Teraz jest 07 wrz 2025, 16:43

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1110 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 80  Następna strona
Co z prowizjami? 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 paź 2006, 19:44

POSTY        54
Myślę, że obsada egzekucji w związkach zawodowych jest dość silna i nie pozwoli sobie dalej na manipulowanie prowizją bez zz. Siłę egzekucji było widać na spotkaniu w dniu 11-01-2008r. central ZZ z dyrektorami departamentów MF. Obsada mocna i bardzo aktywna.  Bez względu na przynależność pomiędzy związkami egzekutorami walki nie ma. Jedni przedstawiciele asekurowali drugich.
Uwierzcie w nich i wspierajcie.

31 sty 2008, 18:12
Zaawansowany

REJESTRACJA31 paź 2006, 07:46

POSTY        38
mam nadzieję, że w następnych komunikatach będziesz o tym pamiętał...

31 sty 2008, 18:20
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        54

31 sty 2008, 18:24
Specjalista

REJESTRACJA22 paź 2006, 10:51

POSTY        328

LOKALIZACJAUS poza stolicą

OK postaram się lepiej....

Wszyscy powinni się bardziej starać.Przypominam Min.Fin. jest przecież za całkowitą likwidacją prowizji a pomimo postulatów wszystkich  związków nie zmieniono w zarządzeniu nawet kropki - nie mówiąc już o chociażby o jednej literze .

02 lut 2008, 00:18
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        54
Pracownicy urzędów skarbowych gdzie prowizja jest wysoka,  a u inspektorów maksymalna co miesiąc, w ogóle nie garną się do Związków. Myślą że tak będzie wiecznie - nie przejawiają żadnego zainteresowania wręcz drwią z Związków Zawodowych.
To oni mają dużo do stracenia. Niech pomyślą oby nie było za późno.
Ograniczenie w 80% urzędów prowizji dla poborców do kwoty poniżej lub bliskiej  wynagrodzeniu NUS
nie wprowadza żadnej paniki bo i tak tego nie zarabiają.(Takie są statystyki) A w pozostałych urzędach?
Proszę pomyśleć, kto powinien walczyć o swoje? Zadufanie jest złym doradcą!

02 lut 2008, 07:51
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA07 lut 2008, 20:27

POSTY        8
Powinni zabrać prowizje,dać godziwe wynagrodzenie i byłby święty spokój.

07 lut 2008, 23:18
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        54
Czy Ty wierzysz w cuda bo ja nie. Jak zabiorą prowizję to dostaniesz na "ochłap" figę z makiem.
JEŻELI TEGO CHCĄ PRACOWNICY EGZEKUCJI TO O CO SIĘ BIJĄ ZWIĄZKI, PO CO SIĘ NARAŻAJĄ?
MYŚLĘ, ŻE JEST TO POJEDYŃCZY GŁOS.
Ja pomimo że nie mam prowizji jestem przeciw jej zabraniu.
Uwazam, że należy jedynie zmodyfikować przepisy tzn. Rozporządzenie i będzie wszystko OK.
Dobrej woli ze strony MF i KPRM. Bez zgrzytu można załatwić wszystko tyko dooobrej woooli.

08 lut 2008, 09:44

REJESTRACJA07 lut 2008, 09:38

POSTY        5
Dla mnie godziwe to jest ok 6000 brutto, tak na początek. W egzekucji chyba się gorzej nie zarabia.?? oczywiście to jest pensja + prowizja!!!

08 lut 2008, 09:52
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA07 lut 2008, 20:27

POSTY        8

Czy Ty wierzysz w cuda bo ja nie. Jak zabiorą prowizję to dostaniesz na "ochłap" figę z makiem.
JEŻELI TEGO CHCĄ PRACOWNICY EGZEKUCJI TO O CO SIĘ BIJĄ ZWIĄZKI, PO CO SIĘ NARAŻAJĄ?
MYŚLĘ, ŻE JEST TO POJEDYŃCZY GŁOS.
Ja pomimo że nie mam prowizji jestem przeciw jej zabraniu.
Uwazam, że należy jedynie zmodyfikować przepisy tzn. Rozporządzenie i będzie wszystko OK.
Dobrej woli ze strony MF i KPRM. Bez zgrzytu można załatwić wszystko tyko dooobrej woooli.

Myślę że nie jestem osamotniony myśląc w ten sposób wreszcie bylby spokoj koniec z zawiścia,dogryzaniem,dziwnymi ukladami.
Z drugiej strony nikt jeszcz nie wymyślił lepszego motywowania pracownków egzekucji do pracy jak prowizja i dlatego pewni zostanie.
.

08 lut 2008, 21:13
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        54
Niech prowizja zostanie. Ale nie rozumiem tych dziwnych układów.
W egzekucji pracuję 25 lat i takich nie znam. Chyba że......, za wszystkich liczyć nie mogę.
Spotykam się z ludźmi w Polsce też mi nikt o układach nie mówił.
Może u Ciebie, ale to Wasza sprawa!

08 lut 2008, 22:45
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA05 gru 2007, 18:33

POSTY        15
moim zdaniem prowizje dla pracowników egzekucji to chyba nie jest OK! w  wobec pozostałych pracowników urzędu (wyłączając poborców, bo to jest ciężki "chleb"). Wysłanie np. zajęcia wynagrodzenia, gdzie w zasadzie wszystkie dane są jak na dłoni i otrzymanie z tego tytułu prowizji jest chyba z tym coś nie tak. Moim zdaniem w podziale tych funduszy powinni partycypowac wszyscy pracownicu US.

08 lut 2008, 23:16
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA18 lip 2007, 17:47

POSTY        4
Ty chyba nie wiesz jak wygląda praca inspektora w dziale egzekucji. Nie wiesz(bo niby skąd) ile trzeba włożyć pracy w tzw. "obróbkę" tytułu związaną z dokonanym zajęciem. Wyobrażenie jakoby wszystkie dane potrzebne do dokonania zajęcia wierzyciel ujmował w treści tytułu wykonawczego są daleko przesadzone. Do skutecznego zajęcia potrzeba niejednokrotnie włożyć wiele wysiłku,aby móc "coś" wyegzekwować. Dlatego upraszam pracowników us-ów o większy szacunek dla załogi egzekucji. Zapewniam, że odebranie prowizji będzie najgorszym z możliwych rozwiązań.

Ostatnio edytowano 09 lut 2008, 14:06 przez opium1981, łącznie edytowano 1 raz

09 lut 2008, 14:05
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA19 mar 2007, 22:17

POSTY        61
Prowizja powinna być motywacją do pracy w terenie tylko i wyłącznie. Obecny stan rzeczy uważam za niedopuszczalny bubel prawny niezauważany przez kolejne opcje rządzące. Jeśli jedyna i słuszna interpretacja przepisów stanowi, iż prowizja należy się np poborcom od kwot ściągniętych bezpośrednio od zobowiązanego i u zobowiązanego to gdzie sprawiedliwość w przypadku inspektorów, którzy tyłka poza us nie ruszają a prowizję dostają. Jeśli poborca pobierze kasę np od babci zobowiązanego lub nie u niego w domu straszony jest prokuratorem. Dopóki będzie się faworyzować grupę ludzi pracujących w urzędzie i pobierających prowizję a straszyć i dołować ciężko pracujących ludzi w terenie dopóty w egzekucji nie będzie jedności ani wykonalności.

09 lut 2008, 14:20

REJESTRACJA24 paź 2007, 19:35

POSTY        255

Zapewniam, że odebranie prowizji będzie najgorszym z możliwych rozwiązań.

Bez urazy, ale chyba dla Ciebie!                                                                                                Pozostaje mi wierzyć, że nawet gdyby tak się stało, to wiadomość tę przyjmiesz z godnością i honorem - wróć - wielkim honorem!
Pozdrawiam!

09 lut 2008, 14:53
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1110 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 80  Następna strona