Teraz jest 08 wrz 2025, 18:58

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Praca w wigilię i Sylwestra 2007 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

<!--quoteo(post=18908:date=22. 11. 2007 g. 18:26:name=pingwinka)--><div class='quotetop'>(pingwinka @ 22. 11. 2007 g. 18:26) [snapback]18908[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Proszę mi pogratulować rozsądnego szefostwa!!!  :brawa:  W Wigilię pracujemy od 7.15 do 15.15  :D ...

Wszyscy do 15:15  w pełnym składzie, czy "dyżurni" ochotnicy z łapanki ?
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Tylko mężczyźni.

24 lis 2007, 20:03

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

Pewnie jak zawsze. Oficjalnie - wszyscy. Nieoficjalnie po dwunastej ( ewentualnie pierwszej ) - jedna osoba na referat + jeden kierownik na dział, dyżurni na sali obsługi i ktoś na centrali telefonicznej. Nad wszystkim czuwa NUS lub z-ca NUS-a. Z reguły faceci. Ja szykuję się na piętnasty ( ochotniczy  :mur: ) dyżur.

24 lis 2007, 20:10
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834
Niedźwiadku okrągła liczba na Twoim liczniku :piwo:

Ostatnio edytowano 24 lis 2007, 20:25 przez Drago, łącznie edytowano 1 raz

24 lis 2007, 20:24

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

Niedźwiadku okrągła liczba na Twoim liczniku :piwo:

Ale gdzie mi tam do Elsinore'a.
A Ciebie to czeka jeszcze dzisiaj ( najpóźniej jutro ) :piwo:

24 lis 2007, 20:36
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 cze 2007, 12:11

POSTY        42

LOKALIZACJAz internetu

A ja gratuluje wszystkim humoru. Ja nie miewam sie tak dobrze szczególnie odkąd usłyszałam że w urzędach samorządowych w moim mieście 24 jest dniem wolnym! Urzędnicy odpracują go jeszcze w grudniu albo juz po nowym roku. Dalej jesteście tacy zadowoleni z decyzji Waszych szefów? Co za wielka łaskawość! Moglibyśmy pracować do 18 a będziemy tylko do 15.15.Dlaczego jesteśmy gorsi? Przecież większość z nas ma dzieci i rodzinkę i chyba woli spędzić ten czas z nimi a nie w pracy.

A kto Ci bronił zaplanować sobie urlop na 24?
Nie rozumiem takiego podejście, przecież jesteśmy w pracy...

26 lis 2007, 08:29
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2007, 18:15

POSTY        45
A ja wole iść do pracy odbębnić 8 godzin niż potem orabiać i siedziec w sobote. Kto zechce wezmie sobie urlop i po kłopocie. Ci innego gdyby w samorzadach dostali wolne bez odrabiania, a tak nie ma im czego zazdrościć!

26 lis 2007, 09:08
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Jakby tego dnia pracodawca nie (zde)zorganizował fakt faktem - do Wigilii 4 tygodnie  :D

26 lis 2007, 09:12
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA02 lis 2007, 14:26

POSTY        8

<!--quoteo(post=19068:date=24. 11. 2007 g. 18:29:name=mikaela)--><div class='quotetop'>(mikaela @ 24. 11. 2007 g. 18:29) [snapback]19068[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
A ja gratuluje wszystkim humoru. Ja nie miewam sie tak dobrze szczególnie odkąd usłyszałam że w urzędach samorządowych w moim mieście 24 jest dniem wolnym! Urzędnicy odpracują go jeszcze w grudniu albo juz po nowym roku. Dalej jesteście tacy zadowoleni z decyzji Waszych szefów? Co za wielka łaskawość! Moglibyśmy pracować do 18 a będziemy tylko do 15.15.Dlaczego jesteśmy gorsi? Przecież większość z nas ma dzieci i rodzinkę i chyba woli spędzić ten czas z nimi a nie w pracy.

A kto Ci bronił zaplanować sobie urlop na 24?
Nie rozumiem takiego podejście, przecież jesteśmy w pracy...

A przyszło Ci do głowy że nie wszyscy którzy tego chcą dostają tego dnia urlop?
A poza tym uważasz że inni urzędnicy nie są w pracy (samorząd to też urzędnicy i to całkiem spora grupa pragnę ci uświadomić). A jednak będą mieć wtedy wolne.

