Teraz jest 06 wrz 2025, 00:03

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Oflagowanie - kto i gdzie nie pozwolił 
Autor Treść postu
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
Prosimy o zgłaszanie wszystkich przypadków braku zezwolenia na wywieszanie flag i materiałów informacyjnych o proteście.

15 lis 2006, 18:31
Zobacz profil WWW
Znawca

REJESTRACJA23 paź 2006, 17:05

POSTY        164
W UKS Lublin oflagowania chyba nie będzie :angry: . Pomieszczenia siedziby UKS są wynajmowane, a na oflagowanie potrzebna jest zgoda administratora budynku :o  ;) . A tak naprawdę, to chyba nikomu na proteście nie zależy :blink: .

Ostatnio edytowano 15 lis 2006, 23:48 przez Wodnik, łącznie edytowano 1 raz

15 lis 2006, 18:56
Site Admin

POSTY        2059

Nie będzie oflagowania w urzędach skarbowych woj. lubelskiego. Jak nas poinformowano, dyrektor IS Lublin nie zezwala na oflagowanie. Jeżeli to nieprawda, prosimy o jednoznaczną wypowiedź p.o. dyrektora IS Lublin. Bo jak to, były szef związków zawodowych NSZZ "S" w OZ IS Zamość i taki niechętny stosunek do walki o prawa pracowników? To po prostu niemożliwe! Ktoś nas oszukuje!

Zostały zdjęte  flagi i informacje o proteście w US Tomaszów Lubelski (naczelnik Piwko - członek NSZZ "S"). Również nasze gratulacje!

<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->(Łubu dubu, łubu dubu...)<!--sizec--></span><!--/sizec-->

Ostatnio edytowano 16 lis 2006, 22:23 przez inspektor, łącznie edytowano 1 raz

16 lis 2006, 13:52
Zobacz profil WWW
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 wrz 2006, 20:17

POSTY        178

LOKALIZACJAwielkopolska
Jeżeli mają miejsce takie sytuacje, że członkowie związku, "bo chyba jeszcze nimi są", zakazują wywieszenia flag związkowych, to jednak sprawdza się przysłowie", że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia". :o  :o

Ostatnio edytowano 16 lis 2006, 22:24 przez dziadek, łącznie edytowano 1 raz

16 lis 2006, 14:26
Site Admin

POSTY        2059

Oczywiście, że tak, ale zależy od ludzi. Niektórzy pokazują w takich sytuacjach "klasę".

16 lis 2006, 15:46
Zobacz profil WWW

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176
Czyżby w strukturach związku zakamuflowali się zwykli karierowicze, którzy po osiągnięciu wysokiego stanowiska olali "szarą" brać skarbową?
Jeżeli te informacje się potwierdzą, to powinni spotkać się z powszechnym ostracyzmem. A gdy następna ekipa dokona kolejnych czystek, wtedy panom należy pokazać plecy...

Ostatnio edytowano 16 lis 2006, 22:26 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz

16 lis 2006, 16:13
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 paź 2006, 19:39

POSTY        58

LOKALIZACJAAtlantyda
A to ciekawe! Przecież woj. lubelskie to twierdza PIS-u, jak wiadomo popieranego przez"Solidarność".

Ostatnio edytowano 16 lis 2006, 22:26 przez raster, łącznie edytowano 1 raz

16 lis 2006, 17:02
Znawca

POSTY        164
Tyle, że PIS Solidarności już chyba nie popiera - bo nie musi. :lol:  :o  ;)

Ostatnio edytowano 16 lis 2006, 22:26 przez Wodnik, łącznie edytowano 1 raz

16 lis 2006, 17:27
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 21:17

POSTY        83

LOKALIZACJAZ Warmii i Mazur
A czy to właśnie w lubelskim nie mieszka przypadkiem Zyta?

16 lis 2006, 17:33
Znawca

POSTY        164
Tak, w Świdniku, o rzut beretem od Lublina - wstyd mi za to. :unsure:

Ostatnio edytowano 16 lis 2006, 22:26 przez Wodnik, łącznie edytowano 1 raz

16 lis 2006, 17:40
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 21:17

POSTY        83

LOKALIZACJAZ Warmii i Mazur
I wszystko jasne, przecież nie może pozwolić na to, żeby na jej własnym folwarku ludzie się buntowali.

Ostatnio edytowano 16 lis 2006, 22:27 przez sonieczka, łącznie edytowano 1 raz

16 lis 2006, 17:44
Site Admin

POSTY        2059

Doszły mnie dziś informacje, że na wczorajszym spotkaniu w MF M.Banaś domagał się, aby obecne ZZ złożyły oświadczenia, iż protestu nie popierają.
Nie wiem, jak się to skończyło, ale MF uważa widocznie, że nie ma żadnych problemów w naszych służbach, a problemy stwarza wyłącznie kilku oszołomów ze ZZ.
Następny krok to pozbycie się tych oszołomów... i problem zniknie.

Ostatnio edytowano 16 lis 2006, 22:27 przez inspektor, łącznie edytowano 1 raz

16 lis 2006, 18:57
Zobacz profil WWW
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA16 lis 2006, 19:03

POSTY        1
Zastanawia mnie, dlaczego w mediach nie słychać w ogóle o proteście skarbowców? Przecież w mediach jest siła. O proteście pielęgniarek, nauczycieli dudniło, aż już się słuchać nie chciało. Z całym szacunkiem dla wszystkich służb skarbowych - powinniście całą sprawę nagłośnić, bo przecież jesteście grupą zawodową, od której zależą wpływy do budżetu. To wy stoicie na straży tego całego już i tak strasznie zagmatwanego systemu podatkowego (współczuję wam - bo te przepisy są tak niejasne i zagmatwane, nie tylko dla mnie). Pani Zyta próbuje porównać wasze pobory do pensji nauczycieli - a czy ona bierze pod uwagę fakt, że pracownik Urzędu Skarbowego (w szczególności pracujący na sali obsługi interesantów i nie tylko) pełni rolę "nauczyciela podatkowego" i w przeciągu 8 godzin pracy dziennie informuje, naucza petenta załatwiającego sprawę w urzędzie? To bardzo niewdzięczna funkcja, biorąc pod uwagę fakt częstej agresji podatnika wobec urzędnika państwowego. W szkole nauczyciel pracuje dziennie mniej niż 8 godzin, odbębni swoje i idzie do domu, często nie robiąc sobie nic, że źle przekazał wiedzę uczniom, bo przecież nie ponosi za to żadnej odpowiedzialności - tylko uczeń, bo jak nie załapał, o co chodzi, to pała, Natomiast wy za udzielenie złych informacji ponosicie konsekwencje - i gdzie tu sprawiedliwość? Popieram waszą walkę z całego serca i walczcie o swoje, bo nikt tego za was nie zrobi, a w tej chwili to najlepszy moment; jak teraz odpuścicie to będziecie sobie pluć w brodę, bo wtedy szanowni koledzy z MF już na pewno poczują się silni, a Was będą traktować jak swoje pieski do poboru podatku za garść karmy i to tej tańszej.  Napisałem ten post bo pragnę, by moje słowa choć trochę dodały Wam choć trochę otuchy i siły do walki. Trzymajcie się i powodzenia.  :)

Ostatnio edytowano 16 lis 2006, 22:29 przez Czarna dziura, łącznie edytowano 1 raz

16 lis 2006, 19:40

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

Doszły mnie dziś informacje, że na wczorajszym spotkaniu w MF M.Banaś domagał się, aby obecne ZZ złożyły oświadczenia, iż protestu nie popierają.
Nie wiem, jak się to skończyło, ale MF uważa widocznie, że nie ma żadnych problemów w naszych służbach a problemy stwarza wyłącznie kilku oszołomów ze ZZ.
Następny krok to pozbycie się tych oszołomów... i problem zniknie.

Może w ministerstwie już działa specjalna komórka analizująca wpisy na tym forum? Wcale bym się nie zdziwił.
Później pozostanie tylko przypisanie nick-ów do poszczególnych pracowników i... won wichrzyciele.
Inspektora nie wyrzucą (choć z pewnością chcieliby), ale innych...

Ostatnio edytowano 16 lis 2006, 22:30 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz

16 lis 2006, 20:42
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 71 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona