Teraz jest 06 wrz 2025, 21:19

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 523 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 38  Następna strona
Nagrody 2021 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA27 kwi 2010, 11:57

POSTY        481
Post Re: Nagrody 2021
Lunet9876                    

Podobno tylko 70% pracowników dostanie, czyli jak zwykle dostaną ci którzy dostać mają a niekoniecznie ci którzy pracują i dostać powinni.

Naczelnicy mówią, że maja pulę liczoną na każdy etat. To skąd to ograniczenie? oficjalnie dla każdego a nie oficjalnie, czyli po cichu, przykazane jest , że do DIAS  ma wpłynąć tylko 70% wniosków z całego stanu zatrudnienia?

09 lip 2021, 10:00
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA15 sty 2021, 11:12

POSTY        2
A czy coś słychac jeśli chodzi o KATOWICE ????

09 lip 2021, 12:05
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA05 cze 2020, 10:38

POSTY        487
Kakaes                    

Lunet9876                    

Podobno tylko 70% pracowników dostanie, czyli jak zwykle dostaną ci którzy dostać mają a niekoniecznie ci którzy pracują i dostać powinni.

Naczelnicy mówią, że maja pulę liczoną na każdy etat. To skąd to ograniczenie? oficjalnie dla każdego a nie oficjalnie, czyli po cichu, przykazane jest , że do DIAS  ma wpłynąć tylko 70% wniosków z całego stanu zatrudnienia?

Kolejna zagrywka MF, SKAS i DIAS w celu poróżnienia środowiska... Przyzwolenie dał PATEK "niektórzy pracownicy" zarobią więcej, woda na młyn dla
właściwego  :wysmiewacz: rozdysponowania środków ( dla swojaków oczywiście), reszta miska z okrojoną porcją ryżu :mur:  :mur:

10 lip 2021, 10:27
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2013, 19:40

POSTY        274
Wmawiają nam że mamy demokrację. Ta demokracja polega na tym, że  możemy  zagłosować na wybranych przez nich kandydatów. Cały  czas tych samych jak widać. Tłuste  koty to są  ci wybierani przez20 lat na posłów. Podatek od drugiej i kolejnej nieruchomości powinien być odstraszający. Tak jest w całej unii. U nas ceny nieruchomości szaleją. We Francji i Dani np. pieniądze poszły  na giełdę.  Tam podatek od nabycia kolejnych nieruchomości wynosi 50%. U nas Morawiecki wysyła  młodych do banku. Kpina

11 lip 2021, 06:19
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA10 lip 2020, 20:09

POSTY        51
Ja nie popieram dodatków czy premii dla wszystkich. Czasy " czy się stoi czy się leży każdemu tyle samo się należy" dawno minęły. Wcześniej pracowałam w dużej prywatnej firmie i nie było ani premi ani podwyżek "dla wszystkich". Szczerze mówiąc gdy dostaje dodatek taki sam jak ktoś kto miał 3 razy mnie pracy odemnie lub wykonuje 3 razy mniej odpowiedzialne czy mniej skomplikowane zadania to działa to na mnie demotywująco.

11 lip 2021, 12:10
Specjalista
Własny awatar

POSTY        487
Xeska                    

Ja nie popieram dodatków czy premii dla wszystkich. Czasy " czy się stoi czy się leży każdemu tyle samo się należy" dawno minęły. Wcześniej pracowałam w dużej prywatnej firmie i nie było ani premi ani podwyżek "dla wszystkich". Szczerze mówiąc gdy dostaje dodatek taki sam jak ktoś kto miał 3 razy mnie pracy odemnie lub wykonuje 3 razy mniej odpowiedzialne czy mniej skomplikowane zadania to działa to na mnie demotywująco.

Czyli dostajesz dodatkek, twoim zdaniem nienależny... :nonono:
P.s. Istotą dodatków zadaniowych jak piszesz powinno być !!! działanie motywacyjne, tylko realia niestety mocno odbiegają od ideału, ,to po pierwsze.
Po drugie skoro część osób na L4, kierownik równo podzielił obowiązki to uważasz, że wykonującym zadania dodatkowe NIC się nie należy???
Nie sądzisz, że to trochę Pinokiowe i Patkowe podejście , no i matematycznie coś z tą kasą trzeba zrobić  pije-===[ - co to najlepiej wie Pan mf,  
Pan premier z pomocą szefowej i spółki :stop: , za...ć na wyższe cele  pije-===[  :offtopic:

11 lip 2021, 15:21
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA09 wrz 2014, 15:29

POSTY        74
W Szczecinie dyrektor wymyślił procentowy udział kandydatów do dyplomów uznania w podległych jednostkach :wysmiewacz:

12 lip 2021, 13:16
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        51
Kolega wyżej chyba nie zrozumiał ....skoro wykonuje dodatkowe zadania a dostaje dodatek czy premię taka samą jak osoby, które takich zadań nie wykonywały czy wykonywały ich dużo mniej to to jest wg ciebie dodatek, który mi się nie należy? Dziwne rozumowanie. Ja to widzę zupełnie odwrotnie - wykonujesz 1 zadanie dodatkowe dostajesz do x zł dodatku  a jak wykonujesz 5 zadań dodatkowych dostajesz 5 razy x - prosta matematyka. Jeśli jest odwrotnie lub wszyscy dostają po równo to nie jest to niesprawiedliwe wobec osób wykonujących większą ilość pracy i może działać to na nich demotywująco - bo po co wysilać się przy 5 zadaniach jak można zrobić 1 i tak dostanie się to samo co inni.

Ostatnio edytowano 12 lip 2021, 19:21 przez Xeska, łącznie edytowano 1 raz

12 lip 2021, 19:13
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        51
Xeska                    

Kolega wyżej chyba nie zrozumiał ....skoro wykonuje dodatkowe zadania a dostaje dodatek czy premię taka samą jak osoby, które takich zadań nie wykonywały czy wykonywały ich dużo mniej to to jest wg ciebie dodatek, który mi się nie należy? Dziwne rozumowanie. Ja to widzę zupełnie odwrotnie - wykonujesz 1 zadanie dodatkowe dostajesz do x zł dodatku  a jak wykonujesz 5 zadań dodatkowych dostajesz 5 razy x - prosta matematyka. Jeśli jest odwrotnie lub wszyscy dostają po równo to nie jest to sprawiedliwe wobec osób wykonujących większą ilość pracy i może działać to na nich demotywująco - bo po co wysilać się przy 5 zadaniach jak można zrobić 1 i tak dostanie się to samo co inni.

A co do osób wykonujących pracę za osoby na L4 to oczywiście jeśli reszta dostała zadań po równo - każdemu należy się dodatek, jeśli jednak dostały np tylko dwie osoby pracę za chorego to czemu powiedzmy 3 pozostałe mają również dostać dodatek i to w tej samej wysokości? Mocno niesprawiedliwe.
Co do mnie ...z reguły dostaje dużo więcej zadań nic pozostali pracownicy ze względu na staż, doświadczenie  - niestety jak przychodzi do dodatków wszyscy dostają z reguły tyle samo ......i to jest demotywujące dla mnie bo robię dużo więcej od reszty

12 lip 2021, 19:19
Specjalista
Własny awatar

POSTY        487
A co do osób wykonujących pracę za osoby na L4 to oczywiście jeśli reszta dostała zadań po równo - każdemu należy się dodatek, jeśli jednak dostały np tylko dwie osoby pracę za chorego to czemu powiedzmy 3 pozostałe mają również dostać dodatek i to w tej samej wysokości? Mocno niesprawiedliwe.
Co do mnie ...z reguły dostaje dużo więcej zadań nic pozostali pracownicy ze względu na staż, doświadczenie  - niestety jak przychodzi do dodatków wszyscy dostają z reguły tyle samo ......i to jest demotywujące dla mnie bo robię dużo więcej od reszty[/quote]
To współczuję. Jesteś w grupie królika ale tej roboczej, płacową opanowali inni  :mur:  ( ale pewnie często słyszysz pochwały lub informacje o tym
że trzeba się cieszyć...jest praca <_<

12 lip 2021, 19:28
Znawca

REJESTRACJA20 lut 2020, 18:34

POSTY        146
Xeska                    

Kolega wyżej chyba nie zrozumiał ....skoro wykonuje dodatkowe zadania a dostaje dodatek czy premię taka samą jak osoby, które takich zadań nie wykonywały czy wykonywały ich dużo mniej to to jest wg ciebie dodatek, który mi się nie należy? Dziwne rozumowanie. Ja to widzę zupełnie odwrotnie - wykonujesz 1 zadanie dodatkowe dostajesz do x zł dodatku  a jak wykonujesz 5 zadań dodatkowych dostajesz 5 razy x - prosta matematyka. Jeśli jest odwrotnie lub wszyscy dostają po równo to nie jest to niesprawiedliwe wobec osób wykonujących większą ilość pracy i może działać to na nich demotywująco - bo po co wysilać się przy 5 zadaniach jak można zrobić 1 i tak dostanie się to samo co inni.

W mojej Izbie jednoznacznie powiedziano że jeśli w całości zastępujesz nieobecną osobę (czyli zapychasz na 2 etety za jedną wypłatę) to dodatek ewentualnie ci się należy ale jeśli zadania nieobecnej osoby są dzielone na kilka osób to już nici z dodatku. Po prostu jakiś gjeńjusz to wymyślił...

12 lip 2021, 19:30
Znawca

REJESTRACJA20 lut 2020, 18:34

POSTY        146
Xeska                    

Xeska                    

Kolega wyżej chyba nie zrozumiał ....skoro wykonuje dodatkowe zadania a dostaje dodatek czy premię taka samą jak osoby, które takich zadań nie wykonywały czy wykonywały ich dużo mniej to to jest wg ciebie dodatek, który mi się nie należy? Dziwne rozumowanie. Ja to widzę zupełnie odwrotnie - wykonujesz 1 zadanie dodatkowe dostajesz do x zł dodatku  a jak wykonujesz 5 zadań dodatkowych dostajesz 5 razy x - prosta matematyka. Jeśli jest odwrotnie lub wszyscy dostają po równo to nie jest to sprawiedliwe wobec osób wykonujących większą ilość pracy i może działać to na nich demotywująco - bo po co wysilać się przy 5 zadaniach jak można zrobić 1 i tak dostanie się to samo co inni.

Co do mnie ...z reguły dostaje dużo więcej zadań nic pozostali pracownicy ze względu na staż, doświadczenie  - niestety jak przychodzi do dodatków wszyscy dostają z reguły tyle samo ......i to jest demotywujące dla mnie bo robię dużo więcej od reszty

Ja robię za innych, dostaję trudniejsze zadania ze względu na staż i posiadaną wiedzę i jeszcze żadnego dodatku na moim koncie nie stwierdziłem... Motywujące to prawda? Tym bardziej że mnożnik mam najniższy dla danego stanowiska w całej Izbie (potwierdzone to przez NUSa)  :zygi:

Ostatnio edytowano 12 lip 2021, 19:34 przez blacksheep, łącznie edytowano 1 raz

12 lip 2021, 19:33
Zaawansowany

REJESTRACJA04 maja 2016, 10:06

POSTY        36
IAS Katowice Nagrody za I półrocze 1200zł. Info z intranetu.

13 lip 2021, 11:58
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        51
A można wiedzieć jaki ten mnożnik i na jakim stanowisku bo może mam jeszcze mniejszy jak na dość wysokie stanowisko eksperta bo wiem, że kontrolerzy mają podobne mnożniki

13 lip 2021, 15:58
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 523 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 38  Następna strona