Teraz jest 06 wrz 2025, 07:28

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 109 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona
Nagroda z oszczędności na koniec 2007 roku 
Autor Treść postu

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176
A ja was zaskoczę. U mnie oszczędnościówka poszła już listopadze. Oczywiście dla wszystkich.

05 gru 2007, 18:30
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI

A ja was zaskoczę. U mnie oszczędnościówka poszła już listopadzie. Oczywiście dla wszystkich.

Coś nie widzę szczęścia w twoich oczkach HELVET. Czyżby zawód ?

05 gru 2007, 20:58
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA12 lis 2007, 17:21

POSTY        9

Nie tylko jest z niewiadomych przyczyn mniej środków z oszczędności, ale przede wszystkim próbuje się je reglamentować wypłacając w podwójnej wyskości nielicznym i kolesiom.

Panie przewodniczący Tributarius a gdzie wasze związki zawodowe ? Jesteście towarzystwem wzajemnej adoracji a nie związkowcami dbającymi o interes pracowników bez względu na to czy należą do was czy nie. Trzeba było się nie zgadzać na nowy regulamin nagród i włączenie oszczędności do puli nagród, wielki - mały człowiek i tak by zrobił jak sobie zaplanował a tak miał jeszcze wasze przyzwolenie. A teraz na forum wylewasz krokodyle łzy i pytasz jak jest gdzie indziej zamiast zająć się własnym podwórkiem :nonono: .

05 gru 2007, 21:11

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

<!--quoteo(post=19907:date=05. 12. 2007 g. 18:30:name=helvet)--><div class='quotetop'>(helvet @ 05. 12. 2007 g. 18:30) [snapback]19907[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
A ja was zaskoczę. U mnie oszczędnościówka poszła już listopadzie. Oczywiście dla wszystkich.

<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Troche poniękąd tak.
Bo liczyłem na przypływ gotówki przed świętami. A tak, już się rozeszły - niestety. Na prezenty nie będzie. Chyba, że Admin weźmie do serca temat "Prezenty pod choinkę". Coś ostatnio tam dyskusja przycichła. A może jego komputer nie wyświetla tego tematu? Można to jakoś sprawdzić?

05 gru 2007, 21:16
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA12 lis 2007, 17:21

POSTY        9

Zawsze jest tak , że kto bliżej królika temu lepiej. W podkarpackim UKS kto bliżej lisa temu więcej  <_< skapuje. Wypłacanie oszczędności dla kolesi to zwykła kpina. Jak by nie było, to pracuje na nie cała załoga. Ale przy takiej motywacji to tylko pozostaje  :sex: robotę i czekać co będzie.

Jaki regulamin nagród taka i motywacja (a podobno regulamin wyżej wymienionego miał być wzorem dla wszystkich uks-ów, taki niby prekursor). Zgadzam się całkowicie że przy takiej motywacji pozostaje całkowicie  :sex: robotę i spokojnie po raz siódmy poprawiać projekt decyzji  zamieniająć "iż" na "że" (albo odwrotnie, w zależności od dnia) marnując tony papieru. Nadzieja w św.Mikołaju. :za2:

05 gru 2007, 21:38
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2007, 21:14

POSTY        8
Należy pamiętać że oszczędności zgodnie z ustawą zwiększają fundusz nagród , więc wyłączanie ich do osobnej puli jest na bakier z ustawą o SC . Reszta a więc sposób podziału jest w rękach Kierownictwa , które musi jednak uwzględniać zapisy ustawy o SC . A ustawa stanowi  ,że są to jednak nagrody . Wniosek : należałoby zmienić ustawę żeby mogło być sprawiedliwie .

05 gru 2007, 21:48
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:34

POSTY        59

LOKALIZACJAworldwide
wlkp. około 2700-3000 zł na łapkę :glare:

05 gru 2007, 22:14

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

wlkp. około 2700-3000 zł na łapkę :glare:

masz p.o. przed stanowiskiem czy Ci  :piwo: zera dopisało ?. Albo mi na oczy padło bo takich kwot jeszcze nie widziałem  <_<

Ostatnio edytowano 05 gru 2007, 22:22 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

05 gru 2007, 22:22
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

Należy pamiętać że oszczędności zgodnie z ustawą zwiększają fundusz nagród , więc wyłączanie ich do osobnej puli jest na bakier z ustawą o SC . Reszta a więc sposób podziału jest w rękach Kierownictwa , które musi jednak uwzględniać zapisy ustawy o SC . A ustawa stanowi  ,że są to jednak nagrody . Wniosek : należałoby zmienić ustawę żeby mogło być sprawiedliwie .

