czynności sprawdzających,
- zastąpieniu etatowych pracowników stażystami i bezrobotnymi,
- powrocie do liczydeł,
- szybkim wprowadzeniu idei "jednego okienka",
- zobowiązaniu pracowników do pozostawienia miejsca pracy w idealnym porządku,
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
A mi się (jeszcze) nie podoba to, że obiecał powyżki nie mając na nie pieniędzy.
A teraz szuka czego nie zgubił.
I znowu życie przerosło kabaret:
...Idzie premier hop sa sa, podwyżkami dzieli
Ma ukrytych złotych sto dla nauczycieli
Lech prezydent pyta go, gdy Donalda spotka
Skąd Ty kasę na to masz? Wygram w totolotka!...P.S.
A może by tak odświeżyć topic:
Szukamy miliardów dla Tuska!<a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/index.php?showtopic=794" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/ind...p?showtopic=794</a>
:rolleyes:
Na tym POlu chyba go nie POkonasz, ale...

Helvet, stać Cię na więcej :piwo:
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Zakaz finansowania partii politycznych z budżetu oraz zmiany w konstytucji uniemożliwiające przestępcom kandydowanie do parlamentu i ograniczające immunitet formalny zaproponowała dziś Platforma Obywatelska. ...Następna propozycja Platformy to zakaz finansowania partii politycznych z budżetu państwa. Jego wprowadzenie wymaga zmiany pięciu ustaw: o Parlamencie Europejskim, ryczałtowej, dwóch o podatku dochodowym i ustawy o podatku od osób fizycznych. - Likwidujemy dotacje i subwencje z budżetu dla partii politycznych, ale nadal pozostanie obowiązek rozliczania się przez partie i dokumentowania swoich dochodów - mówi Karpiniuk. - Proponujemy też zaostrzenie sankcji dla partii za niewywiązywanie się z tych obowiązków.
Według propozycji PO, partie nie otrzymywałyby dotacji ani subwencji budżetowych, natomiast każdy podatnik mógłby przekazać co roku wybranej partii 1 proc. podatku - podobnie jak w przypadku organizacji pożytku publicznego...
2008.02.22 PAP<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->