Teraz jest 06 wrz 2025, 06:55

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 823, 824, 825, 826, 827, 828, 829 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA25 sty 2011, 17:51

POSTY        5
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
To ja jeszcze w temacie mianowania w KPRM.
Dostajecie delegacje, czy pracodawca umożliwia wam wzięcie urlopu wypoczynkowego?
Dyrektorzy Generalni jadą i ewentualnie zapraszają do przejazdu z nimi samochodem służbowym, czy macie zorganizować się we własnym zakresie?
Możemy się tam spodziewać poczęstunku, może jakiegoś obiadu, czy uścisk dłoni Szefa i do domu?

23 lis 2023, 15:25
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA14 gru 2006, 21:39

POSTY        291
Delegacja, to przecież jest w ramach pracy wszystko. I wchodzi się do KPRM samemu, bez np dyr. chyba że dyr. też na mianowanie.
Kilka lat temu pył poczęstunek po uroczystości, sądzę że i w tym roku będzie. Ogólnie miła uroczystość zwieńczająca wysiłek zdobycia mianowania :)

24 lis 2023, 17:38
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA21 lut 2016, 13:13

POSTY        6
Czy ktoś może korzystał z kursu w zakresie umiejętności z City School? W tym roku koszt kursu, to 2000 zł i mocno się zastanawiam  :blush:

02 sty 2024, 08:59
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA01 lut 2023, 21:24

POSTY        19
Bardzo polecam! Dał mi umiejętność klepania sylogizmów w takim tempie, że spokojnie miałam czas na zadania, które wymagały namysłu. Koszt się zwraca po dwóch miesiącach po mianowaniu - warto. Dał mi też autorefleksję jakie zadania odpuścić i po prostu strzelać, bo mi nie idą. No i wspaniałe forum do poznania współuczących się i pamiętam też super platformę do klepania na czas tych sylogizmów nieszczęsnych i chyba innych zadań też. Powodzenia! :piwo:

Ostatnio edytowano 02 sty 2024, 18:58 przez Zosia2023, łącznie edytowano 1 raz

02 sty 2024, 18:56
Początkujący
Własny awatar

POSTY        6
Bardzo dziękuję za info! W zasadzie już jestem zdecydowana, ale nigdzie nie mogłam znaleźć opinii na temat tych kursów.

04 sty 2024, 12:33
Amator
Własny awatar

POSTY        19
Jeśli poszukasz po frazie "city" to trochę tych zadowolonych z części umiejętności jest i na tym forum.
Części wiedzy nie ma sensu - to trzeba samemu i niestety mieć trochę szczęścia, którego oczywiście serdecznie życzę  :D

Akina         Tytuł: Re: Postępowanie kwalifikacyjne Napisane: 20 paź 2022, 12:29
Ja byłem na kursach CITY, zarówno dot. umiejętności jak i zagadnień prawnych. Kurs dot. umiejętności polecam. Na pewno sporo mi pomógł i przygotował mnie do szybkiego rozwiązywania zadań z sylogizmów, zbiorów, większy/mniejszy. Z tym, ...

Starszyekspert         Tytuł: Re: Gimnastyka umysłu Napisane: 04 wrz 2018, 15:56
Zdecydowanie na część umiejętności polecam kurs szkoły CITY SCHOOL - dzięki Panu Jackowi moje nazwisko znalazło się na liście mianowanych. Poprzednie podejście było bez wsparcia żadnej szkoły i skończyło się marnym wynikiem z części umiejętności...

Martini         Tytuł: Re: Postępowanie kwalifikacyjne Napisane: 31 sty 2017, 13:45
Ja jestem po dwóch różnych kursach i jeśli chodzi o wiedzę, mam wrażenie, że to się coraz bardziej rozmija
I już sama nie wiem jak się uczyć do części wiedzy  :(  :wacko:  :unsure:  :mellow:  :o
W kwestii umiejętności polecam zdecydowanie City School, PCE odradzam...

Martini         Tytuł: Re: Kurs na urzędnika mianowanego Napisane: 16 sty 2016, 19:40
... Podpisuję się obiema łapkami. Wiedza ok, ale kurs umiejętności to jakaś pomyłka. Najgorzej wydane pieniądze w moim życiu. Szczerze polecam Cityschool. Umiejętności. Wreszcie zrozumiałam sylogizmy, relacje, logikę. Co do wiedzy, chyba w zeszłym roku nie było w City kursu z wiedzy, ale w ...

Radoslaw         Tytuł: Re: Gimnastyka umysłu Napisane: 07 maja 2015, 09:55
Byłem na kursie w CITY w pokoju koleżanka w Globalu (mieliśmy wymienić sie materiałami) i widać między nami różnicę mimo że podchodziła do egzaminu i wiedziała o nim już wiele to po zajęciach które ja skończyłem jest daleko za mną, ...

04 sty 2024, 18:38
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA03 lut 2023, 18:13

POSTY        1
A można się dowiedzieć ile punktów z umiejętności po kursie w City udało się uzyskać?

05 sty 2024, 13:44
Początkujący
Własny awatar

POSTY        6
Bardzo dziękuję za informację! Dopiero teraz udało mi się dojść do tego jak używać opcji "szukaj" na forum  ;)  NA kurs już jestem zgłoszona. Podczas mojego pierwszego egzaminu w zeszłym roku ewidentnie zabrakło punktów z testu umiejętności, także na tym trzeba się skupić.

07 sty 2024, 13:23
Zaawansowany

REJESTRACJA25 wrz 2019, 09:41

POSTY        48
Żeby przyuczyć się do testu wiedzy wywalić 2000 złociszy? Doby żarcik. Odpalić sobie zestaw przykładowy ze strony ksapowej. Następnie zakupić na miesiąc arslege. Robić tylko zadania, znaleźć swój system rozwiązywania i po problemie. Zaoszczędzone 1,9 tys (?) przeznaczyć na wakacje po egzaminie.
Ewentualnie jak ktoś ma problem to 2/3 h korepetycji u studenta, który to ogarnia, jeżeli sami macie problem.
yo

07 sty 2024, 22:06
Amator
Własny awatar

POSTY        19
Oliw831                    

Bardzo dziękuję za informację! Dopiero teraz udało mi się dojść do tego jak używać opcji "szukaj" na forum  ;)  NA kurs już jestem zgłoszona. Podczas mojego pierwszego egzaminu w zeszłym roku ewidentnie zabrakło punktów z testu umiejętności, także na tym trzeba się skupić.

Powodzenia w nauce i niech pytania Ci "siądą" podczas egzaminu :)
Daj potem znać jak poszło i czy kurs się przydał :)

09 sty 2024, 05:02
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA17 sty 2024, 09:37

POSTY        2
Witam,
Mam pytanie do osób, które zdawały egzamin w 2023 r. Jak poradziliście sobie z zadaniami praktycznymi, w których były sylogizmy z trzema przesłankami?

18 sty 2024, 09:02
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA02 lut 2024, 20:14

POSTY        6
Dzień dobry

Czy ktoś z państwa korzystał z testów arslege z zakresu części wiedza przez przystąpieniem do egzaminu? Czy mogę prosić o opinie?

03 lut 2024, 08:57
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA17 sty 2024, 09:37

POSTY        2
Witam,
mam pytanie do osób, które zdały  egzamin w 2023 roku? Jak poradziliście sobie z zadaniami ze sprawdzianu umiejętności, w których były sylogizmy z trzema przesłankami?

05 lut 2024, 11:25
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA25 sty 2011, 17:51

POSTY        5
Czy ktoś z Was próbował dostać się do KSAP na kształcenie dualne? Czy pamiętacie ile punktów można było zdobyć z poszczególnych sprawdzianów z I etapu kwalifikacji?

09 lut 2024, 12:20
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 823, 824, 825, 826, 827, 828, 829 ... 840  Następna strona