26 lis 2007, 15:34
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 cze 2007, 12:11

POSTY        42

LOKALIZACJAz internetu

A przyszło Ci do głowy że nie wszyscy którzy tego chcą dostają tego dnia urlop?
A poza tym uważasz że inni urzędnicy nie są w pracy (samorząd to też urzędnicy i to całkiem spora grupa pragnę ci uświadomić). A jednak będą mieć wtedy wolne.

To już jest kwestia dogadania się w referacie/dziale.
Wprowadzanie zmian na ostatnią chwilę nie ma sensu.
Dni wolne i odrabiane powinny być znane jeszcze przed planowaniem urlopu.

Ja osobiście wolę pracować w wigilię niż w sobote.

27 lis 2007, 10:41
Znawca

REJESTRACJA30 paź 2006, 11:09

POSTY        148

<!--quoteo(post=19072:date=24. 11. 2007 g. 20:00:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 24. 11. 2007 g. 20:00) [snapback]19072[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Pewnie jak zawsze. Oficjalnie - wszyscy. Nieoficjalnie po dwunastej ( ewentualnie pierwszej ) - jedna osoba na referat + jeden kierownik na dział, dyżurni na sali obsługi i ktoś na centrali telefonicznej. Nad wszystkim czuwa NUS lub z-ca NUS-a. Z reguły faceci. Ja szykuję się na piętnasty ( ochotniczy  :mur: ) dyżur.

Tak właśnie będzie to wyglądało.
Ja mam zaplanowany urlop na ten dzień, ale jestem zdania, że z bezmyślnością trzeba walczyć zawsze i wszędzie.
Od zawsze Wigilia była dniem pracującym (może kiedyś się to zmieni), ale siedzieć do 18.00 w Wigilię - to brzmi, delikatnie mówiąc, mało rozsądnie. Między 15.00, a 18.00 i tak przychodzi niewiele osób, a biorąc pod uwagę Wigilię, można przypuszczać, że nie przyszedłby nikt.

29 lis 2007, 19:32
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Ja mam zaplanowany urlop na ten dzień, ale jestem zdania, że z bezmyślnością trzeba walczyć zawsze i wszędzie.
Od zawsze Wigilia była dniem pracującym (może kiedyś się to zmieni), ale siedzieć do 18.00 w Wigilię - to brzmi, delikatnie mówiąc, mało rozsądnie. Między 15.00, a 18.00 i tak przychodzi niewiele osób, a biorąc pod uwagę Wigilię, można przypuszczać, że nie przyszedłby nikt.

Zdaje mi się, że Pan D. Tusk coś mówił w expose o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy i w związku z tym logicznym byłoby, aby Wigilia była Dniem Wolnym Od Pracy!  :blush:

Ostatnio edytowano 29 lis 2007, 20:49 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

29 lis 2007, 20:48
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

<!--quoteo(post=19514:date=29. 11. 2007 g. 19:32:name=pingwinka)--><div class='quotetop'>(pingwinka @ 29. 11. 2007 g. 19:32) [snapback]19514[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Zdaje mi się, że Pan D. Tusk coś mówił w expose o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy i w związku z tym logicznym byłoby, aby Wigilia była Dniem Wolnym Od Pracy!  :blush:

Dlaczego tylko Wigilia ?
Proponuję aby każdemu zatrudnionemu przysługiwał również dodatkowy dzień wolny od pracy z okazji własnych urodzin  :excl:
Może zaczniemy zbierać podpisy pod taką nowelizacją KP ?

30 lis 2007, 10:13
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2006, 11:24

POSTY        98
Chyba problem za bardzo rozdmuchany. Godziny pracy są w gestii naczelnika, nie podejrzewam któregokolwiek z nich o tyle poczucia humoru i nakazanie pracy do 18:00 w Wigilię.

elsinore                    

Proponuję aby każdemu zatrudnionemu przysługiwał również dodatkowy dzień wolny od pracy z okazji własnych urodzin  :excl:
Może zaczniemy zbierać podpisy pod taką nowelizacją KP ?

tylko jak tu świętować jak wszyscy znajomi w pracy  :(

30 lis 2007, 10:26
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Fakt, idea wymaga dopracowania, co nie znaczy że jest błędna  :D

30 lis 2007, 10:53
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 59 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona