Teraz jest 06 wrz 2025, 12:58

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 222 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 16  Następna strona
Motywacja do pracy w skarbówce 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA24 lis 2007, 20:50

POSTY        19

LOKALIZACJAPółnoc

moja kumpela (mgr ekonomii z oceną bdb na dyplomie, perfekt angielski i niemiecki), szybka, zdolna i pracowita chce podjąć pracę w skarbówce.  :) Chce się nadal uczyć i rozwijać......

.... i zarabiać tyle, że nie wystarczy na utrzymanie siebie i rodziny???? No cóż gratuluję ambicjii

18 gru 2007, 21:40

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska
Jeśli komuś pod koniec roku faktycznie brakuje motywacji to zapraszam w imieniu MF w czwartek 20 grudnia na śniadanie:
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->
godz. 8.30 podsekretarz stanu Katarzyna Zajdel-Kurowska weźmie udział w spotkaniu z cyklu „Śniadanie z Handlowym".
Restauracja „Ale Gloria”, Warszawa, pl. Trzech Krzyży. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Chyba poczęstuje, a może będzie "szwedzki stół" ?

Ostatnio edytowano 18 gru 2007, 22:08 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

18 gru 2007, 22:06
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI

<!--quoteo(post=20850:date=17. 12. 2007 g. 18:10:name=tranqilo)--><div class='quotetop'>(tranqilo @ 17. 12. 2007 g. 18:10) [snapback]20850[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Na wiecej motywacji bym nie liczył  - aż do grudnia 200...     państwo staniało ;-(

No to mnie pocieszyłeś. Jeszcze tylko wytrzymać dwa lata ( 31.12.2009 ) i będzie lepiej. :D
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
oops... wyszedłem na proroka  ....sory

18 gru 2007, 22:18
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2006, 20:23

POSTY        6

Arni nie pitol weź się w garść chłopie !
Idzie Nowy Rok, może w ramach noworocznym postanowień postanów zmienić robotę na lepszą.
Ja przynajmniej taki zamiar mam.
Chyba, że się kimnę w Sylwka przed północą i nici z postanowienia i kolejny rok w plechy...  :angry2:

:piwo:

Bardzo przypominam Arniego. Już nie wiem czy płakać czy się śmiać. Fakultety są i na ch...., Brak odwagi, nie to nie jest to. Nikt mnie zmusił, bo tak im wygodnie - jelenie do pracy - nie zmusił mnie do odejścia. Nikt nie podważa reputacji, umiejętności w poruszaniu w gąszczu przepisów. Po prostu brak mocnego uderzenia mnie w tą najważniejszą część ciała. Nie wiem co to jest, ale coraz bardziej skłaniam się do tego, że jest to moja wygoda. Każdy kij ma dwa końce, i chyba potrzebuję jakiegoś bodźca, który by mnie zmusił do zmiany postawy. Ale nie wiem kto, co i kiedy. Jak się pozbyć tego marazmu, "stojam w miejscu" ?  :zygi:

18 gru 2007, 22:23
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

elsinore                    

Idzie Nowy Rok, może w ramach noworocznym postanowień postanów zmienić robotę na lepszą.
Chyba, że się kimnę w Sylwka przed północą i nici z postanowienia i kolejny rok w plechy...  :angry2:

Bardzo przypominam Arniego. Już nie wiem czy płakać czy się śmiać. Fakultety są i na ch...., Brak odwagi, nie to nie jest to. Nikt mnie zmusił, bo tak im wygodnie - jelenie do pracy - nie zmusił mnie do odejścia. Nikt nie podważa reputacji, umiejętności w poruszaniu w gąszczu przepisów. Po prostu brak mocnego uderzenia mnie w tą najważniejszą część ciała. Nie wiem co to jest, ale coraz bardziej skłaniam się do tego, że jest to moja wygoda. Każdy kij ma dwa końce, i chyba potrzebuję jakiegoś bodźca, który by mnie zmusił do zmiany postawy. Ale nie wiem kto, co i kiedy. Jak się pozbyć tego marazmu, "stojam w miejscu" ?  :zygi:

Elsinore, Arnold, Merdi...
Skąd ja znam ten stan?! :o

18 gru 2007, 22:39
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
z autopsji zapewne... lepiej powiedz Nadir jak często cię nachodzi... :D

18 gru 2007, 23:45
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 21:14

POSTY        31
Też mi pykło 15 lat w skarbowości i do pracy motywuje mnie tylo nadzieja, iż w końcu zajdą takie zmiany w aparacie skarbowym, które dadzą nam pewną, stabilną, w miarę dobrze płatną i spokojną pracę.

Spokojną, czyli taką której wizja nie zmienia:
- po każdym przetasowaniu wyborczym,
- po każdym artykule niektórych durnych pismaków,
- po każdym płaczu biednych przedsiębiorców (Zrzuca się winę na urzędników, a akurat przede wszystkim wszelkie bolączki i problemy wynikają z  tworzenia absurdalnego prawa przez posłów, które nie jest przystosowane do rzeczywistości, oczywiście tylko w niewielkim procencie. Jednakże ten procent jest bardzo uciążliwy i rzutuje negatywnie na pozostałą dobrą większość.)

Wnerwiają mnie również te dworskie maniery działów księgowości i działów ogólnych, wraz z górką kierowniczą. Te tzw. pani tamto, pani sramto, tu parafka, tam podpis, tu zgoda, tam akceptacja. Ta ich kindersztuba urzędowa ma się nijak do rzetelnej i efektywnej pracy, jak i do zwykłej ludzkiej życzliwości i uprzejmości. Mają taką namiastkę władzy. Lubię więc czasami w pracy trochę im tej buty ująć swoim działaniem-w pełni legal  i patrzeć jak się bezradnie, z wielkim oburzeniem miotają i nic nie mogą poradzić.

Po prostu uwielbiam tępić gnidy urzędowe.

19 gru 2007, 00:32

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

...Po prostu uwielbiam tępić gnidy urzędowe.

Uważaj byś w tej misji się nie rozpędził i siebie nie rozdeptał :nonono:

Ostatnio edytowano 19 gru 2007, 07:44 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

19 gru 2007, 07:43
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA26 lis 2007, 08:46

POSTY        1
Witam, przeglądam to forum z ciekawości, gdyż sam kiedyś pracowałem w "skarbówce". Po studiach (prawo) nie wyobrażałem sobie innej pracy, lecz realia pracy i zarobki szybko ostudziły mój zapał. Wytrzymałem dwa lata i pożegnałem moją wymarzoną pracę....choć do tej pory znajomi, co prawda żartobliwie, przezywają mnie "urzędas". Wszystkim wachającym się polecam lekturę blogu pt. US ABSURD (jeżeli już było to przepraszam). Rzecz ma się o Urzędzie Skarbowym Wrocław-Krzyki. Pozdrawiam.

19 gru 2007, 09:43
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA01 wrz 2007, 11:18

POSTY        29

<!--quoteo(post=20887:date=18. 12. 2007 g. 14:09:name=elsinore)--><div class='quotetop'>(elsinore @ 18. 12. 2007 g. 14:09) [snapback]20887[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Nie wiesz? Zakochaj się w ... "URZĘDNICZCE"

19 gru 2007, 11:44
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA04 paź 2007, 08:37

POSTY        30
ja cały czas jestem myśli, iż będziemy zarabiać tyle samo tylko... tygodniowo. Oni się pomylili! Mamy Ministra z Anglii więc powinien to zmienić :) Chyba większość była by "za" :D

19 gru 2007, 11:54
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

ja cały czas jestem myśli, iż będziemy zarabiać tyle samo tylko... tygodniowo. Oni się pomylili! Mamy Ministra z Anglii więc powinien to zmienić :) Chyba większość była by "za" :D

No to jest argument  :rotfl:  :brawa:

Ostatnio edytowano 19 gru 2007, 12:07 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz

19 gru 2007, 12:07

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

<!--quoteo(post=20958:date=19. 12. 2007 g. 11:54:name=r3dips)--><div class='quotetop'>(r3dips @ 19. 12. 2007 g. 11:54) [snapback]20958[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

No to jest argument  :rotfl:  :brawa:
Może czas mu uświadomić, że nasze pensje na "pasku" to nie tygodniówki. Bo chyba jednak żyje w błędzie :(

19 gru 2007, 14:21
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

<!--quoteo(post=20959:date=19. 12. 2007 g. 12:07:name=elsinore)--><div class='quotetop'>(elsinore @ 19. 12. 2007 g. 12:07) [snapback]20959[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=20958:date=19. 12. 2007 g. 11:54:name=r3dips)--><div class='quotetop'>(r3dips @ 19. 12. 2007 g. 11:54) [snapback]20958[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

No to jest argument  :brawa:
Może czas mu uświadomić, że nasze pensje na "pasku" to nie tygodniówki.
Bo chyba jednak żyje w błędzie :(
Ani nie w funtach!  :angry:

Ostatnio edytowano 20 gru 2007, 17:19 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

20 gru 2007, 17:18
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 222 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 16  Następna strona