NIe masz racji.
Długo to trwało, ale udało sie przekonać szfów, że nie tylko ci nieliczni (kilka procent), którzy dostają nagrody pracują. Większość osób nie ma szans w ciągu roku załapać sie na cokolwiek extra. Dla tych sa właśnie oszczędności, które dostaja wszyscy a podaiał jest prosty i uzalezniony od stanowiska. Odejmowana jest kasa za dni zwolnień.

05 gru 2007, 22:23
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA25 wrz 2006, 06:21

POSTY        201

<!--quoteo(post=19009:date=23. 11. 2007 g. 21:57:name=tributarius)--><div class='quotetop'>(tributarius @ 23. 11. 2007 g. 21:57) [snapback]19009[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Nie tylko jest z niewiadomych przyczyn mniej środków z oszczędności, ale przede wszystkim próbuje się je reglamentować wypłacając w podwójnej wyskości nielicznym i kolesiom.

Panie przewodniczący Tributarius a gdzie wasze związki zawodowe ? Jesteście towarzystwem wzajemnej adoracji a nie związkowcami dbającymi o interes pracowników bez względu na to czy należą do was czy nie. Trzeba było się nie zgadzać na nowy regulamin nagród i włączenie oszczędności do puli nagród, wielki - mały człowiek i tak by zrobił jak sobie zaplanował a tak miał jeszcze wasze przyzwolenie. A teraz na forum wylewasz krokodyle łzy i pytasz jak jest gdzie indziej zamiast zająć się własnym podwórkiem :nonono: .
Odpowiadam masz Pisior racje z późno się zorientowaliśmy, że nasze zaufanie jest nic nie warte i można go nadużyć. W konsekwencji wygraliśmy coś i nie zamierzamy na tym spocząć.

05 gru 2007, 22:44
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA31 paź 2007, 14:38

POSTY        63
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Odpowiadam masz Pisior racje z późno się zorientowaliśmy, że nasze zaufanie jest nic nie warte i można go nadużyć. W konsekwencji wygraliśmy coś i nie zamierzamy na tym spocząć.
A co wygraliście bo jakoś mi umkneło :czytaj:

06 gru 2007, 08:29
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 lis 2006, 22:52

POSTY        33
U nas ,DUS , na Mikołaja dostali wszyscy i to więcej niż w ubiegłym roku.Była kasa ,bo dużo koleżanek
chorowało przez 9 miesięcy.Czy to prawdo ,że oszczędności nie dostaje NUS ?

06 gru 2007, 19:55
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA02 mar 2007, 22:31

POSTY        29

<!--quoteo(post=19907:date=05. 12. 2007 g. 18:30:name=helvet)--><div class='quotetop'>(helvet @ 05. 12. 2007 g. 18:30) [snapback]19907[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

heh, oby nie trzeba było zmienić topiku na oszczędności z nagrody :angry:

17 Nie ma bowiem nic ukrytego, co by nie miało być ujawnione, ani nic tajemnego, co by nie było poznane i na jaw nie wyszło. 18 Uważajcie więc, jak słuchacie.  Bo kto ma, temu będzie dane; a kto nie ma, temu zabiorą i to, co mu się wydaje, że ma   (Łk 8,16-18)

06 gru 2007, 22:50
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA31 paź 2007, 14:38

POSTY        63

U nas ,DUS , na Mikołaja dostali wszyscy i to więcej niż w ubiegłym roku.Była kasa ,bo dużo koleżanek
chorowało przez 9 miesięcy.Czy to prawdo ,że oszczędności nie dostaje NUS ?

A u nas w DUS wszyscy dostali na mikołaja po długopisie marki ZENIT z kiosku ruchu co wy na czy któś przebije te nagrody

07 gru 2007, 08:14
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 109 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona