Teraz jest 05 wrz 2025, 17:28

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 203 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następna strona
Podwyżki 2022 
Autor Treść postu
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA05 cze 2020, 10:38

POSTY        487
Post Re: Podwyżki 2022
No tak tylko że tym sposobem utrwalamy niepożądane zjawisko spłaszczania wynagrodzeń. Dla mnie 375  zł + 20% dodatku stażowego i dodatku za mianowanie to tylko 5% pensji. Dla nowego człowieka brz dodatków to prawie 10%. Nie można twierdzić że mamy zarabiać wszyscy tyle samo czy podobnie bo "wszyscy mamy takie same żołądki". Naprawdę nie iďźmy tą drogą, socjalizm upadł bo nie działał i nie ma sensu udowadniać tego po raz kolejny.[/quote]
Spłaszczania ??? W wykonaniu MF to ostre pikowanie w dół. Oczywiście są wyjątki, wszystkim po równo czyli  ...wybranym śmietanka, a reszcie ... oczywiście ryż do pustego garnka  palka--==

22 maja 2022, 19:04
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA26 maja 2009, 11:00

POSTY        32
uskasek                    

No tak tylko że tym sposobem utrwalamy niepożądane zjawisko spłaszczania wynagrodzeń. Dla mnie 375  zł + 20% dodatku stażowego i dodatku za mianowanie to tylko 5% pensji. Dla nowego człowieka brz dodatków to prawie 10%. Nie można twierdzić że mamy zarabiać wszyscy tyle samo czy podobnie bo "wszyscy mamy takie same żołądki". Naprawdę nie iďźmy tą drogą, socjalizm upadł bo nie działał i nie ma sensu udowadniać tego po raz kolejny.

Spłaszczania ??? W wykonaniu MF to ostre pikowanie w dół. Oczywiście są wyjątki, wszystkim po równo czyli  ...wybranym śmietanka, a reszcie ... oczywiście ryż do pustego garnka  palka--==[/quote]

Dla Ciebie 5% to pewnie przedział 7-8.000 brutto, a dla tego młodego to pewnie jakieś lekko ponad 4.000 brutto.
Dalej uważasz, że zarabiacie tyle samo??  :wacko:
P.S. Nie jestem młodym pracownikiem ;)

23 maja 2022, 06:00
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 maja 2016, 11:35

POSTY        156
april8                    

uskasek                    

No tak tylko że tym sposobem utrwalamy niepożądane zjawisko spłaszczania wynagrodzeń. Dla mnie 375  zł + 20% dodatku stażowego i dodatku za mianowanie to tylko 5% pensji. Dla nowego człowieka brz dodatków to prawie 10%. Nie można twierdzić że mamy zarabiać wszyscy tyle samo czy podobnie bo "wszyscy mamy takie same żołądki". Naprawdę nie iďźmy tą drogą, socjalizm upadł bo nie działał i nie ma sensu udowadniać tego po raz kolejny.

Spłaszczania ??? W wykonaniu MF to ostre pikowanie w dół. Oczywiście są wyjątki, wszystkim po równo czyli  ...wybranym śmietanka, a reszcie ... oczywiście ryż do pustego garnka  palka--==

Dla Ciebie 5% to pewnie przedział 7-8.000 brutto, a dla tego młodego to pewnie jakieś lekko ponad 4.000 brutto.
P.S. Nie jestem młodym pracownikiem ;)[/quote]

Nie zarabiamy tyle samo ale też nie sądzę że ppwinniśmy. Podwyżki wg mnie powinny wynosić dla każdego taki sam % pensji zasadniczej. Chyba że celem podwyżek byłaby bardzo pożądana modyfikacja systemu wynagrodzeń. Ta modyfikacja w żadnym jednak wypadku nie powinna służyć spłaszczaniu siatki płac. Z pół roku temu usłyszałam od pewnej kadrowej że obserwują wręcz exodus na mniej wymagające stanowiska bo różnica w synagrodzeniu rzędu 200 czy 300 zł powoduje że nikomu nie chce się wysilać. Ostatnio widziałam nawet przypadek że w naborze wewnętrznym na kierownika nie zgłosił się nikt. To się z czegoś bierze.

23 maja 2022, 18:28
Specjalista
Własny awatar

POSTY        487
P.S. Nie jestem młodym pracownikiem ;)[/quote]
Jak znajdziesz "u siebie" osoby poza kadrą kierowniczą z zarobkiem jak piszesz to proszę o "namiary" gdzie ten rozrzutny DIAS  ;) .
W rzeczywistości to młodzi zarabiają mniej bo mają mniejszy staż, reszta jest milczeniem...taka POLITYKA kadrowa <_<

24 maja 2022, 13:12
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 sie 2010, 19:29

POSTY        227
Na forum jest wylewanie żali, a inne zawody walczą skutecznie o podwyżki. Straciłam już wiarę, że dostaniemy godziwe podwyżki. W pracy u mnie każdy tylko patrzy jeden na drugiego, żeby ktoś wyszedł pierwszy z szeregu, aby poświecił się, żeby inni dostali podwyżkę. Problem wśród pracowników był nawet wtedy, żeby pod koniec kwietnia wyłączać komputery na 15 minut, więc skoro z tego powodu robi się megaproblem, to jak zespołowo zawalczyć o zdecydowane podwyżki pensji? Po prostu nie da się, taka jest brutalna prawda. Dla mnie czasy wzajemnej pomocy skończyły się bezpowrotnie i jeśli ktoś chce więcej zarabiać, to musi patrzeć tylko na siebie, walczyć o kasę dla siebie (ewentualnie opcja zmiana pracy na lepiej płatną) a nie czekać, że ktoś  mu załatwi podwyżkę pensji.

24 maja 2022, 14:41
Specjalista
Własny awatar

POSTY        487
Baskinia                    

Na forum jest wylewanie żali, a inne zawody walczą skutecznie o podwyżki. Straciłam już wiarę, że dostaniemy godziwe podwyżki. W pracy u mnie każdy tylko patrzy jeden na drugiego, żeby ktoś wyszedł pierwszy z szeregu, aby poświecił się, żeby inni dostali podwyżkę. Problem wśród pracowników był nawet wtedy, żeby pod koniec kwietnia wyłączać komputery na 15 minut, więc skoro z tego powodu robi się megaproblem, to jak zespołowo zawalczyć o zdecydowane podwyżki pensji? Po prostu nie da się, taka jest brutalna prawda. Dla mnie czasy wzajemnej pomocy skończyły się bezpowrotnie i jeśli ktoś chce więcej zarabiać, to musi patrzeć tylko na siebie, walczyć o kasę dla siebie (ewentualnie opcja zmiana pracy na lepiej płatną) a nie czekać, że ktoś  mu załatwi podwyżkę pensji.

O!!! To podwyżki zależą od nas ??? naszego widzimisię ??? albo od załatwiania ??? Stawiam na to ostatnie, niestety !!!Lepiej
już było  <_<

24 maja 2022, 20:40
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA11 cze 2019, 15:58

POSTY        22
W ZUS czekają na wypłatę 600 zł brutto dla wszystkich (+300 zł według uznania), a jak wygląda sytuacja u nas? Czy te 4,4%, które dostała cała budżetówka to już wszystko w tym roku? Bardzo proszę o odpowiedź czy czekamy na coś, czy trwają jakieś rozmowy w kwestii podwyżek, czy coś się szykuje?

07 lip 2022, 20:25
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA26 kwi 2022, 10:42

POSTY        8
rory                    

W ZUS czekają na wypłatę 600 zł brutto dla wszystkich (+300 zł według uznania), a jak wygląda sytuacja u nas? Czy te 4,4%, które dostała cała budżetówka to już wszystko w tym roku? Bardzo proszę o odpowiedź czy czekamy na coś, czy trwają jakieś rozmowy w kwestii podwyżek, czy coś się szykuje?

Przecież dostaliśmy więcej niż 4,4%. 4,4% Plus modernizacji  te 3% z kawałkiem czy jakoś tak co daje 375 zł brutto. Nie ma co liczyć na cos w tym roku dostaniemy jak w tym te 7,8% jak cqla budżetówka i może co laska z nowej modernizacji jeżeli  się z niej nie wycofają nie zamrożą na wniosek jak u poprzedniej SKAS.

07 lip 2022, 22:38
Specjalista
Własny awatar

POSTY        487
rory                    

Tak, wakacje ! w pierwszej kolejności MF, potem SKAS itd. Dla szaraczków pozostają marzenia o "wakacjach kredytowych". ZUS jak zwykle,
przedwczesna radość. Nam przynajmniej nie dawano nadziei, to i smutku nie będzie  pije-===[

09 lip 2022, 07:14
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA11 cze 2019, 15:58

POSTY        22
Czyli rozumiem, że w tym roku już nic się nie zmieni, a i na przyszły rok nic nie jest zaplanowane? Chyba trzeba stąd uciekać  :glare:

09 lip 2022, 07:42
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 gru 2013, 11:40

POSTY        48
Już  straciliśmy  te  pseudo podwyżki poprzez  wejście  w  życie  "nowszego ładu"  i  likwidację  ulgi  dla  klasy  średniej. Strata minus 5% na  wynagrodzeniu  netto.  :zly1:

09 lip 2022, 12:31
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA19 maja 2009, 06:35

POSTY        64
Dzoana27                    

Już  straciliśmy  te  pseudo podwyżki poprzez  wejście  w  życie  "nowszego ładu"  i  likwidację  ulgi  dla  klasy  średniej. Strata minus 5% na  wynagrodzeniu  netto.  :zly1:

DZOANA27 - jesteś skarbowcem? Nie sadzę, ale jeśli tak, to wow, jakie mamy kadry...

09 lip 2022, 15:10
Specjalista
Własny awatar

POSTY        487
Dzoana27                    

No, nie do końca to tak wygląda. TRACĄ "robole", "kadra" dzięki likwidacji progu zyskuje, czyli nihil nowi....do roboty :mur:

10 lip 2022, 08:44
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 sty 2019, 20:56

POSTY        232
Na kiedy zaplanowana jest wypłata nagrody ? Wiadomo jaka kwota ? prawie wszystkie IAS się określiły a WARSZAWA jak zawsze owiana mroczną tajemnicą...

11 lip 2022, 07:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 203 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następna strona