A ja was zaskoczę. U mnie oszczędnościówka poszła już listopadze. Oczywiście dla wszystkich.
05 gru 2007, 18:30
helvet
A ja was zaskoczę. U mnie oszczędnościówka poszła już listopadzie. Oczywiście dla wszystkich.
Coś nie widzę szczęścia w twoich oczkach HELVET. Czyżby zawód ?
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
05 gru 2007, 20:58
tributarius
Nie tylko jest z niewiadomych przyczyn mniej środków z oszczędności, ale przede wszystkim próbuje się je reglamentować wypłacając w podwójnej wyskości nielicznym i kolesiom.
Panie przewodniczący Tributarius a gdzie wasze związki zawodowe ? Jesteście towarzystwem wzajemnej adoracji a nie związkowcami dbającymi o interes pracowników bez względu na to czy należą do was czy nie. Trzeba było się nie zgadzać na nowy regulamin nagród i włączenie oszczędności do puli nagród, wielki - mały człowiek i tak by zrobił jak sobie zaplanował a tak miał jeszcze wasze przyzwolenie. A teraz na forum wylewasz krokodyle łzy i pytasz jak jest gdzie indziej zamiast zająć się własnym podwórkiem :nonono: .
05 gru 2007, 21:11
tranqilo
<!--quoteo(post=19907:date=05. 12. 2007 g. 18:30:name=helvet)--><div class='quotetop'>(helvet @ 05. 12. 2007 g. 18:30) [snapback]19907[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> A ja was zaskoczę. U mnie oszczędnościówka poszła już listopadzie. Oczywiście dla wszystkich.
Coś nie widzę szczęścia w twoich oczkach HELVET. Czyżby zawód ? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Troche poniękąd tak. Bo liczyłem na przypływ gotówki przed świętami. A tak, już się rozeszły - niestety. Na prezenty nie będzie. Chyba, że Admin weźmie do serca temat "Prezenty pod choinkę". Coś ostatnio tam dyskusja przycichła. A może jego komputer nie wyświetla tego tematu? Można to jakoś sprawdzić?
05 gru 2007, 21:16
rzygi
Zawsze jest tak , że kto bliżej królika temu lepiej. W podkarpackim UKS kto bliżej lisa temu więcej <_< skapuje. Wypłacanie oszczędności dla kolesi to zwykła kpina. Jak by nie było, to pracuje na nie cała załoga. Ale przy takiej motywacji to tylko pozostaje :sex: robotę i czekać co będzie.
Jaki regulamin nagród taka i motywacja (a podobno regulamin wyżej wymienionego miał być wzorem dla wszystkich uks-ów, taki niby prekursor). Zgadzam się całkowicie że przy takiej motywacji pozostaje całkowicie :sex: robotę i spokojnie po raz siódmy poprawiać projekt decyzji zamieniająć "iż" na "że" (albo odwrotnie, w zależności od dnia) marnując tony papieru. Nadzieja w św.Mikołaju. :za2:
05 gru 2007, 21:38
Należy pamiętać że oszczędności zgodnie z ustawą zwiększają fundusz nagród , więc wyłączanie ich do osobnej puli jest na bakier z ustawą o SC . Reszta a więc sposób podziału jest w rękach Kierownictwa , które musi jednak uwzględniać zapisy ustawy o SC . A ustawa stanowi ,że są to jednak nagrody . Wniosek : należałoby zmienić ustawę żeby mogło być sprawiedliwie .
05 gru 2007, 21:48
wlkp. około 2700-3000 zł na łapkę :glare:
05 gru 2007, 22:14
gfree
wlkp. około 2700-3000 zł na łapkę :glare:
masz p.o. przed stanowiskiem czy Ci :piwo: zera dopisało ?. Albo mi na oczy padło bo takich kwot jeszcze nie widziałem <_<
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 05 gru 2007, 22:22 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
05 gru 2007, 22:22
Mozart
Należy pamiętać że oszczędności zgodnie z ustawą zwiększają fundusz nagród , więc wyłączanie ich do osobnej puli jest na bakier z ustawą o SC . Reszta a więc sposób podziału jest w rękach Kierownictwa , które musi jednak uwzględniać zapisy ustawy o SC . A ustawa stanowi ,że są to jednak nagrody . Wniosek : należałoby zmienić ustawę żeby mogło być sprawiedliwie .
NIe masz racji. Długo to trwało, ale udało sie przekonać szfów, że nie tylko ci nieliczni (kilka procent), którzy dostają nagrody pracują. Większość osób nie ma szans w ciągu roku załapać sie na cokolwiek extra. Dla tych sa właśnie oszczędności, które dostaja wszyscy a podaiał jest prosty i uzalezniony od stanowiska. Odejmowana jest kasa za dni zwolnień.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
05 gru 2007, 22:23
pisior
<!--quoteo(post=19009:date=23. 11. 2007 g. 21:57:name=tributarius)--><div class='quotetop'>(tributarius @ 23. 11. 2007 g. 21:57) [snapback]19009[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Nie tylko jest z niewiadomych przyczyn mniej środków z oszczędności, ale przede wszystkim próbuje się je reglamentować wypłacając w podwójnej wyskości nielicznym i kolesiom.
Panie przewodniczący Tributarius a gdzie wasze związki zawodowe ? Jesteście towarzystwem wzajemnej adoracji a nie związkowcami dbającymi o interes pracowników bez względu na to czy należą do was czy nie. Trzeba było się nie zgadzać na nowy regulamin nagród i włączenie oszczędności do puli nagród, wielki - mały człowiek i tak by zrobił jak sobie zaplanował a tak miał jeszcze wasze przyzwolenie. A teraz na forum wylewasz krokodyle łzy i pytasz jak jest gdzie indziej zamiast zająć się własnym podwórkiem :nonono: . <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Odpowiadam masz Pisior racje z późno się zorientowaliśmy, że nasze zaufanie jest nic nie warte i można go nadużyć. W konsekwencji wygraliśmy coś i nie zamierzamy na tym spocząć.
____________________________________ TEMPUS REGIT ACTUM
05 gru 2007, 22:44
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> Odpowiadam masz Pisior racje z późno się zorientowaliśmy, że nasze zaufanie jest nic nie warte i można go nadużyć. W konsekwencji wygraliśmy coś i nie zamierzamy na tym spocząć. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> A co wygraliście bo jakoś mi umkneło :czytaj:
06 gru 2007, 08:29
U nas ,DUS , na Mikołaja dostali wszyscy i to więcej niż w ubiegłym roku.Była kasa ,bo dużo koleżanek chorowało przez 9 miesięcy.Czy to prawdo ,że oszczędności nie dostaje NUS ?
06 gru 2007, 19:55
tranqilo
<!--quoteo(post=19907:date=05. 12. 2007 g. 18:30:name=helvet)--><div class='quotetop'>(helvet @ 05. 12. 2007 g. 18:30) [snapback]19907[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> A ja was zaskoczę. U mnie oszczędnościówka poszła już listopadzie. Oczywiście dla wszystkich.
Coś nie widzę szczęścia w twoich oczkach HELVET. Czyżby zawód ? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
heh, oby nie trzeba było zmienić topiku na oszczędności z nagrody :angry:
____________________________________ 17 Nie ma bowiem nic ukrytego, co by nie miało być ujawnione, ani nic tajemnego, co by nie było poznane i na jaw nie wyszło. 18 Uważajcie więc, jak słuchacie. Bo kto ma, temu będzie dane; a kto nie ma, temu zabiorą i to, co mu się wydaje, że ma (Łk 8,16-18)
06 gru 2007, 22:50
Liliput
U nas ,DUS , na Mikołaja dostali wszyscy i to więcej niż w ubiegłym roku.Była kasa ,bo dużo koleżanek chorowało przez 9 miesięcy.Czy to prawdo ,że oszczędności nie dostaje NUS ?
A u nas w DUS wszyscy dostali na mikołaja po długopisie marki ZENIT z kiosku ruchu co wy na czy któś przebije te nagrody