Prosimy o zgłaszanie wszystkich przypadków braku zezwolenia na wywieszanie flag i materiałów informacyjnych o proteście.
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
15 lis 2006, 18:31
W UKS Lublin oflagowania chyba nie będzie :angry: . Pomieszczenia siedziby UKS są wynajmowane, a na oflagowanie potrzebna jest zgoda administratora budynku . A tak naprawdę, to chyba nikomu na proteście nie zależy :blink: .
Ostatnio edytowano 15 lis 2006, 23:48 przez Wodnik, łącznie edytowano 1 raz
15 lis 2006, 18:56
Nie będzie oflagowania w urzędach skarbowych woj. lubelskiego. Jak nas poinformowano, dyrektor IS Lublin nie zezwala na oflagowanie. Jeżeli to nieprawda, prosimy o jednoznaczną wypowiedź p.o. dyrektora IS Lublin. Bo jak to, były szef związków zawodowych NSZZ "S" w OZ IS Zamość i taki niechętny stosunek do walki o prawa pracowników? To po prostu niemożliwe! Ktoś nas oszukuje!
Zostały zdjęte flagi i informacje o proteście w US Tomaszów Lubelski (naczelnik Piwko - członek NSZZ "S"). Również nasze gratulacje!
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
Ostatnio edytowano 16 lis 2006, 22:23 przez inspektor, łącznie edytowano 1 raz
16 lis 2006, 13:52
Jeżeli mają miejsce takie sytuacje, że członkowie związku, "bo chyba jeszcze nimi są", zakazują wywieszenia flag związkowych, to jednak sprawdza się przysłowie", że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia".
____________________________________ Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce
Ostatnio edytowano 16 lis 2006, 22:24 przez dziadek, łącznie edytowano 1 raz
16 lis 2006, 14:26
Oczywiście, że tak, ale zależy od ludzi. Niektórzy pokazują w takich sytuacjach "klasę".
16 lis 2006, 15:46
Czyżby w strukturach związku zakamuflowali się zwykli karierowicze, którzy po osiągnięciu wysokiego stanowiska olali "szarą" brać skarbową? Jeżeli te informacje się potwierdzą, to powinni spotkać się z powszechnym ostracyzmem. A gdy następna ekipa dokona kolejnych czystek, wtedy panom należy pokazać plecy...
Ostatnio edytowano 16 lis 2006, 22:26 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz
16 lis 2006, 16:13
A to ciekawe! Przecież woj. lubelskie to twierdza PIS-u, jak wiadomo popieranego przez"Solidarność".
Ostatnio edytowano 16 lis 2006, 22:26 przez raster, łącznie edytowano 1 raz
16 lis 2006, 17:02
Tyle, że PIS Solidarności już chyba nie popiera - bo nie musi.
Ostatnio edytowano 16 lis 2006, 22:26 przez Wodnik, łącznie edytowano 1 raz
16 lis 2006, 17:27
A czy to właśnie w lubelskim nie mieszka przypadkiem Zyta?
____________________________________ myślę więc jestem
16 lis 2006, 17:33
Tak, w Świdniku, o rzut beretem od Lublina - wstyd mi za to. :unsure:
Ostatnio edytowano 16 lis 2006, 22:26 przez Wodnik, łącznie edytowano 1 raz
16 lis 2006, 17:40
I wszystko jasne, przecież nie może pozwolić na to, żeby na jej własnym folwarku ludzie się buntowali.
____________________________________ myślę więc jestem
Ostatnio edytowano 16 lis 2006, 22:27 przez sonieczka, łącznie edytowano 1 raz
16 lis 2006, 17:44
Doszły mnie dziś informacje, że na wczorajszym spotkaniu w MF M.Banaś domagał się, aby obecne ZZ złożyły oświadczenia, iż protestu nie popierają. Nie wiem, jak się to skończyło, ale MF uważa widocznie, że nie ma żadnych problemów w naszych służbach, a problemy stwarza wyłącznie kilku oszołomów ze ZZ. Następny krok to pozbycie się tych oszołomów... i problem zniknie.
Ostatnio edytowano 16 lis 2006, 22:27 przez inspektor, łącznie edytowano 1 raz
16 lis 2006, 18:57
Zastanawia mnie, dlaczego w mediach nie słychać w ogóle o proteście skarbowców? Przecież w mediach jest siła. O proteście pielęgniarek, nauczycieli dudniło, aż już się słuchać nie chciało. Z całym szacunkiem dla wszystkich służb skarbowych - powinniście całą sprawę nagłośnić, bo przecież jesteście grupą zawodową, od której zależą wpływy do budżetu. To wy stoicie na straży tego całego już i tak strasznie zagmatwanego systemu podatkowego (współczuję wam - bo te przepisy są tak niejasne i zagmatwane, nie tylko dla mnie). Pani Zyta próbuje porównać wasze pobory do pensji nauczycieli - a czy ona bierze pod uwagę fakt, że pracownik Urzędu Skarbowego (w szczególności pracujący na sali obsługi interesantów i nie tylko) pełni rolę "nauczyciela podatkowego" i w przeciągu 8 godzin pracy dziennie informuje, naucza petenta załatwiającego sprawę w urzędzie? To bardzo niewdzięczna funkcja, biorąc pod uwagę fakt częstej agresji podatnika wobec urzędnika państwowego. W szkole nauczyciel pracuje dziennie mniej niż 8 godzin, odbębni swoje i idzie do domu, często nie robiąc sobie nic, że źle przekazał wiedzę uczniom, bo przecież nie ponosi za to żadnej odpowiedzialności - tylko uczeń, bo jak nie załapał, o co chodzi, to pała, Natomiast wy za udzielenie złych informacji ponosicie konsekwencje - i gdzie tu sprawiedliwość? Popieram waszą walkę z całego serca i walczcie o swoje, bo nikt tego za was nie zrobi, a w tej chwili to najlepszy moment; jak teraz odpuścicie to będziecie sobie pluć w brodę, bo wtedy szanowni koledzy z MF już na pewno poczują się silni, a Was będą traktować jak swoje pieski do poboru podatku za garść karmy i to tej tańszej. Napisałem ten post bo pragnę, by moje słowa choć trochę dodały Wam choć trochę otuchy i siły do walki. Trzymajcie się i powodzenia.
Ostatnio edytowano 16 lis 2006, 22:29 przez Czarna dziura, łącznie edytowano 1 raz
16 lis 2006, 19:40
inspektor
Doszły mnie dziś informacje, że na wczorajszym spotkaniu w MF M.Banaś domagał się, aby obecne ZZ złożyły oświadczenia, iż protestu nie popierają. Nie wiem, jak się to skończyło, ale MF uważa widocznie, że nie ma żadnych problemów w naszych służbach a problemy stwarza wyłącznie kilku oszołomów ze ZZ. Następny krok to pozbycie się tych oszołomów... i problem zniknie.
Może w ministerstwie już działa specjalna komórka analizująca wpisy na tym forum? Wcale bym się nie zdziwił. Później pozostanie tylko przypisanie nick-ów do poszczególnych pracowników i... won wichrzyciele. Inspektora nie wyrzucą (choć z pewnością chcieliby), ale innych...
Ostatnio edytowano 16 lis 2006, 22:30 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz